Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos VI tema

Netekusios dekoratyvumo pelargonijos perkeliamos į terasa-sanatoriją,kur daug saules ir šilumos smile.gif
user posted image
Nepavargstančios žydeti
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 08 rugsėjo 2013 - 10:51
QUOTE(amarrile @ 2013 09 08, 11:34)
Netekusios dekoratyvumo pelargonijos perkeliamos į terasa-sanatoriją,kur daug saules ir šilumos smile.gif

Dar visai gražiai atrodot thumbup.gif ir žiūriu, kad svyrančios visai neilgomis kasomis g.gif pas draugę tai ilgos ( kokio metro) šakos. Jei pas mane tik tokios užaugtų, tai būtų super, pasodinai į vazoną ant kojos ir galėtų sau žydėt ...gal nuo rūšies priklauso g.gif

Atsakyti
Loveliuose turiu susodintas svyrančias palergonijas kompozicijoje su bakopomis. Problema - baltasparniai. Purškiau spec. priemone nuo jų, gal apmažėjo, bet visiškai neišnyko.
Taigi, noriu profių patarimų, kaip man tuos lovelius paruošti žiemojimui?
- persodinti į kitą žemę (bijau, kad ir žemėje bus tų lervų)?
- nukirpti iki minimumo ir dar plius iškasus išmirkyti kažkame?
- ir aplamai ar bakopas galima išsaugoti kitiems metams?
Žodžiu, esu pasimetusi, labai noriu išsaugoti gėlytes. Todėl dėkinga būsiu už visus patarimus 4u.gif
Atsakyti
Ar jau kas nors nešatės pelargonijas namo iš kiemo? lauke jau naktį +5
Atsakyti
QUOTE(princeless @ 2013 09 09, 09:50)

Maniškės balkone, ten nėra taip šalta rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(princeless @ 2013 09 09, 07:50)

jau, užvakar paersivilkau.
Nu bet siaubas, kaip sakoma- glušą ir bažnyčioj muša- tvarkiau savo lovelius, ir ką- radau jau mano pamirštas, nes maniau, kad neprigijo ir išnyko, pavasarį sodintas palergonijas, bent 5 doh.gif doh.gif doh.gif supratimo neturiu kokios bus kitų spalvos, bet yra balta, skaisčiai raudona tikrai, tikiuosi ir kitos parodys veidelius wub.gif tai vat- persodinau aš jas į atskirą loviuką ir parvilkau namo, kas bus- tas, gal išgyvens mano pamirštukės ax.gif dabar tokios mini mini doh.gif
apie svyrančią- manoji neilgom kasom, maximum 50cm gal bus kokia , o pas kaimynę tamsi svyranti dar trumpesnėm kasom
Atsakyti
Aš tai dar nenešiu, pas mane lepūnių nėra lauke smile.gif dar joms nešalta...mažiukes, kurias laikysiu namuose, tai gal ir anksčiau parsinešiu ( žiūrėsiu kaip jos jausis,jos parodo ant lapukų, jei per vėsu būna) O kurios žiemoja rūsyje, tai tempiu iki paskutinio, nešu jau kai šalnos pastovios būna.

Papildyta:
QUOTE(Marmaledas @ 2013 09 09, 08:55)
persodinau aš jas į atskirą loviuką ir parvilkau namo, kas bus- tas, gal išgyvens mano pamirštukės ax.gif dabar tokios mini mini doh.gif

apie svyrančią- manoji neilgom kasom, maximum 50cm gal bus kokia , o pas kaimynę tamsi svyranti dar trumpesnėm kasom

Augs augs kur jos dings smile.gif

Tai tada gerai, kad neilgakasės bus, nes ir pas mane tos paprastos, ne kaskadinės. Galėsiu augint. Dabar kelias bandysiu augint į viršų, nusipirkau kopetėlių. Bet kad žiopla, parsinešiau tik po vieną atžalą, o juk reikia po kokias tris sodinti doh.gif tai kol dabar pridauginsiu, o juk būtų jau galėjusios augti, dabar kažkaip nepatogu eit ir vėl prašyt...

Atsakyti
QUOTE(bambyze @ 2013 09 08, 20:35)
Loveliuose turiu susodintas svyrančias palergonijas kompozicijoje su bakopomis. Problema - baltasparniai. Purškiau spec. priemone nuo jų, gal apmažėjo, bet visiškai neišnyko.
Taigi, noriu profių patarimų, kaip man tuos lovelius paruošti žiemojimui?
- persodinti į kitą žemę (bijau, kad ir žemėje bus tų lervų)?
- nukirpti iki minimumo ir dar plius iškasus išmirkyti kažkame?
- ir aplamai ar bakopas galima išsaugoti kitiems metams?
Žodžiu, esu pasimetusi, labai noriu išsaugoti gėlytes. Todėl dėkinga būsiu už visus patarimus  4u.gif

Nupurksti actara ir nepergyventi daugiau del nieko,žuva ir kiausiniai,žemes keisti nereikia,nes veikia menesį laiko ir visos zarazos susirenka pagrauzt nuodingų lapu ir žūna
Atsakyti
QUOTE(princeless @ 2013 09 09, 08:50)

Šilta dar labai, spalio antroj pusėj stebėsiu.
Atsakyti
QUOTE(princeless @ 2013 09 09, 08:50)

Maniškės irgi dar lauke gyvena sėkmingai thumbup.gif
Ir išvis, geriau ta žiema neateitų unsure.gif
Atsakyti
šiandien ryte visur žolė pabalus pas mumi sbuvo, brrr, nesmagu jau, augaliukų gaila, jau tempiu po bisku arčiau pastatų, ar į žolynus kišu- vis mažiau apšals jei kas.
nu bet net įdomu kokius plencus aš ten auginu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 09 09, 14:27)
šiandien ryte visur žolė pabalus pas mumi sbuvo

nu bet net įdomu kokius plencus aš ten auginu g.gif

Gaila, kad taip anksti šalnos prasideda, nušaldys vasarines gėlytes .

O tai visai neatsimenat ką ten sodinot g.gif Matot, visai nereikia šokinėt...sukišot ir auga biggrin.gif

Atsakyti