Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai

QUOTE(daimura @ 2013 06 30, 21:08)
Dėkui  4u.gif O ten tai Olia-lia...jei dar skonis bus geras, tai tikrai olia-lia  thumbup.gif

Skonis geras, jau 3 suvalgem smile.gif Pas mane apacioj va tokios kekes taip pat, bet po to ziedus numete verysad.gif , kaip pas jus, normaliai toliau mezga? Nuemiau ir paraudusius, sakau, gal prades ir virsuj nebemetyti tu ziedu, viena keke is vis numete, dar auksciau lyg vel mezga, bet ne visus, kiti ziedeliai irgi nukrito...Tokiu, kaip apatiniu kekiu nebebus pas mane, bet jau vien del tokio vaizdo verta auginti, kitais metais bandysiu vel, gal pasiseks geriau smile.gif Kazka ne taip dariau matomai...

Tiesa, o kokio aukscio tas olialia pas jus? sodinau,kaip zemaugi, dabar vargsas isispraudes, i zemaugi ne kiek nepanasus, jau dabar 1.5m. ir dar nepabaiga g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 30 birželio 2013 - 21:31
QUOTE(Marmaledas @ 2013 06 30, 20:45)
gal veislės vėlyvesnės? pas mane keli irgi dar tik žali žali, nė žiedo, nei obuolio, bet aš kantri ax.gif

g.gif net žiedų dar nėr...keistai...tai kokio vėlyvumo jie bus ir kokie čia g.gif

QUOTE(Ilaria @ 2013 06 30, 21:47)
Ir dar man labia nepatinka pomidorai, kurių apačia būna tokia:

user posted image
Čia tas pats Calabashas smile.gif

ax.gif tai čia tokie iš didelių žiedų būna...kai kurios iįskina tokius žiedus didžiulius... smile.gif
pas mane calabashas tas irgi labai daug atžalų iš visur varo , tik spėk skabyt...
Papildyta:
QUOTE(zikas1970 @ 2013 06 30, 22:26)
Skonis geras, jau 3 suvalgem  smile.gif Pas mane apacioj va tokios kekes taip pat, bet po to ziedus numete  verysad.gif , kaip pas jus, normaliai toliau mezga? Nuemiau ir paraudusius, sakau, gal prades ir virsuj nebemetyti tu ziedu, viena keke is vis numete, dar auksciau lyg vel mezga, bet ne visus, kiti ziedeliai irgi nukrito...Tokiu, kaip apatiniu kekiu nebebus pas mane, bet jau vien del tokio vaizdo verta auginti, kitais metais bandysiu vel, gal pasiseks geriau  smile.gif Kazka ne taip dariau matomai...

Tiesa, o kokio aukscio tas olialia pas jus? sodinau,kaip zemaugi, dabar vargsas isispraudes, i zemaugi ne kiek nepanasus, jau dabar 1.5m. ir dar nepabaiga  g.gif

g.gif tai gal nuo karščio numetė žiedus...tikrai kai kurios veislės labai neatsparios jau kai virš 30 perkopia termometras...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 30 birželio 2013 - 22:02
QUOTE(zikas1970 @ 2013 06 30, 22:26)
Tiesa, o kokio aukscio tas olialia pas jus? sodinau,kaip zemaugi, dabar vargsas isispraudes, i zemaugi ne kiek nepanasus, jau dabar 1.5m. ir dar nepabaiga  g.gif

Aš palikus jį kaip žemaūgį, negeniu visai doh.gif Tai tooooooooooks šamšalynas wacko.gif Ūgio iki 1 metro. Tiesa nesenai kelias pažastis išskyniau ir apatinius lapus praretinau. Žiedelius labiausiai iš visų mėtė/mėto. Vaisių pas mane tikrai mažiau nei čia parodytoj foto. Bet skonis ir dydis man patiko thumbup.gif Kitais metais jei auginsiu, tai max kokiais trim stiebais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(užkurinė @ 2013 06 29, 17:31)
Kam nepritariu...lyg ir dauguma už ekologiją-nes vis mulčiuoja ir mulčiuoja.Matau nuotraukas -nuostabus mulčas-man iki tokio toli.Na,bet,kai pradeda kovą prieš ligas,kenkėjus ir už derliaus gausą...paaiškėja-Visos priemonės naudingos ir galimos.Kalcio,kalio ir kiti Mendelevo elementai pasitelkiami į šią kovą...O man labiausiai rūpėtų-kad ir negausus ,bet sveikas,ekologinis POMIDORAS.Iš anksto prašau atleidimo pastovių šio puslapio gerbėjų ir vadovių.Visom jums jaučiu simpatiją ir pagarbą,

mano kuklia nuomone, jūs tikriausiai šviežia augintoja smile.gif Gal ir klystu. Pabandykit keletą metų sudėti savo meilę ir pastangas pomidorams į šiltnamį be mendelejevo lentelės elementų ir verksi rudeniop, nuo krūmo gavus 5 pomidorus. Čia kaip su vaikais - kuo maitinsi, toks ir augs. Duok tik vandenį, tai ir turėsi leisgyvį, duok mėsytės, duonytės ir pomidorą, tai ir auginsi sveiką. Kitas dalykas, kuo tą pomidorą maitinam. Visos tos kalcio salietros ir kalio magnezijos yra greitoji pagalba, kai jau matai, kad š... gausis ir tavo vaikai leisgyviai nuo bado. Jei tau bus ramiau tai pavasarį dėk po pomidorais perpuvusį mėšlą ir negalvok, kad tai azotas, paskui pilk pelenus ir negalvok, kad tai ka­lio, kal­cio, fos­fo­ro, ge­le­žies, cin­ko, man­ga­no, mo­lib­de­no, mag­nio mišinys, ir dar pastoviai laistyk kiaušinių lukštų raugu irgi negalvodama, kad tai kalcis ir t.t.
Atsakyti
Apžiūrėjau tą Olia-lia dabar jau atidžiau, tai tokių didelių kekių yra 6, paskui, matyt, buvo tie baisuliniai karščiai, tai gal bus po kokį pomidorą, o toliau kol kas jau vėl gražūs žiedai. Pas mane tai nėra labai didžiulis krūmas, aukštis apie 1,5 metrą, 3 stiebai, nors ir negenėjau aš jo. Bet palyginus su Taijana žemaūgiu, tai šitas gigantas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 06 30, 22:05)
g.gif tai gal nuo karščio numetė žiedus...tikrai kai kurios veislės labai neatsparios jau kai virš 30 perkopia termometras...

As irgi buvau nurasius karsciui, bet pagalvojus, pradzioj buvo ne ka salciau, ir nieko, visi mezge be pretenziju, matomai ne tik karstis kaltas, gal ko ir truksta tiems pomidorams, nes masiskai meto beveik visi, kelios tik veisles laikosi didvyriskai smile.gif
QUOTE(Alekto @ 2013 07 01, 06:37)
Aš palikus jį kaip žemaūgį, negeniu visai doh.gif Tai tooooooooooks šamšalynas wacko.gif Ūgio iki 1 metro. Tiesa nesenai kelias pažastis išskyniau ir apatinius lapus praretinau. Žiedelius labiausiai iš visų mėtė/mėto. Vaisių pas mane tikrai mažiau nei čia parodytoj foto. Bet skonis ir dydis man patiko thumbup.gif Kitais metais jei auginsiu, tai max kokiais trim stiebais doh.gif

pas mane trim stiebais, bet tie stiebai i visas puses ir ilgiausi, paristi nebelabai yra vietos kur, kiti parisinejami. jei buciau zinojus, kad jis bus tokio ugio, buciau bent dviem palikus, ne ten pasodinau as ji doh.gif , tikejausi zemo. Tai jau viena virsune nukirtau. Is pradziu ir as pazastu neskabiau, bet pamaciau, kad jam reikia daug laisves, tai reziau viska is eiles, jokiu pazastu, kaip kita aukstaugi pradejau formuoti. Vigi idomu su tuo ugiu, kaip pas kitas kazi g.gif
Papildyta:
QUOTE(daimura @ 2013 07 01, 08:10)
Apžiūrėjau tą Olia-lia dabar jau atidžiau, tai tokių didelių kekių yra 6, paskui, matyt, buvo tie baisuliniai karščiai, tai gal bus po kokį pomidorą, o toliau kol kas jau vėl gražūs žiedai. Pas mane tai nėra labai didžiulis krūmas, aukštis apie 1,5 metrą, 3 stiebai, nors ir negenėjau aš jo. Bet palyginus su Taijana žemaūgiu, tai šitas gigantas  biggrin.gif

Oho, jei tokios 6 kekes, tai tik dziaugtis reikia bigsmile.gif Sapne nebent susapnuociau pas save biggrin.gif Tada jau tikrai butu dzin, kad ir po viena pomidora kabaliuotu.
Primeciau, olialia tikrai jau bus praauges ta 1.5 m, ir dar auga i virsu sekmingai toliau. Siltnamy visi kazkokie gigantai, mane praaugo, o as ugiu nesiskundziu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 01 liepos 2013 - 08:53
Olialia pas mane dabar man iki krutines kazkur. Tai panasiai ir apie pusantro metro sieks. Po praeitu karsciu paskutiniu pas mane daug ziedu pamete nemazai pomidoru. Svarstau,kad sekanciam sezonui darysiu daug permainu. Gyveni ir mokaisi... Planuoju siltnamio sienas is vidaus apkalti agroplevele. Sodinsiu reciau pomidorus. Daaaar reciau. Ir sodindama kuo giliau sodinsiu. Nes dabar yra tokiu, kur aukstai pirmosios kekes prasideda.
Pasiguosiu. Kurmis mane varo i nevilti. Turiu itarimu,kad po paskutines jo invazijos du pomidorai gali uzversti kojas. Bent vienas tai tikrai. Visai nuleipes stovi ir neatsigauna. Pas natraji virsune nuleipus ir neatsigauna antra diena. Nezinau ne ka daryti.
Atsakyti
mano draže irgi neramumai- ant vaisių pilkos dėmės- puvinys ar ką metasi? kaip tą kalcio salietrą beriam- kaip runkeliam- po biski aplink daigą ir laistom? jaučiu kad kalcio ir maniesiems keliems reikia. pasiskaičiau apie marusd visokius, o pasirodo pas kaimynę jau klesti tas gėris, o jos šiltnamis už kelių metrų, kad ją kur doh.gif
Atsakyti
Esant kalcio trūkumui ruduoja vaisiaus galiukas. Ne visos vaisių bėdos yra kalcio trūkumo požymis.

Susipažinimui - jautrioms ir bijančioms prisišaukti naujų ligų geriau nežiūrėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 01, 09:07)

o baisybe blink.gif
pas mane tai toks vaizdas kad ne nokt nori o pūt, bet šone, labiau link kotuko tokios rusvos dėmės darosi. Nors gal dar nepanikuot reiktų, a vdrug ten koks juodasis pomidoras, nors šiemet kaip ir nelabai turėčiau ten būt pasisodinus, ten raudonukų palata. Lauke taip pomikams darydavosi, o po stogu - niekad iki šiol. Nu bet stebėsiu aplinką ir fotkysiu jei kas 4u.gif
Atsakyti
Kai pagalvoji, visus metus is proto eini lotuliukas.gif , ieskai seklu, grudini, seji, pikiuoji, lakstai su vazonais, ieskai kuo sviesesnes vietos, apsikrauni, namie dziungles, po to nesioji, grudini, sodini, zvakes degini, agro kloji, po to lyg jau turetu aprimti viskas, retkarciais palaistai,lapus apskabai ir ramu, tai ne, darai marmalus, vel virtuvej slojikai, purski profilaktiskai, nepadeda,...Uzpuola ligos, vel sokineji, raskai lapus, dar islenda mendelejevo lenteles trukumai, vel galvos skausmas doh.gif As kai pirmi metai auginu, tai man kazkoks nesusipratimas, lyg nera daugiau ka veikti biggrin.gif Tai dar prasides linksmoji dalis, kaip juos visus paruosti ziemai, vel is virtuves neiseisi lotuliukas.gif Atsigulu ir pomidorai pries akis, dar taip nebuvo.Nudurnejimas totalus. Psio, apsiraminau, nafig, kaip bus taip. Patresiu karta activitu, tegul barsto tuos ziedus, tikrai nebesigilinsiu, ko jiems dar ten paduoti. Raugu, antpilu nebedarau, man jau tas bordelis virtuvej uzpypino, nusipirkau stop miltlige, su situo gal dar praeisiu karta kita per lapus, kai nuotaika bus geresne, bet kaip anksciau atsigulus galvojau, kaip cia diena suplanuoti, kad pomidorai patenkinti butu, sito jau ne-be-bus. Uzmirsau hobius savo, sarmata biggrin.gif , vsio, varau nardyti !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 01 liepos 2013 - 09:58
nu toookį wub.gif hobį apleist- nedovanotina thumbup.gif . Aš tai taip labai netieskioju, praeinu kasdien pro šiltnamį, bet labai stipriai prie jo nesikabinėju, auga ir tiek. Aišku, džiaugiuosi kiekvienu raudonskruosčiu, bet taip kad vaje vaje- rytas vakaras ten klūpot tai nėra. Bet kaip ir vaikam reikia pažiūrėt ar tas ar anas gerai, taip ir čia. Gal viskas pasitaisys man darbe bebūnant, ir vakare galėsiu sau prie smilkinio pasukiot pirštą, o gal teks biski papoteriaut prie kiekvieno, matysim.
Atsakyti