Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka -8

QUOTE(vaidullee @ 2013 07 03, 13:52)
iskrausto tuos paruosiamukus is tu darzeliu kur arti mokykla...

o koks skirtumas arti ar toli ta mokykla nuo darželio? Svarbus pats faktas, kad iškrausto: keičiasi interjeras, eksterjeras ir turinys lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(vaidullee @ 2013 07 03, 15:18)
ot buvo laikai, tarp kitko sovietu ir vel  biggrin.gif  as pirma klase lankiau darzely, musu buvo gal 14-16 pirmokeliu, o I antra klase jau keliavom visi kartu, pasiruose I mokykla, tai kaip tik buvo tie metai kai 5-bale vertinimo sistema keite I 10-bale... ;1992  biggrin.gif ai, beja Vilniuje smile.gif
ot geri laikai buvo bigsmile.gif

dar tais laikais būreliai ir stovyklos buvo nemokamai arba už simbolinį mokestį...

Ai, tiesa, dar norėjau paklausti - pas mus šeimoj trečia karta būtent vilniečių. Ar mano vaikai jau gali pretenduoti į darželį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2013 07 03, 17:20)
o koks skirtumas arti ar toli ta mokykla nuo darželio? Svarbus pats faktas, kad iškrausto: keičiasi interjeras, eksterjeras ir turinys  lotuliukas.gif

pvz mums iki mokyklos nuo darzelio kokie 3km, net nzn kiek, , sunkus susisiekimas, nenueisi... tai tokiu darzeliu 100% priesmokykliniu grupiu nebus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2013 07 03, 16:03)
1. aš irgi noriu išeiti į darbą ir neturiu kur padėti 1 metų vaiko  tongue.gif  nes pagal dabartinę tvarką tokio amžiaus vaikų darželiai kažkodėl iš viso nebepriima. Bet aš nešaukiu ir nereikalauju iš savivaldybės neįmanomo, o ieškau kitų išeičių. Ir tikrai ne kitų darželinukų sąskaita.

2. Todėl, kad vaikas eis į kitą mokyklą (kurią jau lanko kiti šeimos vaikai), o ne į tą, į kurią iš darželio iškeliama paruošiamoji grupė. Jeigu paruošiamukai būtų iškeliami iš visų darželių ir visos pradinės mokyklos būtų įpareigotos priimti paruošiamukus, aš mielai leisčiau savo vaiką iš karto į tą mokyklą, kurioje jis eis į 1-ą klasę ir bėdos nematyčiau.

3. ir kitas momentas - mokyklos fiziškai ir finansiškai kol kas negali užtikrinti vaikams analogiškų sąlygų kaip darželyje. Tai kodėl aš turiu sutikti, kad mano vaikui tos sąlygos būtų bloginamos?

4. Todėl, kad paruošiamukų auklėtoja lieka darželyje, nes 1. taip nori ji pati, 2. darželio direktorė nesuinteresuota jos išleisti, nes į paruošiamukų vietą ateina kiti vaikai, kuriems juk irgi reikia auklėtojos

5. o jūs pamėginkit vasarą sugaudyti visus grupės vaikus ir auklėtojas  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif 

6. Bet ne vinjetėje yra esmė, o tame, kad projektas užkuriamas vasaros viduryje. Negi buvo sunku paskaičiuoti kiek yra norinčių, kiek yra darželiuose vietų ir iš anksto suplanuoti tokią akciją-atrakciją?

7. o kodėl turi būti diskriminuojami mano vaikai? Kuo jie prastesni už tuos "kitus"? Kiekvienas giname savus. Juk priešingu atveju būtume prasti tėvai..  bigsmile.gif

1. Niekas cia nesaukia ir nereikalauja. Tik grasinot savivaldybei bylinetis... Tai panasu, kad daugiausia is savivaldybes ir reikalaujat. Man toks klausimas iskilo. Jei turetumet ne 1 metu, bet pvz 4 metu vaika, kuris taip ir nebutu gaves darzelio. Ir jum vyresnio vaiko isejimas i priesmokykline iskeliama klase atlaisvintu vieta jaunesniam vaikui darzelyje (kitaip gal jis visa vaikyste be darzelio praleis), negi nesutiktumet???

2. Kad vaikas eis i kita mokykla, tai cia Jusu asmeninis variantas. Bet nebutinai visu iskeliamu busimu pradinuku. Kiekvienai seimai atskiro varianto nesudeliosi.

3. Kodel jau tokios blogos salygos bus mokykloj palyginus su darzeliu? Gal mokykloj vaikui bus net geriau? Isankstinis niekuo nepagristas nusistatymas

4. Ir vel tas pats nusistatymas - is kur galit zinoti, gal nauja priesmokyklinuku aukletoja/mokytoja bus labai nuostabi ir ja dziaugsites?

5. Nesugaudysit vasara, sugausit rugseji. Net juokinga del tu isleistuviu, tikrai baisi problema

6. Va kad galejo anksciau savivaldybe sugalvot iskelt tas grupes, tai pritariu drinks_cheers.gif

7. Neturi but niekas diskriminuojamas, bet deja kol darzeliu neuztenka, tai vis tiek bus diskriminuojami. Del to ir sakau, va galetu visiems po lygiai valandu finansuoti, tiek privaciame, tiek valstybiniame. Tuomet niekas nemoketu 200Lt per menesi, bet niekas nemoketu ir 1300Lt per menesi. Ir visi turetu darzelius (privacius ar valstybinius), lygybe ir taika biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2013 07 03, 18:03)
Bet ne vinjetėje yra esmė, o tame, kad projektas užkuriamas vasaros viduryje. Negi buvo sunku paskaičiuoti kiek yra norinčių, kiek yra darželiuose vietų ir iš anksto suplanuoti tokią akciją-atrakciją?

Va šito aš irgi nesuprantu, kodėl tik dabar sugalvojo taip elgtis. Beje, šiandien per LRT žinias kaip tik buvo reportažas apie tai, tai pasakė, kad savivladybė dar tik šį mėnesį svarstys dėl priešmokyklinukų iškėlimo į mokyklas. Nu niekaip nesuprantu, kodėl viskas daroma paskutiniu momentu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2013 07 03, 16:31)
Irgi gera mintis  drinks_cheers.gif Nors isivaizduoju kiek sukiltu besiskundzianciu, kad negali sau leist busto isigyt, nuomojasi, o dar ir darzelio negauna. Bet tuomet turetu parodyt pvz nuomos sutartis notariskai patvirtintas ar pan. Manau galetu igyvendinti, tik kaip tai savivaldybei mamu idejas isgirst  biggrin.gif

Yra gyvenanciu tevu namuose. Tai nei nuomininkai gaunasi, nei savininkai.
Atsakyti
Va čia tai, ką rodė ir per televizorių: http://www.delfi.lt/...s.d?id=61770769
Atsakyti

Aišku, kad galėjo anksčiau suplanuoti, ką iškels, kokios grupės bus vietoj iškeliamų, bet geriau jau vėliau nei niekada.

Kad tik turintys savo būsta galėtų į darželius pretenduoti, tai visiška nesąmonė. Daug jaunų šeimų neįperka nekilnojamojo turto, o kad nuomininkai nuomos sutartį turėtų pateikti, čia jau neblogas variantas, nes tada ir mokesčiai į biudžetą padidėtų. Gyvenantiems tėvų namuose nuomos sutarties nereiktų. Ir registracija turėtų būti jau registravimo momentu, o ne sudarinėjant eiles.
Galbūt vaikai galėtų gauti savo pinigų sumą, kuria galėtų neštis tiek į valstybinius, tiek į privačius darželius, tai kažkiek išspręstų problemą

Žiūriu priešmokyklinuko mama labai piktinasi, nes išleistuvių nuotraukos negalės pasidaryti ir auklėtoja kita bus. Rimtos problemos lotuliukas.gif
Atsakyti
O iš kur sužinote iš kurių darželių nori priešmokyklinukus iškelti? Gal yra koks darželių sąrašas?
Atsakyti
QUOTE(lairam @ 2013 07 03, 19:40)
O iš kur sužinote iš kurių darželių nori priešmokyklinukus iškelti? Gal yra koks darželių sąrašas?

Vat ir man idomu, is kuriu iskels.. Gal dar viltis, sansas koks bus.
P.S. kad uzvire diskusija, kas gerai, kas blogai. Bet gal prie esmes grizkim. Ar dar kas gauna pranesimus, kad pateko i darzeli
Atsakyti
Prisiregirtravau ir aš vilnius.lt, kad matyčiau kokie reikalai dėl darželio. O ten nieko nėra doh.gif
Nors jie mūsų prašymą turi rašytą darželyje (aišku sufabrikuotą, nes registravomės rugpjūtį, o sako, kad lapkritį). Bet esmė ta, kad sistemoje mūsų nerodo, nor kai skambinausi prieš mėnesį, tai sakė kad eilėje ir sąrašai bus aiškūs mėnesio pabaigje g.gif
Negi kad vyras registravo, tai gal tik vyras gali prisijungęs matyt ar patekom ar ne doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lairam @ 2013 07 03, 21:40)

Siandien buvau savivaldybej, Tai moteriskes 10 aukste svietimo skyriui tikrai turejo sarasa darzeliu kuriuose ruosiasi iskelti priesmokyklinukus ir vietoj ju formuoti darzelinuku grupes. Mes Gintarely likom 15 uz bruksnio, bet sake ten irgi ruosiasi iskelti priesmokyklinukus ir vietoj ju formuos dvi maziausiu grupes, todel sake vilties yra. Liepe sekti informacija vilnius.lt arba uzeit pas direktore po menesiuko g.gif Tai vilties dar yra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Master @ 2013 07 03, 22:47)
Siandien buvau savivaldybej, Tai moteriskes 10 aukste svietimo skyriui tikrai turejo sarasa darzeliu kuriuose ruosiasi iskelti priesmokyklinukus ir vietoj ju formuoti darzelinuku grupes. Mes Gintarely likom 15 uz bruksnio, bet sake ten irgi ruosiasi iskelti priesmokyklinukus ir vietoj ju formuos dvi maziausiu grupes, todel sake vilties yra. Liepe sekti informacija vilnius.lt arba uzeit pas direktore po menesiuko  g.gif  Tai vilties dar yra  ax.gif

gal pamenate, kurioje vietoje birzelio 1 buvote bigsmile.gif ? Mastau ar man dar gaivinti vilti g.gif
Atsakyti