Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos ir nevaisingumas

QUOTE(meskute102 @ 2013 07 13, 22:36)
sake labai ilgai ... gali uztrukti iki pusmecio... tik tiek kad nemokamai bus ... pas ka reginotes?

nepaguodei sad.gif
gal tuomet reikes i Sorpo keliauti.
Kadangi jokiu geru ar blogu atsiliepimu neturejau laiko skaityti ir man pakankamai svarbi buvo data, tai pasirinkau LORETA CIMBALISTIENĖ, neturejau daugiau is ko ir rinktis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Novia @ 2013 07 13, 22:44)
nepaguodei sad.gif
gal tuomet reikes i Sorpo keliauti.
Kadangi jokiu geru ar blogu atsiliepimu neturejau laiko skaityti ir man pakankamai svarbi buvo data, tai pasirinkau LORETA CIMBALISTIENĖ, neturejau daugiau is ko ir rinktis  mirksiukas.gif

novia tu siauliete? einam i siauliu temuke , palikm cia tik skydliaukes smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Noriu paklausti daugiau zinanciu blush2.gif
As stebiu savo TTH, nes jis aukstas rupuzokas ir ATPO apie 300.
Tai va geriu tyroksina ir kas menesi darausi tyrimus.

Siandien kaip tik pasidariau ir gavau toki atsakyma:

TTH - 2,7
FT4 - 20,8

bliamba vel kyla tth, tai reiks pedint pas daktare, kad dozes didintu ar kaip?
O kazin is kur tas ft4 toks dickis irgi? ar cia gerai ar negerai.
nes visada apie 16 laikydavos
Ka jis sako kazin? hmm

Atsakyti
Sveikos,
gal galetumete pakomentuoti ir mano tyrimus.
ATPO 457.4
FT3 4.02
FT4 21.86
TSH 2.58
Zinau, kad jau ilgus metus turiu problema su ATPO, taciau po keturiu metu gydymo pavyko numusti nuo 1200 iki dabartines normos. Ar tokie rezultatai gali buti nevaisingumo priezastimi?
Atsakyti
QUOTE(OKSI_Z @ 2013 07 30, 09:22)
Sveikos,

Zinau, kad jau ilgus metus turiu problema su ATPO, taciau po keturiu metu gydymo pavyko numusti nuo 1200 iki dabartines normos. Ar tokie rezultatai gali buti nevaisingumo priezastimi?

Gal galetumete pasidalinti kaip numetete ATPO? 4u.gif Manau geriau ismanancios kitus rodiklius tikrai pakomentuos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(panterra9 @ 2013 07 30, 10:35)
Gal galetumete pasidalinti kaip numetete ATPO?  4u.gif Manau geriau ismanancios kitus rodiklius tikrai pakomentuos  4u.gif

Tiesiog kasdien geriu L-Tiroxyna, norma derinau su gydytoja. Pradzioje norma buvo 200, veliau mazino iki 75 g., bet pastaruosius dvejus metus geriu po 100 kiekviena diena ir kiekvienais metais sis rodiklis mazeja apie 200. Gydytoja minejo, kad jeigu pavyktu sumazinti ATPO iki 200 butu stebuklas. Kiti metai parodys smile.gif
Atsakyti
Stai ka radau,gal idomu bus 4u.gif
2 lentelė. Skydliaukės funkciją rodančių hormonų normos pagal nėštumo trimestrus
Iki nėštumo 1 trimestras 2 trimestras 3 trimestras
TSH (mu/l) 0–4 0–1,6 0,1–1,8 0,7–7,3
FT4 (pmol/l) 11–23 11–22 11–19 7–15
FT3 (pmol/l) 4–9 4–8 4–7 3–5
Adaptuota iš Sally Collins, Sabaratnam Arulkumaran, Kevin Hayes, Simon Jackson, Lawrawnce Impey. Oxford Handbook of Obstetrics and
Gynaecology. Chapter 5 Medical disordes in pregnancy. Thyrotoxicosis. Hypothyroidism 2008; 238–41,[3].
www.vitaelitera.lt/ojs/index.php/akuserija-ir-ginekologija/article/.../863‎
Atsakyti
o idomu koks atpo "praeinamas" nestumui, koki turint jau galima bandyti pastoti arba atlikineti IUI ar IVF g.gif
Atsakyti
QUOTE(Novia @ 2013 07 30, 14:58)
o idomu koks atpo "praeinamas" nestumui, koki turint jau galima bandyti pastoti arba atlikineti IUI ar IVF  g.gif

man tas irgi idomu g.gif kaip suprantu ATPO kaip ir nera sansu sumazinti,bet kiek ieskojau ir domejausi tai tikrai nemazai moteru net naturaliai pastoja su ATPO g.gif
Kai kurios uzsienio klinikos pries darant IVF liepia prie visu tyrimu issitirti ATPO ir TTH.Tai kiek skaitinejau,kai pas mergaites aukstas ATPO skiria gerti deksametozono(atrodo taip lietuviskai vadinasi blush2.gif )
As tai geriu selen ir bromelaina su papaja prie visu kitu savo vaistu ir papildu.Kai paskutini kart skambinau endokrinologui sake kad tyrimai mano palankus pastojimui...tai dabar kartosiu po menesio ir ziuresiu kokie mano tyrimu atsakymai si kart ateis ax.gif
INGBRI,kaip jus atostogaujate/ 4u.gif
Atsakyti
Smalsu bus pasiziureti kas ir kaip.. parsisiunciau as vitaminus, penktadieni keliausiu pas gydytoja vaistu ir tikiuos rezultatai greit pageres g.gif
Atsakyti
Gal kas galėtų pakomentuoti :

ATPO (kIUI/l) - 56,7 ( norma <60 )
FT3 (pmol/l) - 5,33 ( 3,1 - 6,5 )
FT4 (pmol/l) - 20,64 (11,5 - 22,7 )
TTH (mIUI/l) - 1,18 ( 0,55 - 4,78 )
Atsakyti
sveikos 4u.gif

pasikartojau šiandien TTH - norma thumbup.gif 1.11 - prieš mėnesį buvo 0.16 rolleyes.gif

nieko nedarant susinormalizavo, vadinasi tikrai nėštumas išderino skydliaukę doh.gif
Atsakyti