Įkraunama...
Įkraunama...

Tema apie lieknėjimą ir laimę

QUOTE(Marla @ 2013 08 20, 12:45)
Hm, pagalvokim, ok kopūstas, bulvės, morkos, agurkai, pomidorai...dar ridikėliai, salotlapiai, burokėliai (aš ir žalius pagraužiu), topinambai, cukinijos, patisonai, kaliaropės, griežčiai, pupos ir šparaginės pupelės, žirniai, sv0gūnai, česnakai, laiškiniai svogūnai, krapai, kinza, mėtos, rūgštynės, krienai, gelsvės, dilgėlės, mangoldai, porai, pipirai- paprikos ir panašiai. toliau bruknės, mėlynės, braškės, šilkuogės, serbentai, žemuogės, obuoliai, kriaušės, slyvos, agrastai, avietės, šilauogės, mangai, vynuogės, aš vartoju viską, priklausomai nuo sezono. Pieno pačio nelabai mėgstu, nebent į kavą arba su kukurūzų dribsniais, bet valgau ir sviestą ir varškę ir sūrius, labai mėgstu rauginto pieno gaminius, valgau ir įvairią mėsą, išskyrus rūkytą- ta kažkaip nelabai traukia. Be sriubų gyventi negaliu, nežinau kiek reikėtų būti įsitikinus kažkuo, kad šaltojo sezono metu atsisakyti šilto maisto ir misti salotomis iš krautuvės, beskoniais pomidorais, apvytusiais agurkais ar pekino salotomis.

O šitagi, kas per veganiški įsitikinimai?

As kaip ukiska moteriske, tai is viso nesuprantu to teiginio, kad pazistama tik trys darzoves ir tos pacios maximines biggrin.gif Vakar mano pietus buvo saltibarsciai, vakariene-orkaitej keptos darzoves(be riebalu): baklazanai, kalafiorai, brokoliai, paprikos, cukinijos, pomidorai. Darzoves, kuriu sezonas siuo metu yra mano darze. Edziau su malonumu ir dideli kieki thumbup.gif Ir ridikeliu turiu trecia jau derliu lysvej, vel gi grauziu daug, kol neperaugo. O stai salotos isaugo karscios. Tad ju nevalgau ir is maximos neperku cool.gif Zinau, ant kokios chemijos jos isaugintos. O vezio pirkti dar uz didelius pinigus as nesiruosiu schmoll.gif
QUOTE(Deganti @ 2013 08 20, 12:49)

kas dėl vėžio, tai per savo dešimt metų kelionėje su juo nemačiau, kad kas pakeitęs mitybą jį išsigydytų, kaip ir kitų stebuklų nemačiau, pačiai tiesiog pasisekė, lemtis tokia ir tiek. Čia kaip viena mano padrūžkė tiki, kad jei ir susirgtų, tai ji turi tiek babkių, kad matai gali sau gaut geriausią gydymą ir panašiai, deja, mačiau ir tokių, bet būna ir pinigai nepadeda, ir geriausi pasaulio vaistai. Čia šiaip off topic.

O as du sveikuolius palaidojau doh.gif Susirgus veziui metesi i kitus krastitunumus, vale organizma, badavo po 40 dienu, maudesi eketej ir...mire. Liga-jau stresas organizmui, o kai dar papildomai stresa pameteja zmogus, prisiklauses visokiu marazmu, tai ir baigiasi blogai.
Vienas onkologas yra pasakes, kad vezys bijo riebalu, niekada nepuls apkunaus zmogaus.
Va tik infarktai visada puola tuos apkuniuosius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2013 08 20, 12:55)
Aš mėgstu daržoves ir labai labai mėgstu vaisius, bet deja, žiemą ir pavasarį apie juos reikia tiesiog pamiršti cool.gif

Žiemą labai sveika rauginti produktai, nors mūsuose įprasta raugti agurkus ir kopūstus, bet raugti galima ir obuolius, ir kitas daržoves bei vaisius, beto rauginti vaisiai ir daržovės labai sveika, jei jau apie naujas mitybos kryptis, tai būtent rauginti produktai labai veiksmingi mūsų organizmui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marla @ 2013 08 20, 12:57)
Nu ne, aš žaliavalgyste, veganizmu ir panašiais dalykais užsiimti nesiruošiu ir tą peršančių knygučių skaityti netraukia, jos nuobodžios biggrin.gif Iš esmės produktus renkuosi prisilaikydama pagrindinių sveikos mitybos principų, bet su tam tikrom išlygom proto ribose . Svorio metimas man yra malonus pašalinis poveikis, o ne tikslas, juolab staigiai mesti svorį nenorėčiau ir dėl odos, sakyčiau tai gali būt net kenksminga, nebe 20 metų, kad imtų ir susitrauktų staigiai tiek, kiek reikia biggrin.gif

Gerai skamba "sveika mityba proto ribose":lotuliukas:

QUOTE(sena pažįstama @ 2013 08 20, 12:59)
As kaip ukiska moteriske, tai is viso nesuprantu to teiginio, kad pazistama tik trys darzoves ir tos pacios maximines biggrin.gif

Anot medikų dažno lietuvio racionas...Kalnas mėsos, viena kita daržovė ir koks atsitiktinis bananas. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Deganti @ 2013 08 20, 13:02)
Žiemą labai sveika rauginti produktai, nors mūsuose įprasta raugti agurkus ir kopūstus, bet raugti galima ir obuolius, ir kitas daržoves bei vaisius, beto rauginti vaisiai ir daržovės labai sveika, jei jau apie naujas mitybos kryptis, tai būtent rauginti produktai labai veiksmingi mūsų organizmui  4u.gif

O kaip su marinuotais?
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2013 08 20, 13:05)
Anot medikų dažno lietuvio racionas...Kalnas mėsos, viena kita daržovė ir koks atsitiktinis bananas. rolleyes.gif
Papildyta:

O kaip su marinuotais?

O kaip kitaip, aš negaliu teigti, kad esu super sveikuolė ar super veganiško, organiško ir gryno maisto gerbėja. Taip pat nešlamščiu viską, kas po ranka pasipainios, nesvarbu ką.
Atsakyti
O kaip su marinuotais?

As ne Deganti, bet musu seima irgi paliete vezys verysad.gif Rauginti-labai sveiki drinks_cheers.gif O stai marinuotu onkologai neleidzia, nes ten dedasi daug druskos ir dar daugiau cukraus. O cukrus-tai vezio statybine medziaga. Vadinasi, susirgus veziui, reikia valgyti viska, isskyrus tuos produktus, kuriuose yra cukraus(ar krakmolo).
Atsakyti
Papildyta:

O kaip su marinuotais?

marinatui vartojamas actas, gal dėlto g.gif , asmeniškai aš valgau marinuotus agurkus, burokėlius, rugštynes ir t.t. Pagal tą naują teoriją, kurią plėtoja rusų mokslininkai, tai būtent akcentuojami rauginti, jie jau neišbraukia iš raciono nei cukraus, nei druskos, bet tai tik dar viena teorija. Asmeniškai man rauginti agurkai neskanu, o va kopūstai man idealu. Mano asmenine nuomone, tų teorijų begalė, kaskart vis nauja, protinga manau kažką tik sau prisitaikyti, nepamiršti, kad maistas dar ir malonumas, jei Jums naujoji mityba (bet kuri propoguojama) - pragaras, tai ji tikrai neteiks nei pasitenkinimo, nei sveikatos.
Atsakyti
QUOTE(Marla @ 2013 08 20, 12:18)
kad priaugau nuo vaistų,

Jei ne paslaptis, tai nuo kokių?
O dabar jau jų nevartoji?

Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2013 08 20, 13:40)
Jei ne paslaptis, tai nuo kokių?
O dabar jau jų nevartoji?

Rašiau kažkada. Nuo antidepresantų. Senokai nbevartoju, mečiau lauk per bortą, kai supratau, nuo ko taip staigiai mane išnešė. Tada net tyrimus ėjau darytis hormoninius kažkokius, pagal kraują.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 08 20, 11:59)
Vienas onkologas yra pasakes, kad vezys bijo riebalu, niekada nepuls apkunaus zmogaus.
Va tik infarktai visada puola tuos apkuniuosius biggrin.gif

nu kad mano ir mama, ir teta buvo apkūnios, mama mirė nuo vėžio, teta sirgo....
O infarktas.... giminėj neteko girdėti, tfu tfu tfu... turint omeny, kad mamos giminė - vien storuliai kažkelinta karta, įskaitant pusbrolių sūnus - studentus.
Atsakyti
QUOTE(Marla @ 2013 08 20, 13:54)
Rašiau kažkada. Nuo antidepresantų. Senokai nbevartoju, mečiau lauk per bortą, kai supratau, nuo ko taip staigiai mane išnešė. Tada net tyrimus ėjau darytis hormoninius kažkokius, pagal kraują.

Aš nežinau, tik svarstau, jei tave ,,išnešė'' TIK nuo vaistų, tai kodėl juos nustojus vartoti, o jau sakai senokai nevartoji, svoris nenukrito savaime, na gal ne visas, bet žymiai neapmažėjo savaime. Ar tikrai TIK vaistai buvo kalti. Juk dietų laikesi daug ir visokių ir ilgą laiką.
Čia nebuvo tavo vienkartinis atvėjis, kad -buvai normali, išnešė nuo vaistų ir sustojo.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 08 20, 14:00)
nu kad mano ir mama, ir teta buvo apkūnios, mama mirė nuo vėžio, teta sirgo....
O infarktas....  giminėj neteko girdėti, tfu tfu tfu... turint omeny, kad mamos giminė - vien storuliai kažkelinta karta, įskaitant pusbrolių sūnus - studentus.

Gal buna isimciu, nezinau g.gif Mociute sirgo veziu, kuda buvo, ispjove gimda-tik tada sustorejo, tevas kudena visa gyvenima buvo, svere 65-70 doh.gif , siai dienai plauciu vezys verysad.gif , tie sveikuoliai, kurie mire, irgi vienas aukstas, o kitas siaip sportiskas, negaliu sakyti, kad labai kudas.
O stai musuose visi, kurie apkunus, visi arba su diabetu, arba su kraujagysliu ligom(spaudimas, insultas, infarktas) doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2013 08 20, 14:06)
Aš nežinau, tik svarstau, jei tave ,,išnešė''  TIK nuo vaistų, tai kodėl juos nustojus vartoti, o jau sakai senokai nevartoji, svoris nenukrito savaime, na gal ne visas, bet žymiai neapmažėjo savaime. Ar tikrai TIK vaistai buvo kalti. Juk dietų laikesi daug ir visokių ir ilgą laiką.
Čia nebuvo tavo vienkartinis atvėjis, kad -buvai normali, išnešė nuo vaistų ir sustojo.

Pasiklausinėk kas priaugo nuo vaistų- tas svoris ne visuomet lengvai ima ir nukrenta ar apmažėja savaime. O kaip tik stovi, kaip įkaltas.

Dabar dėl dietų: daug ir visokių laikiausi, bet niekada, o niekada nebuvau peržengusi tos visų palaikomos KMI normos. Laikiausi- nesilaikiau nesvarbu. Taip, nenumečiau kg iki kiek norėjau, tiksliau iki kiek norėjo mano amžini kompleksai. Bet, pasikartoju, neri laikydamasi tam tikrų mitybos planų, nei laikydamasi jų priešokiais, nei jų visai nesilaikydama neviršijau 67 kg.

Dabar dėl svorio augimo, gal tik sutapimas, kad pradėjus vaistus vartoti rudeniop, pavasariop jau svėriau 15 kg daugiau, be papildomų stresų, ryškių mitybos pasikeitimų. Nežinau kiek ir ko reiktų valgyti, kad per pusmetį užsimesti tokį svorį.

Atsakyti