Įkraunama...
Įkraunama...

Airbnb – susirask pigią nakvynę

Nagi nereikia taip pykt, aš ne apie vietą o apie pačią svetainę klausiau unsure.gif

Nes man labai jau neaiški jų apmokėjimo sistema.
Bet tiek jau to schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agata0710: 14 gegužės 2014 - 22:58
nuomavom rudeni 2 butus izraelyje per airbnb. viskas buvo super. bet va jeruzalej bandem issinuomoti ir mus isdure - likus kelioms d iki keliones atsauke seimininkas rezervacija ir nebespejom susirast kito varianto.
tai va cia turbut pagrindinis airbnb trukumas - nesi garantuotas, kad likus dienai iki keliones seimininkas neatsauks

del kainu patikimumo cia kazkas klause - taigi priklauso nuo salies, vietos, busto dydzioir t.t vertint ar pigu ar brangu reikia lyginant su kitais panasiais pasiulymais toj pacioj vietoj

del atsiliepimu kiekio - sardinijoj kai nuomavom vila, emem visiskai nauja, be jokiu atsiliepimu. tiesiog lb gerai issinagrinekit nuotraukas, vietos aprasyma, pasitikrinkit adresa google maps, dar ten pat street view pasiziurekit ir apsispreskit. atsiliepimu nebuvimas ar mazas ju kieks gi nereiskia, kad kazkas blogai. gal tiesiog zmones neseniai nuomot pradeo, neturejo dar daug sveciu. o ir ne visi sveciai tokie samoningi, kad butinai atsiliepima parasytu
Atsakyti
QUOTE(Agata0710 @ 2014 05 14, 22:49)
Nagi nereikia taip pykt, aš ne apie vietą o apie pačią svetainę klausiau  unsure.gif

Nes man labai jau neaiški jų apmokėjimo sistema.
Bet tiek jau to  schmoll.gif

O kas cia pyksta? smile.gif
Su svetaine viskas tvarkoj, bet ten juk daug nuomininku, tad visada yra rizika. O konkreciau del apmokejimo nelabai patarsiu, draugas mokejo, berods kreditine.
Atsakyti
Na, užsisakiau bendrabutį ir aš. Mokėjau per paypal.
Įsikelsiu liepos 31 dieną. Bene ne per anktsi užsisakiau g.gif
Bet čia Azijoj, tai nenorėjau geros kainos pražiopsot.


O kai vyksta check in ir panašiai?
Nes ten pateiktas tik mano vardas pavardė...
Tai dokumentą parodau ir apsigyvenu?
Kadangi jau sumokėta.

Atsakyti
QUOTE(Agata0710 @ 2014 05 14, 22:49)
Nagi nereikia taip pykt, aš ne apie vietą o apie pačią svetainę klausiau  unsure.gif

Nes man labai jau neaiški jų apmokėjimo sistema.
Bet tiek jau to  schmoll.gif



QUOTE(Agata0710 @ 2014 05 22, 14:41)
Na, užsisakiau bendrabutį ir aš. Mokėjau per paypal.
Įsikelsiu liepos 31 dieną. Bene ne per anktsi užsisakiau  g.gif
Bet čia Azijoj, tai nenorėjau geros kainos pražiopsot.
O kai vyksta check in ir panašiai?
Nes ten pateiktas tik mano vardas pavardė...
Tai dokumentą parodau ir apsigyvenu?
Kadangi jau sumokėta.


Pinigus pasiima pradžioj pati airbnb sistema, juos šeimininkui atiduoda vėliau, kai jau apsigyvenat, ir nepareiškiat kad kažkas negerai. Šiaip mes niekada nerezervuojam iš karto, nepakalbėję su šeimininkais, paklausinėjam papildomos info (telefono, tikslaus adreso, na dar kažko, kas įdomu), pasižiūrinėjam vietą. Kartais tas pats šeimininkas turi kelis nuomojamus variantus ir apie vienus atsiliepimai jau yra, o apie kitus dar ne. Mes taip Sicilijoje išsinuomavom - tie apartamentai, kurių norėjom, atsiliepimų neturėjo, bet tų pačių šeimininkų kiti - labai gerus, tad ėmėm ir negalvojom, neapsirikom - šeimininkai superiniai smile.gif Lapą apie rezervaciją paprastai atsispausdinam, bet niekad jo neprireikė, aplamai nieko neprireikė - nei dokumentus rodėm, o išvažiuojant raktus palikdavom sutartoj vietoj ir basta. Aišku, čia su privačiais asmenimis taip, bet ten yra ir hostelių, svečių namų, gal ten ir reikia kažkokių dokumentų, negaliu pasakyti, mes iki šiol gyvendavom tik žmonių nuomojamuose apartamentuose. O atšaukti žinoma, kad gali, ypač jei privatus reikalas - juk ir suserga, kažkur išvykti privalo, gal dar kokios bėdos nutinka ar koks kitas žmogiškasis faktorius atsiranda, tad jei kyla baimė ir vengiat labai rizikos, rinkitės viešbučius ar hostelius.
Aplamai, kiek pastaruoju metu skaičiau apie šią sistemą, tai kenčia labiau nuomojantys šeimininkai, o ne svečiai, nes randa nusiaubta, sugadinta ir pan., todėl airbnb ėmėsi ginti juos ir apdraudžia nuo tokių bėdų.
Atsakyti
Mes seimininkes net nematem, nukeliavom duotu adresu, pasto dezuteje gulejo raktas su iskista virvute (neisivaizduoju lt tokio dalyko biggrin.gif ) Kai issikelem taip pat ir palikom.
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2014 05 22, 18:59)
Mes seimininkes net nematem, nukeliavom duotu adresu, pasto dezuteje gulejo raktas su iskista virvute (neisivaizduoju lt tokio dalyko  biggrin.gif ) Kai issikelem taip pat ir palikom.


QUOTE(Jolė*** @ 2014 05 22, 15:14)
Pinigus pasiima pradžioj pati airbnb sistema, juos šeimininkui atiduoda vėliau, kai jau apsigyvenat, ir nepareiškiat kad kažkas negerai. Šiaip mes niekada nerezervuojam iš karto, nepakalbėję su šeimininkais, paklausinėjam papildomos info (telefono, tikslaus adreso, na dar kažko, kas įdomu), pasižiūrinėjam vietą.

smile.gif Lapą apie rezervaciją paprastai atsispausdinam, bet niekad jo neprireikė, aplamai nieko neprireikė - nei dokumentus rodėm, o išvažiuojant raktus palikdavom sutartoj vietoj ir basta.

O atšaukti žinoma, kad gali, ypač jei privatus reikalas - juk ir suserga, kažkur išvykti privalo, gal dar kokios bėdos nutinka ar koks kitas žmogiškasis faktorius atsiranda, tad jei kyla baimė ir vengiat labai rizikos, rinkitės viešbučius ar hostelius.


Ačiū, dabar jau ramiau thumbup.gif

Man, mėnesį keliaujant nelabai hosteliai sueis, kelios dienos tik nebent.
Su šeimininku šnekėjau,tai greitai gražiai atrašo,ir naujų atsiliepimų atsirado.
Nors ne miesto centre, bet man tiks biggrin.gif

Grįžusi pasidalinsiu įspūdžiais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2014 05 22, 19:59)
Mes seimininkes net nematem, nukeliavom duotu adresu, pasto dezuteje gulejo raktas su iskista virvute (neisivaizduoju lt tokio dalyko  biggrin.gif ) Kai issikelem taip pat ir palikom.

Mums ir paliks raktus dezuteje smile.gif
Atsakyti
Aš nuomavausi butuką Romoje savaitei per airbnb. Kainos/lokacijos santykis tenkino idealiai, butukas buvo labai geras, o šeimininkė dar geresnė. Dabar į jokius viešbučius nebenoriu - gyventi paprastam name, paprastam bute neturistinėje zonoje yra nepalyginamai įdomiau, autentiškiau, esi nepriklausomas ir laisvas. Rezervavausi prieš pusę metų ir viskas buvo sklandžiai mums.
Atsakyti
šiaip dar neužsiregistravusiems ir ateityje norintiems išbandyti airbnb galite gauti 18 eurų pirmai nuomai čia.

Mes kol kas pakankamai patenkinti šia sistema, tik, kad ji nelabai tinka jei esi kelionėje ir nežinai kur sekančią naktį nori nakvot, nes nors ir yra instant užsakymas, bet kol dar patvirtina savininkas vistiek kartais iki paros praeina, o tu jau turi būt prie durų tuo metu.
Bet jei planuojama kelionė visa iš anksto ir ypač savaitei, tai puikiai tinka.

Paryžiuje viena kaip supratome savo butą užleido ir savaitei pati kažkur išvarė gyvent, nes matosi gyvenamas butas pastoviai smile.gif

Madrid'e po poros valandų kai daiktus susidėjom ir išėjom į miestą trūko vamdžiai, kaimynus pradėjo pilt, buvo daug ispaniškų riksmų ir niekieno anglų nesupratimo, bet nieko kitą dieną patepėm į veišbutį ir pinigus gražino.

Dar kartais pavyksta ir pasiderėt dėl vėlesnio išvažiavimo, pigesnių sekančių dienų (jau nemokant airbnb to nemažo mokesčio) ir pan. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keshake: 25 gegužės 2014 - 13:27
teko ir mūsų šeimai pernai pasinaudoti šia sistema, likome labai patenkinti, aišku prieš vykstant viską derinome su šeimininkais ir per Google pasižiūrėjome, kur teks gyventi, kitą kartą irgi būtinai rezervuosime per šią sistemą thumbup.gif
Atsakyti
Aš išbandžiau prieš porą mėnesių - rezervavau butą Amsterdame. Tikrai nepalyginant pigiau ir autentiškiau negu viešbutyje. Mes gyvenom dviejų studenčių menininkių seserų bute, kurios kaip tik tą savaitę buvo išvykusios į Portugaliją. Patirtis įdomi, nes papuolėm į tikrai gyvenamą butą su visais asmeniniais daiktais, nuotraukomis, pilnu šaldytuvu (beje, leido viskuo naudotis:). Buvo linksma švari patalynė, krūvos skirtingų dydžių ir spalvų rankšluosčių ir prašymas palaistyti gėles. Raktą padavė kaimynė, o išvažiuojant tiesiog palikom ant stalo valgomajame.
Viskas buvo gerai, tvarkinga, švaru, bet man vistiek per daug "kažkieno namų" jausmo.
Vėl užsirezervavom per Airbnb butą Paryžiuj liepos pabaigoje, bet šįkart ieškojau buto, kuris būtų vien nuomojamas, o ne kažkieno namai.
Atsakyti