Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

4 cukinijos romanesco jau guli krepšy wub.gif mačiau labai daug vaisių primegzta thumbup.gif

arbūziukai du kaip vyriški geri kumščiai, du kaip moteriški kumštukai, o jau kiek riešutukų ir žirniukų-net neskaičiavau. Lapai uždengė visą lysvę, nesupaisysi kur krūmelio pradžia, o kur galas.
tiesa, o jiems tinka dilgėlių raugas, paliejau labiau skiestu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 28, 22:33)
Varčiau įvairių sėklų firmų katalogus. Ieškojau melionų profesionalams, radau kelis ir daug arbūzų.

Gal galit pasidalinti pavadinimais? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(linksma @ 2013 07 01, 11:03)
Gal galit pasidalinti pavadinimais?  ax.gif

Žiūrinėjau Seminis, Clause, Tezier firmų katalogus. Dabar pasižiūrėjau internete, tai Clausas su Tezier susijungę, ir priklauso Hariss Morgan grupei, neatsidarau niekaip jų puslapių. Dar vieną turiu Agroi-TIP.de, net neįsivaizduoju , kuri firma man davus katalogą. g.gif Radau įdomų arbūzą besėklį geltonu vidum Honeyheart iš Royal sluis. Jei ką iš Seminis, tai galėsiu užsakyti,čia Lietuvoje jų atstovus pažįstu, tik jų pakuotės profesionalams, tai dalintis teks.
Atsakyti
Mergaites, patarkite, nes pirmus metus bandau auginti siltnamyje arbuzus, prileido man po 4-5 stiebus tai ar man juos visus palikti, kad ant kiekvieno noktu po arbuziuka ar geriau palikti viena stieba ir ant jo 2-3 arbuziukus nokimui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(linksma @ 2013 07 01, 11:03)
Gal galit pasidalinti pavadinimais?  ax.gif

Atsiprašau, klaidą įvėliau.Ieškoti www.agro-tip.de
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 07 01, 13:46)
Žiūrinėjau Seminis, Clause, Tezier firmų katalogus. Dabar pasižiūrėjau internete, tai Clausas su Tezier susijungę, ir priklauso Hariss Morgan grupei, neatsidarau niekaip jų puslapių. Dar vieną turiu Agroi-TIP.de, net neįsivaizduoju , kuri firma man davus katalogą. g.gif Radau įdomų arbūzą besėklį geltonu vidum Honeyheart iš Royal sluis. Jei ką iš Seminis, tai galėsiu užsakyti,čia Lietuvoje jų atstovus pažįstu, tik jų pakuotės profesionalams, tai dalintis teks.

aš laisvai prisijungčiau prie užsakymo. Manau ir daugiau atsirastų norinčių. Bet jaučiu rudenį reiktų tuo užsiimt ane? arba anksti pavasarį.......
Atsakyti
Sausio- vasario mėnesiais firmos jau turi pasiūlos katalogus. Iki to laiko reikės iššniukštinėti veislių auginimo sąlygas, siūlomas technologijas.Reikės pasitikslinti, kas tie diploidiniai arbūzai. Javuose tai žinau, ką duoda dvigubas ar keturgubas chromosomų rinkinys. O moliūginių šeimoje tai sunkiai įsivaizduoju. blush2.gif Panašu, kad profesines žinias reikia kasmet atnaujinti cool.gif
Atsakyti
o ką ten žinoti? Augintojui aktualu tik tiek, kad vaisiai bus besėkliai ir jau savų sekančiai sėjai neteks prisirinkti. Info anglų kalba pilna internete. mirksiukas.gif
Atsakyti
Daug dalykų reikia sužinoti. Arbūzai tai sutinku, kad daugiasia lauke auginami, bet irgi veislės turi savas charakteristikas. O melionai yra skirti šiltnamiams arba laukui, arba abiems variantams. Kaip ir agurkai, šiltnaminiai blogai jaučiasi lauke ir atvirkščiai. Sėklos profesionalams turi konkrečią paskirtį. Pvz: gali būti skirti saugojimui, šviežiam pardavimui, perdirbimui, ilgam transportavimui it t.t.
Taigi rudenį sėdėsiu ir studijuosiu visom kalbom biggrin.gif
Atsakyti
laba, o gal kazkam atliko arbuzu, melionu daigeliu, vyras siandien dirbdamas uzlipo ant virsuniu i nulauze, vos neapsiverkiau pamacius.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Deill@ @ 2013 07 01, 19:02)
laba, o gal kazkam atliko arbuzu, melionu daigeliu, vyras siandien dirbdamas uzlipo ant virsuniu i nulauze, vos neapsiverkiau pamacius.... verysad.gif

taigi jie duos dar daugiau stiebu, jei kol kas tik 1... as pati jiems virsunes nuskinu, kai per toli nubega...
o melionus isvis po 3 lapo reikejo rezti, soninius po 5-7 irgi trumpinti.... o va toliau panasu nebereikia, bet pas pas mane toks miskas pasidare, kad as ir trecios eiles nugnibu virsune...ns man nuo tos zalios mases melionai sustojo augti, labai mazi kamuoliukai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 02 liepos 2013 - 15:54
QUOTE(tany @ 2013 07 02, 16:52)
taigi jie duos dar daugiau stiebu, jei kol kas tik 1... as pati jiems virsunes nuskinu, kai per toli nubega...
o melionus isvis po 3 lapo reikejo rezti, soninius po 5-7 irgi trumpinti.... o va toliau panasu nebereikia, bet pas pas mane toks miskas pasidare, kad as ir trecios eiles nugnibu virsune...ns man nuo tos zalios mases melionai sustojo augti, labai mazi kamuoliukai  g.gif

na tada bandysiu genet, nes kolkas pas mano meliona pumpurai buvo tik ant virsunes. o jums gal reiktu apkarpyti lapelius, kad tiek daug lapijos nebutu ir neatiduotu energijos lapu auginimui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deill@: 02 liepos 2013 - 17:49