Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai

ar jau uždarinėjat šiltnamius nakčiai?
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 23, 11:10)
tai jau priekabom pomidorus vezat? biggrin.gif

dabar jau be priekabos issiverciam tongue.gif biggrin.gif buvo vienas savaitgalis, kai penktadieni 6 dezes, sekmadieni septynioms dezes lotuliukas.gif lotuliukas.gif doh.gif vat tada butu priekabos reikeje , bet dali palikom sode, dali parsivezem.
o su priekaba langus namukui pakeist nusivezem , tai skubejom grazint, kol nuomos darbas nesibaige smile.gif

na bet kolkas kiekiais nesiskundziu smile.gif daug daug yra. Bet vis koki nauja marmala susirandu, vakar mb pas pazistama pietus valge, marmalas patiko, tai recepto paprase biggrin.gif Reiks daryt.
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2013 08 23, 13:59)
Bet vis koki nauja marmala susirandu, vakar mb pas  pazistama pietus valge, marmalas patiko, tai recepto paprase  biggrin.gif Reiks daryt.

prašom paviešint, visoms aktualu smile.gif
Atsakyti
ragavo toki ir patiko , sake labai skanu su mesyte su bulvytem , reiskia pirmadieni grizusi bandysiu virt smile.gif

5kg pomidorų
3-4paprikos
1kg svogūnų ( pakepinu)
100gr dž.abrikosų ( nuplikau verdanciu vandeniu)
0,5kg cukraus
3šaukštai druskos
1 stiklinė acto
3 šaukštai krakmolo

sudėjus visus produktus supjaustytus virti 15 min ( kol isvirs visos darzoves) supilti actą ir vandenyje ištirpintą krakmolą (nedideliam kiekį) dar kartą užvirti ir dėti į stiklainius Skanaus smile.gif

O va cia radau dar toki, ir kaip suprantu, tai pirmas pamodifikuotas tik . Labai sutrumpintas virimo laikas man biski itartinai ziurisi smile.gif

Saldžiarūgštis padažas

5kg pomidorų
3-4paprikos
1kg svogūnų
1galvutė česnako
100gr razinų
100gr dž.abrikosų
1nubrauktas šaukštelis čili pipirų(raudoni milteliai)
0,5kg cukraus
2-3šaukštai druskos
1stiklinė acto
2-3šaukštai krakmolo

sudėjus visus produktus supjaustytus(išskyrus actą ir krakmolą) virti apie 1valandą,tada supilti actą ir vandenyje ištirpintą krakmolą(nedideliam kiekį) dar kartą užvirti ir dėti į stiklainius ;)Skanaus smile.gif

Labai tinka prie vištienos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lusasita: 23 rugpjūčio 2013 - 13:20
pas mus dar daug pomidoriuku , reiks man irgi kazka isvirti dar.
Koki padaza bevirciau man visur skanu kur yra cili ir cukraus smile.gif
dar i visusu pomidorinius padazus dedu cukiniju , tiesiog del to kad turiu smile.gif

daug dar ir zaliu ,kurie laukia siltu dienu .

o siltanamio tolimiausiame kampe radau pirma itartina su patamsejimais , tai ismeciau visa pomidora su saknim

Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 08 23, 12:51)

nea, tingiu dar blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 08 23, 13:13)
aga, aš vakar baravykų tris galvutes pasikepiau svieste, su spirgo raumeniu, tai apsilaižydama su pomidorų bliūdu suraitojau- net pomidorienės nedariau- skanu gryni

O jau grybai atsirado? g.gif Praitą savaitę tik voveriuškos mėtėsi. Pasiilgau jau grybų, užkniso pomidorai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2013 08 23, 10:57)
Rūsio nuotraukas prašom blush2.gif

Nelabai gausis, sudeta labai placiai, ant zemes, netilps viskas i objektyva, nebent is toli toli biggrin.gif
QUOTE(tany @ 2013 08 23, 12:35)
o as siemet vargo kad spali turesiu pomiku...kazkaip apytusciai jau dabar mano siltnamis atrodo, tik palubei kaba zali blush2.gif  tai per menesiuka jauciu ir juos sutvarkysim... be to vakar jau ir maro 1 deme radau ir demetlyges... apleidau vargsiukus... nepurksti jauciu jau 3 savaites... nebelaistau(bet jau ir nereikia)...kakada uzejau tai labai daug isvis nugriuve  nuo svorio doh.gif  extra reikejo risti bet jau visvien paziestias kotais jau, tai nezianu ar gerai cia deres, ar tiesiog noks dabar, tas pats kad ant palanges butu

pas mane tas pats, iki spalio vargu ar datrauks.
O del laistymo, laisciau pries 2 sav., sakiau paskutini karta, turbut taip ir bus. Tikrai, ar bereikia galvoju?
Purskiau tik 2 kartus, paskutini karta liepos 2 diena biggrin.gif ,pasiziurejau, net paciai sarmata pasidare, apsileidus visai. Laukinuku is vis nepurskiau ne karto, vis atideliojau, taip ir liko nepalepinti.

QUOTE(Paladė @ 2013 08 23, 12:51)

Neuzdarau as nei pomidoru, nei agurku su paprikom kol kas. Gal agurkus ir reiketu, ale man jau vienodai, gali ju ir nebebuti, jau senai sakiau, kad baigiasi, o iki siol priskinu po puse kibiro kas antra diena doh.gif Paprikos svorio neatlaiko, valgom, troskinam, vakuojam ir galo nesimato dar. Nu bet siais metais derlius ,kaip man, tai nerealus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2013 08 23, 14:13)
O jau grybai atsirado?  g.gif Praitą savaitę tik voveriuškos mėtėsi. Pasiilgau jau grybų, užkniso pomidorai biggrin.gif

nu žinokis užvakar kaimynas baravykų ir raudonviršių parsivilko daug daug, vakar uošvis buvo trumpam nulėkęs -kibiras pjaustytų ir dar krūva nedarinėtų mano užsekta. Daug sukirmijusių sakė, reik žiūrėt labai. voveruškos man- vienas iš skaniausių grybų, tik mūsų kraštuos nelabai augantis verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2013 08 23, 14:13)
O jau grybai atsirado?  g.gif Praitą savaitę tik voveriuškos mėtėsi. Pasiilgau jau grybų, užkniso pomidorai biggrin.gif

Manau reikia dar palaukti, viena partija praejo, mes spejom tsakant i traukini, kepem bliudais, mat kompanija buvo, bet mes be jokiu lasiniu ir pomidoru, vienus ant sviesto ir ant batono (na cia kam linijos svarbu, nekartokit biggrin.gif ) Si rituala atlieka vyrai, mes tik laukiam ir naikinam. Virem karaliska zuviene su unguriu na ir pridziovinau 2 dziovykles. Dabar reikia laukti kito etapo, baravyku beveik nera, raudonikiai pasirode, mes irgi laukiam, informacija renkam biggrin.gif

QUOTE(Marmaledas @ 2013 08 23, 14:28)
nu žinokis užvakar kaimynas baravykų ir raudonviršių parsivilko daug daug, vakar uošvis buvo trumpam nulėkęs -kibiras pjaustytų ir dar krūva nedarinėtų mano užsekta. Daug sukirmijusių sakė, reik žiūrėt labai. voveruškos man- vienas iš skaniausių grybų, tik mūsų kraštuos nelabai augantis verysad.gif

Taip sukirmije dabar, savaitgali buvom, radom, kas is to, visus beveik ismesti reikejo, tai pakeitem planus ir prisiuogavom( man pats slyksciausias darbas turbut uogas rinkti blush2.gif , bet susikaupiau ir pririnkau ciela litra biggrin.gif ) O voveruska man skani is pradziu, cia kaip su pomidorais, pirmi visi skanus biggrin.gif , bele savi. 2-3 kartus pavalgau ir man ju gali nebebuti iki sekancio sezono. Ir jokiais budais neapvirtos, tokiu is vis nebevalgau, kempine ir tiek

Na cia jau i dausas nusigrybavom, ale visvien pomidorai pamineti buvo biggrin.gif
Atsakyti
Dziaugiuosi pomidoru derliumi,tik Jusu deka uzauginau tiek graziu pomidoriuku blush2.gif
user posted image
Papildyta:
o cia mano pomidoru medzio(3 metru aukscio) CIFOMANDROS vaisiai.Vaisiu auga 50 vnt.tik lapu beveik neliko,nors apacioje isleido nauja ugliuka.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2013 08 24, 16:42)

o cia mano pomidoru medzio(3 metru aukscio) CIFOMANDROS vaisiai.Vaisiu auga 50 vnt.tik lapu beveik neliko,nors apacioje isleido nauja ugliuka.

Oho kokia egzotika bigsmile.gif thumbup.gif
Idomu, koks skonis? Ar jau ragavot?
Atsakyti