Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(Lerikyte @ 2013 08 26, 17:25)
as galiu duot seklu - gal trecias kartas nemeluos  smile.gif

Gerai butu 4u.gif Nes sejau ir pacios rinktas is parduotuves ir crimson sweet man rodos ir psss gavosi. unsure.gif

Bet uztai cukinijos is pirmo karto bujoja, nebeturiu kur det ir ka daryt is ju biggrin.gif

Atsakyti
parsivezem ir mes viena dryzuota arbuzika namo vakar. Dar butume augine, bet pakele mb pastuksent, demes geltonos apziuret, o ten skyle , kad pirstas telpa doh.gif blink.gif kas ten sugalvojo jame apsigyvent kazi g.gif peliukas koks g.gif zodziu a teip a teip turbut butu supuves, tai parsivezem namo. bet dar nepjovem. Jauciu zalias bus dar , neprinokes verysad.gif o svere 5.1 kg
Atsakyti
Arbūzus vaikai jau kasdien skerdžia ax.gif , vienas buvo vos pakeliamas, bet dar neprinokusį nulupo.
O vat melionų tiek atsivalgėm, kad žiūrėt nebenoriu schmoll.gif Vakar parvilkau du kibirus jų , tokie nedičkiukai, kai kurie pernokę, kai kurie bando pūti. Nesugalvojau kur juos panaudoti, pasidariau 7 litrus nektaro. Kadangi melioniukai buvo jau sviesto konsistencijos, tai nulupau, išėmiau sėklas ir perplovus sublenderiavau. Gavosi gražios geltonos spalvos ir malonaus kvapo tyrė, įpyliau dar ketvirtadalį tūrio vandens, įspaudžiau porą citrinų ir užvirus išpilsčiau. Gal rudenį maišysiu su obuolių sultimis ar žiemą išgersim ir vienas.
Dar pasidariau jų konservuotų, gal kokiam pyragui tiks, ir džiovintų turiu.Šitie tai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 08 26, 14:44)
Šiandien tris laiškučius išsiunčiau. Tai laukit mergaitės pašto balandukų. Kažkuriai turiu įdėt dar habanerų tai dar nesiunčiau.
Ale panos jūs duodat. Viena sugebėjo šokoladą įgrūst į voką, kita net pinigą įdėt  lotuliukas.gif  nereikia man nieko, baikit juokus. Paskui dar sėklos nedygs, tai sąžinė mane grauš  biggrin.gif  nors lygtais dariau kaip saintlita daro. Perploviau ir kiekvieną sėklikę nutryniau su rankšluosčiu, kad ta plėvelė nusiimtų. Ant saulės nedžiovinau...... 
Bet va irgi jau ne vieną arbūzą pjovėm, o va sėklai pasilikau tik iš vieno. Tai negaliu net ir dalintis labai.

Už dyką negalima duot, iš sėklos išeisit, nors po centą reikia imti smile.gif . Čia senolių išmintis ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 08 26, 22:34)
Arbūzus vaikai jau kasdien skerdžia ax.gif , vienas buvo vos pakeliamas, bet dar neprinokusį nulupo.
O vat melionų tiek atsivalgėm, kad žiūrėt nebenoriu schmoll.gif Vakar parvilkau du kibirus jų , tokie nedičkiukai, kai kurie pernokę, kai kurie bando pūti.  Nesugalvojau  kur juos panaudoti, pasidariau 7 litrus nektaro. Kadangi melioniukai buvo jau sviesto konsistencijos, tai nulupau, išėmiau sėklas ir perplovus sublenderiavau. Gavosi gražios geltonos spalvos ir malonaus kvapo tyrė, įpyliau dar ketvirtadalį tūrio vandens, įspaudžiau porą citrinų ir užvirus išpilsčiau. Gal rudenį maišysiu su obuolių sultimis ar žiemą išgersim ir vienas.
Dar pasidariau jų konservuotų, gal kokiam pyragui tiks, ir džiovintų turiu.Šitie tai  thumbup.gif

O koks tų skaniųjų melionų pavadinimas ax.gif / ir aš tokių noriu doh.gif
Atsakyti
prapjovem, vidus baltas, vos rausvas verysad.gif verysad.gif verysad.gif saldus, nu bet ... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 08 26, 22:34)
O vat melionų tiek atsivalgėm, kad žiūrėt nebenoriu schmoll.gif Vakar parvilkau du kibirus jų , tokie nedičkiukai, kai kurie pernokę, kai kurie bando pūti.  Nesugalvojau  kur juos panaudoti, pasidariau 7 litrus nektaro. Kadangi melioniukai buvo jau sviesto konsistencijos, tai nulupau, išėmiau sėklas ir perplovus sublenderiavau. Gavosi gražios geltonos spalvos ir malonaus kvapo tyrė, įpyliau dar ketvirtadalį tūrio vandens, įspaudžiau porą citrinų ir užvirus išpilsčiau. Gal rudenį maišysiu su obuolių sultimis ar žiemą išgersim ir vienas.
Dar pasidariau jų konservuotų, gal kokiam pyragui tiks, ir džiovintų turiu.Šitie tai  thumbup.gif

Gal galima paprasyti tu skaniuju ir taip gerai deranciu melionu seklyciu? blush2.gif jus juos lauke auginot ar siltnamyje?

QUOTE(Lusasita @ 2013 08 26, 23:27)
prapjovem, vidus baltas, vos rausvas  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  saldus, nu bet ... verysad.gif

mums su pirmuoju prapjautu arbuzu irgi taip buvo. si savaitgali vaziuosim pas uosvius vel tai ziuresim kaip bus su kitais. Turbut jau reiks visus pjauti, nes paskui nezinau kada vel atvyksim doh.gif blogai kai savo darzo neturi, o uosviu toliu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 08 26, 21:34)

nu tu duodi biggrin.gif As tik viena paragavau, dabar laukiu kol prinoks kiti( pas mane viso kokiu 10 tik) Vienas jau kvepia, sia savaite skinsiu. Auginu emir melioniukus, o pas tave kokie?
Arbuzu symet nebandziau auginti, bet prisiskaicius cia ir vaizdu prisiziurejus, kitais metais noresiu ir as blush2.gif Nors labai nedrasu seklu prasyti, vis kaupiuosi, neuzilgo i AZ pradesiu rasyti su prasymais blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2013 08 26, 23:20)
O koks tų skaniųjų melionų pavadinimas ax.gif / ir aš tokių noriu doh.gif

Ir man smalsu sužinoti bigsmile.gif . Kitais metais tikrai sėsiu, nors ir be šiltnamio g.gif

QUOTE(zikas1970 @ 2013 08 27, 09:26)
Nors labai nedrasu seklu prasyti, vis kaupiuosi, neuzilgo i AZ pradesiu rasyti su prasymais  blush2.gif

Kaip supratau pasiskaičius temą, dauguma Sniegius (arbūzus) augino. Ar būna šitų sėklų parduotuvėse?
Jei tik kuri narė turės parduodamų, tai ir aš norėčiau nusipirkti.
Ne visada spėju temą skaityti, tai kad neprožiopsočiau g.gif
Atsakyti
O kiek vietos užimtų šiltnamyje 1 melionas?
Man su arbūzais šiemet irgi nesigavo, iš pradžių nedygo, paskui vienas lauke visai suvargo, o šiltnamyje užaugo dviejų kumščių dydžio, bet lapai visi nurudavo, tai vargiai ar didesnis beužaugs.
Matyt perlaisčiau, kažkodėl buvau sugalvojus, kad lieti reik dažnai, tai aš kas antrą dieną jį laisčiau. Megzdavo labai daug, bet visi nukrisdavo verysad.gif
Jei kas dar turit lyšnų sėkliukių, gal galėtumėte pasidalint?
O ir arbūzą mielai nusipirkčiau, jei kas per daug priauginot 4u.gif
Atsakyti
Nepasakyčiau kad tie mažiai patys skaniausi, tik dera be proto vos didesniais už obuolį vaisiais. Vadinasi Blondy F1. Perku kasmet turguje sėklas. Labai šleikščiai net saldūs, tokie su krakmolo prieskoniu. Dar labai panašūs pagal išvaizdą ir skonį Charentais , iš Maxės pirktos sėklos, tik šie tokie labiau beskoniai, nepatiko. Skanūs Ananas ir dar laukiu Melbos. Turiu gigantų Muskatnaja Belaja, vienas buvo daug didesnis už trilitrinį stiklainį, pamiršau pasverti, bet ėmė ir persprogo. Nuskyniau dar neprinokusį, žalsvas minkštimas ir skonis turėtų būti thumbup.gif Laukiu, kada kiti dičkiai prinoks, atrodo įspūdingai. Sėklų tai pilna, bet tai jau bus nebe veislė, nes visi augo kartu ir persikryžmino. Bet visų sėklos pirktos Lietuvoje, kai pavasarį pirksiu, galėsim pasidalinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 08 25, 20:39)
mačiau ir supykau  doh.gif  Jei rašo apie aną augintoją, tai gal galėjo ir JOS arbūzų nuotrauką įdėti, o ne svetimą?

Nu ir ko čia pykt,straipsniukas apie arbūzus gi ?Taigi,kai įdės tavo karutį kartu su straipsniu pvz.tokia antrašte Demaskuoti nelegalūs arbūzų pardavėjai arba Gudrūs kontrabandininkai slėpė kvaišalus arbūzuose,va tada galėsi pykt biggrin.gif

Mergės,ką dar galima daryt iš spagetinės cukinijos.Bandžiau įdarytą faršu,nu nelabai nelabai schmoll.gif O derlinga be proto...
O moliūgai dabar vien tik moteriškais žiedais žydi,tik mezga vieną po kito.Sugalvojo rudeniop,kai jau po laiko,kai nespės subręst.Aišku,užteks ir tų kiek yra,bet gal juos kaip nors anksčiau pasėt reiktų g.gif Ale,kaip jie metriniai prigytų ir kur juos dėt iki išsodinimo...
Atsakyti
Na, mes avo mazuosius melioniukus jau sudorojome, nedaug buvo. Kitais metais manau vel sodinsiu ir dar kito noreciau, kur gerai dera ir daug , daug ju buna ax.gif .
Del moliugu, kaip minejau pas mane du dideli moliugai, vis laukiu kada bus galima skinti, kaip minejo - reikia laukti kol sumedes kotas. O kaip tas sumedejes kotukas atrodo? blush2.gif
Labai bijau netekti moliugu..... blush2.gif
Atsakyti