Papietavę plaukiam į dar vieną Secret beach - už uolų pasislėpęs pliažiukas į kurį vėl reikia nerti. Vėl be liemenės plaukiu ir vėl pasigailiu

Pakankamai ekstremalus tas praplaukimas per plyšį tarp uolų buvo - bangos stiprios, tik ir saugokis, kad į kokią uolą nesusižeistum. Fotoaparato ten neėmėm, o gaila, nes vaizdai fantastiški
Pasėdžiu ant akmenų aš tam pliaže ir bijau pagalvot, kad atgal reiks kažkaip parsirast - nelabai mane traukia visokie ekstremalūs plaukimai

Šiaip taip praplaukiu tarp uolų, visa pavargus kapanojuosi link laivo.. pakišu galvą po vandeniu, kad būtų lengviau plaukt ir ką matau - medūza nelaboji link manes plaukia

Labai jau stengiausi ją apiplaukt ir kai tik spėjau pagalvot, kad pavyko, pajaučiau kaip nudegino koją

Aišku iškart pro akis prabėgo visos per Discovery matytos laidos apie medūzų įkandimus, ir kaip liūdnai viskas tiem laidos herojam baigėsi..

Sukaupiau paskutines jėgas ir atplaukiau į laivą. Aišku MB pasiguodžiau, kad turbūt jau mirsiu ir ne kitaip. Pasiskundžiau ir Migeliui tai jis man davė tokią mažą vietinę citriną - kalamansi, ir liepė trint įkandimą. Citrina padėjo ir pajaučiau, kad turbūt gyvensiu
Plaukiam žiūrėt kažkokios apleistos koplyčios - Matinloc shrine.
Išlipam ir pasidairom. Šiaip nei ta koplyčia, nei kažkokio pastato griuvėsiai įspūdžio nepadaro.

O va ir baisusis medūzos įkandimas įamžinamas

Lipam akmeniniais laiptukais ant uolos. Iš ten tokie vaizdai atsiveria

Leidžiamės žemyn ir ruošiamės plaukti namo. Jau beveik džiaugiuosi, nes jaučiu, kad šiai dienai įkandimų ir saulės jau gana. Beje, nepamirškit pasiimt kremo nuo saulės, nes mes pamiršom

Ryte pasitepėm ir atseit turėjo visai dienai užtekt

Neužteko - nusvilom kaip reikalas.

Lipam į laivą ir plaukiam link namų

Pakeliui kelis kartus matom vėžlius

Migelis-erelio akis tik užmato tolumoj vėžlį ir savo juokingu filipinietišku akcentu šaukia - "tiotil tiotil tiotil" - visi puola fotoaparatus traukt, kol ištraukiam vėžlio jau nei kvapo

Tiesa, su vienu vėžliu susidūrė mūsų laivo tos bambukinės atramos

Bet atrodo vėžlys nenukentėjo, nes nunėrė greitai.
Papildyta:Parplaukiam į El Nido, atsisveikinam su komanda ir grįžtam į viešbutį. Nusiplaunam druską, tepam nusvilusią skūrą alijošiaus geliu ir keliaujam išgert po kokteilį bare to viešbučio, kuriam ketinom apsistot, bet nebuvo vietų.
Baras jų - tokie apvalūs mediniai loviai ant pastolių. Susirangai į tokį ir siurbčioji pina coladą.. Čia tai atostogos

Skolinuosi iš interneto nuotrauką, nes pati normaliai neįamžinau to baro. Beje, Alternative Inn ta vieta vadinasi.

Baigiam siurbt kokteilius ir einam vakarieniaut. Į Squidos, aišku

O čia vidus - žmonių visada pilna tai džiaugiamės radę kur prisėst

Einant į WC nuo durų ant manes užkrenta driežas. Lyg negana dar man gyvių atakų tą dieną būtų

Na bet driežas nedidukas ir nepiktas tai tik baimės įvaro ir tiek.
Valgau krevetes česnakiniam svieste.. Galėčiau tai valgyčiau jas pusryčiams, pietums ir vakarienei

MB makaronai su jūros gėrybėm irgi ne ką blogesni

Prikemšam pilvus ir grįžtam į savo viešbučio terasą. Aš "trumpam prigulu" ant šezlongo terasoj ir nusmingu. Tai taip ir baigiasi vakaras