Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(rytorasa @ 2013 08 28, 15:29)
Nesvarbu, koks dabar tas kotelis. Tegu bręsta.

Dėkui už atsakymą 4u.gif Bo ir aš jau išsigandau,kad derlių prarasiu...Tegul jie ten ir bręsta toj pievoj tada ax.gif
QUOTE(tany @ 2013 08 28, 15:45)
manau sio metu pas visas piktzoles...

Atsiprašau,bet pas mani dabar šiltnamy jokios žolytės nėra,mulčas sudegintas,išravėta ogulniai.Ačiū baltasparniams, dar niekad taip tvarkinga nebuvo biggrin.gif
Ale gi ir pastabios tos moteros tongue.gif Aš tik melionus kabaluojančius pastebėjau,jokių žolių nemačiau schmoll.gif Mano moliūgai aplamai mulčiuotoj pievoj auga,tai tik kada ne kada inžirglioju kokią dilgę peraugusią nukirpt...Negražu man apžėlę nei gėlės,nei daržovės,nu ir kas,kad jau užaugo ar nužydėjo ax.gif Aišku,para ne guminė,deja...
Atsakyti
Net susimąsčiau, šiaip raviu ne dėl grožio ( grožį kiek kitaip suprantu), o dėl elementarios tvarkos. Ir reikalų yra visai kitokių, daržą matau po pusvalandį arba greičiau sėdmaišy knygą skaitau, nei ieškau piktžolių, vienok arbūzų laukelis kai jau sužėlo normaliai, tai jokių pikžolių ten ir nerandu.
Papildyta:
QUOTE(Venta9 @ 2013 08 28, 22:57)

doh.gif
Atsakyti
Merginos, gal kas turit atliekamu melionu seklyciu? as siemet sejau situs user posted image bet nei vienas net neuzsimezge. Gal aisku vieta blogai parinkta gal dar kas, bet visi nunyko ir tiek, o taip norejosi melionu blush2.gif
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 08 28, 17:50)
Nu jau, gal kokia mažytė ir yra, su pincetu nevaikštau, bet iki rodyto kiekio netenka nusiristi net ir su didoku arbūzu  cool.gif

Man deja tenka nusiristi iki tokio lygio, bet turiu pateisinama priezasti biggrin.gif kadangi darzai pas uosvius, o jie gyvena bent uz 100km nuo musu tai pas juos nuvaziuojam 2k i menesi mazdaug blush2.gif o kai nuvaziuojam tai buna visas savaitgalis parduotas darbams. Kas darzus ravi, konservuoja ir t.t., kas ka nors stato ar medu ima. Zodziu visi dirba, pailset ten nevaziuojam, o taip noretusi ten viska graziai sutvarkyti pas juos kieme, kad butu galima pasedet, pailset vakarais, bet deja, tvarkai, darai, o galo nematyt. Kur jau ten galo? Pradzios net nematyt. doh.gif
Paskutini karta kai buvom tai mano braskiu nesimate tarp piktzoliu, mat po derliaus nustojau jas raveti, stengiausi prie kitu augaleliu. Tai pagailo tu vargseliu ir viska isravejau blush2.gif Rudeni zada musu siltnami perkelti i kita vieta, kur neuzstos jokios avietes ir kiti krumai, tai vel darbai, bet cia jau vyrams bus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 08 27, 17:52)
Šiukšlynas iš melionų  Blondy, arbūzų Sugar Baby, vynuogės ir piktžolių šiltnamyje

arbūzų tai nepavydžiu, ale melionų... biggrin.gif
Negaliu visai pykt, koks desėtkas melionų ir pas mane šiemet užderėjo. Labai skanūs ir saldūs, tik nedidukai. Ale tokių vaizdų kai prisižiūri, norisi daugiau, daugiau.. biggrin.gif

Parsikrausčiau jau namo ir aš, iki sekančio važiavimo į kaimą kad nenusibadautume, atsiboginau devynis arbūzus. Kai juos ir 10-ies litrų butlį su avietėmis vynui sudėjau į bagažinę, supratau, kad visoms kitoms daržo gėrybėms vietos neliko lotuliukas.gif Gerai, kad stiprų vaikį turiu, tai į penktą aukštą nors tįsiot nereikėjo smile.gif
Kažkaip vis dar nesijaučiu arbūzų atsivalgius, nors ir kemšu kasdien mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(doviem @ 2013 08 29, 09:28)
Man deja tenka nusiristi iki tokio lygio

Svarbu tik noras būtų sode/ sodyboj ilsėtis biggrin.gif Tai reiškia, kad nelenkiant kupros galima ir tvarką palaikyt, ir turėti pilnavertį poilsį. Pasinagrinėkit mulčiavimo temą ir beliks įgyvendint kitų patirtį.

Kas liečia arbūzus, moliūgus ir kitus šios temos gyventojus, ypatingai gerai padengia dirvos paviršių. Jei pavasarį švariai paruošiam dirvą, pasodinus daigelius nors kelis kartus mulčiuojam, vėlliau belieka tik vaisius skint. Na, dar galima kasdien tikrinti kaip skamba arbūzai ir ieškoti prinokusių biggrin.gif
Viskas, nėra kur ristis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 08 29, 09:30)
Svarbu tik noras būtų sode/ sodyboj ilsėtis  biggrin.gif Tai reiškia, kad nelenkiant kupros galima ir tvarką palaikyt, ir turėti pilnavertį poilsį. Pasinagrinėkit mulčiavimo temą ir beliks įgyvendint kitų patirtį.

Kas liečia arbūzus, moliūgus ir kitus šios temos gyventojus, ypatingai gerai padengia dirvos paviršių. Jei pavasarį švariai paruošiam dirvą, pasodinus daigelius nors kelis kartus mulčiuojam, vėlliau belieka tik vaisius skint. Na, dar galima kasdien tikrinti kaip skamba arbūzai ir ieškoti prinokusių  biggrin.gif
Viskas, nėra kur ristis  mirksiukas.gif

nu nezinau, ka as netaip darau, bet pas mane ir tarp mulciaus kas nors uzauga, asiuklis pvz ar pan... ta prasme nera taip, kad uzmulciuoji ir raveti nereikia...raveti gal ne, bet nuskinti kart nuo karto ir paguldyti tikrai reikia...
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 08 29, 09:52)
nu nezinau, ka as netaip darau, bet pas mane ir tarp mulciaus kas nors uzauga, asiuklis pvz ar pan...

pas mane irgi smile.gif Man dar sudėtingiau tada tarp mulčo tas žoles išgrebot. Gal labai daug reikia mulčo, kad žolė neišlįstų, o aš tiek neturiu.. Bet kad pas man varputis ir per pjuvenų sprindžio sluoksnį lenda, tai ką ten žole primulčiuosi. Na, kol neturiu bent hektaro šienaujamos pievos šitam reikalui, man paprasčiau išravėti.
Aišku, visur įmanoma pasilengvinti gyvenimą. Arbūzų ir moliūgų ravėt beveik nereikia, tik pradžioj, kol maži. Braškės plėvelėj, ravėjimas irgi atkrenta. O kitkas durpėj auga, ten žemė puri, ravėjimas beveik malonumas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 08 28, 19:17)
vėliau prasimaišo su melionais, vynuogėm, tai kad šių nelaužyti, nekreipiu į jį dėmesio smile.gif

o dabar prašau išsamiau - kaip dezinfekuojat šiltnamį, kai ten žiemai lieka vynuogės? sieros šaškės nebeuždegsi juk g.gif
Atsakyti
Niekaip nesuprantu, ką grėbot. Grėblį ir sodo šakes naudoju tik vejos mulčą kedenant, na, kai sukrauna man į vieną krūvą ir nenoriu, kad suplėktų. Dar grėblys lapams grėbt, darže neturiu, ką su juo veikt.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 08 29, 11:08)
Niekaip nesuprantu, ką grėbot.

čia tik vaizdingas posakis buvo smile.gif Ne grėbliu, o rankytėm pro mulčą prasikalusias žoles turiu išrankiot ar iškarpyt. Ir taip, ir taip man ilgas procesas.
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2013 08 29, 11:02)
o dabar prašau išsamiau - kaip dezinfekuojat šiltnamį, kai ten žiemai lieka vynuogės? sieros šaškės nebeuždegsi juk  g.gif

aš tai ir taip tos šaškės nedeginu, kad ir tušti šiltnamiai lieka.. Niekaip nedezinfekuoju, tik visokius augalų likučius išnešu.
Atsakyti
Tikrai kažkas ne taip daroma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 08 29, 11:57)
Tikrai kažkas ne taip daroma  4u.gif

ten pas tave kažkas ne taip - perdaug viskas idealu. Įtartina net - gal ten naktim nykštukai darbuojasi? g.gif biggrin.gif

Pas mane aišku, kas ne taip - per daug varpučio, per daug sodinamojo ploto ir per mažai mulčo. Gal kada ir mano apetitas sumažės, išmoksiu su mažiau apsieit. O kol kas darbas myli durnių.. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 29 rugpjūčio 2013 - 12:16