
Kaip jau aptarėm senosios temos pabaigoje, keletas patarimų nežinantiems nuo ko pradėti:
1. pirmiausia apsižiiūrėkite turimoje virtuvėje ir nuspręskite:
kas patinka ir norėtumėt naujoje virtuvėje
kas nepatinka ir tikrai nenorėtumėte
dėl ko neesate tikri.
2. išsimatuokite visus svarbiausius atstumus, pvz pagrindinės darbo zonos ir įvertinkite ar tai jums tinka ar naujoje virtuvėje norėtumėt didinti/mažinti.
3. pasidarykite sarašą jau turimų daiktų, jei tokių yra - šaldytuvai, stalai, kėdės.
4. pasidomėkite virtuvių stiliais ir pasirinkite koks/kokie jums patinka labiausiai, apsvarstykite spalvų gamą.
5. pasidomėkit "pribambasais" ir jų kainomis.
6. Pasidarykite patalpos planą (geriausia pradėti popieriaus lape), sužymėkite visus išmatavimus - sienų, langų, durų..., komunikacijas - vandenį, elektrą, ventiliaciją, katilus... Nuspręskita ar reikia/norite/galite griauti ir perstatyti sienas. Paišant lape, svarbiausia atrasti vietas šaldytuvui, plautuvei ir viryklei, baldų visualizacija ateis vėliau.
7. vizualizuotis galima naudjant programėles kaip Ikea kitchen planner ir pan, pasiklauskite Googlo

Dažniausi patarimai:
1. apatinės spintelės - STALČIAI.
2. Patogiausia darbo zona tarp plautuvės ir viryklės
3. virtuvės trikampis (šaldytuvas-plautuvė-viryklė) neturi būti pernelyg didelis ar pernelyg mažas (atstumas).
4. PASISKAITYKITE BENT VIENĄ VIRTUVIŲ TEMĄ.
Jei norite gauti patarimų, komentarų apie savo planus - klauskite, bet BŪTINAI pasirodykite ką jau turite ar papasakokite apie ką kalbate. Į klausimus iš serijos "nieko nežinau" atsakyti neįmanoma, taip pat kaip ir komentuoti "standartinių" virtuvių be išmatavimų ir panašių detalių.
Prašom papildyti ar pataisyti jei ką supainiojau

Sėkmingų visoms planavimų ir plepėjimų
