Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(rytorasa @ 2013 09 25, 09:39)
ale mane labiausiai domina, kaip tokius nulupti...  doh.gif  unsure.gif

paprasta - kirveliu apkapoti biggrin.gif
Atsakyti
vienas daigas-5 burbulai, šis iš mažiausiųjų vienas
Atsakyti
QUOTE(Trolėmolė @ 2013 09 25, 10:41)
Šiemet sėjau keletą sėklyčių iškrapštytų iš pernykščio JPB. Ant dviejų augalų užderėjo  skirtingi moliūgai visiškai nepanašūs į JPB  smile.gif . Įdomu ar tada gaunasi nenusakomos veislės mišrūnai ar visgi paveldi kažkurių protėvių veislę?

Trolemole, labai jdomu butu pamatyti kokie uzaugo bigsmile.gif FOTO PLEASE 4u.gif
Nes man tai labai knieti padaigint rinktas seklas bigsmile.gif ax.gif
Maximoj is kazkokio oranzinio mesingo moliugo gabalo iskrapsciau kelias seklas, bus kitu metu eksperimentinis lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Marmaledas @ 2013 09 25, 10:53)
vienas daigas-5 burbulai, šis iš mažiausiųjų vienas

Nu tai viskas aisku tada, nes ir turejo buti didesni mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 09 25, 04:39)
wub.gif  wub.gif Noriu pas Yereną į svečius... blush2.gif
O gal visus kietaskūrius taip galima apdoroti...
Tiesa,o kaip tie Butternut Hercules f1 gal žinot?Irgi tokie vėlyvi,kaip Waltham?

QUOTE(rytorasa @ 2013 09 25, 10:39)
ir gražus, ir įdomus, ale mane labiausiai domina, kaip tokius nulupti...  doh.gif  unsure.gif

Visada prašom wub.gif
Jei kepsite, supjaustykite storom riekėm, o valgant paliksite žievelę, minkštimas labai gerai atsiskiria. Jei sriubai ar troškiniui- supjaustysite riekelėmis ir ATSARGIAI peiliu nupjausite žievę (daržovių skustukas čia nepadės).
Hercules F1 auginau, gerą vasarą pradeda megzti ~liepos antrą dalį. Jei šalta ir drėgna- panašiai kaip ir Waltham Butternut. O šie yra vėlyviausi.

QUOTE(Marmaledas @ 2013 09 25, 10:18)
prisiduodu nežiniuką
dydis kaip trilitriako, na gal 4l paspausto stiklainio

Gali būti Marina, bet mažoka, kaip sakau: matyt sirgo vaikystėje.

QUOTE(Paladė @ 2013 09 25, 10:39)
Buvau užmačius receptą, kad jį cielą kepą orkaitėje ir gaunasi moliūgų pyragas...

Bet Jūs įsivaizduokite kiek valandų tokį burbulą reiktų kepti (jei gabaliukams ar riekėms reikia ~1 val)- įjungi orkaitę prieš miegą, o iš ryto pusryčiai paruošti g.gif
Mes Marina išnaudojame troškiniuose, sudedu į stiklainius, kepu.

QUOTE(Trolėmolė @ 2013 09 25, 10:41)
Šiemet sėjau keletą sėklyčių iškrapštytų iš pernykščio JPB. Ant dviejų augalų užderėjo  skirtingi moliūgai visiškai nepanašūs į JPB  smile.gif . Įdomu ar tada gaunasi nenusakomos veislės mišrūnai ar visgi paveldi kažkurių protėvių veislę?

Galima šį procesą kontroliuoti ir gerinti patikusias savybes, bet tai užtrunka. Jei norite savų, grynaveislių sėklų- 250 m spinduliu neauginate nieko kito iš šios grupės arba rankiniu būdu apdulkinate moteriškus žiedus ir apsaugote nuo vabzdžių žydėjimo metu.

QUOTE(Marmaledas @ 2013 09 25, 10:44)
nu tai aš jau rašiau kuom užkliuvo man jis, kad žalias turi riešutų kvapą ir skonis geras...

Man Marina riešutais nekvepia, užuodžiu žalios plikytos tešlos (drėgnų miltų) akcentą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 09 25, 10:44)
apie lupimo ypatumus- vat tom matomom skiltelėm susipjaustai ir nulupi kiekvieną riekutę atskirai  4u.gif

bandėt? hihihi.gif
Moliūgai man patinka, bet baisiausias dalykas yra lupimas, ypač, kai oda be proto kieta, rauplėta, karpuota... doh.gif unsure.gif Teisingai saintlina rašo- norisi imt kirvuką ir apkapoti, ale moliūgo gaila... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 09 25, 10:55)
Nes man tai labai knieti padaigint rinktas seklas  bigsmile.gif  ax.gif

Jei augintos geros (reikalingom savybėm) veislės, rezultatas gali ir nenuvilti, bet jei "pasipainiojo" JPB koks agurotis schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif rezultatas gali būti tragiškas- tiek skoniu, tiek konsistencija (nekalbu apie išvaizdą, nes ji neturi jokios įtakos galutiniam suvartojimui).
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 09 25, 10:13)

Man Marina riešutais nekvepia, užuodžiu žalios plikytos tešlos (drėgnų miltų) akcentą  unsure.gif

nu čiajau kiekvienas savaip užuodžia, mūsų 6 žmonių nuomonės irgi skyrėsi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 09 25, 08:50)
Tai katrie nederlingi buvo nesuoratau-Burgess? Bet patiko ju forma ?  Man tai patinka forma, kaip backutes tokie, atrodo sukrauti viena ant kito ritiniais galima  biggrin.gif

Nelabai derlingi buvo visi moliūga. Blue Hubard vos po 1 išaugino, kiti vėl po nedaug, palyginus su kitų mamaičių parašymais. Burgess kaip tik daug vaisių davė , gal neturėjau su kuo palyginti, todėl taip rodosi.
Nu jau kokie gražūs man tie Festival. Koteliai ilgi, margučiai kaip žaisliukai. Nuskinti jie užvakar, o jau rievės nedanokusių spėjo patamsėti -dešiniausias ir kairiausias nautraukoje. Pakišau ranką, kad matytusi dydis. 2 porcijos. Dar rašo , kad galima iki pavasario išlaikyti. Na gal Yerena ką nors pakomentuos.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 09 25, 11:30)
Nelabai derlingi buvo visi moliūga...Nu jau kokie gražūs man tie Festival. Koteliai ilgi, margučiai kaip žaisliukai.  Nuskinti jie užvakar, o jau rievės nedanokusių spėjo patamsėti -dešiniausias ir kairiausias nautraukoje. Pakišau ranką, kad matytusi dydis. 2 porcijos. Dar rašo , kad galima iki pavasario išlaikyti...

Ir Festival F1 pasirodė mažai derlingi? Su tais patamsėjimais- turėjote pastebėti, kad toji tamsesnė pusė (žali dryželiai) buvo šešėlyje (apačia ant žemės ar dalis moliūgo po lapais). Maniškiai augo vertikaliai, tai tik apatiniai, kurie gulėjo ant žemės turi tuos patamsėjimus. Kas kabėjo ore- visi gražūs oranžiniai iš visų pusių. Tie patamsėjimai su laiku taps irgi oranžinės spalvos. O dėl išlaikymo- išlaikyti galima ir iki kito derliaus, bet kad jis bus beveik tuščiaviduris. Tokio tipo moliūgai skaniausi iki Naujųjų.
Atsakyti
kaži o kaip su hubartais? jau galima valgyt? nors jie kaip suprantu stovi bene ilgiausiai, tai gal dar paliksiu. Rėšiu tada dar vieną pink bananą. Nors labai smalsu man tą hubartą paskanauti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 09 25, 12:05)
kaži o kaip su hubartais? jau galima valgyt? ...Rėšiu tada dar vieną pink bananą...

Valgyti galima, bet dar luktelkit bent porą savaičių. O ką gaminat iš JPB?
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 09 25, 12:12)
Valgyti galima, bet dar luktelkit bent porą savaičių. O ką gaminat iš JPB?

bandėm sultis spaust su obuoliais. Patiko. Na dar į troškinukus dėjau. Bandysiu dabar vieną orkaitėj kept su prieskoniais apvoliotą.
Atsakyti