QUOTE(rytojryta @ 2013 08 23, 18:22)
pas mus ta pati situacija: vyras turi vaika is kitos seimos, o mes turim viena mokyklinuka ar viena kuriam reikes darzelio. as prisijungus prie vilnius.lt matau tik ta viena , kuris laukia darzelio. vyras neprisijunges prie vilnius.lt.
Teoriskai pagal vaiko ak turetu matyti abu tevus, bei kiek kiekvienas is tevu turi vaiku. Labai abejoju ar taip is tikro. Bent jau pagal vieta eilej tai pas mus tik deklarauota gyv vieta uzsiskaito.
Tai man labai svarbu pasitikslinti: Jums taip ir pasake savaivaldybes darbuotoja (gal zinote jos pavarde) kad tokiose seimose, kaip musu galioja daugiavaikiu prioritetas?
Jeigu tikrai taip yra, tai jau cia baikos nueiti i savivald ir issiaiskinti, kad priskirtu.
O jums dabar pasikeite eiles nr? Turetumet buti arti bruksnio? Realesne viltis gauti darza rugseji, jei kas atsisakytu?
Buvo taip:
Nuejau treciadieni, paklause: ar jus daugiavaike? Sakau ne, bet vyras turi 3 vaikus. O sako, tai reikejo vyrui registruotis. Po to pradejo man aiskinti, kad mes ne toje seniunijoje ir paaiskejo, kad pas juos duombazej klaida
Grizau namo, ziuriu: is 76 vietos mano vaikas tapo 1 uz bruksnio. Kita diena vel atgal, ji manes nebeprisimine. Vel klausia, ar jus daugiavaike, sakau, ne. O ji man taip: o pas mane parasyta, kad taip

Ir dar taip gudriai: mes viska matom. Nu ir zinok kaip nori.
Vienur sako, kad butinai vyras turi pildyti prasyma (jei pas ji dar yra vaiku), tik tada galios prioritetas. Nors logiskai pagalvojus, vis vien apie ta pati darzelinuka eina kalba!
Kitur sako, kad tik motinos gali buti daugiavaikes, alimentai cia ne prie ko.
As jau pasimeciau ir nieko nezinau. Darzo negavom, skundas parasytas (cia daugiau del klaidos apie seniunija).
Sedziu ir drebu dabar, kad nepanaikintu "daugiavaikiskumo" statuso
Darbuotojos pavardes nezinau. Sedejo 20 langelyje, sviesiais plaukais.
Be to, netikiu, kad skirtu darza dabar, jei nera vietu, tiesiog eileje pakiltumet. Musu darze, lyg tai 5 "prioritetiniai" nepakliuvo.
O is viso tie prioritetai juokingi. Diskriminacija seimu, auginanciu pirmus vaikiukus. Kuo tie vaikai nusikalto, kad netenka teises i priesmokyklini ugdyma?
Ar kuri nors esate nacionalinio aktyviu mamu samburio nares? Ar sis samburis gali realiai kuo nors padeti, bendraujant su savivaldybe?