QUOTE(kasiopeja @ 2013 07 03, 16:03)
1.
aš irgi noriu išeiti į darbą ir neturiu kur padėti 1 metų vaiko 
nes pagal dabartinę tvarką tokio amžiaus vaikų darželiai kažkodėl iš viso nebepriima.
Bet aš nešaukiu ir nereikalauju iš savivaldybės neįmanomo, o ieškau kitų išeičių. Ir tikrai ne kitų darželinukų sąskaita.
2. Todėl, kad vaikas eis į kitą mokyklą (kurią jau lanko kiti šeimos vaikai), o ne į tą, į kurią iš darželio iškeliama paruošiamoji grupė. Jeigu paruošiamukai būtų iškeliami iš visų darželių ir visos pradinės mokyklos būtų įpareigotos priimti paruošiamukus, aš mielai leisčiau savo vaiką iš karto į tą mokyklą, kurioje jis eis į 1-ą klasę ir bėdos nematyčiau.
3. ir kitas momentas - mokyklos fiziškai ir finansiškai kol kas negali užtikrinti vaikams analogiškų sąlygų kaip darželyje. Tai kodėl aš turiu sutikti, kad mano vaikui tos sąlygos būtų bloginamos?
4. Todėl, kad paruošiamukų auklėtoja lieka darželyje, nes 1. taip nori ji pati, 2. darželio direktorė nesuinteresuota jos išleisti, nes į paruošiamukų vietą ateina kiti vaikai, kuriems juk irgi reikia auklėtojos
5. o jūs pamėginkit vasarą sugaudyti visus grupės vaikus ir auklėtojas
6. Bet ne vinjetėje yra esmė, o tame, kad projektas užkuriamas vasaros viduryje. Negi buvo sunku paskaičiuoti kiek yra norinčių, kiek yra darželiuose vietų ir iš anksto suplanuoti tokią akciją-atrakciją?
7. o kodėl turi būti diskriminuojami mano vaikai? Kuo jie prastesni už tuos "kitus"? Kiekvienas giname savus. Juk priešingu atveju būtume prasti tėvai..
1. Niekas cia nesaukia ir nereikalauja. Tik grasinot savivaldybei bylinetis... Tai panasu, kad daugiausia is savivaldybes ir reikalaujat. Man toks klausimas iskilo. Jei turetumet ne 1 metu, bet pvz 4 metu vaika, kuris taip ir nebutu gaves darzelio. Ir jum vyresnio vaiko isejimas i priesmokykline iskeliama klase atlaisvintu vieta jaunesniam vaikui darzelyje (kitaip gal jis visa vaikyste be darzelio praleis), negi nesutiktumet???
2. Kad vaikas eis i kita mokykla, tai cia Jusu asmeninis variantas. Bet nebutinai visu iskeliamu busimu pradinuku. Kiekvienai seimai atskiro varianto nesudeliosi.
3. Kodel jau tokios blogos salygos bus mokykloj palyginus su darzeliu? Gal mokykloj vaikui bus net geriau? Isankstinis niekuo nepagristas nusistatymas
4. Ir vel tas pats nusistatymas - is kur galit zinoti, gal nauja priesmokyklinuku aukletoja/mokytoja bus labai nuostabi ir ja dziaugsites?
5. Nesugaudysit vasara, sugausit rugseji. Net juokinga del tu isleistuviu, tikrai baisi problema
6. Va kad galejo anksciau savivaldybe sugalvot iskelt tas grupes, tai pritariu
7. Neturi but niekas diskriminuojamas, bet deja kol darzeliu neuztenka, tai vis tiek bus diskriminuojami. Del to ir sakau, va galetu visiems po lygiai valandu finansuoti, tiek privaciame, tiek valstybiniame. Tuomet niekas nemoketu 200Lt per menesi, bet niekas nemoketu ir 1300Lt per menesi. Ir visi turetu darzelius (privacius ar valstybinius), lygybe ir taika