Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka -8

QUOTE(Auštara @ 2013 06 28, 17:05)
tai kad jus ne to amziaus ir ne i ta darzeli laukiat  biggrin.gif

gi specialiai ir centralizavo priemimo sistema kad nebutu galima kur ka nest. kaip stojimai i aukstaji
Atsakyti
O pas mus jokio patvirtinomo nei i paštą nei sms žinute nebuvo,paskambino šiandiena darželio direktorė pasakė kad patekome į darželį ir pasikviete Liepos 2 d į susitikimą 4u.gif
Manau kad kažkur stringa sistema ir dauguma jau suformuotos grupės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(1rma @ 2013 06 28, 16:05)
O kelintu numeriu buvot?  bigsmile.gif Nes rašei, kad dideli skaičiukai buvo.

ir smalsu kelinti:)
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2013 06 28, 17:14)
gi specialiai ir centralizavo priemimo sistema kad nebutu galima kur ka nest. kaip stojimai i aukstaji

bet kazkodel visi sneka, kad vistiek nesa...tik vieta nesimo pasikeite...
Atsakyti
Darželis RŪTA
Buvau ir aš savivaldybėj - tvarka tokia, kad iki mokyklos į darželį nepateksim.
Mes 2011 gimimo - prašymą parašėme 2012.02.08 - tai tuo metu buvome 54 eilėje. Darželis priklauso pagal gyvenamą deklaruotą vietą. Praeitais metais nepatekom. Šiemet stovėjom eilėj 17. Dabar nuėjus į savivaldybę paaiškėjo, kad šiemet 1,5-3 metu yra sukurtos 2 grupės - vienoje 15 vaikų (sąrašas jau yra), kitoje 8 priimti bus (jau irgi vaikų vardai ir pavardės yra). Juokingiausia, kad esame už borto 24 !!! Tai paaiškinsiu ką sužinojau - kaip dėliojami prioritetai.
Jų yra keli ir jie sumuojami, jei darželis priklauso pagal deklaruotą vietą:
1) darželis priklauso pagal deklaruotą vietą,
2) sesės, broliai jau lanko tą patį darželį
3) daugiavaikė šeima
4) darbuotojų vaikas
5) gal dar minėjo, kad kai vienas iš tevų tik augina vaiką.
Tai šiemet į RŪTA darželį pateko 23 vaikai į 1,5-3 metų amžiaus grupes. Jie visi turi po 2 prioritetus. Jei darželis nepriklauso pagal deklaruotą vietą - tai kiti prioritetai irgi negalioja.
Visi 23 vaikai pateko su dviem prioritetais (pretendavę į 1,5-3 grupes, kuriems RŪTA priklausė pagal deklaruotą vietą ir dar kažkokį prioritetą). Tarpkitko tik vienas vaikas su deklaruota vieta ir antru kažkokiu prioritetu į darželį nepateko. Visi kiti vaikučiai (tame tarpe ir mūsų), kurie stovi eilėje tik su tuo, kad darželis priklauso pagal gyvenamą vietą - NEPATEKO. Nesvarbu ar prašymą pateikėte 2011 metais, ar 2013 - jei tik deklaruota vieta - nepatekote. Jei turite antrą prioritetą iš minėtų - tai jei ir 2013m. 05 mėn pateikėte prašymą - patekote į laiminguosius 23 (tik vienas vaikas su 2 prioritetais liko už borto).
Išvada - patekti mums niekada ir nebuvo ir nebus šansų į priklausantį darželį, nes neturime prioriteto antro. Kitais metais 3-4 metų grupė sakė nebus kuriama, nebent tik papildoma, jei atsiras laisvos vietos keliems eilėje pirmais numeriais stovintiems vaikams..
Atsakyti
QUOTE(1rma @ 2013 06 28, 17:05)
O kelintu numeriu buvot?  bigsmile.gif Nes rašei, kad dideli skaičiukai buvo.

sitam darzeli lietuviu grupej buvau 183 vietoj o rusu grupej 11 vietoj, tai speju patekau i rusu grupe, tik va kalbas abi raso tai ir nesuprantu , gal misri cia grupe bus
Atsakyti
kita savaite lieka laukti stipriausieji smile.gif
Atsakyti

Aha, tik kažkodėl vis girdisi, kad visi neša ax.gif

QUOTE(Goldė @ 2013 06 28, 17:26)
Darželis RŪTA
Buvau ir aš savivaldybėj - tvarka tokia, kad iki mokyklos į darželį nepateksim.
Mes 2011 gimimo - prašymą parašėme 2012.02.08 - tai tuo metu buvome 54 eilėje. Darželis priklauso pagal  gyvenamą deklaruotą vietą. Praeitais metais nepatekom. Šiemet stovėjom eilėj 17.  Dabar nuėjus į savivaldybę paaiškėjo, kad šiemet 1,5-3 metu yra sukurtos 2 grupės - vienoje 15 vaikų  (sąrašas jau yra), kitoje 8 priimti bus (jau irgi vaikų vardai ir pavardės yra). Juokingiausia, kad esame už borto 24 !!! Tai paaiškinsiu ką sužinojau - kaip dėliojami prioritetai.
Jų yra keli ir jie sumuojami, jei darželis priklauso pagal deklaruotą vietą:
1) darželis priklauso pagal deklaruotą vietą,
2) sesės, broliai jau lanko tą patį darželį
3) daugiavaikė šeima
4) darbuotojų vaikas
5) gal dar minėjo, kad kai vienas iš tevų tik augina vaiką.
Tai šiemet į RŪTA darželį pateko 23 vaikai į 1,5-3 metų amžiaus grupes. Jie visi turi po 2 prioritetus. Jei darželis nepriklauso pagal deklaruotą vietą - tai kiti prioritetai irgi negalioja.
Visi 23 vaikai pateko su dviem prioritetais (pretendavę į 1,5-3 grupes, kuriems RŪTA priklausė pagal deklaruotą vietą ir dar kažkokį prioritetą). Tarpkitko tik vienas vaikas su deklaruota vieta ir antru kažkokiu prioritetu į darželį nepateko. Visi kiti vaikučiai (tame tarpe ir mūsų), kurie stovi eilėje tik su tuo, kad darželis  priklauso pagal gyvenamą vietą - NEPATEKO. Nesvarbu ar prašymą pateikėte 2011 metais, ar 2013 - jei tik deklaruota vieta - nepatekote. Jei turite antrą prioritetą iš minėtų - tai jei ir 2013m. 05 mėn pateikėte prašymą - patekote į laiminguosius 23 (tik vienas vaikas su 2 prioritetais liko už borto).
Išvada - patekti mums niekada ir nebuvo ir nebus šansų į priklausantį darželį, nes neturime prioriteto antro. Kitais metais 3-4 metų grupė sakė nebus  kuriama, nebent tik papildoma, jei atsiras laisvos vietos keliems eilėje pirmais numeriais stovintiems vaikams..

"Visi 23 vaikai pateko su dviem prioritetais" - tai du prioritetai, tai šiaip skaitosi, kad be gyvenamosios vietos yra vienas prioritetas, t.y. greičiausiai daugiavaikiai arba brolis/sesė lanko.
Man tai įdomu, ar prioritetai tikrai vienodos galios, kaip visur sako.
Atsakyti

jojo, negali nest biggrin.gif kaip ir sako - vieta nesimo ir suma pasikeite biggrin.gif as girdejau,kad stafe 2tukst savivaldybej...tik nzn kam ten nest reikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ali @ 2013 06 28, 17:59)

"Visi 23 vaikai pateko su dviem prioritetais" - tai du prioritetai, tai šiaip skaitosi, kad be gyvenamosios vietos yra vienas prioritetas, t.y. greičiausiai daugiavaikiai arba brolis/sesė lanko.
Man tai įdomu, ar prioritetai tikrai vienodos galios, kaip visur sako.

Man savivaldybėje išaiškino viską smulkiai taip:
Jei darželis nepriklauso pagal gyvenamą deklaruotą vietą - tai Jūsų ir kiti prioritetai netenka galios.
Jei darželis priklauso pagal gyvenamą deklaruotą vietą - tai turite jau vieną prioritetą.
Jei dar sesė/brolis lanko tą patį darželį - tai jau antras prioritetas.
Arba daugiavaikė šeima tai jau antras prioritetas.
Jei ir sesė/brolis lanko ir tuo pačiu daugiavaikė šeima - tai trys prioritetai tada viso.
Kuo daugiau prioritetų - tuo pirmesnis būsi.
Prašymo data suteikia pirmumo teisę rungiantis dėl vietos su tiek pat prioritetų turinčiais vaikučiais.
Tai mano atveju, kai tik pagal deklaruotą vietą priklauso darželis (kitų prioritetų papildomai neturim) - tai galėjau visai neteikti prašymo, nes visi patekę turi po 2 prioritetus, o mūsų skaitosi tik 1.
Atsakyti
QUOTE(dzemute @ 2013 06 28, 17:32)
sitam darzeli lietuviu grupej buvau 183 vietoj o rusu grupej 11 vietoj, tai speju patekau i rusu grupe, tik va kalbas abi raso tai ir nesuprantu , gal misri cia grupe bus

tai greiciausiai i rusu,nes prie sunaus irgi raso dvi kalbas:lietuviu-rusu,nors darzelis rusu.Bet moko ju ir lietuviu k.,todel taip ir rasoma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(S&S @ 2013 06 28, 18:12)
tai greiciausiai i rusu,nes prie sunaus irgi raso dvi kalbas:lietuviu-rusu,nors darzelis rusu.Bet moko ju ir lietuviu k.,todel taip ir rasoma  smile.gif

aciu uz paaiskinima, greiciausia taip ir bus
Atsakyti