QUOTE(Diaaa @ 2013 08 22, 11:35)
tai nuo metuku... bet gi tos nares jaunausiai dukrytei rugseji tik 10menesiu bus, tai realiai jos priimti niekaip negali, nes kai vaikas lankyt darzeli prades, jam jau turi buti pilnai tiek, koks grupes amzius yra. o nuo nauju metu tik prasymai bus priimami svaivaldybej, bet ne vaikai darzeliuose:)
Papildyta:
bet juk sitaip negalima

grupes sudarinejamos nuo rugsejo tik. aisku, tevai gali moket uz darzeli iki nauju,bet vaiko nevesti, o pradet vesti tik po nauju, cia logiska, bet priimti i darzeli vaiko, kuriam rugseji dar nera metuku,tai tikrai negalima ir tikrai deretu del sito aiskintis, juk tokie kudikiai, kuriems realiai labiau priklausytu darziukas kitamet tik isstuma vyresnius vaikucius, kurie lauke, ir negavo darzelio. man nelogiska,kad jaunesni vaikai gauna vieta lopselyje
Visi vaikučiai 2012 metų gimimo buvo priiminėjami į 1-2 metų grupę, jei aišku tokia formuojama darželyje, nesvarbu kad vienas vaikas gimęs sausį ir jam jau rugsėji pusantru, o kitas gruodį ir jam tik 9 mėnesiai

Sistema skirsto pagal metus vaikus, bent man taip aiškino savivaldybėj.Pavyzdžiui mano sūnui rugsėjo 1 dar nebus 2-jų metukų, bet jis pretenduoja tik į grupę 2-3metų ir nekitaip

Čia jie remiasi tuo pačiu įstatymų kaip kad ir į mokyklą vaikai pradeda eit.
Tiesa nežinau, kaip daroma jei formuojama grupė 1,5-3 metų, gal tada žiūri, kad rugsėjo 1 būtų pilnų pusantrų