Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba VIII, angl. - Paleo, Primal/Caveman

Apklausa: Ar žinote, kad Tom Cruise taip pat valgo Paleo? (45 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Labas rytukas!

Šį rytą pabudau labai pailsėjus ir kažkokia skaidri. bigsmile.gif Net jutau, kad lengvesnė esu, nors svoris per pastarąsias dvi dienas nepakitęs.
Vakar gavosi tris kartus valgyti. Pirmas - neperšaunama kava, vėliau kopūstas su faršu ir sviestu. Soti jaučiausi iki pat 6 vakaro. Bet tame sočiame tarpe dar vieną neperšaunamą kavą išgėriau. Paskutinio valgymo bemaž ir nereikėjo, bet kažkaip subijojau kad "o ką jei pajusiu alkį vėliau ir nejučia kokių bananų prisiraitysiu?!?!" Tai vakarienei abu su MB pačečkavojom šv. trijulę: kopūstą+agurką+citrinos sultys, ir po keptą vištos rietuką pasidalinom. na tai soti iki pat pirmos nakties buvau. Žodž. Prie low carbs reikia dar ir less stress įsirašyti atmintinėje.

Šiandien pusryčiai tas pats - šv. kopūstai troškkinti ir trys kiaušiniai kepti, dar kava su daug giretinėlės ir kubeliu svieto.

Vis dėl to, svarstau ar ne per daug riebalų valgau? Nes jų dedu visur. Ir tikrai kupinais valgomaisiais šaukštais. g.gif

QUOTE(panterra9 @ 2013 07 12, 00:28)
Pur-pur, del skydliaukes rezultatu komentaru gal geriau cia http://www.supermama...howtopic=928333

Taip, ačiū. 4u.gif Bet šiuo metu sveikatą su mitybos keitimu sieju. Be to, svarbiausia, šioje temoje man dauguma maloniai pažįstamos merginos. ax.gif

QUOTE(Elata @ 2013 07 12, 08:45)
Na, aš tai tokiais rezultatais džiaugiuosi, kai viskas normos ribose smile.gif kažkada nuėjau pas gydytoją, sakau, žiūrėkit, man šitas tyrimas išeina už ribų. Jinai taip bukai pažiūrėjo į lapuką ir nukreipė kalbą kitur. Supratau, kad pati nežino, ką čia reiškia biggrin.gif Bet pas tave viskas okay smile.gif

Ačiū, Elata. 4u.gif Džiaugiuosi kad ok. Bet sakau, man tos normos ribos tooookios plačios, o mano rezultatai prie mažesnių normalių. Tai galvoju ar aš arteju prie nenormos ribos, ar kaip. Et. Svaigalai. tongue.gif Už poros savaičių dar visokių darysiu, pažiūrėsiu kas tada bus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 07 12, 09:06)
Cia kazkas vakar minejo, kad labai daug apie svory diskutuojam, tai normalus, tinkamas svoris irgi yra geros sveikatos dalis. Antsvoris atnesa daug bedu, ligu ir visi tai zinome 4u.gif Kazkam neaktualu antsvoris, kazkam neaktualu imunines - visi cia randa kazka sau. Kas yra RA? g.gif

Oi bulves bulves - tiek metu praleista kartu wub.gif  biggrin.gif Bet dabar tikrai jokio noro nera, ir nereikia smile.gif

Aišku, JAV nutukimą pripažino liga netgi... nors ten aišku labiau draudiminiais sumetimais smile.gif bet svoris irgi aktualus dalykas, juk ne vien vanity sumetimais (kaip lietuviškai vanity? lėkštumo?), bet ir tikrai ligos labiau kimba su antstvoriu ir kaulai, sąnariai kenčia, tai čia sveikatos dalis smile.gif

RA - reumatoidinis artritas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elata: 12 liepos 2013 - 08:13
QUOTE(Wallis @ 2013 07 11, 22:06)
Raso, kad gauti passworda smile.gif juokauju aisku  ax.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Labas rytas,

Akutee, baklazano ir as nelabai vartodavau, bet dabar ismokau gera receptuka su pomidorais, pakepi baklazana griezineliais su druskyte, išimi, o po to pakepi susmulkinta cesnaka, ant cesnaku verti gerai prinokusiu pomidoru, reikia uždengti kad suminkstetu, gal 10 min, ir tada kokiam gilesniam bliudeli sluoksniuoji, baklazanu griezineliai, bomidoru mase ir tt, po poros val galima valgyt wink.gif

Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 07 12, 08:45)
Nu kažkaip man atrodo, kad ne nuo mėsos kiekio tau svoris nekrenta. Nes aš pvz., tikrai sočiai tos mėsos valgau. Kiek jaučiu, kad noriu, tiek ir valgau.
Kokius nors vaistus nuo ko nors vartoji?

O kuo baklažanas neįtiko? smile.gif Nors aš jį tik arba supjaustau į troškinį, arba įdarau malta mėsa, arba supjaustau riekutėmis ant grilio (ar keptuvės) ir kiaušinį ant viršaus užmušu. Na, kažkoks negražus ir neišvaizdus jis, kai pakaista biggrin.gif

gal tiesiog padauginau ir grietinėlės, i į kavą vakar pyliaus, ir plakiausi.. ir siandein..

Gėriau KT bet meciau..idomu ar vel nebus dar blogiau doh.gif MAn del PKS svoris nekrenta , del jo auga svoris tik, o numest sunku, bet reikia, kad sumazetu pks, bet vel gi, PKs skatina augima ir uzburtas ratas, kurio niekaip negaliu iveikti N metu, su N budu.. tik i ppliusa einu vis verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akutee: 12 liepos 2013 - 08:21
QUOTE(ciurlionis @ 2013 07 12, 08:03)
kur perkat LT pardese kokosu krema?

Kokosų grietinėlės yra IKI prie visokių kiniškų maistų padėta Panašus į tokį.
O kitas dalykas, toks kietas ir kuris yra jei neklystu stipriai sumaltos kokoso drožlės tai tikrai yra Prisma Atrodo taip. Jis būna padėta mažame skyrelyje prie eko produktų. Vilniuje tai apatinėje lentynoje.
Bet nė vienas šių dalykų kažko jau tokio labai ypatingo neturi mano skoniui. Tikrai įdomu, bet ne taip kad dažnai norėtųsi. Bet pabandyti dėl smalsumo verta. smile.gif

QUOTE(Akutee @ 2013 07 12, 08:29)
Turiu 1 baklažaną (kurio nemegstu,arba pagamint nemoku , bet nusibodo kt darzoves).

Baklažaną mane pamokė pietiečiai kaip daryti. Pasiruoši dubenį vandens gerai pasūdai jį. Tuomet plonai pjaustai baklažaną per visą ilgį tokiom kaip plokštelėm kaip kas, ir iškart meti į vandenį kad nepajuoduotų. Tuomet viską pamirkai kiek gali, 20 - 30 min tikrai. Iš jo juodumas=kartumas išeina. Ir tuomet įkaitintame aliejuje kepi keptuvėje po kelis kol apskrunda. Apkeptus dėti ant servetėles kad per daug riebalo nepritrauktų. Skanu valgyti su balzamiko+alyvuogių aliejaus+česnako+medaus gerai suplaktu padažu. Proporcijų tikslių nežinau. Ir atsirinkit kas kam pagal mitybą tinka.

QUOTE(Egliukasz @ 2013 07 12, 09:06)
Labas rytas 4u.gif Pur-pur, kad man tavo tyrimu rezultatus bigsmile.gif Viskas grazu, normos ribose, nereik cia nieko 4u.gif

Ačiū tau 4u.gif . Labai tikiuosi kad ir tavo rezultatai normalizuosis. 4u.gif Aš tik antrą kartą gyvenime tai darau, tad man čia visiška nežinomybė. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 12, 08:08)
Paskutinio valgymo bemaž ir nereikėjo, bet kažkaip subijojau kad "o ką jei pajusiu alkį vėliau ir nejučia kokių bananų prisiraitysiu?!?!"

vat pastebejau kad paskutiniu metu ir as vakariene valgau tik delto, kad reikia, t.y. -alkana nesu, bet bjau kad pries nakti uzspaus alkis, ir neatsilaikysiu biggrin.gif

Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 07 12, 09:28)
vat pastebejau kad paskutiniu metu ir as vakariene valgau tik delto, kad reikia, t.y. -alkana nesu, bet bjau kad pries nakti uzspaus alkis, ir neatsilaikysiu biggrin.gif

Per atostogas gal būtų galima lengviau valgymo laiką pasireguliuoti. Jei pusryčiai būtų 11-12, pietūs 16-17. Tai trečio užėjimo gal ir nereikėtų. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 12, 08:37)
Per atostogas gal būtų galima lengviau valgymo laiką pasireguliuoti. Jei pusryčiai būtų 11-12, pietūs 16-17. Tai trečio užėjimo gal ir nereikėtų.  g.gif

as tai galiu taip reguliuotis, man kolkas nesibaigiancios atostogos biggrin.gif bet nenoriu priprast prie tokio ritmo, nes planuoju darbo ieskot, ir jei teks dirbt, tada jau taip valgyt nesigaus..
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 07 12, 09:44)
as tai galiu taip reguliuotis, man kolkas nesibaigiancios atostogos  biggrin.gif bet nenoriu priprast prie tokio ritmo, nes planuoju darbo ieskot, ir jei teks dirbt, tada jau taip valgyt nesigaus..

gaunasi, jei ofisiniam darbe kuris prasideda nuo 8 pietus buna 12 val, jei nuo 9 atitinkamai 13. Tada pavalgai pusrycius. Grizus namo po 17-18 pietus.
Atsakyti
Pasiskųsiu: idiotas chirurgas atšaukė šiandien mano vizitą. Aš tuoj numirsiu nuo skausmo, o jis matai tik trečiadienį gali atvažiuoti. Nu ir eina jis kakučio sad.gif
Atsakyti
Elata o kas tau? console.gif o privaciai neina nueit? ar skubios pagalbos i ligonine varyt?

Klausykit, iskilo klausimas, del vaikuciu, maniskaii jau tokie slpnuciai, serga tuoj metai bus, kai eme darza lankyt, istisa antibai, ne sbe ju jau neimanoma buvo, delsiu aisku kiek eina, bet... ir kaimo neturim, nei sodo, tokie asfalto zmones... doh.gif O isigyti be sansu..lieka svajonese tik, koks kaimukas ar sodukas...
Kaip juo sgalima stiprint, sveikai ir saugiai?

Ar medus sviezias, ziedadulkes tos, duonele, ten tiek vitaminu mineralu, ar verta po biskiuka pro reta duoti ar ne?
Nuo paprastu bulkuciu, sausainiu- vsio nebeduosiu, bandysiuatpratint, ir kitu praauk, kad nekistu..aisku ka darze valgo, nematau.. bet noriu ir pasirupinti savo vaikuciais, padeti jiemas augti sveikai 4u.gif

Kaip dėl vit.C sergant (pirkau jiems ziemai is acerola vysniu naturalu), zuvtaukiu (kiek pamenu ne neverta pirkt/duot)...

Būsiu dėkinga uz patarimus friends.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 07 12, 09:53)
Pasiskųsiu: idiotas chirurgas atšaukė šiandien mano vizitą. Aš tuoj numirsiu nuo skausmo, o jis matai tik trečiadienį gali atvažiuoti. Nu ir eina jis kakučio sad.gif

Paskutinėmis dienomis po sveikatos reformų peripetijų tikrai dar dažniau tenka girdėti nusiskundimų medicina. Nes privačioms poliklinikoms uždėtos kvotos kiek ligonių kompensuos ligonių kasos. O valdiškose eilės dėl to tikrai nesutrumpėja. Gaunasi taip, kad staigiai sunegalavęs žmogus, neturintis didesnių pajamų, lieka tarp tų abiejų įstaigų. Vienoje greitai pasigydyti negali dėl nekompensuojamų sveikatos išlaidų, kitoje - dėl nežmogiškų eilių. verysad.gif
Atsakyti