Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(Avijacija @ 2013 07 30, 09:38)
Na nieko tada pirkti reiks internetu  4u.gif aš tai prisipažinsiu, kad tingiu tas sėklas rinktis.... kitos tai renkasi iš pomidorų ar kitko. O aš perku kiekvienais metais  blush2.gif

Na va, neliko ir problemos. biggrin.gif . Ne karvę kainuoja, o nusipirkus keletui metų sėklų sočiai. Paskui atsiranda dar kokie kiti ir jau šituos užmeti. Man asmeniškai labai smagus dakykas yra rinktis. pirkti ir laukti kas užaugs. Iki šiol tai vien LT pirkau sėklas, o šitame forume atradau kad galima atsisiūsti ir ne bet ką, o tai kas auginama Lietuvoj. Anksčiau nesukau galvos dėl to, nes ten masė visko ir nežinia kas mums kas tik Italams t.y pietiečiams tinka. Labiausia užkabino Yerena aprašyti moliūgai.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 07 30, 10:58)
...Man asmeniškai labai smagus dakykas yra rinktis. pirkti ir laukti kas užaugs...Labiausia užkabino Yerena aprašyti moliūgai.

Tas tiesa, ypač jei auginamos iki šiol nematytos veislės thumbup.gif O kiek aš jų jau išbandytų čia dar neaprašiau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 07 30, 10:02)
Tas tiesa, ypač jei auginamos iki šiol nematytos veislės  thumbup.gif O kiek aš jų jau išbandytų čia dar neaprašiau  cool.gif

Šiemet ta prasme pas mane vien įdomumas, nes auginu tik 1 anksčiau augintą veislę iš senų sėklų -Waltham Butternut. Tai ir einu vis pažiūtėti kas ir kaip pasikeitė.
Beje, visa veisles apibūdinanti informacija yra sukonspektuota .doc failiuke. Net ir tai kuri veislė košėms, kuri kepti tinka.
Romanesco cukija irgi atradimas šiame forume. Lapas- cukinija, lapas- cukinija. ne didesnes nei 20 cm skinu. Anakart paskaičiavau, kad jau 16 cukinijų nuskinta.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 07 30, 10:02)
O kiek aš jų jau išbandytų čia dar neaprašiau  cool.gif

Nu kas čia dabar blink.gif Tai džiaugėmės tavo darbu ir žiniomis, o čia pasirodo tik dalis doh.gif Prašom taisytis lotuliukas.gif
Mergaitės, gal kas galit įmesti buternutai kaip dabar pas jus atrodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 07 30, 11:19)
Romanesco cukija irgi atradimas šiame forume... ne didesnes nei 20 cm skinu. Anakart paskaičiavau, kad jau 16 cukinijų nuskinta.

Man irgi iš visų anksčiau (išskyrus Ronde di Nizza) augintų Romanesco patiko labiausiai savo forma, minkštimo tankiu bei skoniu ir faktu, kad pagaliau kaip pas italus auginu veislę, kai tinkama pagal dydį cukinija nuskinama dar su išskleistu, tinkamu valgyti, žiedu thumbup.gif Beje, vertinu max ir už tai, kad žiedai gigantiški, nereikia rinkti pilnos pintinės pietums.
amba41, Jūs skaičiuojate vnt, o aš sveriu renkamą derlių ir vedu užrašus. Iš savo 6 Romanesco krūmų surinkau jau 12.7 kg mažyčių cukinijų, o kiek jų dar bus...
Papildyta:
QUOTE(NERA @ 2013 07 30, 11:28)
Nu kas čia dabar blink.gif Tai džiaugėmės tavo darbu ir žiniomis, o čia pasirodo tik dalis doh.gif Prašom taisytis  lotuliukas.gif
Mergaitės, gal kas galit įmesti buternutai kaip dabar pas jus atrodo g.gif

Taisysiuos po truputį, nes tiek nuotraukų nebus, kiek veislių buvo auginta.
O dėl butternut'ų- Waltham dar tik žydi vien vyriškais ir moteriškų nesimato, o turiu keletą veislių, kurios jau visą liepą šildo saulėje savo tamsiai žalius moliūgėlius, Lunga di Napoli irgi pusmetrinis jau. Tiesa, pirktas ankstyvas ir dar krūminis butternut'as iš visiems žinomo ebay pardavėjo (pavadinimo dabar nepasakysiu)- ne toks jau ir ankstyvai bei krūminis. Labiausiai gaila dėl to, kad jam išskirta vieta ~1 m2, o jis nenaudėlis užkariavo neregėto dydžio plotus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 07 30, 10:53)
Užsimezgęs yra lygiu, blizgančiu, dryžuotu paviršiumi, toks:

Oi,tokių pas mani yra thumbup.gif O aš mąsčiau,kad kokios neteisingos sėklos papuolė,nes nei vieno su krokodilo oda neradau schmoll.gif

Ir ačiū dievui,kad to Urikuri nereiks skust.O tai suvirs sriuboj ta kieta skūra ar kažkaip reikia dar kitaip termiškai apdorot?

O gal žinot kas čia toks,nes tokių tikrai nesodinau.Vienas daigas toks,jau kokie 6 vaisiai užmegzta ir nežinau ką auginu g.gif Kažkaip nepanašu į tinkamą sriubai...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 07 30, 10:43)
Iš savo 6 Romanesco krūmų surinkau jau 12.7 kg mažyčių cukinijų, o kiek jų dar bus...

Oho! Ir tiek suvalgėte? Ar dalis užšaldyta ar išdalinta buvo?
Pas mane labai daug užsimezgė SQUASH - FESTIVAL F1. Tiesiog aplipę gražiais moliūgėliais. Kaip skaičiau pas sėklų pardavėją jie gali ilgai laikytis ir tinka kepti. Vieną anksčiausiai užsimezgusį šiandien pioviau ir kelias skiltis kepiau mikrobanginėje. Be nieko, tik truputį druskos ant kelių skiltelių užbėriau. Net žievės nelupau.Tik tam, kad skonį pabandyti. Tikrai nenuvylė. Nors manau jie dar nepribrendę ir neįgavę tikro skonio. Įtariu bus labai geras moliūgėlis žiemą. Svėrė 720 g ir atrodo jau neaugo. Pats tas dydis, kai moliūgų mėgėja namuose viena. Kiti tik paragauja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 30 liepos 2013 - 11:46
QUOTE(yerena @ 2013 07 30, 09:55)
O pats melionas kvepia?

taip
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 07 30, 12:31)
Ir ačiū dievui,kad to Urikuri nereiks skust.O tai suvirs sriuboj ta kieta skūra ar kažkaip reikia dar kitaip termiškai apdorot?
O gal žinot kas čia toks,nes tokių tikrai nesodinau....

Išvirsite ir vėliau viską susmulkinsite kokteilinėje arba blenderiu iki kreminės konsistencijos.
O tas nuotraukoje pavaizduotas gali būti iš cukinijų šeimynos (vasarinukas)- Crookneck summer squash, arba koks mišrūnas, arba dekoratyvinis, nevalgomas kažkas iš čia panašaus arba čia

QUOTE(amba41 @ 2013 07 30, 12:45)
Oho! Ir tiek suvalgėte? Ar dalis užšaldyta ar išdalinta buvo?
Pas mane labai daug užsimezgė SQUASH - FESTIVAL F1. Tiesiog aplipę gražiais moliūgėliais...

Suvalgome, kartais atlieka po kokius 5-6 vnt, nešaldome- gaila man šaldyklyje vietos cukinijai, o dalinti- beveik niekas nenori tokių jaunų cukinijų, visi laukia monstrų po kelis kg, o aš nenoriu apkrauti krūmų ir netekti praktiškai derliaus dėl dviejų krokodilų. Festival F1- tai Sweet Dumpling hibridas. Esu jais labai patenkinta, tokie saulėti intarpai žaliose džiunglėse. Juos vertikaliai auginu, nes stiebai, bent jau mano atvejais, būna labai trapūs ir esant vėjuotai dienai baugu dėl jų. Dydis tinkamas vienai porcijai sriubos ar troškinio jame tiekti, bet su sandėliavimu blogiau- keli mėnesiai (iki Naujųjų) ir viskas verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(tany @ 2013 07 30, 13:03)

Jeigu melionas kvepia (neprapjautas, nepažeistas) vadinas jau laikas jį skinti ir ragauti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 07 30, 12:26)

Jeigu melionas kvepia (neprapjautas, nepažeistas) vadinas jau laikas jį skinti ir ragauti  mirksiukas.gif

tuoj vietoj kur nukrito nuo virksteles, ten dabar skilute, tai kaip ir pazeistas... bet kvepia visas, ne tik tam gale... ir idomu jei jau prinokes, 2 savaites ji neislaikysiu blush2.gif ? Noreciau i sunaus varzybas nusivezti biggrin.gif

pasigirsiu ir as
ant kartingu zurnalo virselio mano vaikis

Atsakyti
Ale jetus tany turi cielus tris berniokus. Mergaitės nepavyko ane biggrin.gif aš tai vieną turiu, bet mūsų giminėj vien berniokai, tai mergaitės nė nesitikėjau lotuliukas.gif Antro turbūt irgi berniuko norėč ax.gif
Na tokia proga tai jau visus melionus, arbūzus skersk. Atšvęst tai reikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 07 30, 13:49)
tuoj vietoj kur nukrito nuo virksteles, ten dabar skilute, tai kaip ir pazeistas... bet kvepia visas, ne tik tam gale... ir idomu jei jau prinokes, 2 savaites ji neislaikysiu  blush2.gif ? Noreciau i sunaus varzybas nusivezti  biggrin.gif

Per tiek laiko gali surūgti, pažeistoji dalis pradės pelyti. Gal iki to laiko kitas melionas bus tinkamu? O šituo džiaukitės dabar 4u.gif
Rimtas jaunas lenktyninikas thumbup.gif
Atsakyti