Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau (2)

QUOTE(Afrodite69 @ 2013 07 09, 17:08)
tikrai ispudinga thumbup.gif gal pameni koks tas puslapis? blush2.gif noreciau nuorodeles-smalsu liko biggrin.gif
As kaip suprantu tu kai kalbi apie dicke,tai turi omeyje kad jai itare smegenu hidrocefalija? As turiu isorine smegenu hidrocefalija ir geriu vaistukus,bet ne pastoviai.Viskas ok,tai netrukde man baigti mokslu,gyventi normalu gyvenima,tureti vaiku.Bet jei kada kam teks gerti skyscius varancius vaistus-tai yra didele tikimybe kad truks mineralu ir vitaminu.Man dar tarybiniais laikais tai darydavo spec.tyrimus ir ziuredavo ar man nepermazai vitaminu,mineralu ir visada po gerimo tu vaistu man budavo labai mazai ju-tai veliau ir dabar kai pradedu tik gerti tuos vaistus kartu geriu ir papildus ir povaistu gerimo papildus geriu dar dvi savaites ir zinoma,dabar jau uz savo pinigelius tyriuosi.
Linkiu kad nieko blogo nebutu 4u.gif lauksim naujienu-butinai pranesk. 4u.gif

Zinok nerandu taip ant greicio...vesk i google fathers mothers name meta ten variantu, bet konkreciai ne tas, pagal kuri mes ziurejom...kazkada dar buvau radus ta puslapiuka, reikes paieskot.
Taip, mano dickei itare hidrocefalija, o pasirodo tas echoskopuotojas kazkoks fool.gif jis kaip isikanda kokia diangnoze...taip veliau mum paaiskino pediatre musu, bet neurologei, kuri is israse vaistus, nekilo minciu, kad gali but klaidingai nustatyta. Mano vaikas tuo metu valge tik mano piena, kokie dar skyscius varantys vaistai doh.gif ypac sveikam vaikui blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrodite69 @ 2013 07 09, 17:04)

as siaip pati nelabai galiu tvirtai atsakyti i si klausima.Bet kaip suprantu,nesvarbu kokiu budu mes pastojam,tie hormonu trukumai kaip suprantu trukdo ir implantacijai,ir isnesiojimui g.gif As pati esu kaip tik IVF procese,kai Sidlauskui pasakiau savo tyrimu atsakymus ir paklausiau ka dabar daryt,jis man pasake kad pastojimui nera labai jau geri rezultatai ir liepe pries viska jau pasidaryt vel skydliaukes tyrimus.Tik nelabai supratau pries ka jis turi omenyje,ar pries punkcija ar pries isodinima g.gif Bet pamasciau kad darysiuos pries punkcija,nes narkoze vistiek gali isdarkyti skydliaukes rezultata. 4u.gif
Taip,kad linkiu susitvarkyti kuo sekmingiau skydliauke ir ziurek,gal kaip Sidlauskas sako ir nereiks jokiu megintuveliu biggrin.gif Dideles sekmes 4u.gif

na stebuklu darosi sunku tiket, nors sako buna, smile.gif kadangi pirmas is megintuvelio ir ne is pirmo karto tai ... nors pasvajot zinoma pasvajoju smile.gif tik kol hormonai kvailios tai visiskai naivu tiketis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(piene_66 @ 2013 07 09, 18:31)
Zinok nerandu taip ant greicio...vesk i google  fathers mothers name meta ten variantu, bet konkreciai ne tas, pagal kuri mes ziurejom...kazkada dar buvau radus ta puslapiuka, reikes paieskot.
Taip, mano dickei itare hidrocefalija, o pasirodo tas echoskopuotojas kazkoks fool.gif jis kaip isikanda kokia diangnoze...taip veliau mum paaiskino pediatre musu, bet neurologei, kuri is israse vaistus, nekilo minciu, kad gali but klaidingai nustatyta. Mano vaikas tuo metu valge tik mano piena, kokie dar skyscius varantys vaistai doh.gif ypac sveikam vaikui blink.gif

Zinok,labai linkiu kad abiems maziukams butu viskas gerai mirksiukas.gif Aciu Dievui,kad nepatvirtino diagnozes- geriau butu sveikam 4u.gif
Tik_Tiek as supratau kad pirmojo irgi susilauket po IVF.Bet pastebejom,kad mamytems buna kazkoks atsokimas po IVF pastoja natur biggrin.gif Mano drauge po IVF pagimde dvynukus,tai irgi baiminasi dabar kad tik natur neuzkibtu,nes dvynukai mazyliai dar ir jai uztenka to rupescio.O kai zinai koks kelias nelengvas einant IVF tai ir linkiu kiekvienam kad tik pasisektu ax.gif Mano vyro sesuo pranese kad laukias ir jau 4 menesiukai-tai as labai dziaugiausi ir ypac dar ir uz tai kad nevaisingumas nepaliete ju thumbup.gif aisku labai dziaugiuosi,nerealiai kad vel busiu teta wub.gif
Taip kad linkiu kad ivyktu stebuklas 4u.gif
Daug sveikatytes visoms mergytems ir ju seimoms 4u.gif
Atsakyti
Sveikos

apsilankem siandien su maziuku pas endokrinologe. Sake, kad pasitaiko, kad skydliauke susiformavus neideliai, svarbiausia, kaip ji atlieka savo darba. Bet mes tokie nei paleisti nei pakabinti doh.gif maziaus hormonai kaip ir tvarkoj, norma, bet klausimas, ar tuos rezultatus neitakoja tai, kad as pati geriu tiroksina ir ji maitinu savo pienu, gali but, kad gauna jis to tiroksino per piena g.gif bandysiu dar su Sidlausku pasikonsultuot, liepos pabaigoje ienu del saves, maziu visada kartu nesuosi, nes nera kam palikt...gal ir paechoskopuos vietoj.
Atsakyti
QUOTE(piene_66 @ 2013 07 10, 13:12)
Sveikos

apsilankem siandien su maziuku pas endokrinologe. Sake, kad pasitaiko, kad skydliauke susiformavus neideliai, svarbiausia, kaip ji atlieka savo darba. Bet mes tokie nei paleisti nei pakabinti doh.gif maziaus hormonai kaip ir tvarkoj, norma, bet klausimas, ar tuos rezultatus neitakoja tai, kad as pati geriu tiroksina ir ji maitinu savo pienu, gali but, kad gauna jis to tiroksino per piena g.gif bandysiu dar su Sidlausku pasikonsultuot, liepos pabaigoje ienu del saves, maziu visada kartu nesuosi, nes nera kam palikt...gal ir paechoskopuos vietoj.

Sėkmės jums, tikiuos kad viskas bus gerai smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gatana74 @ 2013 07 11, 06:56)
Sėkmės jums, tikiuos kad viskas bus gerai  smile.gif  thumbup.gif

Ačiū už palaikymą 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Stai gavau as atsakymus is laboratorijos ir ka jus sau manot,ogi dabar tikrai ima pyktis doh.gif Pirmiausia,tai labai sunkiai tikrai man sekesi pakelti feritina-Sidlauskas liepe greiztai mesti gerti gelezies tabletes ir stai vel nukrito feritinas verysad.gif su prolaktinu visai gerai-buvo virs auksciausiu normu,geriant ta pacia doze man ji zemiausiu doziu.Esu lengvam soke,nes nebezinau kuri gala gydyt ir kaip ka kelti,viskas laaaabai man idomiai g.gif

Senesni mano tyrima(kai Sidlauskas liepe kartot) 2013-07-03

ATPO 34.34 norma iki 34 IU.ml
FT3 2.98 pmol/l norma nuo 3.10 iki 6.8
FT4 13.45 pmol/l norma nuo 12 iki 22
TSH 5.14 uIU/ml norma 0.270-4.20
PRL 427.40 Miu/l norma 102-496
TG 2.37 mcg/l norma 1.4-78

O stai jau vakaryksciai atsakymai,t.y. 2013-07-11 (dar tik nepadarytas ant-TG) ;
Feritinas 18.3 mkg/l norma nuo 10 -291
Prolaktinas 86.43 Miu/l norma 59-612
25OHD Vitaminas D25(OH) 27.97 ng/ml norma 30-100
ATPO >1300 norma <60
FT3 3.77 pmol/l norma 3.5-6.5
FT4 13.20 pmol/l norma 11.5-22.7
TTH 0.52 Miu/l norma 0.35- 5,50

Lauksiu bet kokiu komentaru. blush2.gif A 4u.gif ciu
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

pabandysiu apibudinti situacija. Man yra nustatytas autoimuninis tiroiditas. Siaip hormonai normos ribose, bet antikuniu skaicius keliolika kartu virsija normalu. Kol kas geriu tiroxina 25 mg kas ryta ir taip jau 3 metai. Paskutini karta tyriaus pavasari.
Ziemos pabaigoj siek tiek koreagavau mityba, stengiuos nebevalgyt bulku, miltiniu patiekalu, nepirkt saldumynu, neprisiest vakare. Taciau per pora men tenukrito 3 kg. Dabar jau bus praeje puse metu nuo to laiko. Siek tiek atleidau vadeles, gan daznai pasitaiko ir apsivalgymu, neatsilaikau saldumynams kartais, ypac kai pas tevus nuvaziuoju. Esme ta, kad is viso esu numetus apie 10 kg. Pradzioj dziaugiaus, bet dabar neramu, gal hormonai sukvailiojo unsure.gif gal kam yra pasitaiskius panasi situacija, kad imtu kristi svoris del neaiskios priezasties?
tiesa, pusantro menesio geriu tirozina (L-Tirozinas – tai organinė amino rūgštis, kurios mūsų organizmai gali pasigaminti iš fenilalanino (fenilalaninas veikia skydliaukės bei antinksčių darbą ir baltymų apykaitą)). Gal sis kazka itakojo g.gif

P.S. gal kazkas serga anemija ir niekaip nepavyksta nustatyti priezasties? 3 metus vaikstau pas ivairius daktarus, niekas neranda priezasciu, nuraso viska skydliaukei doh.gif
Atsakyti
QUOTE(WeGa @ 2013 07 12, 22:12)
Sveikos  4u.gif

pabandysiu apibudinti situacija. Man yra nustatytas autoimuninis tiroiditas. Siaip hormonai normos ribose, bet antikuniu skaicius keliolika kartu virsija normalu. Kol kas geriu tiroxina  25 mg kas ryta ir taip jau 3 metai.

mano situacija panasi su tyrimais, bet as vis 100 mg geriu, gydausi nuo sausio mėnesio...nebenuėjau pas gydytoją, tai nebežinau ką čia toliu daryti, ar neperdidelė ta dozė dabar kai tyr pasitvarkė g.gif
Atsakyti
QUOTE(WeGa @ 2013 07 12, 20:12)
Sveikos  4u.gif

pabandysiu apibudinti situacija. Man yra nustatytas autoimuninis tiroiditas. Siaip hormonai normos ribose, bet antikuniu skaicius keliolika kartu virsija normalu. Kol kas geriu tiroxina  25 mg kas ryta ir taip jau 3 metai. Paskutini karta tyriaus pavasari.
Ziemos pabaigoj siek tiek koreagavau mityba, stengiuos nebevalgyt bulku, miltiniu patiekalu, nepirkt saldumynu, neprisiest vakare. Taciau per pora men tenukrito 3 kg. Dabar jau bus praeje puse metu nuo to laiko. Siek tiek atleidau vadeles, gan daznai pasitaiko ir apsivalgymu, neatsilaikau saldumynams kartais, ypac kai pas tevus nuvaziuoju. Esme ta, kad is viso esu numetus apie 10 kg. Pradzioj dziaugiaus, bet dabar neramu, gal hormonai sukvailiojo unsure.gif gal kam yra pasitaiskius panasi situacija, kad imtu kristi svoris del neaiskios priezasties?
tiesa, pusantro menesio geriu tirozina (L-Tirozinas – tai organinė amino rūgštis, kurios mūsų organizmai gali pasigaminti iš fenilalanino (fenilalaninas veikia skydliaukės bei antinksčių darbą ir baltymų apykaitą)). Gal sis kazka itakojo  g.gif

P.S. gal kazkas serga anemija ir niekaip nepavyksta nustatyti priezasties? 3 metus vaikstau pas ivairius daktarus, niekas neranda priezasciu, nuraso viska skydliaukei  doh.gif

Sveika, aš sergu anemija, jau kokie 3 metai, tyrimai būdavo ribiniai, bet šiais metais tai prasti, hemoglobinas buvo nukritęs iki 89, o feritinas 5,28, kai norma nuo 13(atrodo), tyrimai padaryti turbūt visi įmanomi, priežasties neranda, tai išsiuntė pas hematologą, ten vėl krūvos tyrimų, dabar laukiu atsakymų, tik kitą savaitę sužinosiu.Man hematologė sakė kad skydliaukė įtakos turi, bet netokią didelę. O kokie pas tave tyrimų rezultatai? Aš taip pat sergu autoimuniniu tiroiditu ir vidutinio sunkumo hipotiroze.
Atsakyti
QUOTE(gatana74 @ 2013 07 13, 07:21)
Sveika, aš sergu anemija, jau kokie 3 metai, tyrimai būdavo ribiniai, bet šiais metais tai prasti, hemoglobinas buvo nukritęs iki 89, o feritinas 5,28, kai norma nuo 13(atrodo), tyrimai padaryti turbūt visi įmanomi, priežasties neranda, tai išsiuntė pas hematologą, ten vėl krūvos tyrimų, dabar laukiu atsakymų, tik kitą savaitę sužinosiu.Man hematologė sakė kad skydliaukė įtakos turi, bet netokią didelę. O kokie pas tave tyrimų rezultatai? Aš taip pat sergu autoimuniniu tiroiditu ir vidutinio sunkumo hipotiroze.

na pas mane svyruoja apie 105. Bet buna nukrenta, maziausiai buvo 92, daugiausiai gal 109 ar 116. Mane jau istyre hematologai nuo A iki Z. Feritinas, folio, b12, kaulu ciulpai, viskas ok. gastroenterologai irgi nieko nerado, buvo darytos ir pilvo organu echoskopijos, irgi nieko nerado. Zodziu gydytojai neturi prie ko prikibt, viska nuraso skydliaukei doh.gif o gydymo tai jokio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(WeGa @ 2013 07 13, 10:26)
na pas mane svyruoja apie 105. Bet buna nukrenta, maziausiai buvo 92, daugiausiai gal 109 ar 116. Mane jau istyre hematologai nuo A iki Z. Feritinas, folio, b12, kaulu ciulpai, viskas ok. gastroenterologai irgi nieko nerado, buvo darytos ir pilvo organu echoskopijos, irgi nieko nerado. Zodziu gydytojai neturi prie ko prikibt, viska  nuraso skydliaukei doh.gif o gydymo tai jokio doh.gif

pas mane panašiai,tirti vidaus organai, skrandis, kraujo tyrimai daromi nuolat, aš jau kartais pajuokauju kad kraujo greit pas mane nebeliks, pas mane tik kaulų čiulpai dar netirti, daugiau kaip ir viskas padaryta. o koks pas tave feritinas, ar labai žemas? Man hematologė vėl krūvas tyrimų paskyrė, atsakymus sužinosiu tik ketvirtadieni.net nežinau ką tokiu atveju daryti, gerti geležį ir viskas, daugiau niekas nieko nesako. O ar nebandei leistis geležies? Sako veiksmingiau, arba kraują perpila, dar taip kartais daro. Na aš ketvirtadieni sužinosiu naujausius savo tyrimų rezultatus, gal tada ką gydytoja patars.
Atsakyti