QUOTE(adija5 @ 2013 09 25, 04:39)

Noriu pas
Yereną į svečius...
O gal visus kietaskūrius taip galima apdoroti...
Tiesa,o kaip tie
Butternut Hercules f1 gal žinot?Irgi tokie vėlyvi,kaip
Waltham?
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 25, 10:39)
ir gražus, ir įdomus, ale mane labiausiai domina, kaip tokius nulupti...
Visada prašom
Jei kepsite, supjaustykite storom riekėm, o valgant paliksite žievelę, minkštimas labai gerai atsiskiria. Jei sriubai ar troškiniui- supjaustysite riekelėmis ir ATSARGIAI peiliu nupjausite žievę (daržovių skustukas čia nepadės).
Hercules F1 auginau, gerą vasarą pradeda megzti ~liepos antrą dalį. Jei šalta ir drėgna- panašiai kaip ir
Waltham Butternut. O šie yra vėlyviausi.
QUOTE(Marmaledas @ 2013 09 25, 10:18)
prisiduodu nežiniuką
dydis kaip trilitriako, na gal 4l paspausto stiklainio
Gali būti
Marina, bet mažoka, kaip sakau:
matyt sirgo vaikystėje.
QUOTE(Paladė @ 2013 09 25, 10:39)
Buvau užmačius receptą, kad jį
cielą kepą orkaitėje ir gaunasi moliūgų pyragas...
Bet Jūs įsivaizduokite kiek valandų tokį burbulą reiktų kepti (jei gabaliukams ar riekėms reikia ~1 val)- įjungi orkaitę prieš miegą, o iš ryto pusryčiai paruošti
Mes
Marina išnaudojame troškiniuose, sudedu į stiklainius, kepu.
QUOTE(Trolėmolė @ 2013 09 25, 10:41)
Šiemet sėjau keletą sėklyčių iškrapštytų iš pernykščio JPB. Ant dviejų augalų užderėjo skirtingi moliūgai visiškai nepanašūs į JPB

. Įdomu ar tada
gaunasi nenusakomos veislės mišrūnai ar visgi paveldi kažkurių protėvių veislę?
Galima šį procesą kontroliuoti ir gerinti patikusias savybes, bet tai užtrunka. Jei norite savų, grynaveislių sėklų- 250 m spinduliu neauginate nieko kito iš šios grupės arba rankiniu būdu apdulkinate moteriškus žiedus ir apsaugote nuo vabzdžių žydėjimo metu.
QUOTE(Marmaledas @ 2013 09 25, 10:44)
nu tai aš jau rašiau kuom užkliuvo man jis, kad žalias turi
riešutų kvapą ir skonis geras...
Man
Marina riešutais nekvepia, užuodžiu žalios plikytos tešlos (drėgnų miltų) akcentą