Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai

QUOTE(jolanka @ 2013 06 30, 18:06)
Labai daug lapu su gelsvom demem, kai kur jau rundanciom ir sukasi ypac apatiniai lapai.

Lauksiu patarimo ir iskart dekoju  4u.gif

Mano akim, tai čia magnio trūkumas.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 06 30, 18:03)
Nesulauke rytdienos Mikado pomidoras. Galiu pasakyti,kad jis skanesnis uz Arbuznije. Saldesnis, siek tiek miltingesnis. MB uzsaite ji geriau nei Arbuznije. Siandien dar du juos nokstancius nuskyniau, lauksiu kada ant palanges sunoks  smile.gif

ax.gif tai ir aš šito norėsiu doh.gif reiks įsigyt...o kaip tu jį formavai vienu stiebu ar kaip ax.gif

paprastai trąšų poveikis maždaug po kokių 10 dienų pasimato , bet gal ir greičiau pasimatys ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 06 30, 18:22)
ax.gif tai ir aš šito norėsiu doh.gif reiks įsigyt...o kaip tu jį formavai vienu stiebu ar kaip ax.gif

paprastai trąšų poveikis maždaug po kokių 10 dienų pasimato , bet gal ir greičiau pasimatys ax.gif

kilo mintis,kaip aptiekorkai...yra toks ringerio tirpalas lašinamas į veną...dėl ko(ilgai aiškinti)-jo sudėtyje-NA+K+Mg+Ca....visko reikia pomikams(kaip čia daug kas virkauja) g.gif .Net aš imu rasti tokių požymių biggrin.gif .Bandysiu praskiedus vandeniu palaistyti thumbup.gif Įdomu,kas bus...na,žmogeliui į veną,pomikams ant šaknų biggrin.gif ,bet viskas viename biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 06 30, 18:22)

Formavau dviem stiebais 4u.gif Prisirinksiu ir as jo seklu kitiems metams smile.gif Jei kas nores keitimuisi seklyciu, tai greiciasiai turesiu kitam sezonui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 06 30, 17:09)
Mano akim, tai čia magnio trūkumas.

Birzelio pradzioje tresiau kalio sulfatu ir magnio sulfatu, siandien patresiau kalio magnezija ir magnio sulfato dar truputi dadejau.

Viskas mulciuota sviezia vejos zolyte, tai gal per daug azoto ir niekaip situ nepasisavina g.gif
Atsakyti
Taigi praejo dar viena diena, po nakties padaugeje lapeliu kurie panasus i miltlige, vaisai grazus, zali dar nokimui jiems anksti zinoma, stiebai nepazeisti juodulio bei vaiiai taip pat; pati negaliu buti siltnamyje nes uzpuola kosulys, ciaudulys ir visi kiti alergijos pozymiai; siandien vyras nupurske Prevekurru, ryt bandysiu ikelti bendra nuotrauka, aisku ji nebus 10-bale bet tiesiog pamastymams doh.gif
Atsakyti
QUOTE(užkurinė @ 2013 06 30, 18:57)
kilo mintis,kaip aptiekorkai...yra toks ringerio tirpalas lašinamas į veną...dėl ko(ilgai aiškinti)-jo sudėtyje-NA+K+Mg+Ca....visko reikia pomikams(kaip čia daug kas  virkauja) g.gif .Net aš imu rasti tokių požymių biggrin.gif .Bandysiu praskiedus  vandeniu palaistyti  thumbup.gif Įdomu,kas bus...na,žmogeliui į veną,pomikams ant šaknų biggrin.gif ,bet viskas viename  biggrin.gif

g.gif o kažin ar jie įsisavins...manau ,kad tie elementai turi būti tam tikruose junginuose , o jie kitokie gal nei žmogui...bet čia tik pamąstymas , iš tiesų tai neturiu žinių tokių blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 06 30, 19:40)
g.gif o kažin ar jie įsisavins...manau ,kad tie elementai turi būti tam tikruose junginuose , o jie kitokie gal nei žmogui...bet čia tik pamąstymas , iš tiesų tai neturiu žinių tokių blush2.gif

na,jei mes trupinam kiaušinio lukštus,kaip kalcio tiekėją ...tai manau,kad šie ...turėtų padėti,bent nepakenkti...kaip sakoma,jei gydai,ir nepadeda,tai bent nepakenk biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(užkurinė @ 2013 06 30, 18:57)
kilo mintis,kaip aptiekorkai...yra toks ringerio tirpalas lašinamas į veną...dėl ko(ilgai aiškinti)-jo sudėtyje-NA+K+Mg+Ca....visko reikia pomikams(kaip čia daug kas  virkauja) g.gif .Net aš imu rasti tokių požymių biggrin.gif .Bandysiu praskiedus  vandeniu palaistyti  thumbup.gif Įdomu,kas bus...na,žmogeliui į veną,pomikams ant šaknų biggrin.gif ,bet viskas viename  biggrin.gif

Gal ir gera ideja, idomi. Galesim tuoj laselines statyt, supilsim i laistymo backa ir lasinsim per sisstema biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(užkurinė @ 2013 06 30, 19:49)
na,jei mes trupinam kiaušinio lukštus,kaip kalcio tiekėją ...tai manau,kad šie ...turėtų padėti,bent nepakenkti...kaip sakoma,jei gydai,ir nepadeda,tai bent nepakenk biggrin.gif

Žinau, kad neatsakysi, bet ar pačiai sau uždavei klausimą: tikrai reikia? Ar ir vėl bandos jausmas, visos purškia, tręšia, tai kuo aš blogesnė. O gal geriau panagrinėti priežastis, pvz, gal temdo kas šiltnamį ar patys augalai vieni kitiems sudaro šešėlį. O gal yra kažko padauginta ir bus pasaka be galo, vieną savaitę vienais preparatais, kitą priešingais ir taip iki sezono pabaigos.

QUOTE(ievakata @ 2013 06 30, 20:03)
Gal ir gera ideja, idomi. Galesim tuoj laselines statyt, supilsim i laistymo backa ir lasinsim per sisstema biggrin.gif

Tai, kad jokia čia naujiena, gi augina vatos briketuose ir lašina maitinamąjį skystį.

Kas dėl previkur'o. Vat ir vėl klausimas, kaip skaitoma instrukcija. Internete randu, kad reikia purkšti prieš atsirandant požymiams. PRIEŠ - akcentas. Tai kokio efekto lauksim. Keista.
Atsakyti
Labas visoms, kevirti tmetai turiu šiltnamį, kuriame auginu pomidorus. Visada daugmaž būdavo viskas gerai. Nu bet šiemet verysad.gif , pomidorai gražūs, bet žydėti visai nenori, o jau ką bekalbėti apie vaisių mezgimą g.gif . Kaip visada- išaugos iš pažastų išgenėtos, lapai praretinti, nu bet verysad.gif . Gal kokių minčių, patarimų turit, kas su tais mano pomidorais šiemet daros?
Atsakyti
[quote=Gaudvilė,2013 06 30, 20:20]
Žinau, kad neatsakysi, bet ar pačiai sau uždavei klausimą: tikrai reikia? Ar ir vėl bandos jausmas, visos purškia, tręšia, tai kuo aš blogesnė. O gal geriau panagrinėti priežastis, pvz, gal temdo kas šiltnamį ar patys augalai vieni kitiems sudaro šešėlį. O gal yra kažko padauginta ir bus pasaka be galo, vieną savaitę vienais preparatais, kitą priešingais ir taip iki sezono pabaigos.
Tai, kad jokia čia naujiena, gi augina vatos briketuose ir lašina maitinamąjį skystį.

Žinok,atsakau,Gaudvile...bandos jausmas daugumai būdingas,o mano šiltnamis saulėj visą dieną be jokio šešėlio ir be jokios permainos dirvoj(nes toj vietoj jis buvo,kai nusipirkau ir dabar su manim jis vargsta jau desėtka metų unsure.gif
tai jau rugpjūtį tenka atsisveikinti su daugeliu pomidorų-lieka ištvermingiausi.Šiemet SM patarimu purškiu baziliko nuoviru(2 kartus),šiandien ruošiu trečiam kartui...lyg ir nematau jokių baisių žymių..išskyrus black chery-jų lapų kraštai ruduoja kai kurie???Nei vienu raudonu negaliu pasigirti,nors sėjau kovo 12-13,į šiltnamy(plėvelinį)variau gegužės pradžioj.Bet jūsų visų pasiekimais džiaugiuosi ir tikiuosi,kad ir manieji pomidorai paseks SM pomidorininkių pavyzdžiu. 4u.gif
Atsakyti