Įkraunama...
Įkraunama...

Tema apie lieknėjimą ir laimę

QUOTE(Marla @ 2013 09 04, 18:59)
O kaip tai pasireiškia? pojūčiais? vaizdu?

Per laiką pasireikšia viskuo: pilvuku, sunkumu jame, raižymu, burzgimu ir tuo grynu rūgimu. Tai tiesiog juntama. Reikia įsikalti į galvą, kad jei šiandien dar nejauti, tai nereiškia, kad ryt neajusi.
Papildyta:
QUOTE(Ixora @ 2013 09 04, 21:25)
Bet šitas principas kiekvienam turėtų būti žinomas: pusryčiauk kaip karalius, pietauk kaip valstietis, vakarieniauk kaip elgeta  (ar kažkas panašaus  biggrin.gif )mirksiukas.gif

Nesakyčiau, kad visiems tai galioja, sakyčiau, kad priklauso nuo dienos ritmo.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 09 04, 21:33)
Nesakyčiau, kad visiems tai galioja, sakyčiau, kad priklauso nuo dienos ritmo.

Manau, kad tai galioja daugumai, pusryčiai nebūtinai juk valgomi ryte, jei žmogus keliasi apie pietus, jo pusryčiai bus, tarkim 12, pietūs 5, o vakarienė, 11 (nes jis miegoti eina 2 valandą nakties). Vistiek jo dienos pradžiai energijos reikės daugiausiai, todėl papusryčiauti turės maistingiausiai. Kiekvienas savo dienos pradžiai turime užsikrauti daugiausiai "kuro".
Atsakyti
nu su tuo stiklainiu, tai yra mazas skirtumas. stiklainyje nera virskinimo fermentu.
Atsakyti
QUOTE(Ixora @ 2013 09 04, 21:25)
Didžiausias mano paskutinių metų atradimas - atsisakymas košių ar vaisių pusryčiams  thumbup.gif nebereikia  po pusryčių už poros valandų (arba dar anksčiau) klausytis pilvo trimito  smile.gif

O man atvirksciai, visas koses surase i pusrycius, nes tai angliavandeniai, sake, o juos geriau lai organizmas sunaudoja energijai gaminti. drinks_cheers.gif Ir vaisius leido priespieciams ir pavakriams valgyti thumbup.gif Valgau dabar kaip naujagymis, sesis kartus per diena biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 09 04, 17:21)
Perziurejo dietologe mano valgiarasti ir pasake klaidas-demesio, apkuniosios bigsmile.gif -pagrindine, tai mitybos LAIKAS. Valgiarastis, sako, mano tikrai idealus, net pavyzdinis, bet maitinimosi laikas ir porcijos tragiskos doh.gif Mano klaidos:
1. Pusryciai vos vos baltyminio maisto(varske, kiausiniai, kefyras)
2. Pietus-vos vos koses(turiu indeli toki, ten gal tik 100gr telpa)
3. O uz tai vakarieneje sukapoju net 1kg maisto, nes griztu tooookia alkana is darbo, kad galeciau suni su plaukais suryti. biggrin.gif

Tai jinai nieko naujo ir nepasakė. Aš tą patį sakiau. Bet pav. Marla sakė, kad ne jai labai gerai ir ypač vėlyva vakarienė. Kad jokios įtakos nėra.
Juk ir tu kai rašei kaip valgai, nepasakei, kad vakarienei 1 kg., sakei, truputį šaltibarščių, dar ko ,,palesi''. Tingiu ieškoti.
Atsakyti
QUOTE(Marla @ 2013 09 04, 14:49)
valgė tam pačiam McDonalde, bet neviršijo kalorijų normos ir sulieknėjo ir parametrai sveikatos pagerėjo.

sveikatos? doh.gif doh.gif ar svorio? nemaisykite savoku.
galima sekmingai kusti ir vien sokolada bevalgant, bet tuomet visoms organu sistemoms amen. bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Diamond Fėja @ 2013 09 04, 08:54)
Gal pravers ax.gif  - intuityvaus valgymo principai
- atsikratykite dietinio mąstymo
- gerbkite kūną
- gerbkite alkį
- susitaikykite su maistu
- pajuskite, kada pasisotinate
- atraskite valgymo malonumą
- nemaitinkite savo liūdesio

tikrai taip.
labai geri dalykai.

bet tas gerbkite alki - sunkiausia suvokti. nes alkis maisomas su apetitu. dauguma zmoniu, kaip amerikieciu daktaras Joel Fuhrman teigia, nera jaute alkio per visa savo gyvenima. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 05 rugsėjo 2013 - 07:45
QUOTE(Aimeja @ 2013 09 05, 08:34)
Tai jinai nieko naujo ir nepasakė. Aš tą patį sakiau. Bet pav. Marla sakė, kad ne jai labai gerai ir ypač vėlyva vakarienė. Kad jokios įtakos nėra.
Juk ir tu kai rašei kaip valgai, nepasakei, kad vakarienei 1 kg., sakei, truputį šaltibarščių, dar ko ,,palesi''. Tingiu ieškoti.

Sakiau ir neatsizadu savo zodziu, nereikia ir ieskoti drinks_cheers.gif Is saltibarsciu, bulviu, obuolio kokio, kivi vakarienei ir susidarydavo tas 1kg. mirksiukas.gif Dietologe sake, kad vakare net darzoves suvalgytos, net agurku kg(o jie teturi 100gr- 14 kcal) duoda papildomus riebalus ant pilvo. Nes kaip paziuresi, visos darzoves, visi vaisiai sudaryti is baltymu, angliavandeniu, riebalu. Ir maisto derinimas, sake, mitas, puikiai skrandis susitvarko su bulvem, mesa, darzovem vienu metu, nes, kaip sake, kiekvienas produktas sudarytas is angliavandeniu, baltymu ir riebalu, o skrandyje viskas pasisavinama vienodu laiku, t.y. nera kaip karvei keturiu skrandziu daliu, kad vienoj dalyje pasisavintu tik baltymus, kitoj tik angliavandenius. Viskas vyksta vienu metu. drinks_cheers.gif
Ir vandens liepe negerti tu kazin kieno nustatytu normu-2 litru. Sake, kad cia mitas, man pakanka litro skyscio organizmui, kita litra organizmas puikiai gauna is maisto produktu. drinks_cheers.gif
Jos tiesos man is viso smagios pasidare, nes dabar suvalgau net daugiau, nei iki siol, o svoris krenta thumbup.gif
Atsakyti
Su tais gydytojais ir jų žinioms šiais laikais tikrai galima gerai apsidurti, nes dažnai nuomonės jų skirtingos yra, o kuri dalis yra tiesa galima pasakyti tik stebint savo organizmą ir kūną, nes vieno gero maitinimosi būdo nėra... Yra tik maitinimosi būdas tinkantis konkrečiam asmeniui smile.gif Belieka kiekvienai tapti savo eksperimentiniu triušiu biggrin.gif

Kaip ir su tom košėm... Daug kas sako, kad rytais grūdai gerai, daug angliavandenių, ilgai žmogus sotus būna... Mano mama taip valgo jau ilgai, o aš negaliu, netinka, problemos su žarnynu prasideda nuo grūdų dažniausiai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 09 05, 08:46)
Sakiau ir neatsizadu savo zodziu, nereikia ir ieskoti drinks_cheers.gif Is saltibarsciu, bulviu, obuolio kokio, kivi vakarienei ir susidarydavo tas 1kg. mirksiukas.gif Dietologe sake, kad vakare net darzoves suvalgytos, net agurku kg(o jie teturi 100gr- 14 kcal) duoda papildomus riebalus ant pilvo. Nes kaip paziuresi, visos darzoves, visi vaisiai sudaryti is baltymu, angliavandeniu, riebalu. Ir maisto derinimas, sake, mitas, puikiai skrandis susitvarko su bulvem, mesa, darzovem vienu metu, nes, kaip sake, kiekvienas produktas sudarytas is angliavandeniu, baltymu ir riebalu, o skrandyje viskas pasisavinama vienodu laiku, t.y. nera kaip karvei keturiu skrandziu daliu, kad vienoj dalyje pasisavintu tik baltymus, kitoj tik angliavandenius. Viskas vyksta vienu metu. drinks_cheers.gif
Ir vandens liepe negerti tu kazin kieno nustatytu normu-2 litru. Sake, kad cia mitas, man pakanka litro skyscio organizmui, kita litra organizmas puikiai gauna is maisto produktu. drinks_cheers.gif
Jos tiesos man is viso smagios pasidare, nes dabar suvalgau net daugiau, nei iki siol, o svoris krenta thumbup.gif

Aš labai džiaugiuosi už tave Sena pažįstama. 4u.gif

Dietologė pasakė pagrindines tiesas su kuriom tu nenorėjai sutikti anksčiau. Ir ne tik tu. Va Marla įsižeidė, kai pasakiau, kad mano nuomone jinai meluoja sau ar kitiems. Nes na paklausai kai žmogus pasakoja savo mitybą ir niekaip ,,nesueina galai''. Kažkas ne taip yra. Marla nepyk, kad aš apie tave čia apkalbu. smile.gif 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Ixora @ 2013 09 05, 08:58)
Yra tik maitinimosi būdas tinkantis konkrečiam asmeniui smile.gif Belieka kiekvienai tapti savo eksperimentiniu triušiu  biggrin.gif

Aš asmeniškai esu įsitikinusi, kad NEI VIENAM žmogui netinka daug maitintis vakare. Nei vienam. Galima pasirinkti maistą, jo įvairovę. Bet bendri dalykai išlieka ir tinka visiems , kurie linkę storėti-mažesnės porcijos , maitinimosi laikas ir judejimas.
Atsakyti
QUOTE(Ixora @ 2013 09 04, 22:18)
Manau, kad tai galioja daugumai, pusryčiai nebūtinai juk valgomi ryte, jei žmogus keliasi apie pietus, jo pusryčiai bus, tarkim 12, pietūs 5, o vakarienė, 11 (nes jis miegoti eina 2 valandą nakties). Vistiek jo dienos pradžiai energijos reikės daugiausiai, todėl papusryčiauti turės maistingiausiai. Kiekvienas savo dienos pradžiai turime užsikrauti daugiausiai "kuro".

O jei iki vakaro vien tik sėdi, o vakare jau nesėdi? Na čia tik trumpas pavyzdys kontrastui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2013 09 05, 09:04)
Aš labai džiaugiuosi už tave Sena pažįstama.  4u.gif

Dietologė pasakė pagrindines  tiesas su kuriom tu nenorėjai sutikti anksčiau.

Oi ne, maisai mane biggrin.gif Dietologe tik patvirtino mano zinotas tiesas, kurias as bandziau cia ipirsti. Sakiau, pasiziurejus i mano valgiarasti, ji pasake, kad jis-pavyzdinis, nors i internetini psl dek biggrin.gif Ji leido viska, absoliuciai viska, man i valgiarasti irase net picas, lazanijas, spagecius bigsmile.gif Prasiau net koreguoti, nes tokiu dalyku nevalgau. Tada ji vietoj to, mano prasymu, irase daugiau pieno produktu, kad ir tu paciu saltibarsciu, bet ne i vakara, o pietus. Is viso, jos teigimu, per pusrycius reikia suvalgyti nemaziau, nei 0,5kg maisto, tiek pat ir per pietus, o vakarienei uztenka tik 300gr. bigsmile.gif Ji paneige visas dietas: madinga paleo, , Dunkano, zaliavalgyste, pagal kraujo grupe is viso, sako absurdas, koks durnius disertacija su ja apsigyne biggrin.gif Ji liepe valgyti viska, net ta pati sokolada(kurio vel gi as nemegstu, kaip ir tortu), man norejo irasyti mieline bandele i pusrycius doh.gif iskeiciau ja i savo kepama duona su raugu.
Zodziu, as taisyklingiau maitinausi, nei kad man ji siule pirmini valgiarasti. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 09 04, 21:33)
Per laiką pasireikšia viskuo: pilvuku, sunkumu jame, raižymu, burzgimu ir tuo grynu rūgimu. Tai tiesiog juntama. Reikia įsikalti į galvą, kad jei šiandien dar nejauti, tai nereiškia, kad ryt neajusi.

Jokiųų pašalinių nemalonių pojūčių nepastebiu jau labai ilgą laiką.

QUOTE(Aimeja @ 2013 09 05, 08:34)

Aimeja, aš sakiau, kad viskas priklauso nuo žmogaus gyvenimo būdo. Ir jeigu tam tikras "teisingas" režimas nesuderinamas su mano dienos režimu aš renkuosi sau tinkantį. Jei dirbčiau laisvu grafiklu ar namie, laisvai galėčiau valgyti ir pusryčius.
Kaip bebūtų ir su vakariniu valgymu svoris man krenta, galbūt todėl, kad neinu anksti miegoti, po mano vakarienės iki miego praeina mažiausia 4- 5 valandos.

QUOTE(sena pažįstama @ 2013 09 05, 08:46)

Sutinku su daugeliu išsakytų teiginių, bet dėl agurko, kuris sėda "ant pilvo" nu man kažkaip abejonių kelia. Kaip bebūtų, labai sveikinu su tinkamo būdo atradimu ir, žinoma, pasiekimais smile.gif

QUOTE(Aimeja @ 2013 09 05, 09:04)
Dietologė pasakė pagrindines  tiesas su kuriom tu nenorėjai sutikti anksčiau. Ir ne tik tu. Va Marla įsižeidė, kai pasakiau, kad mano nuomone jinai meluoja sau ar kitiems. Nes na paklausai kai žmogus pasakoja savo mitybą ir niekaip ,,nesueina galai''. Kažkas ne taip yra. Marla nepyk, kad aš apie tave čia apkalbu.  smile.gif  4u.gif
Papildyta:
Aš asmeniškai esu įsitikinusi, kad NEI VIENAM žmogui netinka daug maitintis vakare. Nei vienam. Galima pasirinkti maistą, jo įvairovę. Bet bendri dalykai išlieka ir tinka visiems , kurie linkę storėti-mažesnės porcijos , maitinimosi laikas ir judejimas.

Aš nepykstu, mes gi diskutuojame, bet nenorite įsiklausyti į esmę pačią ir mano pasirinktą mitybą. Rašydama pereitą ppostą pagalvojau, kad galima išvartyti ir taip:
Mano pietūs, valgomi apie 12-13 valandą- gali būti traktuojami kaip vėlyvi sotūs pusryčiai, vakarienė apie 19-20 val gali būt traktuojama kaip pietūs, po dar 4-5 valandų einu miegoti be vakarienės, ne pilnu rūgstančiu skrandžiu biggrin.gif
susidėlioja panašiai kaip pusryčiai žmogaus valgomi 8 ryto, pietūs 13 val ir kukli vakarienė 18 val., kai einama miegoti kokią 22 valandą biggrin.gif
Atsakyti