Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pirmą kartą apsilankėte pas ginekologą?

Mano pirmasis vizitas irgi buvo visai neseniai - pries pora menesiu, o man jau 23m... blush2.gif Bet niekada jokiu problemu neturejau, tai ir nukelinejau ta apsilankyma. Ejau privaciai, nes i poliklinikos puse bijau net paziuret ir buvo viskas daug paprasciau nei atrode. Kai pasakiau, kad pirma karta atejau, tai net nenustebo ir toliau zymejosi sau informacija, tik labai daug paskui visko pasakojo ir aiskino ka daro, kaip elgtis, tai antra karta jau visai nebaisu buvo eit biggrin.gif
Papildyta:
Blanche89 galiu pasiulyt apsilankyti ten kur pati ejau - i Renmeda (cia Seskine turbut) pas gydytoja Marina Stankeviciene. mirksiukas.gif be to man regis ji dar antakalnio klinikose dirba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(KashaloTe @ 2010 05 15, 21:08)
As tai pirmakart 16os apsilankiau, turejau problemu, bet man klaidingai diagnozavo, sake kad zpv, nors tiesiog buvo prezervatyvas plyses ir dalis liko ...  blush2.gif o jau galvojau kad mirsiu nuo to zpv, taip isgasdino...  verysad.gif

Man teko pirmaji karteli lankytis su mama biggrin.gif Nes tuo metu prastai maitinausi ir dingo mms, o isvada pradeti normaliai valgyti doh.gif Man buvo 15m. ir laaaabai bijojau doh.gif 4u.gif
Atsakyti
Nesuprantu, ko čia dauguma taip bijo ginekologų. Aš pirmą kartą išsiruošiau daugiausiai iš smalsumo (su tuometine drauge prisigalvodam veiklos ir savotiškų pramogų), kai man buvo 13 ar 14 metų. Nuėjau, pašnekėjau su malonia gydytoja, buvau apžiūrėta ir gavau receptą dilgėlių arbatai, kad mėnesinės ne tokios gausios būtų. biggrin.gif

Beje, maždaug tuo laiku mama užsiminė, kad man reiktų pas ginekologą pasirodyti. Sakau, tai kad jau buvau praėjusią savaitę. Mama vos nuo kėdės nenukrito, o močiutė, atsimenu, baisiausiai pasipiktinusi buvo ir susirūpinusi mano dorove, kad tokia jauna jau sugebu viena pas ginekologus lakstyt. biggrin.gif
Atsakyti
O aš suprantu tas baimes. Mane pačią labai sutraumavo pirmas apsilankymas, buvo jis labai seniai, bet dar dabar kiekvieną kartą einu kaip į kartuves, nors lankausi privačiai pas labai malonią gydytoją.
Buvau 11metė, dar visai vaikas, su lėlėm žaidžiau, beveik nieko apie visus tuos dalykus nežinojau ir pakliuvau į ligoninę dėl pilvo skausmų. Pirmiausia, prieš krūvą studentų chirurgas per išangę ieškojo apendicito, paskui tą patį darė ginekologė, tik ieškojo kitų ligų, pasitaikė tipinė sovietinė boba, apstaugė mane, nieko nepaaiškino, nei ką daro, nei kodėl, jaučiausi baisiai, ir taip jau skaudėjo pilvą, o dar apžiūrinėjo šiurkščiai ir su visokiais komentarais, nulipau nuo kėdės tirtančiom kojom ir žliumbdama. Jaučiausi kaip išprievartauta. Po to nuskambėjo žodžiai "nenormali" ir "isterikė", mano mamai pasakė, kad "negerai mergaitei su nervais". Kaip vaikui, tai tikrai buvo didelė trauma.
Atsakyti
QUOTE(LucyInTheSky @ 2010 08 27, 00:56)
O aš suprantu tas baimes. Mane pačią labai sutraumavo pirmas apsilankymas, buvo jis labai seniai, bet dar dabar kiekvieną kartą einu kaip į kartuves, nors lankausi privačiai pas labai malonią gydytoją.
Buvau 11metė, dar visai vaikas, su lėlėm žaidžiau, beveik nieko apie visus tuos dalykus nežinojau ir pakliuvau į ligoninę dėl pilvo skausmų. Pirmiausia, prieš krūvą studentų chirurgas per išangę ieškojo apendicito, paskui tą patį darė ginekologė, tik ieškojo kitų ligų, pasitaikė tipinė sovietinė boba, apstaugė mane, nieko nepaaiškino, nei ką daro, nei kodėl, jaučiausi baisiai, ir taip jau skaudėjo pilvą, o dar apžiūrinėjo šiurkščiai ir su visokiais komentarais, nulipau nuo kėdės tirtančiom kojom ir žliumbdama. Jaučiausi kaip išprievartauta. Po to nuskambėjo žodžiai "nenormali" ir "isterikė", mano mamai pasakė, kad "negerai mergaitei su nervais". Kaip vaikui, tai tikrai buvo didelė trauma.

Siaubas blink.gif Labai uzjauciu console.gif Ir is kur tokiu bobu atsiranda? Lyg pacios neturetu nei dukru, nei anukiu...
Laimei, man prisireike nueit tik 18m. Bet pakliuvau pas labai malonia ginekologe ir iskart jai pasisakiau, kad pirma karta atejau. Tai viska paaiskino kaip atsisest ir t.t. Ir dabar eidama pas gine, ne kiek nesijaudinu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mimoza:): 27 rugpjūčio 2010 - 19:47
QUOTE(LucyInTheSky @ 2010 08 26, 23:56)

na istorija tikrai nepavydetina doh.gif verysad.gif atsiranda visokiu tu gydytoju, kurios senai nebeismano savo darbo, o dedasi didelemis "virsininkemis" savo srityje. apskritai manau, kad jaunas paneles ginekologai turetu priimti kuo geresnemis salygomis, viska graziai paaiskinti... ax.gif ko nepasakyciau apie save dabar doh.gif verysad.gif
as asm. apsilankiau pas ginekologe kai buvau beveik 18 metu, nes anksciau jos kazkaip ir neprireike, neturejau jokiu problemu...
Atsakyti
16 metu. Manau tai tinkamas metas pirma kart praeiti apziura.
Atsakyti
19-os metų. Gydytoja buvo labai maloni, švelni ir visiškai neišgąsdino manęs 4u.gif
Atsakyti
As pirma karta apsilankiau 10 metu. Mama mano kelnaitese pastebejo isskyru, kurios jai nepatiko ir nusivede pas ginekologe. Nebijojau, nes mama buvo papasakojusi, kaip viskas vyksta (tik kai sake, kad reikes placiai issiskesti apziurai, nemaniau, kad bus speciali kede, maniau, kad stovedama issiskesiu, o ginekologe mane atsiklaupusi apziurines lotuliukas.gif ). Buvome privacioje klinikoje, mama pas ta ginekologe lankydavosi, tai ji maloniai mane prieme (mama kartu ejo), labai nepatiko tik 1 dalykas - kai liepe nusirengti ir sestis ant tos kedes, mama man puole aiskinti, kad nebutina visiskai nusirengti, uzteks viska nusimauti nuo 1 kojos, o buvo ziema, as prisirengusi, tai ir buvau ant tos kedes viena plika koja, ant kitos kojos kabejo kelnaites, pedkelnes, dzinsai ir batas uzmautas buvo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 09 19, 10:34)
, o buvo ziema, as prisirengusi, tai ir buvau ant tos kedes viena plika koja, ant kitos kojos kabejo kelnaites, pedkelnes, dzinsai ir batas uzmautas buvo lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif blush2.gif doh.gif
Atsakyti
as pirma karta apsilankaiu 17 metu ,po nekaltybe praradimo blush2.gif
ginekologe buvo maloni,papasakojo apie KT ,patikrino ir viskas biggrin.gif
Atsakyti
19 metų. Anksčiau neprireikė.
Atsakyti