Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos apie vyro ir moters santykius

Tokia knyga neegzistuoja ;D
Atsakyti
Vienos forumietės rekomenduota nuoroda atsisiuntimui: John Gray "Vyrai kilę iš Marso, moterys - iš Veneros"
Atsakyti
QUOTE(lutuke @ 2006 06 04, 22:30)
Sveikutes,

Kaip ir visose seimose musu seimoje netruksta konfliktu, nesusipratimu ir pan. Po vieno tokio konflikto, kuris tesesi tris nekalbadieniskas asaringas dienas ir baigesi palaimingu susitaikymu, su vyru nusprendem pasidometi seimos psichologija, protingu zmoniu pastebejimais, straipsniais ir pan. (cia daugiau as iniciatore, nes manau, kad mano vyrui vertetu daugiau suzinoti,kaip reikia kurstyti seimos zidini, kad jis pats nepasikursto blush2.gif ). Neesu labai optimistiskai nusiteikusi, kad jis skaitys, bet pameginti verta, o ir tokia knyga namu bibliotekelej nepamaisys.
Gal kas gali pasiulyti nesunkiai skaitoma-nemoksline knyga, kuria galetume pasizaisdami abu perskaityti: seimos psichologija, moters ir vyro tarpusavio santykiai, laimingesnes santuokos receptas ir pan. Pasidalinkit savo pastebejimais, buciau labai dekinga.
Olegas Lapinas "Vienas megabitas apie meilę" Olegas Lapinas ir Dalia Lapinienė "Pasimatymai su šešėliu" ...
Atsakyti
Galėčiau rekomenduoti knygą, kurią pati dabar skaitau, tiesiog "ryju" puslapius - labai įdomi ir verčianti susimąstyti thumbup.gif

Robin L. Smyth "MELAS PRIE ALTORIAUS" - TIESA APIE SĖKMINGAS SANTUOKAS
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 04 28, 18:10)
Vienos forumietės rekomenduota nuoroda atsisiuntimui: John Gray "Vyrai kilę iš Marso, moterys - iš Veneros"

Pati geriausia knyga apie moteru ir vyru santykius thumbup.gif nors vyro parasyta (vyriska logika juk) bet nevaroma nei ant vieno puses. kai skaiciau, ties kiekvienu sakiniu lingavau galva ir atrodo apie mus raso biggrin.gif tikrai rekomenduoju, pats geriausias skaitalas. Esu skaicius ir 'Kodel vyrai meluoja o moterys verkia', tai visai juokinga,lengva knyga, tik viskas greit pasimirsta perskaicius, zodziu jokio efekto blink.gif
Atsakyti
Barbaros ir Alano Peace "Kodėl vyrai nesiklauso, o moterys nesiorientuoja žemėlapiuose" klausiau audio irasa lietuviu kalba. Vietomis, atpazinusi save, ar siaip, is taikliu fraziu, stereotipu ar pazistamu situaciju net pradedavau kvatotis balsu lotuliukas.gif

Kai kurios mintys sokiruoja, bet vis vien jos yra idomios ir kartais sustoju, permastau kazkokia situacija su MB remdamasi sios knygos mastysena, ir daznai viskas stoja i savo vietas thumbup.gif

Tik dabar reik ikalbet MB ja perklausyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 04 28, 20:10)

Girdejau ne viena gera atsiliepima apie ta knyga . Teko girdeti ,kad zmones isgelbejo santuoka kuri buvo prie skyrybu slenkscio g.gif , galbut padejo sunkiu momentu suprasti ,ar bent pasistengti suprasti vienam kita . Zinau tokioms seimoms ir psicholagai pataria ja pasiskaityti g.gif
Kazkada ieskojau ,bet neradau . Reikes vel uzsiimti apieska ax.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GERAS VYRAS: 21 liepos 2009 - 09:25
QUOTE(GERAS VYRAS @ 2009 07 21, 11:23)
Girdejau ne viena gera atsiliepima apie ta knyga . Teko girdeti ,kad zmones isgelbejo santuoka kuri buvo prie skyrybu slenkscio  g.gif , galbut padejo sunkiu momentu suprasti ,ar bent pasistengti suprasti vienam kita . Zinau tokioms seimoms ir psicholagai pataria ja pasiskaityti  g.gif
Kazkada ieskojau ,bet neradau . Reikes vel uzsiimti apieska  ax.gif .

As ja skaiciau po "kodel vyrai nesiklauso o moterys nesiorientuoja zemelapiuose", tai didelio ispudzio nepaliko. Nezinau, kuris - kuri, bet jauciasi, kad yra kopijuotu minciu... Na, man kaip ir nesvarbu, kuris kuri kopijavo, tiesiog man mielesne buvo ta, kurioje mintys destomos ryskiau, issamiau, pavyzdziai arciau gyvenimo, o dar plius geras humoras smile.gif Nesakau, kad knyga prasta, ne ne, tiesiog ji man lyg blankiau "atkartojo" ankstesne smile.gif
Atsakyti
"penkios sutuoktinių meilės kalbos" - Gary Chapman 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltija @ 2006 06 04, 23:03)
Man patiko Barbaros ir Alano Peace "Kodėl vyrai nesiklauso, o moterys nesiorientuoja žemėlapiuose" . Parašyta labai aiškiai, su jumoru, o svarbiausia, padėjo suvokti daugelį dalykų ir labiau suprasti savo  wub.gif

QUOTE(grange @ 2007 01 27, 22:23)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  iš tos pačios serijos yra daug super knygų. " Kodėl vyrai nori sekso ir moterims reikia meilės", " Kodėl vyras turi niekada nemeluoti moteriai", " Kodėl vyrai iš tikrųjų negali daryti daugiau nei vieną dalyką vienu metu" ir kt... verčiau pavadinimus iš anglų kalbos, tai g.b. netikslūs,bet knygos vertos dėmesio..

QUOTE(INFINITI @ 2007 02 24, 05:21)
Man tai labai patiko ta knyga "kodel vyrai nesiklauso, o moterys nesiorentuoja zemelapiuose". mano vyras nemegsta skaityti, bet as jam papasakoju, ir jam patiko si knyga smile.gif

drinks_cheers.gif patiko man sita knyga, patiko ir vyrui cool.gif net is kito kambario atlekdavo perskaityt viena ar kita jo poelgi pateisinanti posaki:D o vat apie moteru tam tikru poelgiu isteisinimus tyledavo biggrin.gif Zodziu smagi knygele mirksiukas.gif
Aciu merginoms ir uz kitu knygu paminejimus, reiks perskaityt ir jas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mazzootia @ 2009 05 08, 14:22)
Galėčiau rekomenduoti knygą, kurią pati dabar skaitau, tiesiog "ryju" puslapius - labai įdomi ir verčianti susimąstyti  thumbup.gif
Robin L. Smyth "MELAS PRIE ALTORIAUS" - TIESA APIE SĖKMINGAS SANTUOKAS

Išties gera knyga. Vietomis yra perdėm stereotipiškos situacijos, jaučiasi amerikietiškas stiliukas, bet pati knygos idėja sveikintina smile.gif Rekomenduoju perskaityti sužadėtiniams, kad einant prie altoriaus būtų kuo mažiau paistalų cool.gif

Patiko, kad užgriebta tema mažai plėtojama kitose santuokos psichol. knygose - apie santuokinį pažadą, jo nesuvokimą, mėtymąsi žodžiais prie altoriaus nesuvokiant to pažado tikrosios prasmės. Nemažai praktinių užduočių, testų, lentelų (naudinga dirbantiems santuokos ugdymo srity), pratimų, kuriuos galima tiesiog spręsti su sutuoktiniu. Visumoj, tikrai verta dėmesio.

pati Robin L.Smith - žymi USA psichologė.

QUOTE(gera_lengva @ 2009 07 22, 19:13)
"penkios sutuoktinių meilės kalbos" - Gary Chapman 4u.gif

Puiki knyga, tinka pradedantiesiems dry.gif
Chapman'as išskiria 5 pagrindines meilės kalbas, svarbias santuokos realybėje - kartu praleistas, laikas palaikymo žodžiai, dovanos, fiz. prisilietimas, paslaugos. Rašo apie meilės rezervuarą, kurį kiekvienas turime pildyti kitame.
Ypač vertingas skyrius apie įsimylėjimo ir meilės skirtumą (..tikra meilė gali prasidėti tik tada, kai pasibaigė įsimylėjimas...)

G.Chapman'as - pedagogas, pastorius ir šeimų konsultantas, su savo 5-iomis meilės kalbomis išgarsėjes visam pasaulyje. Šita knyga dažnai remiasi psichologai, šeimų konsultatai - žodžiu, tikrai gera ir naudinga.

offtopic, panašiu principu jis (kartu su Ross Campbell) parašęs knygą apie vaikų melės kalbas.

----
Būtų naudingiau, jei temoje rašydami knygų pavadinimus parašytumėt, dėl ko verta/nevertą ją skaityti cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siracusa: 02 lapkričio 2009 - 17:10
Labas visiems smile.gif Labai jusu prasau pagalbos, patarimo... Mano ir zmonos santykiai pablogejo, aisku viskas yra per mane... ir noriu keistis. keisti poziuri i gyvenima ir t.t. Gal kam is jusu teko skaityti geru psihologiniu knygu? kurios padetu daug ka suprasti ir pakeisti poziuri. Dabar turiu 3 knygas "Allan Pease - Kūno kalba", "Ar sugebate valdytis", "Vyrų ir moterų tarpusavio santykiai – John Gray". Gal kazkas zinote ar galite pasiulyti daugiau kokiu knygu?.
Atsakyti