Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(matuke @ 2013 09 25, 08:08)
Amba41, gi nepagyriau tavo derliaus  doh.gif
Giriu  bigsmile.gif  4u.gif
Nepazįstu moliugu tu geltonu kur is kaires JPB ir tu zaliu kur is desines JPB  rolleyes.gif

Dėkui, matuke. Tie geltoni yra SQUASH - FESTIVAL F1. Jie labai gražūs man. Kažkuo panašūs į delicata tik spalvingesi. Irgi bręstant išryškėja spalvingumas ir rievėlės tampa tamsiai žalios. Dėl skonio, konsistencijos ir mėsos spalvos nieko nežinau. Kantriai laukiu, nors tuos kur neprinokę galima būtų pabandyti. Tie žali tai BURGESS BUTTERCUP. Nelabai man derlingi sugalai buvo. Šitie patys derlingiausi ir forma įdomi. Galai ne apvalūs, o suploti.
Šiemet visi mano nauji, išskyrus W.Butternut. Įkvėpta Yerenos...
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 09 25, 09:28)
Dėkui, matuke. Tie geltoni yra SQUASH - FESTIVAL F1. Jie labai gražūs man. Kažkuo panašūs į delicata tik spalvingesi.  Irgi bręstant išryškėja spalvingumas ir rievėlės tampa tamsiai žalios. Dėl skonio, konsistencijos ir mėsos spalvos nieko nežinau. Kantriai laukiu, nors tuos kur neprinokę galima būtų pabandyti. Tie žali tai BURGESS BUTTERCUP. Nelabai man derlingi sugalai buvo. Šitie patys derlingiausi ir forma įdomi. Galai ne apvalūs, o suploti.
Šiemet visi mano nauji, išskyrus W.Butternut. Įkvėpta Yerenos...

Itariau kad Festival- pradedu daugiau veisliu pazinoti biggrin.gif dar zinau kad jie Acorn tipo ax.gif
Ir sudvejojau del Burgess Buttercup-siuos norejau bandyt kita sezona.
Tai katrie nederlingi buvo nesuoratau-Burgess? Bet patiko ju forma ? Man tai patinka forma, kaip backutes tokie, atrodo sukrauti viena ant kito ritiniais galima biggrin.gif

Pakolkas moliugus vertinu labiau del grozio ax.gif Vakar prapjoviau viena Acorn, jau bus 4 savaites kaip nuskintas. Vidus-gelsvas, kietas, tikrai labai primena riesuta, nepajutau kazkur aprasyta vos juntama kartuma kaip nuo pipiru g.gif Savaitgali juos kepsiu kaip deserta su medum ir sviestu essen.gif:
Atsakyti
Uf, vakar tamsoj paskutinius moliūgėlius nuėmėm. Labai šalnų bijojau, o irmoliūgų šiemet nedaug.
Gal kas prisiaugino daug dekoratyvinių moliūgų ir neturi kur dėti? Darže rudenėlio šventės tema- jo didenybė moliūgas. Labai jau gaila gerą moliūgą ' gadinti' tokiam reikalui blush2.gif
Oi tie diasajos burokėliai su cukinijom labai didelis gėris thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NERA: 25 rugsėjo 2013 - 09:01
prisiduodu nežiniuką
user posted image
dydis kaip trilitriako, na gal 4l paspausto stiklainio
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 25 rugsėjo 2013 - 09:19
Marmaledai, čia Marina di chioggia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 25 rugsėjo 2013 - 09:29
ui kokis įdomybė blink.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 09 25, 10:31)
ui kokis įdomybė blink.gif  wub.gif

pirmus metus auginau, tai dar neragavau. bet kiek buvau domėjusis prieš sodinimą, tai turėtų bent jau iki vasario laikytis ir ilgiau, ir turėtų būti kažkiek saldus. Buvau užmačius receptą, kad jį cielą kepą orkaitėje ir gaunasi moliūgų pyragas, kabinamas šaukštais, bet negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, kad tai tikrai skanu. Gal kas iš merginų jau anksčiau augino ir pasidalins, koks jų skonis ir ką su jais darė.
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 09 25, 10:31)
ui kokis įdomybė blink.gif  wub.gif

ir gražus, ir įdomus, ale mane labiausiai domina, kaip tokius nulupti... doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 25, 10:39)
ir gražus, ir įdomus, ale mane labiausiai domina, kaip tokius nulupti...  doh.gif  unsure.gif

neturiu supratimo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 09 24, 17:04)
Dėl sėklų rinkimo- jei darže auginote ir cukinijas/patisonus/aguročius arba kitas moliūgų veisles- surinktos sėklos nebūtinai atkartos patinkančias savybes sekančią vasarą  cool.gif

Šiemet sėjau keletą sėklyčių iškrapštytų iš pernykščio JPB. Ant dviejų augalų užderėjo skirtingi moliūgai visiškai nepanašūs į JPB smile.gif . Įdomu ar tada gaunasi nenusakomos veislės mišrūnai ar visgi paveldi kažkurių protėvių veislę?
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 09 25, 09:39)
Gal kas iš merginų jau anksčiau augino ir pasidalins, koks jų skonis ir ką su jais darė.

nu tai aš jau rašiau kuom užkliuvo man jis, kad žalias turi riešutų kvapą ir skonis geras, riešutinis, saldokas atrodė. Mama darė žiemai mišrainę su juo- su morkom tarkuotom, pomidoras, agurkas, krapai, petruškos ir pan- kai valgai, atrodo kad su grybais ji, labai prie silkutės turėtų tikt, kas ją vartoja ( reiks tiksliau panagrinėt stiklainio sudėtį, bet ten nieko mandro tikrai nedėta). Troškintas, keptas jau riešuto net neprimena. vyrija vienbalsiai nutarė, kad mišrainė su grybais ( nors nei patys grybavo nei mes). Įdomu ką dar daryt su juo, nes nelaikysiu ilgai, skersiu paršuką blush2.gif apie lupimo ypatumus- vat tom matomom skiltelėm susipjaustai ir nulupi kiekvieną riekutę atskirai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 25 rugsėjo 2013 - 09:46
QUOTE(Marmaledas @ 2013 09 25, 10:18)
prisiduodu nežiniuką
user posted image
dydis kaip trilitriako, na gal 4l paspausto stiklainio

Ir kiek moliugu tokio dydzio krumas uzaugino? Panasu i Marina di chioggia, bet jie daug didesni uzaugti turi g.gif
Atsakyti