Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija.

QUOTE(Madam Pelargonija @ 2013 07 03, 10:05)
A vdrug pamirsai, kad neturi seimos ir kad tau jos reikia?

Jei pamiršau, vadinas nereikia, o jei nepamiršau, vadinas yra kitų priežasčių cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Gotiša @ 2013 07 03, 20:57)
Surf, kas tu?  mastau.gif

Medutė smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Gotiša @ 2013 07 03, 21:57)
kaip sunku pripažinti, kad kažko nebesugebi.  verysad.gif atrodo, teoriškai ir dabar man atrodo, kad galima išmokti ko nemoki, tobulėti, gal net eiti išvis įsitrinti į kokią sau įdomią nebandytą sritį susiradus. bet praktiškai aš tik sėdžiu priešais kompą,

Nebūtinai gal nesugebi, tik tie sugebėjimai keičiasi. Jau net natūraliai su amžiumi jie kinta. Būsena gi irgi turi didelės įtakos. O dar tralialiūškės, tiek jų vartojant prisiimi riziką, nes gi parašyta, kad gali didinti nerimą, blogėti atmintis, suvokimas ir pan. Negali depresikas iš savęs reikalauti daug.
Aš pvz iš viso jokių didelių lūkesčių nei reikalavimų sau neturiu, stengiuos bent vidutiniškai kažką atlikti. Aišku tai sunku ir nervina, bet tai o ką daryt.
Aš kiek pažįstu dirbančių depresikų, jie dauguma dirba kiek sulėtintai, greit pavargsta, sureikšmina, nedidelį darbą priimdami kaip labai didelį. Bet kartais tai netgi padeda sveikti. Kad ir po nedaug, svarbu iš viso kažką daryti.
Atsakyti
QUOTE(gėlių darželis @ 2013 07 04, 12:27)
Aš pvz iš viso jokių didelių lūkesčių nei reikalavimų sau neturiu, stengiuos bent vidutiniškai kažką atlikti. Aišku tai sunku ir nervina, bet tai o ką daryt.
Aš kiek pažįstu dirbančių depresikų, jie dauguma dirba kiek sulėtintai, greit pavargsta,  sureikšmina, nedidelį darbą priimdami kaip labai didelį. Bet kartais tai netgi padeda sveikti. Kad ir po nedaug, svarbu iš viso kažką daryti.

Kaip apie mane pasakyta smile.gif tiktai man būna tokių pakilimų, kai užsibrėžiu daug daug atlikti . Paskui atsitokėju, kad tiek neišeis. Tuomet mažinu ir stengiuosi kvėpuoti laisvai. mažą darbą priimu kaip didelį blush2.gif
Kaip išmokti gyventi sulėtintai ir nejausti kaltės jausmo? unsure.gif
Papildyta:
Man tokia problema yra, gal kas pasisakys.
Dažau plaukus kirpykloje ir ten reikia juos plauti atsigulus tokioje kriauklėje. Man tokia baimė, kad suspausiu kaklo slankstelius ir bus blogai doh.gif Šiaip ne taip atkenčiu tą galvos plovimą.
Šiaip tai man yra nustatyta kaklo osteochondrozė,pasislinkę kaklo slanksteliai. Bet čia daug kam su amžium taip.
Ar niekam tokios baimės nėra? Kaip su tuo tvarkotės? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Surf7 @ 2013 07 04, 13:47)
Dažau plaukus kirpykloje ir ten reikia juos plauti atsigulus tokioje kriauklėje.
Ar niekam tokios baimės nėra? Kaip su tuo tvarkotės? unsure.gif

Man apskritai nejauku kirpykloj, toks nemalonus procesas, kurį reikia atkentėt. Na man visur nesmagu, kur ką nors man daro, ir dar prisiliečiant, ir dar kaip ir bendraut kažką reikia. O kai plauna galvą irgi baisu, kad uždusiu ar dar ten kas nuluš. Kai smarkiai sirgau tom panikom, nėjau į kirpyklą pusę metų, nes tiesiog negalėjau, imdavau dust vos įėjusi.
Jeigu tau fiziškai negerai, tai pasakyk kirpėjai, gal kitaip kaip nors išplautų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gėlių darželis @ 2013 07 04, 12:51)
Jeigu tau fiziškai negerai, tai pasakyk kirpėjai, gal kitaip kaip nors išplautų smile.gif

kažkaip gėda pasakyt, nes visoms klientėms gerai, o man ne. Bet pasirinkau tokią kirpėją, kuri labai švelniai ir greitai išplauna. Tik vis klausinėja, gal nepatogu, mato, kad aš įsitempusi sėdžiu.
O kirpykloje kitokio galvos plovimo būdo nemačiau unsure.gif namie man geriausia tai palenkus galvą plauti, bet dažant plaukus, dažai šiek tiek varva per akis, vėl nelabai gerai, paskui akis peršti pora dienų blush2.gif
Bet kažkaip ištveriu, paskui stengiuosi pamiršti.
Man žiauriausia, kai kitas ištepa kažkokiu plaukų balzamu ir palieka ten dešimt minučių gulėt ant tos kriauklės. Taip nenorėčiau schmoll.gif Gerai, kad mano kirpėja kažkaip intuityviai supranta, kad ilgai neišsėdėsiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Surf7: 04 liepos 2013 - 13:18
Noriu pasikonsultuoti. unsure.gif

Zmogus geria vaistus. Po viena piliule per diena.
Pakuote turi namie, bet kas vakara i namus atvaziuoja med.sesuo, vien tam, kad paziuretu, kad zmogus tuos vaistus tikrai isgeria. blink.gif

Kas tai galetu buti? g.gif Jei sodra moka uz kasdienius vizitus, reiskia, ju butinai reikia. Kas nutiktu, jei neisgertu? Kazkas baisaus?
Kodel tada zmogus nesuinteresuotas to baisumo vengti pats, kodel reikia ji priziureti ir savotiskai priversti vartoti vaistus?

Zmogaus praeity buta psichiatriniu. Labai ilgas, labai migdantis neuroleptiku kursas.

Kas per bulba? g.gif Zinau, kad nezinot, bet kas tai GALETU buti?

Atsakyti
QUOTE(Madam Pelargonija @ 2013 07 04, 14:37)

Na gal tokie vaistai, kurie kad normaliai veiktu, reikia butinai kasdien gert. Kaip ir dauguma visokiu AD ir pan. Gal nepasitiki, ar nepamirs, ar per daug neisgers. Nes ligoninej pvz kasdien atnesa reikiamas tabletes ir ziuri, ar tikrai isgerei ir ar neismetei kur.
Su psichotropiniais vaistais gi daug tokiu bajeriu, net filmuose rodo, kaip pacientas pavaizduoja kad nurijo, o paskui isspjauna kur tulike.
Atsakyti
mano galva didele, lasiniais aptekus, tai irgi ant kaklo sunku nulaikyt, kai plauna.
tai galva laikau ne ant kaklo, o ant galvos, tiesiog pakeliu aukciau ir ant kaukuoles kaulo atramos taskas gaunas. va taip va. tada niekas neuzsispaudzia ir neluzta. seniau luzdavo ir spausdavo, kol va taip nesusipratau daryt
Atsakyti
Sveikos,kaip vasara leidziat?
Atsakyti
Nuobodziai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Madam Pelargonija @ 2013 07 04, 14:37)

Zmogus geria vaistus. Po viena piliule per diena.
Pakuote turi namie, bet kas vakara i namus atvaziuoja med.sesuo, vien tam, kad paziuretu, kad zmogus tuos vaistus tikrai isgeria.  blink.gif

Labai abstrakčiai išdėstei. Bet man pirma į galvą atėjusi mintis buvo, kad tai gali būti labai brangūs kompensuojami vaistai, esant rimtai ligai.
Bet nesuprantu, ar čia LT ?
Vienoj užsienio šaly esu lydėjus pažįstamą į vaistinę, kur kasryt ji atvažiuodavo išgerti vienos tabletės, nes vaistų net į rankas nedavė.
Atsakyti