Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 86 laida

QUOTE(martux @ 2013 07 28, 23:49)
Mačiau, kad 30 dieną 18 val. Akropolio Pegase svečiuosis A. Amirrezvani.

Nenorim? Kavos... mirksiukas.gif
Noriu. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 29 liepos 2013 - 17:15
negalesiu sad.gif
Atsakyti
– Kaip atradai mano sodą?
– Ieškojau, kur daugiau piktžolių.

trumpa poeto vasara, į rytą
per daug privirsta gotikinių mūrų,
per daug natūros, budinčios prie durų,
pabelsk pabelsk – ir bus atidaryta

pabelsk pabelsk, kokia tiesa supurto,
kokia šviesa neduoda jam ramybės –
per daug mirties, per daug kraupios gyvybės,
per daug ligos, žinojimo ir smurto

per daug sveikatos, nežinios ir vėjo,
nusenęs sodas piktžolėm apėjo
ir vynuogė į obelį įbrido

per daug gyvybė dalgio pasigedo,
per daug šviesos, per daug mirties ir ledo,
bergždžios kūrybos, kūno ir libido

[Marčėnas, Aidas. Vargšas Jorikas: Eilėraščiai. – Vilnius: Vaga, 1998 ] wub.gif
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2013 07 29, 20:06)
– Kaip atradai mano sodą?
– Ieškojau, kur daugiau piktžolių.

wub.gif
Nors truputi įį knyginę temą. Vaikščiojau Notting Hille ir netyčia va kieno namą radau
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dolitlė @ 2013 07 29, 09:16)
Noooooriu  Ir kavos, ir Amirezvani lotuliukas.gif  thumbup.gif

QUOTE(klopedija @ 2013 07 29, 17:14)

Gersim (kavą) prieš? Po? Per? biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, tikiuosi nesupyksit, kad paliksiu komentarą apie neseniai perskaitytą knygą smile.gif Kathy Lette "Kaip pribaigti savo vyra ir kiti naudingi patarimai" pasiėmiau iš bibliotekos (buvo padėta prie skaitomiausių knygų) nieko gero per daug nesitikėdama, tačiau skaityti knygą iš tiesų buvo įdomu. Pasakojama apie tris vidutinio amžiaus moteris, jų santykius su sutuoktiniais, vaikais, jų darbus ir nuolatinį skubėjimą, vyrų neištikimybę. Knyga parašyta gana lengvai, su humoru, privertė susimąstyti apie santykius, jų prasmę ir kokybę. Kadangi dažniausiai skaitau mokslines knygas, nesigailiu perskaičiusi šią. Manau, kad ji patiktų ir kitoms moterims smile.gif
Atsakyti
Sveikos. Skaitau Rosamund Lupton psichologinį detektyvą Sesuo. Labai neblogas, įtraukiantis, vietomis skaudus. Bet kai kurių dalykų pavadinimų vertimai mane tiesiog žudo. O gal aš perdedu reaguodama į glaustinius lęšius, skreitinį kompiuterį, pūslelinį įvynioklį ir plaukų vėlinukus? doh.gif Įdomu, čia vertėja Danguolė Žalytė sumąstė juos vartoti, ar Alma Littera paklūsta VLKK reikalavimams g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo langana: 01 rugpjūčio 2013 - 16:43
QUOTE(langana @ 2013 08 01, 17:40)
Sveikos. Skaitau Rosamund Lupton psichologinį detektyvą Sesuo. Labai neblogas, įtraukiantis, vietomis skaudus. Bet kai kurių dalykų pavadinimų vertimai mane tiesiog žudo. O gal aš perdedu reaguodama į glaustinius lęšius, skreitinį kompiuterį, pūslelinį įvynioklį ir plaukų vėlinukus? doh.gif Įdomu, čia vertėja Danguolė Žalytė sumąstė juos vartoti, ar Alma Littera paklūsta VLKK reikalavimams g.gif

Patyrinėjau VLKK tinklalapį. Glaustiniai lęšiai ir skreitinis kompiuteris yra rekomenduojami kontaktinių lęšių ir nešiojamojo kompiuterio sinonimai, bet nėra vieninteliai privalomi, o tik sinonimai. Pūslelinio įvynioklio ir plaukų vėlinuko neradau, bet įtariu, kad tai buvo VLKK rekomendacijos vertėjai. Tik gal ne visada verta taip persistengti ir grožinės literatūros vertime rašyti tik rekomenduojamus, bet kol kas nepatvirtintus ir neįsigalėjusius terminus? Tokie vertimai atgraso nuo naujadarų kūrimo ir imamasi kategoriškai laikytis įprastų svetimžodžių. O juk nauji lietuviški žodžiai gali būti ir visai smagus kalbos kitimo procesas.
Atsakyti
Plaukų vėlinukai? blink.gif Tai gal dredai? g.gif Lietuviškai tiesiog kaltūnas! lotuliukas.gif
O kas tas pūslelinis įvynioklis? lotuliukas.gif
Atsakyti
Plevele su puslem biggrin.gif I kuria duztancius daiktus vynioja ax.gif Ir kurias kai kurie megsta sprogdint.
Atsakyti
Dabar skaitau Kurt Vonnegut "Sveiki atvykę į beždžionyną". Skaitosi lengvai, puikus humoras (retokai juokiuosi skaitydama knygas, bet šita prajuokina), yra įdomių minčių ir patinka stilius. Nors meilės istorijų neskaitau, tačiau Vonnegut'o apsakymai apie meilę patiko savo subtilumu ir fatalizmu. Kadangi pastaraisiais metais domina visokie distopiniai kūriniai, tai vakarams pats tas paskaityti. Tiesa, norisi kažko stipresnio, bet kol kas nerandu, ko būtent dabar reikia.
Atsakyti
Sveikos,kaip atostogaujat? Ar daug knygu skaitot? man netenka vis niekaip paimti knygos i rankas,ziema geresnis laikas skaityti,vasara visai nebuna kada...

Ar yra skaiciusiuju knyga "Sodininkas is Prancuzijos", kokie vertinimai? Nesenai parskridau is LT su sia knyga,nes pats likimas man ja taip pirso pirso ir ipirso smile.gif Buvau knygyne,varciau kita tos autores knyga,ir priejo pardaveja,sako :
"-ar skaitet sios autores dar ka nors? jei ne,tai labai rekomenduoju pradeti nuo Sodininkas is Prancuzijos",atseit labai labai gera knyga,iki siol jai vis dar islikusi atmintyje...Paziurejau kaina virs 40lt. ir pabijojau pirkt,o jei nepatiks,kad nebutu koks meiles romanas saldus,bet isidemejau ir galvoju paieskosiu tarp padevetu....Kita dien ziuriu maxsimoj 30% nuolaida knygoms ir vel netycia atsiduriau prie tos autores knygu,bet paemiau vel ta naujaja,ne sodininka ir vartau,momentaliai isiterpia kazkokia pirkeja ir sako: "-labai atsiprasau,kad kisuosi,bet matau vartot mano mylimos autores knyga,ir labai noreciau jums rekomenduoti jos "Sodininka is Prancuzijos",nu begalo gera knyga..." Taip va ir isigyjau ta knyga,nes bais jau ji pati man pirsosi,kitiems zmonems padedant biggrin.gif labai smalsu ja greiciau paskaityti,bet laiko nulis,tad dar siek tiek palukesiu,kai iseisiu i darba,baigsis atostogos gal tada daugiau bus laiko,o per atostogas visai kiti planai,laikas kitur tirpsta smile.gif draugai,ivairus aktivitetai,keliones...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luiziana: 01 rugpjūčio 2013 - 21:09