Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

Pas mane kažkas su tais svogūnais neaišku... Lapų beveik nelikę. Galvos mažos, nepasidengusios lukštais, bijau, kad nesupūtų jie man palikti dar žemėje... g.gif

Išvis šiemet drąsiai galiu sakyt, labai prastas daržas... Sėjau stengdamasi "įtikti mėnuliui", daugiau neužsiiminėsiu tokiais reikalais, nes kai prieš tai sėjau taip kaip man gaudavosi, buvo nuostabus daržas net be ypatingos priežiūros....O dabar kažkoks nesusipratimas. Burokų išvis nesimato, kaip didelės vyšnios, teks marinuoti net nepjaustytus.
Galiu pasigirti tik skaniais agurkais, ir česnakai lyg neblogi. Net krapai ir tie pavedė...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sbo: 26 liepos 2013 - 07:50
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 07 25, 22:39)
Svogūnus reik raudi, kai apmiršta šaknys. Jei jau naujas leidžia, blogiau laikosi. Ir kaklelis turi būti būtinai užsidaręs.

matyt reikai tada rauti, nes saknis tu paprastu svogunu tai sveizios, tik va nezinau ar jie dar nesudziuvo, ar cia jau nauji g.gif Turiu raudonu svogunu, tia pas juos saknis tai jau padziuve....o tie rudi tai dar neparudavo ir saknis sviezios
Atsakyti
o kaip su Exibision svogunais... gal ir jau laikas g.gif
[attachmentid=229517]
Atsakyti
del kalafioru

kaimyne patare uzdaryt lapus ir susegti skalbiniu segtuku , tada turetu sunokinti grazius ziedynus
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 07 22, 12:07)
Vasariniu ir as nepurskiau, tik pelenais barsciau... Pirmieji lapai buvo apgrauzti...

O sukasi galvos jau savoju? Mano tik tik pradeda... Kol uzaugs, tai valgyt jau negalesiu... doh.gif

pas mane ankstyvieji kopūstai tai žiauriai sugraužti doh.gif
ir visas daržas, kaip ir pas kažkurią rašiusą, labai prastas šiemet.
Papildyta:
QUOTE(Mičiko @ 2013 07 22, 10:39)
Aš tai krapus kas porą savaičių sėju. Visada turiu šviežių krapų. O prieš užšąlant irgi išbarstau vos ne visam sode. Paskui anksti pavasarį turiu daug gražių krapų.  4u.gif

pas mane krapai kaip didžiausios piktžolės kasmep pridygsta doh.gif visas daržas vien krapai. ir išraunu juos anksti, kad nepasisėtų, bet vistiek kitamet taspats doh.gif

aš pirmadienį planuoju ridikėlių ir salotų pasisėti. tikriausia dar užaugs? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 07 26, 09:37)
o kaip su Exibision svogunais... gal ir jau laikas  g.gif

Manau,kad jau galite 4u.gif

Savo darzu siemet esu patenkinta. Gal metai geri pasitaike ar pasiteisino mulciavimas, bet ir svogunu pagaliau savu normaliu turesiu ir morku, buroku thumbup.gif Kopustais irgi labai patenkinta. Tik ankstyvi labai trukineja. Bet nepykstu. Valgom ju minimaliai. O sutrukusiu triusiai nebrokija smile.gif
Atsakyti
labas rytas, turiu klausimeli, kada reikia rauti pankolius ir kaip juos dziovinti?
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 07 27, 17:35)
Manau,kad jau galite  4u.gif

Savo darzu siemet esu patenkinta. Gal metai geri pasitaike ar pasiteisino mulciavimas, bet ir svogunu pagaliau savu normaliu turesiu ir morku, buroku  thumbup.gif  Kopustais irgi labai patenkinta. Tik ankstyvi labai trukineja. Bet nepykstu. Valgom ju minimaliai. O sutrukusiu triusiai nebrokija  smile.gif

Kaip smagu kad kopustai jums uzauga smile.gif O man jau antri metai niekas nesigauna su visais kopustiniais, apgrauzti jie baisiausiai, o nei brokoliai nei kalafijorai galvu taip ir nesusuko ax.gif Kaip jus priziurite savo kopustus, kaip apsaugote nuo visokiu kenkeju?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svieske: 28 liepos 2013 - 10:05
Laba vakariuką 4u.gif
toks žalias žalias kvailas kvailas klausimukas pasistojo... česnakai ant stiebų užaugino sėkliukes, kaip suprantu g.gif . ką su jomis daryt? sėt? kada, kaip kas ir pan. domina. jau stiebeliai nudžiūvo, iškasiau gumbus, o vat su viršūnėlėm nesumąstau ką daryt. Manau kad tikrai išmest nereiktų. siūlykit ką protingo ir naudingo, ax.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(akwariuma @ 2013 07 28, 10:42)
labas rytas, turiu klausimeli, kada reikia rauti pankolius ir kaip juos dziovinti?

Jei auginote gumbams- žiūrėkite, kad neišleistų naujų šoninių ūglių ir iš kompaktiškų nepavirstų išstypusiais, jei žalumynams- galite po truputį rinkti ir šaldyti/džiovinti ar vartoti šviežius.
P.S. Džiovinti galite ir vaisių/uogų/daržovių džiovyklėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 28 liepos 2013 - 22:41
QUOTE(Marmaledas @ 2013 07 28, 21:15)
Laba vakariuką 4u.gif
toks žalias žalias kvailas kvailas klausimukas pasistojo... česnakai ant stiebų užaugino sėkliukes, kaip suprantu g.gif . ką su jomis daryt? sėt? kada, kaip kas ir pan. domina. jau stiebeliai nudžiūvo, iškasiau gumbus, o vat su viršūnėlėm nesumąstau ką daryt. Manau kad tikrai išmest nereiktų. siūlykit ką protingo ir naudingo,  ax.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Pasilikit, kai sodinsit rudenį česnakus, pasėkit ir tas sėkliukes. Ten turėtų būti oriniai svogūnėliai, ne sėklos. Kažkada taip padariau, ir užaugo nemaži česnakai, tiesa, vienos skiltelės.
Atsakyti
na va, šiek tiek aprinkom derlių smile.gif

user posted image
Atsakyti