Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau (2)

QUOTE(Ggggreta @ 2013 07 15, 16:36)
Sveikos merginos,

taip ir būna, bent man, dabar skydliaukė sumažėjo, tad atsirado ir tox lengvumo jausmas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(WeGa @ 2013 07 12, 21:12)
Sveikos  4u.gif
tiesa, pusantro menesio geriu tirozina (L-Tirozinas – tai organinė amino rūgštis, kurios mūsų organizmai gali pasigaminti iš fenilalanino (fenilalaninas veikia skydliaukės bei antinksčių darbą ir baltymų apykaitą)). Gal sis kazka itakojo  g.gif

Sveiki,

Kokį poveikį turi ir kur jūs perkate?
Atsakyti
QUOTE(Ggggreta @ 2013 07 15, 14:36)
Sveikos merginos,

turiu tokį klausimą. Ar prieš nustatant Jums skydliaukės problemas, nebuvo tos simptomas, kaip kąsnio jausmas gerklėje, sunkus ryjimas ir lyg smaugimo jausmas ties skydliaukės vieta? Pasiskudžiau šeimos gydytojai, tai ji mane nusiuntė pas endokrinologą, o jis apžiūros metu pasakė, kad yra padidėjusi skydliaukė ir paskyrė kraujo tyrimą ir echoskopiją nusiuntė pasidaryti. Tiesą paskius mane tas jausmas labai vargina ir kylą visokios baisios mintys  cray.gif

Man tas jausmas buvo prieš nustatant skydliaukės bėdas, ir endokrinologė sakė kad tai nuo skydliaukės. pradėjus vartoti tiroksina palengvėja.
Atsakyti
QUOTE(Peipa @ 2013 07 15, 15:42)
Sveiki,

Kokį poveikį turi ir kur jūs perkate?

Cia aprasymas http://www.maistassp...lt/lt?cid=17324. Galima pirktis maisto sportui parduotuvese arba siustis is uzsienio. Siaip as ji geriu nepasitarus su gydytoju blush2.gif turetu kaip ir gerinti skydliaukes darba, pvz tiems, kam suaktyvejusi skydliauke jo negalima gerti. Tai mano atveju gal labai blogo nenutiks, nes skydliaukes veikla kaip tik silpneja. Geriu kadangi patiriu daug streso darbe. Kadangi tirozinas naudojamas visu pirma streso padariniams organizme malsinti, tai kitiems dalykams pas mane itariu jo nebelieka. Nutariau pagert, blogiau rodos nesidaro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 07 15, 14:41)
taip ir būna, bent man, dabar skydliaukė sumažėjo, tad atsirado ir tox lengvumo jausmas rolleyes.gif

QUOTE(gatana74 @ 2013 07 15, 15:01)
Man tas jausmas buvo prieš nustatant skydliaukės bėdas, ir endokrinologė sakė kad tai nuo skydliaukės. pradėjus vartoti tiroksina palengvėja.

Ačiū už Jūsų pasisakymus. Šiandien einu echoskopuotis gal ką pasakys. Labai bijau išvadų . . . verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ggggreta @ 2013 07 16, 07:58)
Ačiū už Jūsų pasisakymus. Šiandien einu echoskopuotis gal ką pasakys. Labai bijau išvadų . . .  verysad.gif

Viskas bus gerai 4u.gif man ir buvo tas jausmas gerkleje, o ir kaklas vizualiai buvo sustorejes del skydliaukes, geriant vaistukus ji mazeja po truputi, dingo ir tas gumulas gerkleje smile.gif
Atsakyti
Iki diagnozės gumulo jokio nejaučiau, tik ryte atsibudus jaučiau skausmingą įkvėpimą kaklo srityje, tarsi kas smaugtų. Tyrimai normoj dabar palieka 100 dozę sekantis vizitas lapkričio mėn.
Atsakyti
laba diena 4u.gif

prieš gerą savaitę pradėjau itin prastai jaustis.. širdį permušinėja, silpnumas, dusulys.. prasidėjo panikos priepuoliai.. esu sportuojanti, pastebėjau kad nebepavežu to krūvio, greit uždūstu.. ramybės būsenoj kvėpavimas apsunkintas.. kartais pasidvejina akyse.. žodžiu nusprendžiau pasitikrint skydliaukę.. juolab, kad mamai ji operuota.. ketvirtadienį einu pas gydytoją.. dabar savijauta visai nebloga išskyrus tą bendrą jėgų sumažėjimą ir kvėpavimas sunkesnis.. iš principo turbūt apsidžiaugsiu jei nustatys, kad tai skydliaukės problemos, o ne kokios psichologinės.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ekutis @ 2013 07 17, 07:50)
laba diena  4u.gif

prieš gerą savaitę pradėjau itin prastai jaustis.. širdį permušinėja, silpnumas, dusulys.. prasidėjo panikos priepuoliai.. esu sportuojanti, pastebėjau kad nebepavežu to krūvio, greit uždūstu.. ramybės būsenoj kvėpavimas apsunkintas.. kartais pasidvejina akyse.. žodžiu nusprendžiau pasitikrint skydliaukę.. juolab, kad mamai ji operuota.. ketvirtadienį einu pas gydytoją.. dabar savijauta visai nebloga išskyrus tą bendrą  jėgų sumažėjimą ir kvėpavimas sunkesnis.. iš principo turbūt apsidžiaugsiu jei nustatys, kad tai skydliaukės problemos, o ne kokios psichologinės..  unsure.gif

Sveika, yra didelė tikimybė kad ir bus skydliaukė, nes jei mama serga, paveldėjimo tikimybė didelė, o pradėjus vartoti vaistus savijauta turi pagerėti. Sėkmės jum.
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

ateinu pas Jus su savo tyrimu rezultatais..
Laukiam leliuko jau 4m - per juos turejome 3naturalius pastojimus, taciau visi nesekmingi ir skirtingai nutruke... Skydliauke prasityriau tik dabar ir matau, kad turiu vieninteli padidejusi rodikli:

ATPO 109,8 [0-34]
FT3 5,31 [3.10-6.80]
FT4 18,11 [12.00 -22.00]
TSH 1,41 [0.270 - 4.20]

Ka manot? Ar tai gali itakoti mano nestumo eiga, nes kiek daremes tyrimu esam abu sveiki ir vaikiukai jau seniai pas mus tureje ateiti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Miledi @ 2013 07 17, 19:48)
Sveikos merginos 4u.gif

ateinu pas Jus su savo tyrimu rezultatais..
Laukiam leliuko jau 4m - per juos turejome 3naturalius pastojimus, taciau visi nesekmingi ir skirtingai nutruke... Skydliauke prasityriau tik dabar ir matau, kad turiu vieninteli padidejusi rodikli:

ATPO 109,8  [0-34]
FT3 5,31      [3.10-6.80]
FT4 18,11    [12.00 -22.00]
TSH 1,41      [0.270 - 4.20]

Ka manot? Ar tai gali itakoti mano nestumo eiga, nes kiek daremes tyrimu esam abu sveiki ir vaikiukai jau seniai pas mus tureje ateiti rolleyes.gif

Sveika 4u.gif
ATPO padidejes rodo, kad organizmas gamina antikunius pries skydliauke, jie pradeda ja ardyt, tik veliau pakinta ir kiti rodikliai (kol kas jie pas jus normoj, bet turesit tikrintis veliau reguliariai), nes skydliauke jau negali aprupint organizmo pakankamu kiekiu hormonu. Pasikonsultuokit su endokrinologu. Kad nestumas gali nesivystyt (ar net nepastoja moteris) esant sutrikus skydliaukes veiklai, tai faktas, bet esant tokiai situacijai, kaip pas jus - tikrai nezinau unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, na va grįžau iš hematologo, išvados tokios: lėtinė hipergeneracinė geležies stokos anemija. Pasirodo pas mane labai sunkiai atsigamina kraujas. turbūt visą gyvenimą reikės gerti geležies preparatus.
Atsakyti