Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija...

QUOTE(Pinot noir @ 2013 09 05, 20:35)
Va, čia tai įdomu. Prašyčiau plačiau. Kažkaip su tavo pažiūrom nesiderina, nuodėmė, bažnyčia.  g.gif  Nebent tu juokauji.

Laukine, ar tu Surf?

Atspėjai, kažkaip smagu, kad pastebėjai smile.gif

Gotiša, tikrai kažkoks prieštaravimas , kad tėvai nesusituokę bažnyčioje buvo, o tau tikėjimas juk svarbus ? unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Pinot noir @ 2013 09 05, 20:35)
Va, čia tai įdomu. Prašyčiau plačiau. Kažkaip su tavo pažiūrom nesiderina, nuodėmė, bažnyčia.  g.gif  Nebent tu juokauji.

blink.gif
nieko nesupratau.

QUOTE(Laukine_ @ 2013 09 05, 21:03)
Gotiša, tikrai kažkoks prieštaravimas , kad tėvai nesusituokę bažnyčioje buvo, o tau tikėjimas juk svarbus ? unsure.gif

jie netikintys abu, nors, kiek supratau, abu augę religingose šeimose (gal čia nuo laikmečio-politinių situacijų priklauso, nžn.).
kitus vaikus vesdavo ten tai vad. pirmai komunijai mokytis, manęs ne. ir kai papasakodavo ko ten mokos ir kas tas Dievulis toks, aš net baltai pavydėjau. mama sakydavo čia nesąmonė. unsure.gif man nuo to tik įdomiau tapo. tai aš susitaupiau centų nuo pietų ir nusipirkau vaikišką Bibliją. laugh.gif ir čia buvo geriausia visų laikų mano investicija. nes tikėjimas mane jaunesniame amžiuje ne kartą yra ištraukęs iš duobės (dabar tai imu kartais ieškot sliekų, atitikimų tarp istorinių faktų ir Biblijos ir pan.).

kokia žiauri šiandien diena. dabar tik biškį imu kvėpuot normaliai. apsižliumbiau darbe prie žmonių. verysad.gif aišku, jie net nesuprato kas man ten atsitiko ir kad tai dėl darbo. aš jau nebeskiriu, ar aš taip lievai dirbu, kad viskas visada blogai, ar nesveikai į reaguoju į normalius dalykus.
Atsakyti
Sveikos, mergaitės ax.gif aš gal ne į temą, bet ar galite man pasakyti (gal padrąsinti) ar neatrodys durnai, jei nueisiu pas psichiatrą (pas psichologą negalima eiti be psichiatri konsultacijos, bent jau mano poliklinikoje) dėl to, kad nebematau prasmės gyvenime?niekas nebedžiugina, net sveiki vaikai, net tai kai jie apsikabina...nebegaliu, baigiu palūžti...perskaičiau dug knygų, kaip sutvardyti nerimą, baimes, bet nepadeda, nesugebu...o ir vyras sako, kad aš darausi trenkta tik dėl knygų (gal ir tiesa?)nors suprantu, kad psichiatras smegenų nepakeis, vistiek teks pačiai su savimi dirbti, bet gal visgi man būtų lengviau? man net širdis sunkiai veža, toks jausmas, kad aš ją išvemsiu vieną dieną...taip bloga...kas man darosi nebesuprantu, toks jausmas, kad mirsiu, o niekas net nesureaguos į tai, kaip manęs ir nebūta... verysad.gif
Atsakyti
sveikos mergaites ax.gif senokai berasiau viskas is proto veda sedziu ir zliumbiu po bemieges nakties doh.gif
Atsakyti
Suzinojau vakar kad mire vienas geras pazistamas verysad.gif nors jau senai buvo aisku, kad jam nedaug liko, nu bet vistiek cray.gif liko jo suo, draugai nezino ka su juo daryt... Labai geras, protingas suo verysad.gif
Atsakyti
sveiki..gal teko kam susidurti su tokia situacija...depresija sergu jau seniai ir dabar be pertraukų gydausi jau 2 metus..paskutiniais metais turėjau daug sunkumų (išdavystės, nesėkmingas nėštumas, onkologinė liga)..su psichiatrais bendraudavau epizodiškai - tik vaistų išrašydavo..paskutiniu metu jaučiu skirtumą nuo to, kas buvo anksčiau. tiesą sakant, manau, kad mano depresija pavirto bipoliniu afektiniu sutrikimu...kaži ar tai išvis įmanoma?..
Atsakyti
Kaip šiandien blogai jaučiuosi. Prikaupusi šiukšlių visokių.To, ko negaliu įtakoti, bejėgiškumo jausmas.
Atsakyti
QUOTE(May20 @ 2013 09 06, 17:46)
kaži ar tai išvis įmanoma?..

čia tik gydytojas ir gali atsakyt. unsure.gif
bet manau, kad nėra kad negali būti. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ikiuke @ 2013 09 06, 08:14)
o ir vyras sako, kad aš darausi trenkta tik dėl knygų (gal ir tiesa?)nors suprantu, kad psichiatras smegenų nepakeis, vistiek teks pačiai su savimi dirbti, bet gal visgi man būtų lengviau? man net širdis sunkiai veža, toks jausmas, kad aš ją išvemsiu vieną dieną...taip bloga...kas man darosi nebesuprantu, toks jausmas, kad mirsiu, o niekas net nesureaguos į tai, kaip manęs ir nebūta... verysad.gif

Gal reiktų daugiau kieno nuomonių, nes jau kai vyras pasako kokią nesąmonę, tai pasitikėjimo savimi neprideda. schmoll.gif
Atsakyti
Kur visos dingot? unsure.gif
Knygoje "Bėgančios su vilkais" radau apie šydo prasmę: "Šydas mus moko saugoti savo privatumą, pratina pernelyg nesidemonstruoti, bet kam neatskleisti savo prigimties. Taip pat jis susijęs su eroso ir laukinės prigimties paslapčių sergėjimu."
"Apgaubti ką nors šydu - vadinasi, sustiprinti tam tikrą poveikį ar pojūtį. Tai puikiai žino įvairių kraštų moterys...apsigaubusios šydu mes ugdome mistinę savo įžvalgą. Žvelgiant iš po šydo , visi žmonės atrodo lyg paskendę rūke, visi įvykiai, daikai matomi tarsi prieblandoje ar per sapną."
"Kai kam su šydu asocijuojasi mergystės plėvė. Kitiems šydas - tai mūsų iliuzijos.. Ir vieni, ir kiti savotiškai teisūs."
"Gobdamasi šydu, moteris įgyja tiesiog neįtikėtino, mistiško slėpiningumo ir dieviškumo."
Pacitavau labai nedaug. Bet man gražu jaunoji per vestuves su ta užuolaida smile.gif
Kažkada Čekijoje prasilenkiau su musulmonėm, kur atidengtos tik akys. Man jos labai gražiai atrodė smile.gif Nes neįprasta. Aišku, man pačiai būtų nepatogu tokia apranga. Bet jei gyvenčiau smėlynuose, kur siaučia smėlio pūgos, manau, kad labai praktiška neprisikvėpuoti smėlio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine_: 07 rugsėjo 2013 - 20:13
man jei tą užuolaidą užsidėtų ant marmūzės, būtų daug geriau (o aš taip ir suprantu šydą). aišku, kaip musulmonės, o ne kaip tos užuolaidininkės. unsure.gif
nors ir vienuolių nei juodi, nei pilki tie marmalai ant galvos nežavi manęs kažko.
o va ant marmūzės, kaip musulmonės, tai žavi (nors esu netolerantiška musulmonų religijai, nei kažkokiai kultūrai, nei aplamai jų rasei).
nors aš pati vaikštau tai su kapišonu, tai su šaliku ant snukio, čiūt ne musulmonė. žinau, kad kartais iš šalies atrodau durnai, bet tikrai taip jaukiau, kaip atsiribojimas, užsidarymas nuo žiauraus pasaulio.

nu va. atostogos. net keista, kad atsiranda dar žmonių, kurie iš mandagumo ta proga mane kviečiasi į svečius. aišku, malonu, malonu, nesakau.

nors šian norėjau atsisakyt tų atostogų. unsure.gif dirikas bandė prisakyt, kad pasiimčiau kompą, darbo tel., juk ką jis darys, kai prireiks. muisčiausi, ir baigėsi viskas mano naudai, kad nieko pan. nebus, tik man, aišku, paskambinės, jei ko prireiks. bet viską susakė su tokia priekaišto gaida, kokios dar per virš trijų m., kiek ten dirbu nesu girdėjus iš jo. verysad.gif neperdedu, atrodė, kad vos ne pusę jo verslo būčiau sužlugdžiusi pasiėmus porą sav. laisvų. o pasibaigiau tikrai viską, ką reikėjo. verysad.gif žemės vėl ėmė slidinėt... bet praėjo. žinau, neilgam.

Atsakyti
QUOTE(Gotiša @ 2013 09 07, 20:53)
nors šian  norėjau atsisakyt tų atostogų.  unsure.gif dirikas bandė prisakyt, kad pasiimčiau kompą, darbo tel., juk ką jis darys, kai prireiks.  muisčiausi, ir baigėsi viskas mano naudai, kad nieko pan. nebus, tik man, aišku, paskambinės, jei ko prireiks. bet viską susakė su tokia priekaišto gaida, kokios dar per virš trijų m., kiek ten dirbu nesu girdėjus iš jo.  verysad.gif neperdedu, atrodė, kad vos ne pusę jo verslo būčiau sužlugdžiusi pasiėmus porą sav. laisvų. o pasibaigiau tikrai viską, ką reikėjo.  verysad.gif žemės vėl ėmė slidinėt... bet praėjo. žinau, neilgam.

Sunku atlaikyti tas nuotaikas unsure.gif Bet mėginčiau persijungti ir pamiršti, juk aš pvz., savo blogų nuotaikų nesistengiu kam nors užkrauti. O čia žmogus kito žmogaus ribų matyt nejaučia. Tai jo problema.
Atsakyti