Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

Išrovėm savaitgalį ir česnakus, ir svogūnus. Svogūnai nieko gero, mizerni....
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 07 29, 06:35)
Pasilikit, kai sodinsit rudenį česnakus, pasėkit ir tas sėkliukes. Ten turėtų būti oriniai svogūnėliai, ne sėklos. Kažkada taip padariau, ir užaugo nemaži česnakai, tiesa, vienos skiltelės.

As taip darau kasmet... Tas "vienas skilteles" paskui sodinu rudeni, t.y. naudoju jas kaip sekla...

QUOTE(Kapabull @ 2013 07 29, 07:16)
na va, šiek tiek aprinkom derlių smile.gif

Saunus derlius thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 07 29, 09:04)
Išrovėm savaitgalį ir česnakus, ir svogūnus. Svogūnai nieko gero, mizerni....

česnakus ir aš nuroviau smile.gif Svogūnai viengalviai dideli, o daugiagalviai tikrai nedidukai. Na, gal dar paaugs, dar žali visai.
Atsakyti
Svogunai pas mane dar zali... ypac kurie is seklu auginami. Po sios karscio bangos as jau rausiu sodintus is svoguneliu... O kitus stebesiu.
Atsakyti
Pagal visas tradicijas svogunus ir česnakus reikia nuimti rugpjucio 15d. po žolinių, tokie mano pastebejimai tada pilnai buna subrende
Atsakyti
QUOTE(Senjora58 @ 2013 07 29, 11:17)
Pagal visas tradicijas svogunus ir česnakus reikia nuimti rugpjucio 15d. po žolinių, tokie mano pastebejimai tada pilnai buna subrende

Nesutikciau... 4u.gif Reikia ziureti individualiai... Jei tiek laukciau su cesnakais, tai jie visi sutrukinetu.
Atsakyti
česnakai subręsta tarp Oninių ir Žolinės, o tai trijų savaičių intervalas. Reikia stebėt, iškast labiausiai nurudusį, kai antra apatinių lapų pora jau įpusėjus džiūt ir pažiūrėt, ar jau luobelės plonos, ar viršuje dar neatsiskiria skiltelės. Kitos jau nurovusios, gal lengvesnė žemė buvo, o mano molingoj žemėj dar gana žalios galvos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 29 liepos 2013 - 11:35
QUOTE(madmuazele @ 2013 07 29, 12:14)
Svogunai pas mane dar zali... ypac kurie is seklu auginami. Po sios karscio bangos as jau rausiu sodintus is svoguneliu... O kitus stebesiu.

Pas mani irgi iš sėklų sėti didesni ir dar žali nei iš sėjinukų g.gif Šiemet tik pirmą kartą bandžiau ir kitais metais tikrai daugiau sėsiu sėklom.Tik skaičiau,kad jie trumpiau išsilaiko ax.gif
Madmuazele tie smailiagalviai Karambos thumbup.gif Tiesa,greit sutrūksta neapžiūrėjus,bet jau minkšti,salotiniai tokie thumbup.gif Ir kažkodėl mažiau juos puolė visokie niekadėjai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kapabull @ 2013 07 29, 08:16)
na va, šiek tiek aprinkom derlių smile.gif

user posted image

gal galite papasakoti kaip auginate brokolius? as bandziau siemet bet uzaugo tokie kaip trimetes dukrytes kumstelis ir eme skleistis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vanda_zydi: 29 liepos 2013 - 15:25
QUOTE(adija5 @ 2013 07 29, 16:02)

Madmuazele tie smailiagalviai Karambos thumbup.gif Tiesa,greit sutrūksta neapžiūrėjus,bet jau minkšti,salotiniai tokie thumbup.gif Ir kažkodėl mažiau juos puolė visokie niekadėjai g.gif

O man nelabai jie blush2.gif Man per kietos ir per storos gyslos jų prie kačėno blush2.gif
Atsakyti
Dėl brokolių- nieko ypatingo nedariau, anksti pavasarį susėjau į lovelius namie, o atšilus persodinau į dirvą. Niekuo nepurškiau, naudojau Bio green trąšas, barsčiau pelenais. Turbūt ir nuo sėklos priklauso, reiktų žiūrėti pavadinimą ant pakelio, bet jos irgi neypatingos- pirkau ZS.
Atsakyti
del brokoliu... tos kurios sodinau labai anskti, nepasakysiu tiksliai kada, jie augo siltnamyje iki pomidoru, paskui perkeliau i lauka...tai is 5 tik 1 nesusuko galva, bet tos kurios sodinau veliau, ir iskart is indeliu i lauka, tiesa kitokia zeme ten, nes kitam darze, tai ten tik 1 susuko is kokiu 6...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 29 liepos 2013 - 15:58