Įkraunama...
Įkraunama...

Tema apie lieknėjimą ir laimę

nu as suprantu,kad plonos taip sneka,bet kai pradeda as tsveriu virs 80,bet jau kaip ziuriu ka valgau,jau taip ziuriu,tikm namine mesyte,tik tokiu laiku,nu keista man,nesakau,kad as gerai darau,aisku,kad ne,bet tiesiog nezinau,visi taip valgo aplink mane,nezinau.,bet jei man ir kiek rupi keik as suvalgau tai tik del figuros.
Atsakyti
QUOTE(perkunkieme @ 2013 09 04, 16:03)
nu as suprantu,kad plonos taip sneka,bet kai pradeda as tsveriu virs 80,bet jau kaip ziuriu ka valgau,jau taip ziuriu,tikm namine mesyte,tik tokiu laiku,nu keista man,nesakau,kad as gerai darau,aisku,kad ne,bet tiesiog nezinau,visi taip valgo aplink mane,nezinau.,bet jei man ir kiek rupi keik as suvalgau tai tik del figuros.

Taigi ne tik nuo paties valgio storėjama, jei jau yra sutrikimai iš anksčiau, tai be spec. pastangų nieko ir nepadarysi. Pats maistas tuomet tik viena dalis, o kur dar kitos sveikatinimosi dalys?
Atsakyti

Man sita tena irgi kazkokia stebuklinga - antsvorio turetojos tai kone labiausiai prisiziurincios, maziausiai ir sveikiausiai valgancios, aktyviausia gyvenimo buda propaguojancios ir visokios kitokios sveikuoles biggrin.gif Va, paprasta moteris kaip jus, su visom nuodemem ir nepagrazintais faktais. Kiek matau moteru apkunesniu aplink mane, tai visos taip ir valgo kaip jus. O ne taip, kaiptos pacios apkuniosios cia SM biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Violetisimo @ 2013 09 04, 16:09)
Man sita tena irgi kazkokia stebuklinga - antsvorio turetojos tai kone labiausiai prisiziurincios, maziausiai ir sveikiausiai valgancios, aktyviausia gyvenimo buda propaguojancios ir visokios kitokios sveikuoles biggrin.gif  Va, paprasta moteris kaip jus, su visom nuodemem ir nepagrazintais faktais. Kiek matau moteru apkunesniu aplink mane, tai visos taip ir valgo kaip jus. O ne taip, kaiptos pacios apkuniosios cia SM biggrin.gif

ta ir norejau pasakyti.
Atsakyti

Taip, taip, as esu is tu, kurios virs 80 ir maista labai prisiziuriu drinks_cheers.gif Ir saldumynu nemegstu, nealpstu nuo tortu, nuo saldainiu, man ju gali nebuti, o va savu rukytu mesyte-niam, niam. essen.gif: Ir darzoves savos, ir mesos savos, na grudines kulturos pirktos. Ir vis tik sveriu virs 80kg.
O dabar atsakysiu, kodel man, sveikai valgant, nemegstant saldumynu, svoris laikosi padidintas. Nebijau prisipazinti, man negeda, kad buvau pas garsia Lietuvoje dietologe, dzin, tie keli simtai, bet kai padidinta gliukoze kraujyje, kai diabetas svieciasi, ejau, nes man buvo idomu, ka darau ne taip, kodel svoris nekrenta, nors dirbu fiziskai daug, o maitinuosi pagal mitybos piramide. Perziurejo dietologe mano valgiarasti ir pasake klaidas-demesio, apkuniosios bigsmile.gif -pagrindine, tai mitybos LAIKAS. Valgiarastis, sako, mano tikrai idealus, net pavyzdinis, bet maitinimosi laikas ir porcijos tragiskos doh.gif Mano klaidos:
1. Pusryciai vos vos baltyminio maisto(varske, kiausiniai, kefyras)
2. Pietus-vos vos koses(turiu indeli toki, ten gal tik 100gr telpa)
3. O uz tai vakarieneje sukapoju net 1kg maisto, nes griztu tooookia alkana is darbo, kad galeciau suni su plaukais suryti. biggrin.gif
Tai dietologe visa vakarini maista sukele man i pusrycius ir pietus, o pusrytinius perkele i vakariene. Is pradziu bijojau, sakau, nutuksiu su tokiu jusu sudarytu valgiarasciu. g.gif O ji patikino, kad kai zmogus buna energingiausias, darbingiausias, kai jo energijai reikalinga gliukoze, jis jos negauna, ima badauti, leteja medziagu apykaita, o vakare vis tiek ta nepagaminta gliukoze "spaudzia" alkio centra smegenyse, kol zmogus praranda savitvarda ir suryja puse saldytuvo, kad ir labai sveiko ir nekaloringo maisto. Deja, tada net darzoves buna nereikalingos zmogaus energijai gamintis ir nuseda ant pilvo doh.gif Taip, kad, sake, drasiai maitinkites pirmoj dienos pusej-ir problemos nebus, net suvalgytas saldainis bus panaudotas energijai gamintis.
Na ir ka galiu pasakyti: valgau, kaip ji pasake, o svorio per 17 dienu netekau 5kg. rolleyes.gif Ir kas svarbiausia, NEBADAUJU, nepliumpinu litrais vandens, neatsisakiau savo megiamu produktu ir papildomai nesportuoju. Uz tai grizus namo nesijauciu pervargusi, nebereikia eiti prigulti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 09 04, 15:59)
Tiesiog giliau to nenagrinėjote. Pradžioje užtektų gal ir to stiklainio principo ar panašiai yra aiškinama, kad įpilama iš pradžių sriubos, tada "antro", tada dar torto gabalėlį, na ir dar įsiūlomas apelsinas, viską ant viršaus dar užpilant kompotu. Uždaroma ir pastatoma. Ir? Ir viskas ima rūgti...

Sulyginot stiklainį ir gyvą organizmą- visai nelygintini dalykai. Į stiklainį įdėjus ir grynų vaisių viskas irgi rūgs arba pelys, bet tas nevyksta organizme.

Aš tai viską valgau, tiesiog kai kurių dalykų nemėgstu arba tiesiog nemirštu tiek, kad juos pirkčiau. Pvz. rūkyta dešra, pasivaišinu tik svečiuose jei būna, nes pati nematau reikalo mėtyti pinigų, nes simple jos nelabai ir norisi. Bet esmė tai kiekiai, net patys produktai. Pažįstu nemažai vegetarų su anstvoriu arba kmi ant ribos, nes apsivalgyti galima ir sveiku maistu. O nesveiką maistą galima riboti, organizmas gaus mažiau kalorijų, atitinkamai mes svorį (ne apie sveikatą kalbame). Buvo net istorija- menate filmą, kur žurnalistas kažkiek laiko valgė tik McDonalds ir pastorėjo ir tyrimai baisūs buvo, o štai dvi bobelkos davė jam atkirtį, valgė tam pačiam McDonalde, bet neviršijo kalorijų normos ir sulieknėjo ir parametrai sveikatos pagerėjo. Nežinau kiek tiesos, bet buvo toks straipsnis.
Vienaip ar kitaip man kol kas tas pasiteisina, ir su cepelinais ir mėsa ir troškiniais ir šokoladu ir karbonadu svoris man krenta smile.gif Svarbu neišalkti, kuomet neišalksti tai ir neapsiryji iki žagsėjimo. Jei apsirijimas įtakotas psichologinių problemų, reikia dirbti su psichologinėm problemom.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 09 04, 17:21)

Na ir ka galiu pasakyti: valgau, kaip ji pasake, o svorio per 17 dienu netekau 5kg. rolleyes.gif Ir kas svarbiausia, NEBADAUJU, nepliumpinu litrais vandens, neatsisakiau savo megiamu produktu ir papildomai nesportuoju. Uz tai grizus namo nesijauciu pervargusi, nebereikia eiti prigulti thumbup.gif

Kokia šaunuolė, kaip suprantu čia dabar nutrepsėjai, gal kokių gairių įmestum, valgom mes panašiai, bėda ta, kad aš ir ryte valgyt nemėgstu, o vakare tik padavai, nors valgau normalų, gerą, namuos gamintą maistą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marla @ 2013 09 04, 17:49)
Sulyginot stiklainį ir gyvą organizmą- visai nelygintini dalykai. Į stiklainį įdėjus ir grynų vaisių viskas irgi rūgs arba pelys, bet tas nevyksta organizme.

Tai jūs ne paraidžiui skaitykit, o susiraskite tą informaciją, jei rūpi. Esmė buvo ne medžiagoje kūnas ar stiklainis, o produktų pylime vienas ant kito be saiko vienu metu.
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2013 09 04, 18:13)
Kokia šaunuolė, kaip suprantu čia dabar nutrepsėjai, gal kokių gairių įmestum, valgom mes panašiai, bėda ta, kad aš ir ryte valgyt nemėgstu, o vakare tik padavai, nors valgau normalų, gerą, namuos gamintą maistą  4u.gif

Tai gairės, kiek suprantu ir yra laikas mitybos,. Jei yra galimybių, gal pamėgintumėt pusryčių ir pietų laiką paslinkti į kiek vėlesnį, o vakarienę į ankstesnį arba ją tiesiog gerokai apmažinti, jei pagrindinis valgymas vakare.
Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 09 04, 18:16)
Tai jūs ne paraidžiui skaitykit, o susiraskite tą informaciją, jei rūpi. Esmė buvo ne medžiagoje kūnas ar stiklainis, o produktų pylime vienas ant kito be saiko vienu metu.

O ką turite omeny "rūgsta". Kaip tai pasireiškia organizme? Rūgimas?
Atsakyti
QUOTE(Marla @ 2013 09 04, 17:18)
O ką turite omeny "rūgsta". Kaip tai pasireiškia organizme? Rūgimas?

Marla, užtenka bandelę užsigerti kava su pienu arba po kepsniuko užkąsti kokiu sveiku apelsinu - viskas rūgsta tiesiogine to žodžio prasme. Taip, žmogaus organizmas geba suvirškint įvairaus plauko maisto produktus, tačiau 10kart greičiau tai daro, jei tarp atskirų produktų padarysime bent keletą valandų pertrauuką. Ir tai net ne maisto derinimno principai. Taip tiesiog yra.

Jei tema apie tą "laimę" - man taip. Net ir keli papildomi kg man yra stresas, jaučiuos nelaiminga, ne tokia simpatiška ir pan. Faktas yra tai, kaip tu įpranti gyveni. Jei aš įpratau gyventi su 55kg, man keli kg jau yra stresas. MAN. Aplinkiniams visada viskas gražu ir gerai irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 09 04, 18:49)
Marla, užtenka bandelę užsigerti kava su pienu arba po kepsniuko užkąsti kokiu sveiku apelsinu - viskas rūgsta tiesiogine to žodžio prasme. Taip, žmogaus organizmas geba suvirškint įvairaus plauko maisto produktus, tačiau 10kart greičiau tai daro, jei tarp atskirų produktų padarysime bent keletą valandų pertrauuką. Ir tai net ne maisto derinimno principai. Taip tiesiog yra.

O kaip tai pasireiškia? pojūčiais? vaizdu?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 09 04, 17:21)
Tai dietologe visa vakarini maista sukele man i pusrycius ir pietus, o pusrytinius perkele i vakariene.

Sveikinu su rezultatais 4u.gif Bet šitas principas kiekvienam turėtų būti žinomas: pusryčiauk kaip karalius, pietauk kaip valstietis, vakarieniauk kaip elgeta (ar kažkas panašaus biggrin.gif )mirksiukas.gif

Visada valgau labai sočius pusryčius, kokius 3 kiaušinius, arba 3 kotletus su didžiuliu kalnu daržovių, tai visą likusią dieną net nekyla mintis, kad esu alkana, tiesiog 3 kartus per dieną valgau iš įpročio smile.gif
Didžiausias mano paskutinių metų atradimas - atsisakymas košių ar vaisių pusryčiams thumbup.gif nebereikia po pusryčių už poros valandų (arba dar anksčiau) klausytis pilvo trimito smile.gif
Atsakyti