Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai

grizau is savo azendos su trupuciu derliaus biggrin.gif menkas jis dar palyginus su jusu kibirais pomidoru, ale vistiek. Dar kokia dienele reiks palaukt ant palanges nokstanciu . Ir jau ragaut.
Siemet jau suragautos 6 ola polkos. Lekstuten si karta papuole 6 esmeraldos ( laukiu nesulaukiu paragaut ju, nes auginu pirmi metai), dvi ola polkos ir viena purple rusian. Trispalve lekstute thumbup.gif

Radau du pomidorus salia vienas kito vaisiai su rudam virsunem blink.gif Sitoki vazda maciau turbut pirma karta per 20 metu blink.gif reiskias tiems dviems padidintas kalcio poreikis g.gif čuchloma vienas, o kitas g.gif pamirsau koks blush2.gif

Pomidorai auga kaip pasiute biggrin.gif daug jau mane 175 cm ugio praaugusiu biggrin.gif

Turiu ir as viena krapstytini kumato pasilikusi ( 4 daigus isdalinau) . Perdaug nesitikejau is krapstytinio. Tik vardas smalsumo . auga, bujoja wub.gif grazios kekes su graziais bumbuliukais. Velai setas, irgi apie velykas, tai ner ko noret dar is jo biggrin.gif

Kas auginat persimona ( ar churma tas pats? ) Sejau persimona. tai jis gal kokio metro aukscio ir virsuniu neber g.gif palikus dviem stiebais , tai dabar lauksiu gal kokia pazastele kur isleist g.gif ar jie toki zemi turi but?

Auginu mikado rozovyj. Tai situ nesumaisysiu silnamin iejusi nei su niekuo . Jau daigu palanginiu stadijoj stiebesi, tyso . sodinau istiselius . Sulanksciau, sukisau po zemem. Na bet jie ir tokiau nori but istiseliais. auga sauleciausioj pusej, palikti dviem stiebais. Jau tikrai dvieju metru ugio, bet toki "kudi" , lapai retai, kur ne kur, Lapai sviesiausi siltnamyje. tiesa vaisiu keliu turi nemazai. Toks distrofikas blondinas rolleyes.gif Lauksim riuuuuzavu zanduku ir skonio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2013 07 01, 11:26)

Kas auginat persimona ( ar churma tas pats? ) Sejau persimona. tai jis gal kokio metro aukscio ir virsuniu neber  g.gif  palikus dviem stiebais , tai dabar lauksiu gal kokia pazastele kur isleist  g.gif  ar jie toki zemi turi but?

churma turiu, ūgis pas mane apie metrą, žiedukas jau vienas kitas pradėjo lysti, bet jau taip nenoriai kad baisu, kokių žiedus skatinančių kažin nėr priemonių? nežinau ar persimonas ir churma tas pats ( jei tai būtų ne pomidoras- sakyčiau kad tas pats, nes maximoj tai vieną kartą taip kitą- taip pavadina, bet ten tikrai ne pomidoras)
Atsakyti
persimono vardas churma, biggrin.gif tai turetu but tas pats g.gif

Pas mane jie du prie duru, tai juokiames, kad siltnamio vizitine kortele, labai grazios kekes su dideliais pomidorais gausiai. tik tiek kad zemas blink.gif tai ir tu kekiu nebus daug unsure.gif

labai labai labai issisakojes zemaugis , aplipes vaisiais, neskubanciais nokti blush2.gif sibirskij skorospelyj. Nu bet tiek pomidoriuku ant jo bigsmile.gif thumbup.gif

ir dar ... bolzano vaisiai nera labai dideli? g.gif kazkaip nedideja jie pas mane jau kuris laikas. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 07 01, 12:55)
žiedukas jau vienas kitas pradėjo lysti, bet jau taip nenoriai kad baisu, kokių žiedus skatinančių kažin nėr priemonių?

sakai baisu? g.gif nu jei nori turėt savų šiltnaminių purkštų pomidorų ir tau nebaisu, tai, žinok, visokio purškiamo brudo tikrai yra irnesakyk.gif pirmiausiai savo pomidorus gali nupurkšti, kad gerai augtų, paskui, kad žydėtų, po to, kad gerai derėtų, po to, kad gražiai noktų.. dar po to gali nupurkšti, kad nuskinti ilgiau išsilaikytų.. kiekvienam tarpsniui yra skirtas specialus "mendelejevas"..
Jei nori, galiu pas mūsų vietinį ūkininką paprašyt tokio "gėrio" bigsmile.gif , jis savo šimtus hektarų grūdinių kultūrų taip purškia.. pas jį pavyzdiniai, tobulai išauginti miežiai, rugiai, kviečiai, laukai blizga kaip šilkas wub.gif , pavydu žiūrėt.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 07 01, 13:25)
pas jį pavyzdiniai, tobulai išauginti miežiai, rugiai, kviečiai, laukai blizga kaip šilkas wub.gif , pavydu žiūrėt..  unsure.gif

ir paskui valgom mes labai "naudingas' kosytes, valgom duonytes bulkytes su visais mendelejevais doh.gif toks gyvenimas....

apie ta padreitinta vienu metu sunokima grudiniu kulturu tai esu seniai girdejusi. nupurskia, palaukia savaite ar kiek... ir laukas graziai gelsvas pasiruoses pjovimui doh.gif
Atsakyti
prieš visa tai dar roundupu nupurškia, kad piktžolės neželtų smile.gif
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif uzjauciu tas ka ligos jau puola, as tik lapus prageniu ir padusauju i nubzrstytus ziedynus paziuredama, bet ne maziau padziugina ir pilnos kekes jau nokstanciu pomidoru wub.gif is 30 daigu pas mane 3 neidentifikuoti. Vienss turejo buti Coure de Bue, tai visai hepanasus vaisiai, vienas ale juodas triufelis-kad juodas tai panasu, bet kad forma triufelio tai ciota ne ocen g.gif ir vienas is triju Kosmonavt Volkov tikrai skiriasi nio kitu dvieju, vadinasi peresortas doh.gif
Uztat vakar sodyboje alpau nuo lauko pomidoru kekiu bigsmile.gif dukryte is karto suslamste du raudonus Betaluxus, speju kad kita savaitgali galesim jau daugiau raudonu lauko pomidoru nusirinkti bigsmile.gif geeeris wub.gif
Atsakyti
jau jūs čia labai rimtai aukštom materijom kalbat, aš apie kitokis skatinamuosius- nu būna gi kai prie vyro pasodini gražią bobą, tai jis pasitempia, kai prie vieno augalo pasodini kitą- tas irgi keičia elgseną- vienam reikia pavėsio, kad jis įgautų augimo stimuliatoriaus ir stengtųsi nustelbti konkurentą, tai gal sakau ir pomidorui kokia kaimynystė paskatintų žiedus sleist. aš apie tokį skatinimą, ne purškimus ir pan.o gall kvapas koks skatina ką- pvz obuolių kvapas skatina kažkieno nokimą, nepamenu jau gerai kas ten kaip. na bet kažkas panašaus galvoj užstrigo. Stimulo vat, reikia suteikt:)

begūglindama radau neblogą saitą http://www.darzovius...echnologija.pdf
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 07 01, 13:15)
jau jūs čia labai rimtai aukštom materijom kalbat, aš apie kitokis skatinamuosius- nu būna gi kai prie vyro pasodini gražią bobą, tai jis pasitempia, kai prie vieno augalo pasodini kitą- tas irgi keičia elgseną- vienam reikia pavėsio, kad jis įgautų augimo stimuliatoriaus ir stengtųsi nustelbti konkurentą, tai gal sakau ir pomidorui kokia kaimynystė paskatintų žiedus sleist. aš apie tokį skatinimą, ne purškimus ir pan.o gall kvapas koks skatina ką- pvz obuolių kvapas skatina kažkieno nokimą, nepamenu jau gerai kas ten kaip. na bet kažkas panašaus galvoj užstrigo. Stimulo vat, reikia suteikt:)

begūglindama radau neblogą saitą http://www.darzovius...echnologija.pdf

Nesupykit,bet prisiminiau,kaip mama pasakojo.Buvo tokiu kalbu,kad pardavimui į pomidorus ,kad greiciau prinoktu su švirkštu prileisdavo šlapimo :ohDar sakė,kad žalius pomidorus nuskindavo i krepšą ir padedavo i lauko tualeta,ant skylės biggrin.gif rytą rasdavo visus raudonus pomidorus.
Prinoks mūsų pomidorai ir be tualeto 4u.gif ,nors taip norisi anksčiau.
Atsakyti
nėra ko pykt, tik man ne nokimo stimuliatoriaus norėtųsi, o kad žiedus kiap nors krautų, nes yra kelios ,,liepos", kurios tik žaliuoja, bet nežydi. Taip apie prinokinimus tai n mitų girdėjus ir aš, su obuoliais išbandyta- nu šiek tiek greičiau noksta, tikrai, bet visi kiti būdai nė bandyti nė noro bandymams yra. Man- bele sužydėtų nors po du žiedus paragavimui. Va ananasai šiaip taip po 2-3 jau išskleidė, ir tai džiugina, o tie keli- a nei vieno. aš nei gėlėm chemijos nepilu kad pražydint.
Atsakyti
o kaip jūs kekes parišat, kad nenulūžtų? blush2.gif galvoju gal paremti apatines unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 07 01, 13:49)
prieš visa tai dar roundupu nupurškia, kad piktžolės neželtų smile.gif

tai roundapu ir purškia javus, kad visi vienodai sunoktų/numirtų. Ir dar grūdų drėgnumas būna žemas, kaina supirkimo didėja.
O jei į temą, jau noksta abudu Marmelado dovanoti kinietiški pomidorai, vienas turėjo būti juodas, kitas violetinis, tai abudu rudai raudoni biggrin.gif Kitos kelios juodos veislės dar nenoksta, labai įdomu, kokie bus anie.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ponia Lylia: 01 liepos 2013 - 15:10