Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba VIII, angl. - Paleo, Primal/Caveman

Apklausa: Ar žinote, kad Tom Cruise taip pat valgo Paleo? (45 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Akutee, Vat ir as kazkada pagalvojau, is vaiku Paleo niekaip nepadarysi, kol mazi. Darzelyj pilna sh-maisto. O as dar "gera" mama turiu, kuriai neina iaiskint, kad nereikia vaikams pvz. limonado. Vakar dukra prasitare, kad kol buvau kursuose, o jie pas mociute, tai mazajam (1m 8men) dave Sprite paragaut doh.gif

Kazkaip stengiuosi nusiramint ir pirmiausia galvoju paciai reik ismokt tinkamai maitintis. O anksciau ar veliau vaikai prisijungs gal.

Siryt kokoso krema valgiau susalusi, daviau vaikams atsikast. Mazas iskart ispjove. O dukra prarijo, bet isvada buvo - neskanu.
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 12, 07:08)
<...> Pirmas - neperšaunama kava <...>
lotuliukas.gif kaip prajuokinai lotuliukas.gif nors is tiesu, tai taip ir verciasi. as su vienu tokiu bidonu maunu i sportklubi. vakar uzsirasiau, zadu menesi kankintis.

Elata, laikykis 4u.gif dantu skausmas - baisus dalykas.
Atsakyti
QUOTE(Muera @ 2013 07 12, 08:48)
gaunasi, jei ofisiniam darbe kuris prasideda nuo 8 pietus buna 12 val, jei nuo 9 atitinkamai 13. Tada pavalgai pusrycius. Grizus namo po 17-18 pietus.

nu mano beda, kad as negaliu pajudet is namu nepavalgius, man pusryciai butini..kai namie, tai veliau atsikeli ir pan, kazkaip pratempi, o jeigu vazinet i darba -neee, reik valgyt smile.gif

Akutee, nzn del vaiku, cia amzinas klausimas, as vistik manau kad genai savo daro cia. Ir grudinimas. Maniskiai neserga, tfu tfu tfu, dickis va (jam 5metai), jau gal kokie du metai kaip darzeli atlanko kiaurus metus, gydytoja net pasigenda musu biggrin.gif mazius dar neina, matysim..namie neserga. Bet pas mane jie pliki, basi ziema-vasara blush2.gif biggrin.gif as ne is tu mamu, kur vaikus prirengia ir saugo nuo menkiausi skersvejo...pas mus namuose kiaurus metus langai praviri, vaikai basi ant zemes ritinejas..ir rengiu as juos dazniausia ploniau negu save, nes gi juda istisai lauke, jiem silciau smile.gif
Dar kas manau yra svarbu vaikam - psichologine busena, atmosfera namie ir pan. Jie sugeria viska i save, neigiamas emocijas, ypac tevu, ir tos ligos is stresu...as tikiuo tuom smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumpica: 12 liepos 2013 - 09:13
QUOTE(Akutee @ 2013 07 12, 09:58)
Elata o kas tau? console.gif o privaciai neina nueit? ar skubios pagalbos i ligonine varyt?

Klausykit, iskilo klausimas, del vaikuciu, maniskaii jau tokie slpnuciai, serga tuoj metai bus, kai eme darza lankyt, istisa antibai, ne sbe ju jau neimanoma buvo, delsiu aisku kiek eina, bet... ir kaimo neturim, nei sodo, tokie asfalto zmones... doh.gif O isigyti be sansu..lieka svajonese tik, koks kaimukas ar sodukas...
Kaip juo sgalima stiprint, sveikai ir saugiai?

Ar medus sviezias, ziedadulkes tos, duonele, ten tiek vitaminu mineralu, ar verta po biskiuka pro reta duoti ar ne?
Nuo paprastu bulkuciu, sausainiu- vsio nebeduosiu, bandysiuatpratint, ir kitu praauk, kad nekistu..aisku ka darze valgo, nematau.. bet noriu ir pasirupinti savo vaikuciais, padeti jiemas augti sveikai 4u.gif

Kaip dėl vit.C sergant (pirkau jiems ziemai is acerola vysniu naturalu), zuvtaukiu (kiek pamenu ne neverta pirkt/duot)...

Būsiu dėkinga uz patarimus friends.gif

Aš nesianiai išbandžiau Kordicepsą - mum padėjo iššokti iš besikartojančių ligų, dukrytei 3,5 metuku wink.gif

Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 07 12, 09:10)
Maniskiai neserga, tfu tfu tfu, dickis va (jam 5metai), jau gal kokie du metai kaip darzeli atlanko kiaurus metus, gydytoja net pasigenda musu  biggrin.gif

kada as taip galesiu parasyti g.gif mano vaikai serga laaabai daznai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 07 12, 09:58)
Elata o kas tau? console.gif o privaciai neina nueit? ar skubios pagalbos i ligonine varyt?

ai, protinis dantukas pusiau išdygęs ir ištino, supūliavo, reik apipjauti dantenas. Aš į privačią ir einu, nes prieš kelis metus nuėjau į valdišką, o ten konvejeriu "tvarko". Man reikėjo išpjauti pūlinuką. Kai konvejeriu, tai: suleido vaistus, išsiuntė atgal į koridorių, tuomet kitus apžiūrėjo, jiems suleido, o tada atėjo mano eilė jau operacijai. Ateinu aš ir jaučiu, kad man užmarino ne tą pusę - pjauti apačioje, o užmarino viršų, net negaliu akies atmerkti. Sakau: man dar vaistai neveikia. O daktarė nieko nesakiusi, pražiodė, prapjovė, išpjovė, ką reikėjo. Na, kai neužmarinta, tai aš taip klykiau, isteriškai, nes toks nežmoniškas skausmas, išėjau iš ten ir dar isteriškai verkiau apie dvi valandas, nes taip skaudėjo, jokie nuskausminamieji vaistai nepadėjo... žodžiu, nuo to laiko prižadėjau sau į valdišką nebeeiti, nes ten visiems ant tavęs nusispjauti. Tai va, papasakojau biggrin.gif

Akutee, tu vaikučių imuninę sistemą žarnyne stiprink. Probiotikais, namie raugintais jogurtukais, kefyru, raugintomis daržovėmis. Aš ir žiedadulkių tabletes naudoju imuninei sistemai stiprinti, tai kaip ir padeda, tik kad brangokos. Žuvų taukus irgi vartoju, nors "voresta" nuomone, nieko gero iš polinesočiųjų riebalų, bet man omega 3 reikia smile.gif

Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 07 12, 08:07)
lotuliukas.gif kaip prajuokinai  lotuliukas.gif nors is tiesu, tai taip ir verciasi. as su vienu tokiu bidonu maunu i sportklubi. vakar uzsirasiau, zadu menesi kankintis.

Elata, laikykis  4u.gif dantu skausmas - baisus dalykas.

labas rytas,
ne nu tik atsikeliu ir turiu krūvą lapų perskaityt paleo maldaknygės biggrin.gif

SKausmas galvos zonoje yra negerai ir skausminga..tiek nervų rezginėlių... Elata, laikykis.

Jautiena, have fun girl and enjoy the month and future months!

Apsiputau raug kopūstų pritušintų su trim kiaušiais ir sviestu. sutraukta burna ir dantys girgžda nuo rūgštumo... biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū mamulės už patarimus thumbup.gif:

Elata, jergutėliau kaip baisiai tau "pasisekė" o ka reiskia uzpuliaves oj zinau..turejau ir as toki malonuma, ir zandą tokio dydzio, lyg obuolį ten isikisus buciau...Laikykis..gal nueik i kita privacia klinika, nu toks skausmas tai nepakeliamas.. console.gif

Pumpica, aciu smile.gif As ir vedinu diena nakty namus, atidaryti langai, balkonas, i kiema daug nerengiu..bet nami ebuna jie kazkaip ar siluma megsta ar kas nzn..neprirengiu, bet jei isrengiu (vi sbandymu sdarau ant ju biggrin.gif ) tai sustipę abudu.. biggrin.gif Kol i darza nejom, nesirgom..o kai emem lankyt prasidejo..plauciu uzdegimai, istisai broinchitas, sloga, laringitas, angina, načiort... nebeturiu jegu jau pat ir nervui..ypac po paskutinio "sirgimo angina - mėnesįįįį" maniau isdurnesiu ir vaiku gaila, tempa 40 ir nekrenta..menesi nemiegot, budet.. Bet ir darze, visus snargliuotus veda, su tempom bash.gif: tai ko noret..laaabai tikiuos kad kiti metai bu slengvesni... Reik "roges" ruost vasara...tai ir klausiu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 07 12, 10:18)

Apsiputau raug kopūstų pritušintų su trim kiaušiais ir  sviestu.  sutraukta burna ir dantys girgžda nuo rūgštumo... biggrin.gif

cia as kalta, daug klausineju ax.gif

Fui britkus jausmas, man ta rugstis dančiuose lotuliukas.gif

O tau po to pilvo nesusuka po raugkopusciu? nes darbe nedrysciau valgyt, lekciau i wc bėgom blush2.gif g.gif

kokio sdarzoves dar yra raugintos? apart agurku ir kopustu?
Papildyta:
Muera, nu su Sprite tai cia swoon.gif

ir as pykstuos, sako gi palepint noriu, gi skanu vaikams, ir ju svalget, ir jums patiko ir norejot..nu taip, bet su protu..ir tai negerai, paragaut vaikas tegul buna paragaves, bet ne vietoj maisto doh.gif
Skaau tik zala darai,, o ne lepinima, organizmui ir paciam vaikui, tai kas ci aper meilė.. geriau dabar prasau avokado, bananu, kad parveztu..uogų.. daugiau nesugalvoju ka sakyt, kad sveika tiems vaikams butu (bet jau bandeliu, saldainiu ir kukuruzu).. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 07 12, 09:30)
.neprirengiu, bet jei isrengiu (vi sbandymu sdarau ant ju biggrin.gif ) tai sustipę abudu.. biggrin.gif

nu tai jeigu priprate apsirenge but, tai aisku kad isrengus sustipe. Taigi viskas yra pripratimas...as kartais kai paziuredavau, kaip mamos kudikelius parke vezimuose pritulotus vezioja doh.gif maniskis birzelio menesi vezime su bodziu guledavo, o ten budavo ir su striukem net doh.gif nu mamos kazkaip pacioje pradzioje bijo tuos kudikelius susaldyt, o paskui jie ipranta taip buti...
Man labai paprasta budavo, nes man paciai visada visur karsta biggrin.gif as lengvai pakeliu salti, rengiuos net ziema plonai, kiti is manes juokiasi. Tai ir vaikus taip kankinu lotuliukas.gif aisku nesakau, kad butent delto neserga...nesuprasi cia.
na bet cia ne ta tema...labai uzjauciu, kieno vaikai serga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 07 12, 08:30)

Akutee, pirma aš netikiu tokiu dalyku, kad pavalgius tas maistas glai iš karto iššaukti wc reikalus.. jei iškart į wc iššaukia nulėkt, tai išstumiamas juk vakarykštis maistas, t.y jo liekanos, nes na žarnose taip ir vyksta procesai- stumiama... dėl ko paskui į wc nenuėjęs porą dienų, bet per jas valgydamas, tiesiog dubens srity nešiojies krūvas atliekų, išsipūtęs lieki...

ne nepučia šiaip, aš su kiaušiais kopūstus valgau jau nuo lapkričio mėnesio biggrin.gif kam pasakau visi sako o jej bomba kokia... bet va kame esmė, nebebėra tų bombų... pilvo pūtimas būna, kai tą dieną ląstelingo vaisiaus valgai, primaišai kažko, tada jau pilvo pūtimas pasireiškia ir pagalvoji - na akurat, pamaišiau šiandien...

o tikrai buvau ta su ištisai pučiamu pilvu, ir kompleksavimu.. ypač į vakarą viskas pasireikšdavo kai žarnyne sukrisdavo dienos metu valgytas maistas...

beje, pastebiu kad man su mėsa žalios daržovės netinka..rūgštys kyla vos ne.. arba gal tiesiog taip su kopūstu sureagavo..

Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 07 12, 08:37)
nu tai jeigu priprate apsirenge but, tai aisku kad isrengus sustipe. Taigi viskas yra pripratimas...as kartais kai paziuredavau, kaip mamos kudikelius parke vezimuose pritulotus vezioja  doh.gif maniskis birzelio menesi vezime su bodziu guledavo, o ten budavo ir su striukem net doh.gif nu mamos kazkaip pacioje pradzioje bijo tuos kudikelius susaldyt, o paskui jie ipranta taip buti...
Man labai paprasta budavo, nes man paciai visada visur karsta  biggrin.gif as lengvai pakeliu salti, rengiuos net ziema plonai, kiti is manes juokiasi. Tai ir vaikus taip kankinu  lotuliukas.gif aisku nesakau, kad butent delto neserga...nesuprasi cia.
na bet cia ne ta tema...labai uzjauciu, kieno vaikai serga  4u.gif

Mano mama dirba daržely ir juokdavos - sako matos, kurios mamos iš užsienių grįžusios, nes vaikai užgrūdinti nuo mažumės, su plikom leškutėm laksto ar vežime sėdi, o lietuvaičiai apmūturiuoti žiūrėk, vilnonėm pėdkelnėm, kombinezonais ir megstukais biggrin.gif
Atsakyti
user posted image

o kokie grazuoliai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 07 12, 10:47)
Akutee, pirma aš netikiu tokiu dalyku, kad pavalgius tas maistas glai iš karto iššaukti wc reikalus.. jei iškart į wc iššaukia nulėkt, tai išstumiamas juk vakarykštis maistas, t.y jo liekanos, nes na žarnose taip ir vyksta procesai- stumiama... dėl ko paskui į wc nenuėjęs porą dienų, bet per jas valgydamas, tiesiog dubens srity nešiojies krūvas atliekų, išsipūtęs lieki...
ne nepučia šiaip, aš su kiaušiais kopūstus valgau jau nuo lapkričio mėnesio biggrin.gif kam pasakau visi sako o jej bomba kokia... bet va kame esmė, nebebėra tų bombų... pilvo pūtimas būna, kai tą dieną ląstelingo vaisiaus valgai, primaišai kažko, tada jau pilvo pūtimas pasireiškia ir pagalvoji - na akurat, pamaišiau šiandien...

o tikrai buvau ta su ištisai pučiamu pilvu, ir kompleksavimu.. ypač į vakarą viskas pasireikšdavo kai žarnyne sukrisdavo dienos metu valgytas maistas...

Pas mane sita problemele yra. as nesiojuosi maista kelias dienas. Valgau jau ne indeliais, o bliudais, bet rimto reikalo- labai mazai, nors ir kasdien. Ir vakarykstis maistas iseina pas mane ne kita diena, o greiciausiai tik poryt ar net po keliu dienu. Vis klausdavau saves, kur jis dingsta. Valgiau gal pora savaiciu nemazai selenu, avizu ar tai kvieciu, tai buvo viskas kaip ir susitvarke, o dabar su paleo ju nevalgau. Reikia maista gal daugiau derinti g.gif
Atsakyti