QUOTE(given444 @ 2013 08 20, 12:12)
man veganiskas matinimas - tinka (be jokiu ten miltu ar makaronu), nes atspindi visu pirma mano moraline pozicija, ne tiek del sveikatos.
Dar del tu visavalgiu termino. esu jau ta sakius. galvoju sau: rodos, terminas"visavalgiai" - turetu apibundint tuos, kurie valgo viska. na, ir kiek realiai jus darzoviu vartojat: keturias!!! realiai, keturias! pomidoras, agurkas, bulve,. morka..... dar kopustas i siruba. viskas. o kur kitos? o kur zalumynai? zm,ones net neskiria zalumynu termino nuo darzoviu...ir tt. (nu bet vis geriau nei amerikieciai, kurie vartoja kecupa ir girias: siandien valgiau pomidorus picoje...)
tokie jau tie visavalgiai...
ir ka manot...mano gimine tam nepriestarauja. pagrinde keturios darzoves...(nu dar svoguniukai proginiai prie cesnaku...)
taigi, mielosios:
SALOTOS - PAGRINDINIS PATIEKALAS.
Hm, pagalvokim, ok kopūstas, bulvės, morkos, agurkai, pomidorai...dar ridikėliai, salotlapiai, burokėliai (aš ir žalius pagraužiu), topinambai, cukinijos, patisonai, kaliaropės, griežčiai, pupos ir šparaginės pupelės, žirniai, sv0gūnai, česnakai, laiškiniai svogūnai, krapai, kinza, mėtos, rūgštynės, krienai, gelsvės, dilgėlės, mangoldai, porai, pipirai- paprikos ir panašiai. toliau bruknės, mėlynės, braškės, šilkuogės, serbentai, žemuogės, obuoliai, kriaušės, slyvos, agrastai, avietės, šilauogės, mangai, vynuogės, aš vartoju viską, priklausomai nuo sezono. Pieno pačio nelabai mėgstu, nebent į kavą arba su kukurūzų dribsniais, bet valgau ir sviestą ir varškę ir sūrius, labai mėgstu rauginto pieno gaminius, valgau ir įvairią mėsą, išskyrus rūkytą- ta kažkaip nelabai traukia. Be sriubų gyventi negaliu, nežinau kiek reikėtų būti įsitikinus kažkuo, kad šaltojo sezono metu atsisakyti šilto maisto ir misti salotomis iš krautuvės, beskoniais pomidorais, apvytusiais agurkais ar pekino salotomis.
O šitagi, kas per veganiški įsitikinimai?