Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(Fifux'e @ 2013 08 08, 19:38)
sveikos mamytes,

mano mazge susirgo vejaraupiais. gal kuri edat susidurusi su jais ir alergiukais.beria daug. zelionke netepu,nes ten grynas alchoholis beveik,tai sausins oda.tepu metileno meliu g.gif kazi gerai darau g.gif

maniškis sirgo būdamas 10 mėn, tai tepiau poxclin putom, paprastu medicininiu spiritu, daviau zyrtecą ir acic tabletes, bet maniškis labai sunkiai sirgo, tai nebežiūrėjau, alkoholis ar ne, kad tik greičiau praeitų, be poilsio buvom abu 4 paras, paskui pradėjo gerėti unsure.gif bet maniškio ir AD nesunkus, tfu tfu tfu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alino4kaa @ 2013 08 08, 14:29)
Mamytes, gal kuri naudojote food detective testa? Ar galima daryti kudikiams? Parodo greitas ar letines reakcijas?

Galima, paima tik viena kraujo lasiuka, parodo letines reakcijas. Bet būtina išsitirt ir greitas reakcijas, ir būtinai išmatas dėl disbakteriozės ir parazitų (kirmėliukai labai dažnai būna bėrimų priežastis, deja, išmatų tyrimas nėra šimtaprocentinai tikslus...).
Papildyta:
QUOTE(Indriuka @ 2013 08 08, 17:16)

Presuoto šilkmedžio uogu batonėlio nebandėt smile.gif?
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2013 08 08, 20:38)
sveikos mamytes,

Mano vidurinėlis sirgo, 6mėn., jis nealergiškas, tad gydžiau tradiciškai. Bet tada išgirdau, kad naujoviškas gydymas - fenistilu, nusotja niežėti. Na tada nedrąsko vaikas, tai ir gyja greičiau.

QUOTE(biruteja @ 2013 08 08, 21:39)
Galima, paima tik viena kraujo lasiuka, parodo letines reakcijas. Bet būtina išsitirt ir greitas reakcijas, ir būtinai išmatas dėl disbakteriozės ir parazitų (kirmėliukai labai dažnai būna bėrimų priežastis, deja, išmatų tyrimas nėra šimtaprocentinai tikslus...).
Papildyta:

Oi ne, apie tokius nesu girdėjus, bet aišku sudomino. Ačiū.
Atsakyti
Kankinuosi su tuo atopiniu dermatitu, siaubas. verysad.gif , va jau kiek metų, o kaip neišnyksta, taip neišnyksta. Labai nervina, kad daktarai seniau buvo nuteikę, kad pranyks, bet nieks čia nenyksta ir nesiruošia nykti. Tiesiog reikia susitaikyt su liga ir tiesiog su ja susidraugaut. Seniau net nežinodavau kaip su ja kovoti (man plinta po apatine lūpa, taigi kai būna išplitus liga atrodo kaip silikoninės lūpos doh.gif ) Kai taip nutikdavo, neidavau iš namų, skaitinėjau nete, ėjau pas daktarus, kurie nė velnio neišmanė ir visiškai nepadėjo. Ko tik nedariau, išbandžiau viską. Prieš keletą metų man parekomendavo vaistus "Laticort" (vidutiniškai mažina uždegimą, niežulį bei alergiją), kadangi niežulys buvo siaubingas, padėjo kaip mat. Instrukcijoje parašyta, kad poveikis trunka ilgai, o tas ilgai man 3-4 dienos, po to vėl prasideda tie ligos simptomai. Šį vaistą kiek žinau vartoti ilgai negalima, o aš vartoju laaabai net ilgai. verysad.gif , todėl turbūt ir slenka plaukai, nes tai šalutinis poveikis. sad.gif , bet be kita ko vaistas padeda LABIAUSIAI už visus įmanomus. Nežinau kas būtų buvę, jei nebūtų Laticort`o. Prisimenu seniau aplaksčiau visas vaistines ir niekur neradau, maniau, kad gyvenimas slysta iš rankų.. va kaip man tai svarbu. Apvažinėjau visą miestą, aplaksčiau visas vaistines, kol pasakė, kad yra 1 tūtelė likusi, kurią įsigijau ir iki šiol naudoju. Jei odos plotas nedidelis, tūtelės užteks ilgai, va pvz man užtenka maždaug 4 mėnesiams. (kartais net ir daugiau).
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2013 08 08, 19:38)
sveikos mamytes,

mano mazge susirgo vejaraupiais. gal kuri edat susidurusi su jais ir alergiukais.beria daug. zelionke netepu,nes ten grynas alchoholis beveik,tai sausins oda.tepu metileno meliu g.gif kazi gerai darau g.gif

Tepiau savo mazei su betadinu berods, gydytoja rekomendavo. Svarbiausia kad nenukasytu sasiuku, nes paskui lieka randeliai. Maniske tai bere labai nedaug.
Atsakyti
QUOTE(Indriuka @ 2013 08 08, 16:16)
Javinukai kaip suprantu irgi netinka?
Geliuke, o ką turi omeny maksimaliai išsitirti, ar tą kraujo testą, kurį darysim netrukus, ar maisto toleravimo, kur čia rašė?

Teks sukontroliuot ta poreiki saldziam maistui. Pradzioje ir man sunku buvo, dabar jau nieko, atsispiriu pries visus sokoladus, saldainius ir kitus skanestus. Saldumui naudoju tik klevu sirupa. Pameginkite ir jus, gal atrasite kazka tokio. Silauoges taip pat saldzios, galima ju uogienes issivirti, zalias valgyt ir t.t.
O maksimaliai tai turejau omeny ne tik odos durio testus, bet taip pat ir leta reakcija - na del netoleravimo testo cia jau ziuret pagal save reikia, nepigus jis viena vertus, kita vertus kai kurie skeptiskai vertina. mes ji irgi atlikome. O siaip is elementariu testu, tai odos lopo testas parodo letasias reakcijas, kurios paprastai mus labai klaidina..
Atsakyti
laba diena mamos,

sakykit, gal žinot, ar yra koks ryšys su atopiniu dermatitu ir alergija bičių/širšių įgėlimams? ar čia atskiri dalykai? pas mus širšės lizdą susisuko, bijau, kad jei įgels, neišauktų dar kokios alerginės reakcijos. gal vertėtų turėt vaistų kažkokių pasiruošus? uodų įkandimams atrodo ne alergiška...
Atsakyti
Gal galite parekomenduoti alergologą santariškėse? Būčiau labai dėkinga. 4u.gif galit ir į až parašyti ax.gif
Atsidarius jų puslapį radau kelis, bet nežinau ar visi su vaikais dirba..na ir nesinorėtų pas kokį abejingą, mūsų bedai, pakliūti blush2.gif noriu vaikučiui kas geriausia ax.gif

Dėl saldumynu taip pat einu iš proto biggrin.gif

Su širšėm juokai menki. Jeigu tokioj vietoj kur niekam nekliudo tai dar tiek to..bet jei ten kur jūs pastoviai būnate, tai pavojus ir jums ir visai šeimynai. Juk jos neprognozuojamos. Sušvies kokiai vienai, kad jūs jas puolate ir gali sugelti. Jei turite galimybę, išnaikinkite. Jei ne, laukite žiemos ir tada jų namą sunaikinkite. Padarykite taip, kad toje vietoje jos daugiau neturėtų galimybės susisukti lizdo 4u.gif o jei dar didžiosios širšės doh.gif tai net oda pašiurpsta pagalvojus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2013 08 09, 05:01)
Tepiau savo mazei su betadinu berods, gydytoja rekomendavo. Svarbiausia kad nenukasytu sasiuku, nes paskui lieka randeliai. Maniske tai bere labai nedaug.

yra keli kur nukase net baisu man sad.gif unsure.gif tikiuosi nieko neliks
Atsakyti
QUOTE(Murdeko @ 2013 08 09, 14:10)
laba diena mamos,

sakykit, gal žinot, ar yra koks ryšys su atopiniu dermatitu ir alergija bičių/širšių įgėlimams? ar čia atskiri dalykai? pas mus širšės lizdą susisuko, bijau, kad jei įgels, neišauktų dar kokios alerginės reakcijos. gal vertėtų turėt vaistų kažkokių pasiruošus? uodų įkandimams atrodo ne alergiška...

Jei vaikas turi teigiamą IgE testą, ypač įkvepiamiems alergenams labai didelė tikimybė. Būna kad alergines reakcijas iššaukia tik antras įgėlimas.
Bet kokiu atveju tokių įnamių geriau atsisakyt. Aš terasoje pavasarį naikinau su aerozoliu panašiu į šitą (nupiešta širšė ir uodas, tokio pat nete neradau) http://tiknamams.lt/...apsvu-bros.html. Tikrai padėjo - pirmi metai kai širšės nesusuko lizdo. Tik reikia apsirengt kaip bitininkui, prisidengti veidą ir rankas ir purkšti tiesiai ant lizdo.
Atsakyti
Sveikos, mergaitės,
šimtas metų ir viena diena 4u.gif Nieko nebeseku ir nežinau visų naujienų, gal jau ir buvo minėta, bet geriau pasikartot, negu visai neužtikt tos informacijos: straipsniukas apie atopikų taip didžiai mėgiamą taukmedžio sviestą http://www.bodygoodi...-latex-allergy/, neskaitančioms angliškai : http://viewpointbyra...parkii-sviesta/
4u.gif
Visiems sveikatėlės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(biruteja @ 2013 08 07, 00:55)

Ir dar radau info kad šokinėti ant batuto yra labai sveika  biggrin.gif , padeda net nuo elergijų. Neaišku kiek tame yra tiesos, bet bent jau vaikams smagu biggrin.gif

O taip, batutas geris thumbup.gif isigyjome siemet kai tik prisiskaiciau apie jo nauda vaikams ir ne tik jiems, kol kas kiekviena ryta ten ir praleidziame smile.gif

QUOTE(biruteja @ 2013 08 08, 20:39)

Pavasari daviau maza gabaliuka paragauti, vos anafilaksinio negavome, tokia stipri staigi reakcija nuo jo buvo unsure.gif

QUOTE(Vasara gimusi @ 2013 08 10, 22:23)
Sveikos, mergaitės,
šimtas metų ir viena diena  4u.gif  Nieko nebeseku ir nežinau visų naujienų, gal jau ir buvo minėta, bet geriau pasikartot, negu visai neužtikt tos informacijos: straipsniukas apie atopikų taip didžiai mėgiamą taukmedžio sviestą http://www.bodygoodi...-latex-allergy/, neskaitančioms angliškai : http://viewpointbyra...parkii-sviesta/
4u.gif
Visiems sveikatėlės 4u.gif

Taip, kai pradedi googlinti darosi viskas taip uzsukta, kad visai nebezinai kas gerai, o kas ne rolleyes.gif Dar i sia tema apie linu semenu aliejo "nauda" http://www.ieskantys...s-linu-semenis/
Atsakyti