Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba VIII, angl. - Paleo, Primal/Caveman

Apklausa: Ar žinote, kad Tom Cruise taip pat valgo Paleo? (45 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Lėja_ @ 2013 07 11, 15:27)
Bet neradau kaip kepti - virti mėsą.. labai jau ten daug tu klausimu  doh.gif

Mesa kept ar virt, kol krauja sutrauks. Yra, kas gauna is patikimu ranku ar savo turi, tas ir su kraujuku valgo. As valgau gerai iskepta ant kokoso aliejaus arba gerai isvirta, nes mesos nevalgiau apie metus, man sunkiau ji virskinasi blush2.gif Bet kepeneles jau dariaus tokias, kad tik kraujas sutrauktas butu. tai nelabai skanu buvo pradzioj, pripratimo reikalas manau.
Eksperimentuokit su paruosimo budais, bet aisku jau sucirskinta su skurele, tai sorry - gal ir paleo, bet lupt lauk reikia apkepinimus tokius 4u.gif
Atsakyti
Alyvuoges valgyti galima smile.gif Ir iš skardinių. Geriausia būtų, kad nebūtų jos prifarširuotos visokio cukraus ir konservantų, bet kaži ar tokių būna biggrin.gif

Kokoso aliejų naudoti nerafinuotą, nes rafinuotas reiškia, kad buvo iškaitintas ir išvalytas cheminėmis medžiagomis nuo kvapo ir skonio.

Aš žinau, kad čia baisiai daug informacijos pateikiama, o kai kuri informacija skiriasi. Pvz., voresta naudoja IR rafinuotą kokoso aliejų, nieko nekepa, verda trumpai, naudoja pieno produktus. Ji savo mitybą grindžia HS, kitais šaltiniais ir duomenimis nei pvz., aš. Nes aš ir kepu, ir kaitinu taukus, ir kiaušinius valgau kietus, mėsą valgau pilnai išvirtą, valgau šaltieną, nevalgau pieno produktų. Mano paleo mityba paremta L. Cordain knyga The Paleo Diet, ISWF, Practical Paleo ir iš esmės amerikiečių, australų ir anglų informacija apie paleo dietą (kadangi lenkiškai nesuprantu, o rusiškai skaitau silpnai).
Jūsų užduotis yra atsirinkti, kuo vadovautis ir pačioms susidėlioti tas taisykles, kas tinka konkrečiai jums ir nuo kokio maisto jūs jaučiatės gerai.
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 07 11, 15:33)

Pasakysiu is savo patirties - su mesa renkuos lengviau virskinamas zalias darzoves. Jeigu darau a la troskinuka grybu su grietine, tai dedu ir koky baklazana, bet jis toks sunkiau virskinamas yra. Jeigu tu neautoimunininke - tai tiesiog nesiplesk labai kolkas y tuos pomidorus, paprikas, baklazanus ir t.t.
Tavo tikslas - susirasyt ant lapo savo bedas ir rast sprendimo budus.
Nori mest svory? Prasom - mesa, yvairiu svieziu darzoviu DAUG, riebalas, kiausiniai ( valgyciau irgi su saiku, nes man svoris su jais sunkiau krenta tiesa pasakius ). Numesi svorio - valio, atsiveria vartai y viena/kita obuoly ar uogu sauja, riesutu KELIS ir tai pamirkytus, kad geriau virskintusi. Bet dabar tavo tikslas - mesa, darzoves, riebalas, kiausiniai, zuvis. Nesimetyk, nelysk, kur dar per daug aprept, ateis ystojus y ritma. Jokiu padazu, pagardu, kuriuos gaminai ne pati, nes ten dazniausiai slypi paprasti augaliniai aliejai, be jokios naudos sveikatai ir cukrus su krakmolu. Zinau, kad pabosta, todel ieskot receptu reikia pagal savo skony 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 07 11, 15:38)

Jūsų užduotis yra atsirinkti, kuo vadovautis ir pačioms susidėlioti tas taisykles, kas tinka konkrečiai jums ir nuo kokio maisto jūs jaučiatės gerai.

drinks_cheers.gif visiškai.
O jei turit rimtų sveikatos problemų ir didelį norą pasveikti, tada maistinių medžiagų santykį, konkrečiai pagal jūsų turimus disbalansus gali parinkti tik unimed'as.
Skaitykit, gilinkitės, kol dar organizmai neapnuodyti tabletėmis ir chemoterapijomis.
Atsakyti

drinks_cheers.gif O as remiuosi Silver79, LumiLumi, voresta, Paleomum, Elata ir kt. senbuviais ir bandau viska, atsirenku, kas tinka biggrin.gif Aisku labiausiai domina autoimuninkai, kuriuos sekdama cia ir atejau viena gudu vakara sededama ir verkdama, kad eiliny karta bloga man nuo to tiroksino doh.gif Nezinau, kaip man pavyko nuo skydliaukes temos persokt y IS, bet dziaugiuos, kad tai padariau biggrin.gif
Atsakyti
Alyvuoges valgyti galima smile.gif Ir iš skardinių. Geriausia būtų, kad nebūtų jos prifarširuotos visokio cukraus ir konservantų, bet kaži ar tokių būna biggrin.gif

Kokoso aliejų naudoti nerafinuotą, nes rafinuotas reiškia, kad buvo iškaitintas ir išvalytas cheminėmis medžiagomis nuo kvapo ir skonio.

Aš žinau, kad čia baisiai daug informacijos pateikiama, o kai kuri informacija skiriasi. Pvz., voresta naudoja IR rafinuotą kokoso aliejų, nieko nekepa, verda trumpai, naudoja pieno produktus. Ji savo mitybą grindžia HS, kitais šaltiniais ir duomenimis nei pvz., aš. Nes aš ir kepu, ir kaitinu taukus, ir kiaušinius valgau kietus, mėsą valgau pilnai išvirtą, valgau šaltieną, nevalgau pieno produktų. Mano paleo mityba paremta L. Cordain knyga The Paleo Diet, ISWF, Practical Paleo ir iš esmės amerikiečių, australų ir anglų informacija apie paleo dietą (kadangi lenkiškai nesuprantu, o rusiškai skaitau silpnai).

QUOTE(Egliukasz @ 2013 07 11, 15:41)
Pasakysiu is savo patirties - su mesa renkuos lengviau virskinamas zalias darzoves. Jeigu darau a la troskinuka grybu su grietine, tai dedu ir koky baklazana, bet jis toks sunkiau virskinamas yra. Jeigu tu neautoimunininke - tai tiesiog nesiplesk labai kolkas y tuos pomidorus, paprikas, baklazanus ir t.t.
Tavo tikslas - susirasyt ant lapo savo bedas ir rast sprendimo budus.
Nori mest svory? Prasom - mesa, yvairiu svieziu darzoviu DAUG, riebalas, kiausiniai ( valgyciau irgi su saiku, nes man svoris su jais sunkiau krenta tiesa pasakius ). Numesi svorio - valio, atsiveria vartai y viena/kita obuoly ar uogu sauja, riesutu KELIS ir tai pamirkytus, kad geriau virskintusi. Bet dabar tavo tikslas - mesa, darzoves, riebalas, kiausiniai, zuvis. Nesimetyk, nelysk, kur dar per daug aprept, ateis ystojus y ritma. Jokiu padazu, pagardu, kuriuos gaminai ne pati, nes ten dazniausiai slypi paprasti augaliniai aliejai, be jokios naudos sveikatai ir cukrus su krakmolu. Zinau, kad pabosta, todel ieskot receptu reikia pagal savo skony 4u.gif

Ei ačiū, merginos - JŪS ĮKVEPIAT 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ciurlionis @ 2013 07 11, 00:44)
ativas,grazu ziureti i tavo liniuote  thumbup.gif .O tu cia tiek numetei su paleo?

4.5 kg su paleo -whole30
QUOTE(ciurlionis @ 2013 07 11, 07:54)
o alyvuoges  is skardiniu valgyt galima?

whole30 raso kad galima. as tik renkuos stikliniam indelyje ir ziuriu sudeti.

sveikos,
bandziau vakar skaityt ISWF, vaje kiek beletristikos... is tu 644 psl max 60 naudingu butu galima padaryt. Jeigu jau verst, tai pirma stipriai trumpinti reikia. ir visus tuo amerikoniskus tauzalus valyt.

verdu minkstai kiausinius ir turiu salotu. bus mano pusryciai.
Atsakyti
Ir aišku, vorestai Ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 07 11, 14:38)

4u.gif Elata kaip visada - tiksliai ir aiskiai sudelioja taskus ant 'i' smile.gif Nes as jau irgi mazumele i panika kritau del tu alieju paskutinius psl paskaicius lotuliukas.gif

Beje, sakiau kad as esu whole amzinam, bet va gi prisiminiau kad sviesta paprasta vartoju -o jis pieno produktas, negalima ane g.gif reiskias nesu whole. smile.gif
Atsakyti
Pas mane ant nerafinuoto kokosu aliejaus parašyta, kad tinka kepti ir tt.. tai kaip cia???? doh.gif nu rimtai uzsiparinau..
Atsakyti
ačiū už atsakymus.
Paskaičiau abu kokosų aliejų aprašymus ant stiklainiukų - tai abu tinka kepimui aukštoje temperatūroje, o nerafinuotas tinka tepti ant duonos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ativas @ 2013 07 11, 15:48)
sveikos,
bandziau vakar skaityt ISWF, vaje kiek beletristikos... is tu 644 psl max 60 naudingu butu galima padaryt. Jeigu jau verst, tai pirma stipriai trumpinti reikia. ir visus tuo amerikoniskus tauzalus valyt.

Pirmiausia wtf, 644 psl? Pas mane knygoj trijų šimtų nesiekia.
Kas ten beletristika? Kai kiti skaito ir net to, kas parašyta, nesupranta, nesakyčiau, jog ten beletristika. Parašyti "valgyk mėsą ir daržoves" gali bet kas, bet kodėl reikia tuos valgyti, o kitų nevalgyti, kaip jie veikia, tam jau reikia "tauzalų".
Atsakyti