Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(natariuxi @ 2013 08 01, 20:04)
Sainlina, man irgi idomu, kaip jums uzaugs bulves is seklu, pamenu, pavasari tada pati lengvai gundziausi pirkti seklu; kazkaip jauciu: nusivilti jums neteks  smile.gif

va man tik įdomu, kuriam scenarijui ruoštis, kad nenusivilt smile.gif Pamiršau visai, ar čia šiemet jos turi mažas bulvytes užaugint ir tada jau kitais metais tas superinis derlius driokstels, ar čia šiemet jau maišus ruošt cool.gif
Reik bandyt pagooglint ar ką mastau.gif
Atsakyti
kai nusiteiki blogeniam scenarijui, visalaik buna geriau mirksiukas.gif
Ka radau biggrin.gif
http://masinis.lt/vi...namuose-2/9246/
Atsakyti
QUOTE(natariuxi @ 2013 08 01, 20:39)

ai, šitas mes jau aptarinėjom braškių temoj gal vasaros pradžioj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 08 01, 20:42)
ai, šitas mes jau aptarinėjom braškių temoj gal vasaros pradžioj  smile.gif

baltą turiu, foto čia biski fotošopinta. kai biski pernoksta tampa net rausvomis vos vos. O kad prinokę tai matosi iš paraudusių sėklyčių ant uogos- išragavau visokiam stovyje, kol išsiaiškinau kada prinokę. nepasakyčiau kad daug jų, mažytės, skonį braškių primena,bet nuo raudoniukių tai skiriasi labai. auginu dėl įdomumi, kolkas tik vieną. juodos labai noriu irgi dėl spalvos ir įdomumo
va čia maniškės viršuj per vidurį. kitos labai gundo, ale ką su 300 sėklų parsisiuntus daryt, jei tik paragavimui norisi. galima ir po mažiau, bet kaina išauga tada.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 01 rugpjūčio 2013 - 21:04
QUOTE(Marmaledas @ 2013 08 01, 20:52)

va čia maniškės viršuj per vidurį. kitos labai gundo, ale ką su 300 sėklų parsisiuntus daryt, jei tik paragavimui norisi. galima ir po mažiau, bet kaina išauga tada.

Man patiktu visokiu rusiu auginti bigsmile.gif Tos geltonos labai graziai atrodo, na ir visos kitos man priimtinos, pabandymui kodel gi ne, skonio jau nebesivaikyciau, tik pasizaidimui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(natariuxi @ 2013 08 01, 21:04)
cia paprastos, ne ankstyvos? ar siemet pirmasyk darot toki eksperimenta?  g.gif

Laba ankstyva veislė "Presto".Taip, pirmais metais ax.gif
Atsakyti
Dekui Madmuazele uz Palades atnesta recepteli 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 08 01, 21:36)
va man tik įdomu, kuriam scenarijui ruoštis, kad nenusivilt  smile.gif  Pamiršau visai, ar čia šiemet jos turi mažas bulvytes užaugint ir tada jau kitais metais tas superinis derlius driokstels, ar čia šiemet jau maišus ruošt  cool.gif
Reik bandyt pagooglint ar ką  mastau.gif

kiek skaiciau, tai derliaus driokstelejimui reiks palaukti kitu metu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 08 01, 17:56)
As atnesu Palades recepta:

Jaunų daržovių asorti su saldžiarūgščiu marinatu

Marinatas:
3 l vandens, 250 ml cukraus, 80 ml druskos, 400 ml balto vynuogių acto
po 6 vyšnių ir serbentų lapus, po 1 arb. š. juodų ir baltų garstyčių grūdelių, 1 šaukštas kvepiančių pipirų žirnelių , 1 šaukštas kalendrų grūdelių, 3 lauro lapai, 3 krapų stiebai su žiedynais.
Vietoj to galima naudoti parduotuvinį mišinį konservavimui.
Pavirti viską vandeny 10 min., išjungus supilti actą.
Marinuojamos jaunos nedidelės daržovės, viskas, kas tuo metu yra - patisonai, pomidorai, agurkai, paprikos, žiediniai kopūstai ar brokoliai.
Daržovės nuplaunamos, bet nepjaustomos. Tik agurkams nupjaunami galiukai, paprikos su kotukais.

Į 1,5 l dydžio sterilizuotus stiklainius papildomai įdėti po 3 skilteles česnako, po 5-6 kvepiančius pipirus, po trečdalį arb. š. garstyčių grūdelių, krapo žiedyną (į didesnius stiklainius visko daugiau), sukišti daržoves - patisonus, agurkus, paprikas, pomidorus, žiedinio kopūsto ar brokolio žiedyną, užpilti marinatu, uždėti dangtelį, bet neužsukti ir kaitinti puode ~80° C temperatūros vandeny:
1 l stiklainius 10 min,
1,5 l – 15 min
2 l – 20 min
Užsukti dangteliais, padėti apverstus ant minkšto pakloto, laikyti kol atvės.

Dariau nemazai pagal ji-zinoma, dar neragavau... Ragavau marinata-man skonis patiko. smile.gif

Jeigu dėti parduotuvinį marinato mišinį, kiek jo reiktų?

Ir gal kartais užfiksavote, kiek kg daržovių reikia 3 l marinatui?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 08 01, 21:36)
va man tik įdomu, kuriam scenarijui ruoštis, kad nenusivilt  smile.gif  Pamiršau visai, ar čia šiemet jos turi mažas bulvytes užaugint ir tada jau kitais metais tas superinis derlius driokstels, ar čia šiemet jau maišus ruošt  cool.gif
Reik bandyt pagooglint ar ką  mastau.gif

šiemet maišų dar neruoškit... biggrin.gif Dabar tik sėklinių gausit.
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 08 02, 07:51)
Jeigu dėti parduotuvinį marinato mišinį, kiek jo reiktų?

Ir gal kartais užfiksavote, kiek kg daržovių reikia 3 l marinatui?

Sito tai nezinau...

Darzoviu ir skirtingai-priklausomai kokias desite... Bet man to marinato kazkur uztenka 3 3 litru stiklainiams+1 1 litro.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 08 01, 22:39)
Man patiktu visokiu rusiu auginti  bigsmile.gif  Tos geltonos labai graziai atrodo, na ir visos kitos man priimtinos, pabandymui kodel gi ne, skonio jau nebesivaikyciau, tik pasizaidimui  smile.gif

as irgi noreciau pameginti, taip sakant-vietoj kai kuriu geliu auginti visu kelis vnt. Gal atsirastu daugiau norinciu, tada susimestume ant siuntimo ir pasidalintume seklytes.
Atsakyti