QUOTE(Lėja_ @ 2013 07 11, 13:48)
o tai tada virta mėsa irgi negerai??? as verdu tokias sriubas, na pakankamai iglgai pvz 1,5-2 val?????
taip, negerai, baltymas jau būna sugadintas ir iš jo mūsų organizmui nelabai kas betinka.
Tas kaulų nuoviras viskas OK sriuboje, tačiau mėsa -ne.
QUOTE
Sultinys ne tik ne kenksmingas, bet ir naudingas. Geriausia jį virti iš kremzlių, sausgyslių ir skaldytų kaulų, galima virti ir ilgai, tik po to reikia nugraibyti riebalus ir išmesti visus mėsos gabaliukus, nes ilgai kaitinti tiek riebalai, tiek ir baltymai būna pažeisti. Sultinio iš mėsos virti neapsimoka, nes po virimo visą mėsą teks išmesti geriau ją suvalgyti tik vos apvirtą. Tiek nitratus, tiek ir hormonus pirmiausia perdirba kepenys ir pašalina su šlapimu, todėl greitam organizmo detoksikavimui labai svarbu, kad jos nebūtų užsiėmę kita pašaline veikla, kaip antai skilusių aminorūgščių, oksiduotų riebalų ir fruktozės nukenksminimu bei cholesterolio gamyba. Iki tyrimo grietinę, kiaušinius ir kitus cholesterolio turinčius produktus vartoti galima, cholesterolio koncentracija kraujyje visiškai nėra didinama jo vartojimo mityboje, dažnai būna kaip tik atvirkščiai vartojant daugiau cholesterolio, koncentracija kraujyje sumažėja, nes pačiam organizmui nereikia jo gaminti. Nustačius tam tikrus įsisenėjusius disbalansus, gali tekti laikinai atsisakyti cholesterolio vartojimo, bet ne dėl to, kad jis kenktų, bet todėl, kad jo vartojimas trukdytų metabolizmo būklės atsistatymui.
Perkaitinti baltymai ne tik nenaudingi, bet ir žalingi: juos ne pilnai atpažįsta virškinimo fermentai, todėl jie ne pilnai suvirškinami, susidarę peptidai imituoja kai kurių hormonų veikimą ir sukelia alergines reakcijas; suskilusios aminorūgštys organizmo negali būti panaudojamos statybai, todėl iškart keliauja į kepenis perdirbimui ir pašalinimui tai stipriai ir visai bereikalingai apkrauna kepenis; skilusių aminorūgščių neutralizavimo metu susidaro nuodingi tarpiniai junginia aminai, jie veikia ne tik kaip kancerogenai, bet ir bendrai nuodija organizmą; taip pat pakitę baltymai skatina per didelę amoniako gamybą, o šis veikia centrinę nervų sistemą ir sukelia migreninius galvos skausmus ir kitus pažeidimus.
http://www.unimed.lt...age-2/#comments
perskaityk visus klausimus ir atsakymus- kaip teisingai reikia gaminti maistą, jei nori jo nesugadinto.
iš nesugadinto baltymo paimtos aminorūgštys yra kaip plytos statybininkams. O ką galima pastatyti iš sugadintų plytų?