Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau (2)

QUOTE(gatana74 @ 2013 07 13, 14:59)
pas mane panašiai,tirti vidaus organai, skrandis, kraujo tyrimai daromi nuolat, aš jau kartais pajuokauju kad kraujo greit pas mane nebeliks, pas mane tik kaulų čiulpai dar netirti, daugiau kaip ir viskas padaryta. o koks pas tave feritinas, ar labai žemas? Man hematologė vėl krūvas tyrimų paskyrė, atsakymus sužinosiu tik ketvirtadieni.net nežinau ką tokiu atveju daryti, gerti geležį ir viskas, daugiau niekas nieko nesako. O ar nebandei leistis geležies? Sako veiksmingiau, arba kraują perpila, dar taip kartais daro. Na aš ketvirtadieni  sužinosiu naujausius savo tyrimų rezultatus, gal tada ką gydytoja patars.

kad pas mane feritinas geras. Kiek, tai nelabai pamenu. Esu as gerus gelezies tabletes ir skysta gelezi, bet man nuo to nesikeicia hemaglobinas, kartais net pamazeja po tokio kurso doh.gif zodziu pas mane ne gelezies stokos anemija. Pas kokia hematologe lankais?
Atsakyti
QUOTE(WeGa @ 2013 07 12, 22:12)
Sveikos  4u.gif

Dabar jau bus praeje puse metu nuo to laiko. Siek tiek atleidau vadeles, gan daznai pasitaiko ir apsivalgymu, neatsilaikau saldumynams kartais, ypac kai pas tevus nuvaziuoju. Esme ta, kad is viso esu numetus apie 10 kg. Pradzioj dziaugiaus, bet dabar neramu, gal hormonai sukvailiojo unsure.gif gal kam yra pasitaiskius panasi situacija, kad imtu kristi svoris del neaiskios priezasties?

man krenta svoris nuo praejusio rudens. daktarai tvirtina, kad nuo skydliaukes ir esu linkusi jais tiketi, nes kai sustreikavo sirdis, praejo drebet rankos, slinkt plaukai ir gydytojai diagnozavo letini autoimunini tiroidita, nuo tada ir krenta svoris. sunkai gaunasi sureguliuot tiroksino doze ir kaip supratau kol vaistu dozes nesusireguliuos, tol svoris gali kvailioti. situacija dar nera tragiska sveriu 53 tai, net jei dar pora kg ir nukris dar neatrodysiu baisiai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tik_Tiek: 14 liepos 2013 - 11:34
QUOTE(WeGa @ 2013 07 14, 09:10)
kad pas mane feritinas geras. Kiek, tai nelabai pamenu. Esu as gerus gelezies tabletes ir skysta gelezi, bet man nuo to nesikeicia hemaglobinas, kartais net pamazeja po tokio kurso doh.gif zodziu pas mane ne gelezies stokos anemija. Pas kokia hematologe lankais?

Aš lankausi Panevežyje, pas Daubarienę, man irgi taip buvo su hemoglobinu, iš pradžiu buvo 97, mėnesi gėriau geleži, po to kartojau tyrimus buvo tik 89. Žodžiu kažkokia velniava darosi, ir niekas nepasako nuo ko ir ką daryti.
Atsakyti
QUOTE(Tik_Tiek @ 2013 07 14, 12:30)
man krenta svoris nuo praejusio rudens.  daktarai tvirtina, kad nuo skydliaukes ir esu linkusi jais tiketi, nes kai sustreikavo sirdis, praejo drebet rankos, slinkt plaukai ir gydytojai diagnozavo letini autoimunini tiroidita, nuo tada ir krenta svoris. sunkai gaunasi sureguliuot tiroksino doze ir kaip supratau kol vaistu dozes nesusireguliuos, tol svoris gali kvailioti. situacija dar nera tragiska sveriu 53 tai, net jei dar pora kg ir nukris dar neatrodysiu baisiai smile.gif

o kaip pas jus su skydliaukes hormonais? as eisiu tirtis jau, turejau rudeni eit pas endokrinologa, bet nebelauksiu. pas mane skydliaukes hormonai tai visalaik normose buvo ir siaip nesiskundziu savijauta. Aisku buna sirdele padreba, bet tai sieju su stresu ir darbu. Bet ateities bijau labai, kai issiderins hormonai, tada nezinau, kas su manim bus, itariu nera lengva atitaikyt ta vaistu doze g.gif
Papildyta:
QUOTE(gatana74 @ 2013 07 14, 13:38)
Aš lankausi Panevežyje, pas Daubarienę, man irgi taip buvo su hemoglobinu, iš pradžiu buvo 97, mėnesi gėriau geleži, po to kartojau tyrimus buvo tik 89. Žodžiu kažkokia velniava darosi, ir niekas nepasako nuo ko ir ką daryti.

tikekimes hematologai jums kazka pasakys ir paskirs gydyma 4u.gif jei palaipsniui blogeja, tai matyt kazkas ivyko organizme, kazkokia priezastis yra, svarbu ja ivardinti. Pas mane tai stabiliai viskas, gyvenu, stebiu situacija ir viskas, nieko padaryt negaliu, nes nera gydymo. Nusibodo pas tuos daktarus eit, nebeisiu, tik pas seimos, bendra tyrima pasidarysiu laiks nuo laiko ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(WeGa @ 2013 07 14, 15:05)
o kaip pas jus su skydliaukes hormonais? as eisiu tirtis jau, turejau rudeni eit pas endokrinologa, bet nebelauksiu. pas mane skydliaukes hormonai tai visalaik normose buvo ir siaip nesiskundziu savijauta. Aisku buna sirdele padreba, bet tai sieju su stresu ir darbu. Bet ateities bijau labai, kai issiderins hormonai, tada nezinau, kas su manim bus, itariu nera lengva atitaikyt ta vaistu doze g.gif
Papildyta:
tikekimes hematologai jums kazka pasakys ir paskirs gydyma 4u.gif jei palaipsniui blogeja, tai matyt kazkas ivyko organizme, kazkokia priezastis yra, svarbu ja ivardinti. Pas mane tai stabiliai viskas, gyvenu, stebiu situacija ir viskas, nieko padaryt negaliu, nes nera gydymo. Nusibodo pas tuos daktarus eit, nebeisiu, tik pas seimos, bendra tyrima pasidarysiu laiks nuo laiko ir viskas.

Ir aš labai tikiuos kad paskirs gydyma ir situacija pradės gerėti, nes jau pavargau, sveikatos neturiu klaikiai, skydliaukės bėdos, didžiulė anemija žiauriai išsekina. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gatana74: 14 liepos 2013 - 17:00
QUOTE(gatana74 @ 2013 07 13, 14:59)
arba kraują perpila, dar taip kartais daro.

Papastai kraują perpila, kai Hb nukrenta žemiau 70g/l. Tačiau tai nėra labai jau nekalta procedūra, pasėkmės gali išlįsti vėliau. Be to, papildys jums eritrocitų, jie po kelių mėn suirs, vėl reiks perpilt? Sakėt, kad echoskopuotojui "nepatiko" blužnis ar painioju kažką? Jei taip, tai ką hematologas į tai?
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2013 07 14, 19:31)
Papastai kraują perpila, kai Hb nukrenta žemiau 70g/l. Tačiau tai nėra labai jau nekalta procedūra, pasėkmės gali išlįsti vėliau. Be to, papildys jums eritrocitų, jie po kelių mėn suirs, vėl reiks perpilt? Sakėt, kad echoskopuotojui "nepatiko" blužnis ar painioju kažką? Jei taip, tai ką hematologas į tai?

pas mane blužnis sumažėjusi, ką tai reiškia nelabai suprantu, ar tokia buvo ar dabar mažesnė pasidarė, niekas nepaaiškino. o hematologė dėl to nieko nesakė, gal laukia tyrimų atsakymų, nežinau.
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 07 12, 22:02)
gydausi nuo sausio mėnesio...nebenuėjau pas gydytoją, tai nebežinau ką čia toliu daryti,

Aš nuo savo gydytojos gavau pylos, ji liepė man tyrmus kartoti kas 4 mėn, nes skirtingu sezonu skirtingas ir tiroksino poreikis. Nėra taip kad atitaikė dozę ir ji tau tiks visus metus schmoll.gif Va bus kaip man kai perdozavau ir TTH tebuvo 0,018 doh.gif Dabar tyrimus pasidariuau bet jau dvi savaites kaip negaliu sužinot rezultatų, gydytoja apsirgo. Tikiuosi ryt jau žinosiu, pagal savijautą spejų kad dar reiks pamažinti dozę, bent jau tikiuosi. Žiemą gėriau 150, dabar tik 100. Širdis nebekvailioja, rankos nebedreba, bet pasitaiko kad ir pajaučiu tą negerumą, laimei retai. Gelbėja labai ir tas chronocard'as
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 07 15, 14:17)
Aš nuo savo gydytojos gavau pylos, ji liepė man tyrmus kartoti kas 4 mėn, nes skirtingu sezonu skirtingas ir tiroksino poreikis. Nėra taip kad atitaikė dozę ir ji tau tiks visus metus  schmoll.gif Va bus kaip man kai perdozavau ir TTH tebuvo 0,018  doh.gif  Dabar tyrimus pasidariuau bet jau dvi savaites kaip negaliu sužinot rezultatų, gydytoja apsirgo. Tikiuosi ryt jau žinosiu, pagal savijautą spejų kad dar reiks pamažinti dozę, bent jau tikiuosi. Žiemą gėriau 150, dabar tik 100. Širdis nebekvailioja, rankos nebedreba, bet pasitaiko kad ir pajaučiu tą negerumą, laimei retai. Gelbėja labai ir tas chronocard'as

reikes nueit, gal ant rudens, nes kol kas nera is ko, brangus vizitas lb gaunasi...
o kai perdozuoji, kuom pasireiskia? nes kol kas geriu 100mg, savijauta normali sakyciau, aisku buna dienu kaip tycia, bet...
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 07 15, 14:16)
kol kas nera is ko, brangus vizitas lb gaunasi...

Turiu labai naivų klausimą. O kodėl neinate pas valstybinį endokrinologą?
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2013 07 15, 15:22)
Turiu labai naivų klausimą. O kodėl neinate pas valstybinį endokrinologą?

normalus tas klausimas, todel, kad vis praziopsau talonus, labai trukumas didelis ju pas mus, tai eiles nusitesusios 2-3men i prieki doh.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

turiu tokį klausimą. Ar prieš nustatant Jums skydliaukės problemas, nebuvo tos simptomas, kaip kąsnio jausmas gerklėje, sunkus ryjimas ir lyg smaugimo jausmas ties skydliaukės vieta? Pasiskudžiau šeimos gydytojai, tai ji mane nusiuntė pas endokrinologą, o jis apžiūros metu pasakė, kad yra padidėjusi skydliaukė ir paskyrė kraujo tyrimą ir echoskopiją nusiuntė pasidaryti. Tiesą paskius mane tas jausmas labai vargina ir kylą visokios baisios mintys cray.gif
Atsakyti