Įkraunama...
Įkraunama...

Dieviškasis žmogaus kelias

QUOTE(ponia Lylia @ 2013 07 12, 18:18)

man atrodo, kad kuo žmogus paprastesnis ir natūralesnis, tuo jo kelias dieviškesnis biggrin.gif

Kaip ir negyvena Lietuvoje primityviosios gentys, kurių gyvenimas paprastas, susijęs su gamta. Dabar paprastų žmonių nėra schmoll.gif Išties labai patogu slėptis už žodžių "esu paprastas žmogus". biggrin.gif Išties visi su dešimtimis kaukių, programų, sutarčių, ir kol viso to krovinio nenusimeti, tol dieviškumą regi kaip savo ausis...
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2013 07 12, 19:18)
Nors ne manęs klausei, bet įsiterpsiu. Esu įsitikinusi daug kartų, kad kai randi kažkokio "blogio'  priežastį savyje, aplinkoj tas blogis išnyksta. O jei nesikeičiant pačiai sakoma kitam, kad kažkas kažką daro ne taip, tai rezultatas- ginčai ir suraukti snukiai biggrin.gif

lotuliukas.gif Na taip. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2013 07 12, 18:54)
O jeigu "neužkliūtų" tas grubumas, sarkazmas, tai čia jau gerai blink.gif ?
Veidrodinis principas? Tai jeigu žmoguje nėra to sarkazmo, tai jam vienodai rodo kito grubumas? Ko tai man neaiškus tas dalykas... Ir labai tinkama mintis: pasaulyje bujoja blogis tol, kol gerieji tingi pakelti savo užpakalį nuo sopkutės  mirksiukas.gif
Kaip čia elgtis? Pulti ieškoti savyje chamizmo ar  pasakyti tiesiai šviesiai: žmogau, esi nemalonus chamas, tvarkykis. Tame kontekste "kas aš esu?"
LinguLingu, jūsų labai gražios ir gilios temos  wub.gif

Dekui Spalvota Dienele...butu neteisinga nepabrezti, jog bendraujant rezonuojam su mus supancia aplinka, todel tesu atspindys kiekvieno mane supancio zmogaus.Prigimtis kviecia atsiverti ,be baimes skleistis ten, kur sirdis jaucia potrauki, ka as stengiuosi daryti,o jau kaip pavyksta, tai cia sprendziam kiekvienas individualiai.
Gryztant prie taip vadinamo "veidrodinio principo" - neperseniausiai aplanke idomus patyrimas.Atsiduriau idomioje situacijoje, kur kaip Alisa, atsirdau kitoje veidrodzio puseje ir tada pamaciau jog veidrodis nera plokscias kaip lenta, jis issigaubes ir apima visuma...va is cia suvokimas, kad as ir tik as atsakinga ka as kuriu kasdien, kas valanda, kas akimirka... net jei tai ir sarkamas, kurio as maniausi neturinti.Bet- jei jo netureciau, jo ir nepamatyciau salia saves, negaleciau jo atspindeti. Gilesnis to suvokimas atsiskleide per mano pacios patirti, kai susidarius situacijai darbe as jauciausi "teisi", bet sirdyje buvo sunku.Ir taip varciau ir anaip galvojau ir suvokiau, kad jei jau prisiimu atsakomybe uz viska ka tveriu, negali buti nei teisiu nei neteisiu. Ir vakare sulaukiau patvirtinimo, kuris mane surado daktaro Hew Len video klipo forma. Apie ta pati principa tu jau rasei kitoje temoje, kad kas bevyktu, tai vyksta tavyje ir su tavimi:) Na zodziu man tinka pats principas, as mokausi prisiimti pilna atsakomybe uz viska kas vyksta manyje, aplink mane ir su manimi:) turiu pripazinti - patirtys idomios, o dar idomesni suvokimai .
Dabar dar pasidalinsiu mintimis apie dieviskaji zmogaus kelia. Jis sunkus tik tada, kai sirdis miega....zadinkim Sirdi, mokykimes atleisti, suprasti , pajausti salia esanti .Atsakingai rinkimes zodzius ka, kiek, kaip ir kam sakom... Jei tai pavyks, nebereikes rupintis kas ka pasake, kas ka parase, nebekils net mintis neigti kitaip mastanti, nes tai bus tas pats "saldainis" tik kitokioje pakuoteje.
Karmos desniai galioja visur vienu ir tuo paciu principu.Skiriasi atsakomybes suvokimas. O tai daznai ir labai daznai klaidina tuos, kurie iesko issivadavimo .Nera nei sunkaus nei lengvo kelio. YRA PASIRINKIMAS. Jei kelias klaidus ar sunkus, greiciausiai tai tik kelio iliuzija, kuri veda i niekur.
Atsakyti
QUOTE(LinguLingu @ 2013 07 12, 19:16)
  Jei kelias klaidus ar sunkus, greiciausiai tai tik kelio iliuzija, kuri veda i niekur.

Tai vienas iš daugybės mitų, klaidinančių žmogų...
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2013 07 12, 19:18)
Nerašiau, kad sugebu stebėti iš šalies schmoll.gif aš labai impulsyvi, į viską įsijaučiu dažniausiai su trenksmais ir keiksmais doh.gif  biggrin.gif nors sau pratrūkti leidžiu retai, tiksliau, ne leidžiu, o nesusivaldau.
Nors ne manęs klausei, bet įsiterpsiu.

Esu įsitikinusi daug kartų, kad kai randi kažkokio "blogio'  priežastį savyje, aplinkoj tas blogis išnyksta.

O jei nesikeičiant pačiai sakoma kitam, kad kažkas kažką daro ne taip, tai rezultatas- ginčai ir suraukti snukiai biggrin.gif
Papildyta:

man atrodo, kad kuo žmogus paprastesnis ir natūralesnis, tuo jo kelias dieviškesnis biggrin.gif

Va butent apie tai ir sukasi pokalbis.

Na o stebejimu is salies as pavadinau ta fakta, jog geriau stebeti anciukus, nei ziureti TV... lotuliukas.gif

Ir del paprastumo sutinku. Paprastam zmogui ir rinktis nereikia - jis tiesiog gyvena, jam tai naturalu, prigimta.O apie prigimtus dalykas nera reikalo ir mastyti smile.gif jie tiesiog yra
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2013 07 12, 20:22)
Tai vienas iš daugybės mitų, klaidinančių žmogų...

O kaip tu ivardintum nora issiskirti is kitu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LinguLingu: 12 liepos 2013 - 19:51
Su kuo išsiskirti? biggrin.gif
Atsakyti
Zmogus, nesugebantis pripazinti saves, pripazinimo iesko isoreje.

Verta apie tai susimastyti!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LinguLingu: 12 liepos 2013 - 19:49
QUOTE(LinguLingu @ 2013 07 12, 19:49)
Zmogus, nesugebantis pripazinti saves, pripazinimo iesko isoreje.

Verta apie  tai susimastyti!

Taip, LinguLingu, tu teisi, tau verta apie tai susimąstyti biggrin.gif
Man pripažinimo seniai nereikia, todėl kituose dėmesio trūkumą retai kada bepastebiu. Jei mano nuomonė yra kitokia, nei daugumos rašančių kurioje nors temoje, tai ne mano bėda. Tiesiog mąstau savo galva, leidžiu su turėti savo nuomonę. Kiekvieną dieną kalbuosi su savo širdimi, tariuosi su ja. Stebiu save ir kitus.
LinguLingu, būtų įdomu su tavimi bendrus mūsų gyvenimus pasižiūrėti, tada ir suprastum, kaip sunku yra subalansuoti karmą su kitu žmogumi. Neužtenka save priversti jį pakęsti...
Atsakyti
QUOTE(LinguLingu @ 2013 07 12, 20:16)
jog veidrodis nera plokscias kaip lenta, jis issigaubes ir apima visuma...va is cia suvokimas, kad as ir tik as atsakinga ka as kuriu kasdien, kas valanda, kas akimirka...

Ir žinote, kas iš to seka? Kad nieko nėra pasaulyje, ko nėra mumyse bigsmile.gif . Visa pasaulio įvairovė, begalinės jausmų, bei minčių variacijos yra mumyse. Ir nieko niekur mes neišmesim bei neišnaikinsim todėl, kad Visatos negalima gauti pusiau - dalinai, suskirsčius, va, čia blogos emocijos, mintys, elgesys, o va, čia tai jau gerai, šitą kultivuosim rolleyes.gif Mes esam visuma, puokštė be pabaigos. Ir ši puokštė savo nepaprastu įvairumu būtent ir kelia žavesį. Pasirinkimas beribis: kuriam ką nori ir kaip nori.
"Kiek daug pasaulyje ir mumyse
Nesuprasto, baugaus ir paslaptingo..." (J.Marcinkevičius)
Kaip jūs ir sakėte, nėra lengvų ar sunkių kelių, teisingų ar neteisingų... Yra pasirinkimas.
LinguLingu, 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2013 07 12, 21:02)
Taip, LinguLingu, tu teisi, tau verta apie tai susimąstyti  biggrin.gif
Man pripažinimo seniai nereikia, todėl kituose dėmesio trūkumą retai kada bepastebiu.  Jei mano nuomonė yra kitokia, nei daugumos rašančių kurioje nors temoje, tai ne mano bėda. Tiesiog mąstau savo galva, leidžiu su turėti savo nuomonę. Kiekvieną dieną kalbuosi su savo širdimi, tariuosi su ja. Stebiu save ir kitus.
LinguLingu, būtų įdomu su tavimi bendrus mūsų gyvenimus pasižiūrėti, tada ir suprastum, kaip sunku yra subalansuoti karmą su kitu žmogumi. Neužtenka save priversti jį pakęsti...

Dekui, Vaizgante, as mastau.Kitu atveju nebutu buve ir temos lotuliukas.gif

Skirtingai nuo taves, man yra lengva rinktis, nebent sutartume ar rastume bendra apibrezima kas yra dieviskas zmogaus kelias
Gyvenimus galesim perziureti kai atgausiu pasitikejima tavimi, nes skirtingai nuo taves, skausmingais buvo smugiai "zemiau juostos"...o iki to laiko as ir toliau keliausiu savo keliais, kurie man yra artimi, nors ir primirsti

Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2013 07 12, 19:27)
Kaip ir negyvena Lietuvoje primityviosios gentys, kurių gyvenimas paprastas, susijęs su gamta. Dabar paprastų žmonių nėra  schmoll.gif  Išties labai patogu slėptis už žodžių "esu paprastas žmogus".  biggrin.gif  Išties visi su dešimtimis kaukių, programų, sutarčių, ir kol viso to krovinio nenusimeti, tol dieviškumą regi kaip savo ausis...

Labai pritariu 4u.gif Norisi paprastumo o kur ji dabar rasi doh.gif nenoredamas i kompa atsitrenki..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loja5: 12 liepos 2013 - 20:19
QUOTE(loja5 @ 2013 07 12, 21:18)
Labai pritariu 4u.gif Norisi paprastumo o kur ji dabar rasi doh.gif nenoredamas i kompa atsitrenki..

Loja5, o kas tokio sudetingo tavajame pasaulyje, jei ne paslaptis? ax.gif turint galvoje, jog mes patys tveriam savaji pasauli...
tad paprsto zmogaus - paprastas pasaulis ir atvirksciai g.gif
Atsakyti