Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai

QUOTE(Alekto @ 2013 07 19, 14:10)
Pas mane sėti kovo 15. Į šiltnamį perkelti gegužės 4. Pirmas pomidoras nuskintas birželio 21. Šiai dienai sunokusių begalė, vos spėjam vartoti ir dalinti biggrin.gif

Man pradėjo nokti, kai lapus pradėjau skint. Kai nebeliko lapų šamšalyno, pradėjo spalvintis ax.gif


o pas mane lapuoja, neskinu, lapo po keke kol nepradejo nokti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2013 07 19, 13:12)
o pas mane lapuoja, neskinu, lapo po keke kol nepradejo nokti  ax.gif

As tai senai nuskyniau lapus po pirmom kekem, jau kai pomidorai uzaugo, visus reziau. O kodel tu palieki? Nebereikalingi tie lapai, jug ir be ju sunoksta smile.gif
Gal ir tame priezastis nenokimo. Mes pradejom valgyti is karto po Joniniu (tiksliau per Jonines butume nusiskyne pirma, bet musu paciu nebuvo) Netgi kovo pabaigoj setus jau valgom pilnumoj, Aisku pirmiej nuskinti vasario 28d. sejimo. Vienintelis dar neragautas ir nesirpstantis liko beefmasteris ir favorytas(paskutinis daigas buvo labai silpnas, is tikruju norejau jau lauk rauti, bet kazkaip uzsiziopsojus palikau, tai kai pradejo bujoti, toks velyvesnis dar ir del to matomai, kol jegu neigavo, tol merdejo
Papildyta:
matuke, o vspyska hibridas? Labai jau man jis patinka, jei seklu negalima rinkti, kur tu ji pirkai?
Atsakyti
QUOTE(Jutare @ 2013 07 19, 12:43)
sveikos,

džiovinau pernai pomidorus. Prisidžiovinau tiek, kad užteko ne tik mums, bet ir dovanoms biggrin.gif Beje, dar iki šiol turiu kokį puslitriuką - tokie pat puikūs, kaip ką tik sudžiovinti ax.gif Laikau sandariame inde, viskas su jais tvarkoje. Kai noriu, pasidarau kokį indelį su aliejumi, pabaigiam, ir vėl šviežiai užsipilu biggrin.gif

Jau ir šiemet pasidžiovinau, nes pernai baisiai pasiteisino bigsmile.gif



ačiū už patirties pasidalijimą 4u.gif na ir smagu, džiovinsiu tada ir aš nemažai. Per pomidorų sezoną manau spės išdžiovint ir viena džiovyklė kiek man reiks assa.gif
Atsakyti
Sveikos , kaip sakoma kada valgau tyliu ax.gif
Zikai, Vspishka kiek zinau hibridas, reikia paieskoti ten kur rusiskom seklom prekiauja ax.gif
Man pakolkas labiausiai patiko skoniu Samocvet, Orange Banane, Kosmonavt Volkov, Mandarinka, Red Pear, Orlynij Klliuv. Antroj vietoj liko Black Triuel, Japoniska aviete, Mazarinis.
Dar neragavau Aurea, Black Russian, Babushka selection ir Corazon.
Didziausias nesusipratimas tai Core de Bue. Tikrai ne tai ir apskritai siaubingai nevykes netyciukas, kietas, neskanus ir nederlingas schmoll.gif
Nu ir paskutiniai, pagrinde hibridai, kurie del skonio nekazin kas bet Dziuljeta-derlinga, turbut tik konservavimui-dziovinimui. Bolzano ir Organza neauginsiu daugiau, nesuzavejo. Is hibridu iskirciau Rapsodija- derlingas, skanus, absoliuciai atsparus karsciui, nepamete nei vieno ziedo. Auginu 2 stiebais, tai jau 12 kekiu pilnai uzmegztu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 19 liepos 2013 - 14:15
QUOTE(matuke @ 2013 07 19, 15:07)
Is hibridu iskirciau Rapsodija- derlingas, skanus, absoliuciai atsparus karsciui, nepamete nei vieno ziedo. Auginu 2 stiebais, tai jau 12 kekiu pilnai uzmegztu  bigsmile.gif


matuke, o kur pirkot Rapsodiją. Aš jos labai norėjau, bet neradau pirkt. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2013 07 19, 12:54)
o kaip ir kur dziovinat  g.gif  blush2.gif  ax.gif


džiovinu orkaitėje, o kai plieskia saulė - terasoje biggrin.gif

QUOTE(Avijacija @ 2013 07 19, 15:03)
ačiū už patirties pasidalijimą  4u.gif  na ir smagu, džiovinsiu tada ir aš nemažai. Per pomidorų sezoną manau spės išdžiovint ir viena džiovyklė kiek man reiks  assa.gif


būtinai reikia džiovint, visai kitas skonis nei pirktinių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2013 07 19, 16:20)
matuke, o kur pirkot Rapsodiją. Aš jos labai norėjau, bet neradau pirkt. smile.gif

Ne manęs klausiat, bet pabandysiu atsakyti blush2.gif
Tikriausiai puslapyje pas broliukus Estus

http://www.seemnemaa...ex.php?GID=4735
Atsakyti
labs vakars,

QUOTE(matuke @ 2013 07 19, 14:07)
kaip sakoma kada valgau tyliu  ax.gif


lotuliukas.gif drinks_cheers.gif pas mane panašiai. Palikau savo ūkį vyrui prižiūrėt 4 dienom, geriau neklauskit ar ką žiūrėjo, nu bet nieko labai baisaus nenutiko, apart vėl šūsnies naujų pažeistų lapų ir poros stiebų. Bet išgyvensim. Mb visas tas dienas maitinosi taip- pusryčiams pomidorienė, pietums- pomidorienė, dveji pavakariai su pomidoriene, ir vakarienei- spėkit kas?- ogi vėl pomidorienė lotuliukas.gif Man labiau pasisekė, bent tik triskart per dieną grynu kibiriuką svartojau Nidoje prie jūros ax.gif Tai dabar pomidorienę kemšu pilnais žandais. Skanūs visi, o ypač geltoni nudžiugino, tik nežinau kurie, nes noko dėžėje po greitojo skynimo, tai dabar greitasis valgymas vyksta. ir net ant juodų čerių nieks nebumba kad spalva netinka ar dar kas biggrin.gif Pas mamą visi puikios formos, tai sėklas iš jos bandysiu krapštyt, saviškių nerizikuosiu. Tik reik išstudijuot dabar iš kurių galima imt o iš kurių nepatartina
Atsakyti
Pasigirsiu. 4u.gif Skundžiausi jums, kad nenori mano storuliukai nokti, vakar nuvažiavau juos sveikatinti ir ką, nemažai užmačiau keičiančių spalvą. bigsmile.gif Tai dar neskyniau, nes visada pirmuosius pasilieku sėklai, ilgiau panokinu. Jau pradžia yra. Tikiuosi, kiti paskanavimui irgi nedels.

Mergytės, dabar skubu kuo greičiau sveikatinti pomidorus natūraliai, kad kuo mažiau tikimybės, jog juos kas užpuls. Vakar kalciu nupurškiau ir fosforo daviau, nes jiems norėjosi. Bet skaitinėdama radau dar ir tokį receptą: "Pomidorų atsparumą ligoms galite sustiprinti keletą kartų palaistę augalus kalio chlorido ir jodo tirpalu (30 g kalio chlorido ir 40 lašų jodo reikia 10 l vandens). Šio tirpalo kiekvienam augalui skirkite po 0,5 l."

Ar bandėte? Ar tikrai kalio chloridas čia tinka? Ar labai skirsis, jei kokią kalio salietrą ar tą pačią kalio magneziją duosiu. Juk dar ir magnio papildomai su kalio magnezija gautų?
Kažkaip gąsdina mane tas chloridas. Ar tikrai nekenkia pomidorams jis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mičiko: 19 liepos 2013 - 18:42
Apie pomidorų konservavimą yra tema mirksiukas.gif : http://www.supermama...howtopic=756948
Atsakyti
Bet tai mat kaip idomu. Mano Cor di Bue grazuoliai. Baisiai derlingi, del skonio tai nu... Yra ir skanesniu bet visai nieko. Pirma vieta pagal skoni tai Black Chery. Vyras jau uzsisake kitiem metam. Tolstoj man labai patiko. Nors ir hibridas bet laaaabai skanus. Oranze gal per saldus ir skura kieta, bet spalva tai pasakiska. . Purple Calabash maciau jau pakeite spalva bet dar palauksiu. Formos irgi neypac dailios biggrin.gif
Pirma vieta pagal deringuma ir grozi tai Red Pear gal tenka. Tik dar neprinoko ne vienas.
Corazon irgi gan gerai dera, viena tik paragavau. Patiko.
Laukinukai beje labai graziai auga. Tolstoj po 10 kekese primezge. Siltnamy tikrai ne tokie grazuoliai. Pasigailejau kad isroviau red Cherius nusalusius. Buvo nusale visiskai bet atzele is pazastu, ai ismeciau bet du pasilikau, I lauka istremiau. Nu ir graziausi, kekes tik kabo, noksta jau. Vietos tai buvo, galejau ir kitu nemest...
Noire De Crime skanus bet baisiai nederlingi. Neauginsiu. Ieskosiu kokiu kitu juodckiu cheriukams I kompanija.

Dar ir geltonu kitamet reiks daugiau.

Matuke o kokios firmos tavo Cordi Bue seklos? Mano Vilmorin. Tikrai derlingi.
Atsakyti
QUOTE(vardė @ 2013 07 18, 16:46)
Tavo šitie Karabašai man priminė neseniai skaitytą straipsnį http://www.dailymail...r-disaster.htmlNu tik nereikia apkaltinti Klaipėdos. Aš pirmuosius pomidorus (Betalux) nuo Joninių valgau.  liezuvis.gif

oi, kiek pasipiktinusiu is karto . As irgi nuo joniniu valgau, bet kibirais tikrai dar neskiname.
tarp kita ko, pirmuosius pradejome valgyti taiko ir pilbig, lauke augancius
Atsakyti