Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pirmą kartą apsilankėte pas ginekologą?

as jau 20ties man rodos buvau smile.gif maloni gydytoja buvo, viskas sekmingai praejo.
Atsakyti
QUOTE(LucyInTheSky @ 2010 08 26, 23:56)
O aš suprantu tas baimes. Mane pačią labai sutraumavo pirmas apsilankymas, buvo jis labai seniai, bet dar dabar kiekvieną kartą einu kaip į kartuves, nors lankausi privačiai pas labai malonią gydytoją.
Buvau 11metė, dar visai vaikas, su lėlėm žaidžiau, beveik nieko apie visus tuos dalykus nežinojau ir pakliuvau į ligoninę dėl pilvo skausmų. Pirmiausia, prieš krūvą studentų chirurgas per išangę ieškojo apendicito, paskui tą patį darė ginekologė, tik ieškojo kitų ligų, pasitaikė tipinė sovietinė boba, apstaugė mane, nieko nepaaiškino, nei ką daro, nei kodėl, jaučiausi baisiai, ir taip jau skaudėjo pilvą, o dar apžiūrinėjo šiurkščiai ir su visokiais komentarais, nulipau nuo kėdės tirtančiom kojom ir žliumbdama. Jaučiausi kaip išprievartauta. Po to nuskambėjo žodžiai "nenormali" ir "isterikė", mano mamai pasakė, kad "negerai mergaitei su nervais". Kaip vaikui, tai tikrai buvo didelė trauma.

Aš ir buvau sutraumuota. Patekau ir dėl pilvo skausmų. Buvau šeštoje klasėje. Ginė kažką rašė prie stalo, aš nedrąsiai stovėjau. Tai ta maždaug "tai renkis greičiau ir gulk, ko lauki". Lyg aš vaikas žinočiau viską doh.gif . Labai "maloni" pasitaikė. Apžiūrėjo per aną galą, ir tiek. Po to grįžau namo visa sutraumuota. Iki šiol daugiau neskraidžiau jokiais lėktuvėliais cool.gif (man 24). Neprireikė. Dėl savęs prieš kažkiek laiko pasitikrinau echoskopu.
Atsakyti
na jau vienoj temoj rasiau bet pasikartosiu, gal kuri mergina zinote ginekologa ar gal pazystate su kuriuo galeciau susisiekti pasneket internetu ( skype ar e-mail) gyvenu ne lietuvoje kol kas neturiu galimybiu nueit pas gyditoje, o turiu problemu tai gal bent pasneket iseis smile.gif Aciu is anksto
Atsakyti
Sveikos, nežinau, čia ne visai į temą, bet nelabai žinau, kur rašyt ir ko klaust... Tai va, pastaruoju metu ir man kilo mintis padaryt tą pirmąjį vizitą pas ginekologą(-ę (tikiuosi)), bėda, kad nenoriu tam leisti perdaug pinigų, tai galvoju bandyt eit į polikliniką... eičiau viena, tai ir taip jau stipriai kinkos drebėtų... norėtųsi pakliūti bent pas pusėtiną gydytoją... Tik va klausimas, ar jei einu į polikliniką apskritai turiu teisę sakyt, pas kokią gydytoją noriu? Ar pas kurią paskiria pagal apylinkę ar pagal ką tik pas tą ir galiu eit? Jei žinote, padėkite...
Atsakyti
QUOTE(kaledinis kaktusas @ 2010 11 10, 21:24)
Sveikos, nežinau, čia ne visai į temą, bet nelabai žinau, kur rašyt ir ko klaust... Tai va, pastaruoju metu ir man kilo mintis padaryt tą pirmąjį vizitą pas ginekologą(-ę (tikiuosi)), bėda, kad nenoriu tam leisti perdaug pinigų, tai galvoju bandyt eit į polikliniką... eičiau viena, tai ir taip jau stipriai kinkos drebėtų... norėtųsi pakliūti bent pas pusėtiną gydytoją... Tik va klausimas, ar jei einu į polikliniką apskritai turiu teisę sakyt, pas kokią gydytoją noriu? Ar pas kurią paskiria pagal apylinkę ar pagal ką tik pas tą ir galiu eit? Jei žinote, padėkite...

Gali pasakyti poliklinikoje kuri jums pagal gyvenama vieta priklauso ir yra priskirta jeieinate pirma karta ir pan..Bet jei jus pas rekomanduojama gydytoja nenorite eiti tai pilna teise turite eiti pas kita mirksiukas.gif laisvas zmogus galite rinktis ta kuri jums (ar rekomenduota ar patinkama) priimtiniausia...niekas nepriristas siais laikais mirksiukas.gif sekmes.
Atsakyti
Na as dar nebuvau... g.gif nesiskundziu ir esu siuo klausimu neatsakinga, nes zinau tik daugmaz kada prasides mm ir jauciu, kad lyg maudzia pilva ax.gif is to ir suprantu... tad, velnais negaleciau net pasakyt ar jos yra visada regulerios g.gif ir siaip, kaip ir visom nejauku man ten atrodo... kadangi nieku nesiskundziu ir esu mergaite 4u.gif tai ir nesiskubinu as ten mirksiukas.gif bet vis domina, toks klausimelis ax.gif nesmagu net klausti... kokia sukuosena puosia imtymia vietele, kai einate pas gine?
Atsakyti
Man buvo berods 16. Keliom dienom buvau paguldyta į ligoninę, tai kažkas nusprendė, kad man reikėtų pas visus gydytojus apsilankyti bigsmile.gif Ir nesvarbu, kad ginekologinėmis problemomis net nekvepėjo. Taigi pasakė man, kad kitą dieną eisiu pas ginekologą. Vyrą blink.gif Aš dar tokia vaikas jaučiausi, niekuo nesiskundžiau, o čia manęs net nepaklausė ar viskas gerai, ar man nebus nepatogu, tada labai įsižeidusi buvau biggrin.gif Iškilo ir dar viena problemytė: niekada nebuvau depiliavusi bikini srities ax.gif Tai ligoninės vonioj su žirklutėm ten savo miškus apsiretinau, galvojau ką gydytojas pagalvos unsure.gif Žodžiu atėjo rytas atėjo ir mano susitikimas su gydytoju. Nuveda mus tris paneles, aš pirma. Įeinu, o ten girdžiu kalba dvi moterys - ginekologė ir seselė thumbup.gif Bet tuo mano džiaugsmas ir pasibaigė - gydytoja tokia baba jadzė, didelė, žvilgsnis piktas, balso tonas irgi nenuramino. Žodžiu išklausinėjo elementarių dalykų, galvoju vsio, dedu į kojas ir nereikia man daugiau jokių ligoninių, varau namo. Kur tau, išgirdau: Atsisek liemenėlę ir apnuogink apatinė dalį doh.gif Mintyse keikiausi kaip mokėjau, mane gąsdino vien žiūrėjimas į tą moterį, o čia dar ji prie manęs liesis??? Nu bet gera mergaitė buvau, padariau kaip buvo liepiama, užsiropsčiau ant fainuolio krėsliuko, o ta babuška vos prisilietė - mane šiurpas nukratė. Toliau varydama savo kalbą, kurios nesiklausiau, apžiūrėjo mane. Santykių turėjus? Ne. Viskas aišku, bet vistiek pajutau labai jau nemalonius pojūčius ten apačioj ir mintyse pagalvojau ate mano nekaltybe verysad.gif Bet nieko, greitai ji ten mane apžiūrėjo, aš apsirengiau per kelias sekundes ir dar išklausiusi kelis sakinius moviau pro duris. Kitom panelėm pasakiau, kad visai nebaisu (visos buvo jaunesnės, nenorėjau nugąsdinti biggrin.gif ) Žodžiu ten apačioj dar kelias valandas skaudėjo, į poliklinikos daktares iki šiol negaliu žiūrėti. Žodžiu labai nemalonu buvo, jeigu ne malonu seselė, jaučiu būčiau apsiverkus aš ten 4u.gif
Atsakyti
visos temos neskaičiau, tik kelis psl., tai įdomu tapo kada reikia eiti pas ginekologą, kokio amžiaus jau būtina tai daryt? Tokia bailė esu blush2.gif Matot, mėnesinėm sergu jau 8 metus, bet jos iki šiol nepastovios (ciklas tai 24d., tai 38d.), jokių skausmų ne mm dienomis nejaučiu, o ir per mm tik pirmą dieną baisiai skauda - išgeriu vieną Ibumetino ir toliau džiaugiuos gyvenimu. Tai dabar svarstau ar reikia eiti man būtinai, ar galima datempt iki vaiko planavimo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jamiroquai @ 2011 01 18, 02:34)
visos temos neskaičiau, tik kelis psl., tai įdomu tapo kada reikia eiti pas ginekologą, kokio amžiaus jau būtina tai daryt? Tokia bailė esu  blush2.gif Matot, mėnesinėm sergu jau 8 metus, bet jos iki šiol nepastovios (ciklas tai 24d., tai 38d.), jokių skausmų ne mm dienomis nejaučiu, o ir per mm tik pirmą dieną baisiai skauda - išgeriu vieną Ibumetino ir toliau džiaugiuos gyvenimu. Tai dabar svarstau ar reikia eiti man būtinai, ar galima datempt iki vaiko planavimo  ax.gif

Vien dėl nepastovių mėnesinių siūlau apsilankyte pas ginekologę smile.gif Pasiskaitykit rekomendacijų, paklausinėkit draugių apie gerus gydytojus, užsiregistruokit ir eikit be baimės. Juk ir pačiai bus ramiau gyventi kai ciklas bus pastovus smile.gif O kiek jums metų?
Atsakyti
QUOTE(*Pabuciuota @ 2011 01 18, 18:10)
Vien dėl nepastovių mėnesinių siūlau apsilankyte pas ginekologę smile.gif Pasiskaitykit rekomendacijų, paklausinėkit draugių apie gerus gydytojus, užsiregistruokit ir eikit be baimės. Juk ir pačiai bus ramiau gyventi kai ciklas bus pastovus smile.gif O kiek jums metų?

22 smile.gif Todėl ir mąstau ar čia dar nelaikas pastovumui ar jau koks nukrypimas nuo normos
Atsakyti
Pirma karta buvau 13 ar 14 metu, nes buvo komplikaciju del antibiotiku vartojimo doh.gif man tai buvo ivykis- iki siol sios gydytojos nemegstui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jamiroquai @ 2011 01 18, 21:29)
22 smile.gif Todėl ir mąstau ar čia dar nelaikas pastovumui ar jau koks nukrypimas nuo normos

na šiaip jei pagimdėt ir vyrą ir dukrytė ir iki šiol nežinot kada reikėtu apsilankyt pas ginekologą sakyčiau turi būt gėda biggrin.gif
Atsakyti