Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 86 laida

QUOTE(prieplauka @ 2013 07 13, 21:00)
man lygiai taip, pasirasau po kiekvienu zodziu drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

group.gif smile.gif

P.S. Jei parašytum man savo adresą į AŽ, liepos pabaigoj tau išsiųsčiau poezijos knygutę smile.gif (savo vyro)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 14 liepos 2013 - 07:16
Labos 4u.gif
Aciu Klopedijai uz nauja tema 4u.gif
Registruojuosi su vasarisku skaitalu biggrin.gif Sofija, jau megaujuosi "Stiklo miestu" rekomenduoju ir tau biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Ateisiu
Tylių naktį
Tyliau
Užu šešėlį,
Kai vaikščioja
Po smėlį
Žali beržų
Šešėliai.

Ateisiu
Žalią naktį
Aušrų šilkais
Apsegti
Ir pasakų
Pasekti:

Kaip vaikščioja
Po smėlį
Žalį
Beržų šešėliai.

Ateisiu
Naktį tamsią,
Kai gūdžiai
Šunys amsi
Ir tavo mintys
Tamsios.

Ateisiu
Aš tą naktį
Tau žiburio uždegti
Ir pasakų
Pasekti:

Kaip vaikščioja
Po smėlį
Žali
Beržų šešėliai,

Ateisiu
Trankią naktį,
Kada griaustiniai
Darda.

Tik pasakyki,
Kur esi,
Tik pasakyk
Man savo
Vardą.

Širvys, Paulius. Tiesiu toliams rankas: faksimilinis poezijos rinkinys. - Vilnius: Žuvėdra, 1997.
Atsakyti
vienas iš mano mėgstamiausių:

P.Širvys "Baltoji pasaka"

Krito žiedlapiai.
Krito ir snaigės.
Ramunėle,
Kur tu pageltai?
Buvo pasaka!
Buvo ir baigės.
Nešė nunešė pūgos
Baltai…

Nežinau,
Ką man būrei, būrėja,
Kur linkai
Baltu žiedu gėlės…
Tik iš tolo,
Iš tolo žiūrėjau,
Neišdrįsdamas
Rankom paliest.

Aš bijojau
Nudegint, užpūsti
Palytėjimu
Lūpų karštų - -
- - - - - - - - - -
O, kaip gaila
Iš sapno pabusti
Ir atrast…
Jau nuskintą kitų…

Krito žiedlapiai.
Krito ir snaigės.
Ir įšalo mėnulis
Versmėj…
Buvo pasaka!
Buvo ir baigės…
Praskambėjo
Ir liko giesmėj.

(iš seno mokyklinio sąsiuvinio...)
Atsakyti
Mmmmm... Širvys... wub.gif Romantika, nostalgija... wub.gif
Atsakyti
G. K. Chesterton laiškas Francei Blogg (apie 1892 m.):

"... žiūriu į jūrą ir stengiuosi apskaičiuoti turtą, kurį galėsiu tau pasiūlyti./.../ Kūną, tokį pat tingų, tokį pat visaėdį ir iki visiškos soties siurbiantį arbatą, kavą, raudonąjį vyną, jūros vandenį ir deguonį. Manau, jis būna laimingiausias plaukiodamas jūroje, nes jis tinka jam pagal dydį. /.../ Širdis - kažkur nukišta. Ir tai beveik visas turtas, kurį šiuo metu galima įtraukti į sąrašą. Juk mano skonis stoiškai paprastas. Šiaudinė skrybėlė, lazda, degtukų dėžutė ir truputis savo poezijos. Ko dar žmogui reikia?"
Atsakyti
Širvys yra gėris wub.gif

Gal kuri skaitėtė Mercier "Naktinis traukinys į Lisaboną"? Draugė rekomendavo, tai bandau ieškotis bibliotekose.
Nors nelabai man sekasi draugaut su ta elektronine užsakymo sistema. Va, knygos "Akvilė: neprašyk auksinės žuvelės plauti indų" laukiu jau pusė metų Aptarnavimo skyriuje ir nesulaukiu. Pasibaigia terminas, aš vėl užsisakau, vėl laukiu.... Kur ta knyga, nieks nežino, kai paklausiu bibliotekininkių....
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2013 07 19, 09:33)
Širvys yra gėris  wub.gif

Gal kuri skaitėtė Mercier "Naktinis traukinys į Lisaboną"? Draugė rekomendavo, tai bandau ieškotis bibliotekose.
Nors nelabai man sekasi draugaut su ta elektronine užsakymo sistema. Va, knygos "Akvilė: neprašyk auksinės žuvelės plauti indų" laukiu jau pusė metų Aptarnavimo skyriuje ir nesulaukiu. Pasibaigia terminas, aš vėl užsisakau, vėl laukiu.... Kur ta knyga, nieks nežino, kai paklausiu bibliotekininkių....

A tai ko nesikreipi į "savą" bibliotekininkę? biggrin.gif Taigi turiu ir "Lisaboną..." (tiesa, jos dar taip ir neperskaičiau blush2.gif ), ir "Akvilę...". Paskolinsiu. 4u.gif
Prašom dažniau taip "šūktelt" - jei tik turėsiu knygelę, paskolinsiu. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolitlė: 19 liepos 2013 - 09:22
Traukinys jaunystėje labai patiko wub.gif net dabar norėčiau paskaityt.

Iš Akvilės tikėjausi labai mažai, o papildyta tikrai daug. Bet aš labai šališka jos atžvilgiu, tai negaliu komentuot objektyviai
Atsakyti
Oi, as ir pamirsau, kad turiu nuosava bibliotekininke, kuri turi beveik viska, kas mane domina smile.gif Gerai, kai tik organizuosim susitikima, pabandysiu prisistatyti ir priminsiu apie knygeles.
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2013 07 19, 15:06)
Gerai, kai tik organizuosim susitikima,
Štai, ką reiškia nerašyti SM-e ir neskaityti skype. biggrin.gif Tik paskelbt sąrašą - pritįsim Tau kalną knygų! lotuliukas.gif

Taigi, kaunietės, kada?.. mirksiukas.gif
Mamce, kada Tau patogu?
Gintarelia?.. mirksiukas.gif Su Tavimi atskira kalba: pavargau tąsyt į meet`us krūvą žuvų ir drakonų. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2013 07 19, 18:08)
Štai, ką reiškia nerašyti SM-e ir neskaityti skype.  biggrin.gif  Tik paskelbt sąrašą - pritįsim Tau kalną knygų!  lotuliukas.gif

Taigi, kaunietės, kada?..  mirksiukas.gif 
Mamce, kada Tau patogu?
Gintarelia?..  mirksiukas.gif  Su Tavimi atskira kalba: pavargau tąsyt į meet`us krūvą žuvų ir drakonų.  lotuliukas.gif

man tinka kita savaite bet kuri diena po 17 val smile.gif
Atsakyti