Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos VI tema

QUOTE(jediara @ 2013 09 05, 09:42)
Viena iš naujokių Noel Gordon Porslin

Jediara, tikra grazuolė wub.gif Kaip ir prieš tai įdėtos tulpiažiedė, Fishers Appleblossom ir Denisė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 09 05, 08:35)
nu gerai, dar tada žioplas klausimas- laikysiu kokiame plius 2-6 maždaug, na gal kiek daugiau, bet nemanau, tai man jas tamsiai, šviesiai laikyt, laistyt vos vos vis ar visai neliet- pasimetus biski, maniau kad kaip kanus, jurginus - padėjai iki pavasario ir viskas doh.gif ( jei kantrybė trūks dėl žioplumo klausinėtojo- neatsakykit  blush2.gif )

Aš pernai vieną lovelį laikiau maždaug +10 ir šviesiai, rusy ant palangės (nukarpiau visas viršūnes gal gruodžio mėnesį, liko tokie stabariukai). laistydavau, kai prisimindavau (ne dažniau kaip kartą per mėnesį). Kovo mėn. parsinešiau namo. Tai vat tas lovelis nuo balandžio mėn iki dabar visą laiką džiugina žiedų gausa.
Kitas vazonas stovėjo tame pačiame rusyje, bet be šviesos. Tai tie nukarpyti stabarėliai prileido tokių nupiepusių balsvų lapelių. Parnešta namo buvo tuo mačiu metu. Tuos lapus nuėmiau, pradėjo leisti normalius naujus. Tik žiedai sukrauti buvo gal mėnesiu vėliau, toks ir skirtumas.
Šiais metais laikysiu, kur vietos rusy bus, vis tiek jos atsigauna ir gausiai žydi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 05 rugsėjo 2013 - 12:47
daimura, ačiū už patirtį- bandysiu tada šaldyt šviesiai 4u.gif
Atsakyti
Nepalankiomis sąlygomis žiemojusias pelargonijas gelsvais-baltais lapais butina nuo ankstaus pavasario papildomai tręšti geležies chelatu(info pirmam puslapyje0
Atsakyti
Nu graži ta Noel Gordon. Ar tik pavasarį jos man nereiks........ ax.gif
Atsakyti
gražu gražuuu, kaži kokia spalva ant seilės bus man pavasary g.gif jaučiu kad link raudonos krypsiu
Atsakyti
Dabar tai rūpestis, kaip susitalpint ir sėkmingai peržiemot, o jau pavasarį manau vėl atsiras norų biggrin.gif ir kada bus gana g.gif

Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 09 05, 09:35)
tai man jas tamsiai, šviesiai laikyt, laistyt vos vos vis ar visai neliet- pasimetus biski, maniau kad kaip kanus, jurginus - padėjai iki pavasario ir viskas

Pakrapink kaip bažnyčioj kunigas kartą per mėnesį ir bus gana. Aš pernai kai kurias savo paprastas pelargonijas buvau nukišusi lentynose už uogienių ir užmiršusi, visą žiemą buvo nelaistytos, tai iš penkių vazonikų tik viena pelargonija anapilin išėjo. Prasčiokės, pasirodo, kantrios..

QUOTE(jediara @ 2013 09 05, 09:42)
Viena iš naujokių Noel Gordon Porslin

Ooo, koks puošnumas wub.gif nuotaka wub.gif
Atsakyti
O vat man, kaip ir marmaledui, toks blondiniškas klausimas (nors ir ne blondinė tongue.gif ) iškilo- ar jas apskritai reikia migdyti? g.gif gal jos gali sau toliau sėkmingai augti šiltam kambaryje per žiemą? Ar visdėlto jų prigimtis reikalauja bent minimalaus poilsio?
Atsakyti
nu jau dabar kaip briunetė galiu atsakyt biggrin.gif - nebūtina migdyt, klostyt, glostyt ir dainų dainuot- žaliuoja, žydi jos puikiausiai kambariuose- mama mano visad rudenį parsiveža iš sodo ant palangės keletą gražuolių, tikrai nebūna nupiepę.
Atsakyti
Ačiū 4u.gif Nežinau kodėl, bet baltos man labai mielos wub.gif
Atsakyti
mdaas, умом брюнеток не понять dirol.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 05 rugsėjo 2013 - 16:47