Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka -9, laukiam

QUOTE(Diaaa @ 2013 08 22, 12:19)
domiuosi tik del smalsumo, nes is tikro nerealu gi,kad vyresni vaikuciai darzeliu negauna, o 9menesiu kudikis va jau vieta darzelyje turi blush2.gif

žinokit viskas realu... savo aplinkoje turim kelis vaikučius, kurie pradės pankyti tik po naujų metų... kai kuriuose darželiuose tai leifdo...

P.s. mano mažasis irgi negavo, nors eilėje buvo 1... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gella* @ 2013 08 22, 12:24)
Galima, pvz. Vilniuje Vetrunges darzelis, ir dar yra grupes nuo 1 metuku ...

tai nuo metuku... bet gi tos nares jaunausiai dukrytei rugseji tik 10menesiu bus, tai realiai jos priimti niekaip negali, nes kai vaikas lankyt darzeli prades, jam jau turi buti pilnai tiek, koks grupes amzius yra. o nuo nauju metu tik prasymai bus priimami svaivaldybej, bet ne vaikai darzeliuose:)
Papildyta:
QUOTE(medlink @ 2013 08 22, 12:27)
žinokit viskas realu... savo aplinkoje turim kelis vaikučius, kurie pradės pankyti tik po naujų metų... kai kuriuose darželiuose tai leifdo...

P.s. mano mažasis irgi negavo, nors eilėje buvo 1...  doh.gif

bet juk sitaip negalima blink.gif grupes sudarinejamos nuo rugsejo tik. aisku, tevai gali moket uz darzeli iki nauju,bet vaiko nevesti, o pradet vesti tik po nauju, cia logiska, bet priimti i darzeli vaiko, kuriam rugseji dar nera metuku,tai tikrai negalima ir tikrai deretu del sito aiskintis, juk tokie kudikiai, kuriems realiai labiau priklausytu darziukas kitamet tik isstuma vyresnius vaikucius, kurie lauke, ir negavo darzelio. man nelogiska,kad jaunesni vaikai gauna vieta lopselyje doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2013 08 22, 13:26)
Ne kiek nuo prasymo datos dabar priklausys, kiek nuo turimu privilegiju - daugiavaikiai ir pan. Savo seniunijoje turesit privaluma.
Nuvaziuokite i savivaldybe (eiliu visai nera, vakar mane prieme is karto) ir pasikonsultuokite.

Bandysiu, aciu smile.gif
Atsakyti
Paziurejau i vilnius.lt ir apakau: mano mazoji is 76 vietos tapo 1 bigsmile.gif
O buvo taip: vakar nuvaziavau i savivaldybe, man sako: jus nepatekot, nes esate prisiregistravusi ne toje seniunijoje. Kaip sakau, ne toje? Tikrai, toje! Moteriske suglumo, ziurejo, ziurejo, kazka spaude spaude kompe....
Ir va kaip...
Tai ar gali taip buti, kad ne el. sistema pagal seniunijas skirsto, o zmones? Ir kaip dabar su tokiom klaidom? Jei anksciau buciau nuvaziavusi, tai gal ir gautume darziuka doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2013 08 22, 14:40)
O buvo taip: vakar nuvaziavau i savivaldybe, man sako: jus nepatekot, nes esate prisiregistravusi ne toje seniunijoje. Kaip sakau, ne toje? Tikrai, toje! Moteriske suglumo, ziurejo, ziurejo, kazka spaude spaude kompe....
Ir va kaip...
Tai ar gali taip buti, kad ne el. sistema pagal seniunijas skirsto, o zmones? Ir kaip dabar su tokiom klaidom? Jei anksciau buciau nuvaziavusi, tai gal ir gautume darziuka doh.gif  doh.gif

jei kai skirste buvot jau prisiregistravus, manau butumet pateke 4u.gif nes as kai pastoviai stebejau, seniunija ir sokinejo, nes prie savivaldybes registruoti, tai i gala vis krisdavom, tai skambinau ten as jiems istisai...o po tokio "nesusipratimo"gal ir vieta atsiras rolleyes.gif gal koki skunduka pas valdzia nuejus parasyt ar pareikalaut klaida istaisyt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Auštara: 22 rugpjūčio 2013 - 15:25
QUOTE(Diaaa @ 2013 08 22, 11:35)
tai nuo metuku... bet gi tos nares jaunausiai dukrytei rugseji tik 10menesiu bus, tai realiai jos priimti niekaip negali, nes kai vaikas lankyt darzeli prades, jam jau turi buti pilnai tiek, koks grupes amzius yra. o nuo nauju metu tik prasymai bus priimami svaivaldybej, bet ne vaikai darzeliuose:)
Papildyta:

bet juk sitaip negalima blink.gif  grupes sudarinejamos nuo rugsejo tik. aisku, tevai gali moket uz darzeli iki nauju,bet vaiko nevesti, o pradet vesti tik po nauju, cia logiska, bet priimti i darzeli vaiko, kuriam rugseji dar nera metuku,tai tikrai negalima ir tikrai deretu del sito aiskintis, juk tokie kudikiai, kuriems realiai labiau priklausytu darziukas kitamet tik isstuma vyresnius vaikucius, kurie lauke, ir negavo darzelio. man nelogiska,kad jaunesni vaikai gauna vieta lopselyje doh.gif

Visi vaikučiai 2012 metų gimimo buvo priiminėjami į 1-2 metų grupę, jei aišku tokia formuojama darželyje, nesvarbu kad vienas vaikas gimęs sausį ir jam jau rugsėji pusantru, o kitas gruodį ir jam tik 9 mėnesiai doh.gif Sistema skirsto pagal metus vaikus, bent man taip aiškino savivaldybėj.Pavyzdžiui mano sūnui rugsėjo 1 dar nebus 2-jų metukų, bet jis pretenduoja tik į grupę 2-3metų ir nekitaip mirksiukas.gif Čia jie remiasi tuo pačiu įstatymų kaip kad ir į mokyklą vaikai pradeda eit.
Tiesa nežinau, kaip daroma jei formuojama grupė 1,5-3 metų, gal tada žiūri, kad rugsėjo 1 būtų pilnų pusantrų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2013 08 22, 14:40)
Ir va kaip...
Tai ar gali taip buti, kad ne el. sistema pagal seniunijas skirsto, o zmones? Ir kaip dabar su tokiom klaidom? Jei anksciau buciau nuvaziavusi, tai gal ir gautume darziuka doh.gif  doh.gif

Manau, kad del sios ju klaidos, jus ir negavote darzelio. Reikejo reikalauti paaiskinimo gun_bandana.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
Dar vienas įdomus dalykas: nuo šiandien mūsų šeimą priskyrė daugiavaikei (mes auginam 2 vaikus, bet vyras turi dar vieną vaiką iš pirmos santuokos), ar taip gali būti? Aš anksčiau net pagalvojus apie tai nebuvau g.gif
Žodžiu, per daug naujienų man doh.gif
Apmovė mus savivaldybė, oj apmovė unsure.gif verysad.gif
Ar rašėte kuri nors skundą? Kam adresavote?
Atsakyti
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2013 08 22, 22:02)
Dar vienas įdomus dalykas: nuo šiandien mūsų šeimą priskyrė daugiavaikei (mes auginam 2 vaikus, bet vyras turi dar vieną vaiką iš pirmos santuokos), ar taip gali būti? Aš anksčiau net pagalvojus apie tai nebuvau  g.gif
Apmovė mus savivaldybė, oj apmovė unsure.gif  verysad.gif

geriau vaziuokit i vieta ir prasykit, kad virsininke priimtu...
Atsakyti
Dar vienas įdomus dalykas: nuo šiandien mūsų šeimą priskyrė daugiavaikei (mes auginam 2 vaikus, bet vyras turi dar vieną vaiką iš pirmos santuokos), ar taip gali būti? Aš anksčiau net pagalvojus apie tai nebuvau  g.gif

Taip, gali buti. Vieniems pazistamiem identiska situacija, tevas turi vaika is pirmos santuokos, pasidare tipo daugiavaikis ir tik to deka darzelyje gavo vietas kitiems 2 vaikams...
Atsakyti

Mes rašėm... jau du mėnesiai praėjo, atsakymo jokio, nors per 20 d.d. turi atrašyti... Eikit tiesiai pas juos, pas vedėją, pasikalbėkit ir tada dar prašymą/skundą parašykit ir palikit 4u.gif
Atsakyti
http://www.delfi.lt/...e.d?id=62139021
Vis rašo straipsnius, bet kad atrodo savivaldybėj dėl to "ne šilta, nei šalta"...
Atsakyti