Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(saintlina @ 2013 07 22, 11:56)
pas man nei druska, nei pelenai nepadėjo.. ryja visi, kas netingi  doh.gif vėlyvuosius purškiau, nes jau aišku buvo, kad kitu atveju nė vieno kopūsto neliks  doh.gif Vasarinių nepurkšiau, nes taigi valgyt laikas, tai visi skylėti  doh.gif

Garbanotieji labai gražūs  wub.gif

Vasariniu ir as nepurskiau, tik pelenais barsciau... Pirmieji lapai buvo apgrauzti...

O sukasi galvos jau savoju? Mano tik tik pradeda... Kol uzaugs, tai valgyt jau negalesiu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 07 22, 12:07)

O sukasi galvos jau savoju?

sukasi jau, tik dar nedidelės.
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2013 07 22, 00:06)
Flakke 2 morkoms reikia bent 115 dienų. wink.gif

Nesu priešiškai nusistačiusi, bet nepasitikiu visais lietuviškais aprašymais bei pateiktomis jų nuotraukomis ant sėklų pakelių dėl tam tikrų priežasčių (ir sutiks su manimi ne viena dar narė) - neatsakingumas kūriant arba kopijuojant/verčiant daržovių sėklų aprašymus bei juos rašančiųjų žinių stoka. Aprašymas sau, nuotrauka sau; aprašymas žodis į žodį, pavadinimai skirtingi, aprašymas melisų, gauni mėtas ir t.t.
Ne vienas sėklų pardavėjas teigia, kad morkoms Flakkee 2 reikia: "...Est. Maturity: 68 days...', ...68 days from germination...", "...Maturity: 78...", ...Sow April-June, Harvest July-September..." ir t.t. Tereikia plačiau paskaityti mirksiukas.gif
Savąsias sėjau 05.02, nurinkau pirmą derlių 07.10. Antrąją partiją pasėjau po špinatų 06.04, galiu parodyti nuotraukas kaip šiai dienai atrodo, o trečiąjį kartą sėjau 07.12, jau išgydo (irgi galiu nupaveiksluoti).
Atsakyti
Yerena drinks_cheers.gif Dar niekas nepakoreguoja aprašymo Lietuvos sąlygoms. Žvengiu skaitydama: sėti į dirvą vasario- kovo mėnesiais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 07 22, 23:33)
Yerena drinks_cheers.gif Dar niekas nepakoreguoja aprašymo Lietuvos sąlygoms. Žvengiu skaitydama: sėti į dirvą vasario- kovo mėnesiais biggrin.gif

Gal į dėžutes siūlo sėti g.gif ? doh.gif
Aš ir mėgstu pastudijuoti aprašymus kitomis kalbomis.
Atsakyti
Merginos, kada jau svogūnus ketinate rauti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 07 25, 12:31)

Manieji dar žali, tai tikrai dar ne, kai pageltonuos
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2013 07 25, 12:39)
Manieji dar žali, tai tikrai dar ne, kai pageltonuos

Pas mane kad ir išvirtę, bet irgi dar žali.
Atsakyti
QUOTE(cccSonata @ 2013 07 25, 11:56)
Pas mane kad ir išvirtę, bet irgi dar žali.

mano irgi žali ,bet išroviau kelis tai naujas šaknis jau išleidę ,ka daryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 07 25, 11:31)

svogūnus reik rauti, kai pagelsta ir nudžiūsta.
Pas mane kol kas auga ir pučiasi, nei kiek nesiruošia gelst.

Beje, Krymo svogūnai jau įgavę panašią formą, tik kuo toliau, tuo labiau augdami 'plokštėja' smile.gif Vyras ragavo, sakė, kad ir skonis panašus.
Atsakyti
Mano lapai jau pajuode, bet ropes dar nepasidenge lukstais pilnai.... Ar raut jau?
Atsakyti
Svogūnus reik raudi, kai apmiršta šaknys. Jei jau naujas leidžia, blogiau laikosi. Ir kaklelis turi būti būtinai užsidaręs.
Atsakyti