Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo operos

QUOTE(Aimeja @ 2010 09 03, 13:54)
Geras filmas ne tik pamoko, jis lieka atmintyje, jį norisi dar kartą pažiūrėti, suvirpina dūšią.  Kažin kiek meksikiečių serialų norėtumete pamatyti ši naujo.

Šokoladas-meilės artimui
Žalia mylia-nemoku net apsakyti, bet įsirėžia į atminį ir širdį.
Palikti sniegynuoe-ypač didelės meilės gyvūnui, pagalbos draugui, iš vis gerų jausmų suteikia.
Forestas Gampas - ai ką čia ir sakyti.
Aš nemoku net žodžiais apsakyti, bet kai po filmo širdyje kažkas krebžda, o akyse drėgna, tada suprantri jo prasmę.
Kažin kas lieka po muilo operos.

O kuo šie filmai susieti su serialais (nebūtinai meksikietiškais)? g.gif Nejau dabar turim pulti žiūrėti tokius filmus? Beto tikrai geri filmas išleidžiamas į metus kokį kartą..

Ir apskritai, kas per žmonių mąstymas, kas per nemokėjimas priimti kito nuomonės, pomėgių doh.gif Ir dar vadina save išsilavinusiais žmonėmis.. Matai kinai, koncertai, restoranai ir t.t. Ar jus viso to discoveris ir visa kita išmokė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cindy: 03 rugsėjo 2010 - 16:13
QUOTE(cindy @ 2010 09 03, 17:07)
O kuo šie filmai susieti su serialais (nebūtinai meksikietiškais)? g.gif  Nejau dabar turim pulti žiūrėti tokius filmus?  Beto tikrai geri filmas išleidžiamas į metus kokį kartą..

Ir apskritai, kas per žmonių mąstymas, kas per nemokėjimas priimti kito nuomonės, pomėgių doh.gif  Ir dar vadina save išsilavinusiais žmonėmis.. Matai kinai, koncertai, restoranai ir t.t. Ar jus viso to discoveris ir visa kita išmokė?


matyt, tik pažiūrėjus filmą suprato, kaip reikia mylėt artimą ir kaip reikia mylėt gyvūnus... be filmo to nesuprast irnesakyk.gif
Atsakyti
Man atrodo tie paminėti dalykai, kaip meilė artimui, meilė gyvūnams ir taip elementariai aiškūs. Ar čia yra taip, kad buvo buvo toks dundukas žmogus, pažiūrėjo filmą Šokoladas ir viiiiskas, suprato kaip reikia mylėti savo artimą. Nu apsurdas kažkoks.
Atsakyti
Kokių keistų pasisakymų čia radau blink.gif . Ar tai, jog pažiūriu kokią muilo opera reiškia, jog man daugiau niekas neįdomu ir klausausi visokių stano, yvų ir t.t . Man tokia muzika visiškai nepatinka ir ji man nepriimtina, bet ar aš turiu teisę žeminti tokią muziką klausančius? Tikrai ne. Be to labai mėgstu dokumentinius, istorinius filmus. Ar tai jau nedera prie telenovelių žiūrėjimo? Be to telenovelėse man patinka mintis, jog meilė yra vienintelė ir tyra, žinoma dažnai tai rodoma naivokai ir pan. Bet vis dėlto man gražu pažiūrėti 4u.gif . Nors telenovelių yra visokių, aišku būna ir labai nevykusių, bet kiekvienas atsirenka kas jam prie širdies.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nox: 05 rugsėjo 2010 - 16:51
Aha, ir multikai yra blogai, juos vaikams reikia visai uzdrausti ir isvis vaikai yra blogai, nes jie gadina intelektualu gyvenima.
Siaip tai ne meksikieciu serialai parodo zmogaus isprusima, o veikiau kitu drabstymas purvais ir saves isaukstinimas.
Beje Marijos Antiuanetes pastatymas siuolaikinis yra apgailetinas, iskraypytos frazes ir faktai, taigis gal geriau multiniai serialai nei istorijos parodija.

Man asmeniskai filmas yra atsipalaidavimo budas, serialas foninis garsas kuiciantis virtuveje.
Beje labai idomiai cia nuskambejo, kad is filmu galima kazko ismokti biggrin.gif , ypac is holivudinio sirpatriebo thumbup.gif jausmu meiles artimui bla bla bla... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 08 rugsėjo 2010 - 07:06
QUOTE(xxkamane @ 2010 09 08, 07:52)
*Aha, ir multikai yra blogai, juos vaikams reikia visai uzdrausti ir isvis vaikai yra blogai, nes jie gadina intelektualu gyvenima.
**Siaip tai ne meksikieciu serialai parodo zmogaus isprusima, o veikiau kitu drabstymas purvais ir saves isaukstinimas.
***Beje Marijos Antiuanetes pastatymas siuolaikinis yra apgailetinas, iskraipytos frazes ir faktai, taigis gal geriau multiniai serialai nei istorijos parodija.

****Man asmeniskai filmas yra atsipalaidavimo budas, serialas foninis garsas kuiciantis virtuveje.
*****Beje labai idomiai cia nuskambejo, kad is filmu galima kazko ismokti biggrin.gif , ypac is holivudinio sirpatriebo thumbup.gif  jausmu meiles artimui bla bla bla...  thumbup.gif

*O kas čia apie multikus rašė? Ar aš ką praleidau?
** Ne meksikietiški serialai parodo žmogus išprusimą, bet galėjimas juos žiūrėti neabejotinai parodo žmogaus ribotumą. Tai yra mano nuomonė, aš turiu lygiai tokią pat teisę ją parašyti, kaip ir Jūs priešingą, ir tai nėra joks savęs aukštinimas.
*** O ką, Marijos Antuanetės visos kalbos buvo stenografuotos, kad, Jūsų nuomone, jos frazės filme iškraipytos lotuliukas.gif . Tai, kas užfiksuota istorijos šaltiniuose, padaryta taip pat konkrečių žmonių, tai yra tik praeities ženklai. Meno kūriniai, o tokie (daugiau ar mažiau) ir yra kino filmai ar teatro spektakliai istorinėmis temomis, visai nebūtinai turi laikytis net žinomų istorinių faktų, gali žymiai laisviau su jais elgtis.
****Žr. ** punktą, nes vadinamasis "garsinis fonas" iš tiesų yra "garsinė tarša" dėl to, kad jo nesant tektų apie ką nors mąstyti.
*****Kasmet pastatoma 2-3 filmai, iš kurių galima šio to išmokti (pvz., tuo man buvo įdomus filmas "Frida", netgi kažkada "Erškėčių paukščiai" kaip Australijos šeimų gyvenimo būdo atspindys), tačiau čia Jūs teisi, meno kūrinių tikslas ne pažintinis, o estetinis. Juk jei įsigyjame kompaktą (nesvarbu, Yvų ar V. Noreikos) ir jį keliasdešimt kartų perklausome, gal ne dėl pažintinio intereso g.gif .
Kiekvienam savo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nutė: 08 rugsėjo 2010 - 08:33
QUOTE(nutė @ 2010 09 08, 08:29)
1.O kas čia apie multikus rašė? Ar aš ką praleidau?
2. Ne meksikietiški serialai parodo žmogus išprusimą, bet galėjimas juos žiūrėti neabejotinai parodo žmogaus ribotumą. Tai yra mano nuomonė, aš turiu lygiai tokią pat teisę ją parašyti, kaip ir Jūs priešingą, ir tai nėra joks savęs aukštinimas.
3. O ką, Marijos Antuanetės visos kalbos buvo stenografuotos, kad, Jūsų nuomone, jos frazės filme iškraipytos  lotuliukas.gif . Tai, kas užfiksuota istorijos šaltiniuose, padaryta taip pat konkrečių žmonių, tai yra tik praeities ženklai. Meno kūriniai, o tokie (daugiau ar mažiau) ir yra kino filmai ar teatro spektakliai istorinėmis temomis, visai nebūtinai turi laikytis net žinomų istorinių faktų, gali žymiai laisviau su jais elgtis.
4. Žr. ** punktą, nes vadinamasis "garsinis fonas" iš tiesų yra "garsinė tarša" dėl to, kad jo nesant tektų apie ką nors mąstyti.
5. Kasmet pastatoma 2-3 filmai, iš kurių galima šio to išmokti (pvz., tuo man buvo įdomus filmas "Frida", netgi kažkada "Erškėčių paukščiai" kaip Australijos šeimų gyvenimo būdo atspindys), tačiau čia Jūs teisi, meno kūrinių tikslas ne pažintinis, o estetinis. Juk jei įsigyjame kompaktą (nesvarbu, Yvų ar V. Noreikos) ir jį keliasdešimt kartų perklausome, gal ne dėl pažintinio intereso  g.gif .
Kiekvienam savo  mirksiukas.gif


1. Kuo skiriasi multiku serialai nuo meksikietisku? Tik auditorijos amziumi.

2. ta pati galiu teigti ir apie amerikietiskus serialaus ir publika. siu serialu kurejai skiriasi mazai, ir dazniausiai issisemia abi puses.

3. kas berasytu ir beimprovizuotu istorija, nematau sasajos tarp baskeciu jos kambaryje ir istoriskai besiklostanciu faktu. Taigi vien del to suabejociau si filma vadinti istoriniu, verciau komedija.

4. Lietuvos radijo pezalai daznai buna daug daugiau bukinantys nei tas "fonas", tas pats ir kitos radijo stotys, ypac kai prasideda rujojanciu paieska vakarinese programose.

5. Geras filmas isleidzimas 1, ir ne Holivudinis, nezinau nei vieno holivudinio filmo is kurio pasisemciau patirties, kad ir jusu mineti erskeciu pauksciai, isgyvensit tokia pat drama? nepasilegsite niekada taip? nemanau, nes net Nostradamusas klydo. Smagu paziureti, atsipalaiduoti, pasimegauti, bet pasimokyti.... g.gif
Taigi tas ribotumas oi koks santykinis dalykas.
Zinot as ir meiles romanu neskaitau ir dedektyvu siuolaikiniu, banalu tuscia ir neidomu. smile.gif
Isivaizduojate megstu klasika, istorija ir dokumentines apybraizas, net fonui pasileisdama meksikietiska seriala, o gal rusiska net neprisimenu koki vakar kanala isijungiau, ai greiciausiai meksikietiska nes krepsinio laukiau.


Baisiausia blogybe, kai zmogus viska priima sau, ir pradeda save tapatinti su herojais ir priimti isgyvenimus kaip savo.
Beje Nute pries tai zinute rasiau ne Jums bigsmile.gif tik isdesciau savo nuomone, nereikia viko priimti asmeniskai mirksiukas.gif

O jei norite gero "istorinio" filmo su gera juoko doze paziurekite gera sena filma "operacija auksines rankeles arba 2000 metu atgal"[ cia rimtai, atsipalaiduosite
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 08 rugsėjo 2010 - 09:08
QUOTE(xxkamane @ 2010 09 08, 09:55)
4. Lietuvos radijo pezalai daznai buna daug daugiau bukinantys nei tas "fonas", tas pats ir kitos radijo stotys, ypac kai prasideda rujojanciu paieska vakarinese programose.

5.  Geras filmas isleidzimas 1, ir ne Holivudinis, nezinau nei vieno holivudinio filmo is kurio pasisemciau patirties, kad ir jusu mineti erskeciu pauksciai, isgyvensit tokia pat drama? nepasilegsite niekada taip? nemanau, nes net Nostradamusas klydo. Smagu paziureti, atsipalaiduoti, pasimegauti, bet pasimokyti.... g.gif
Taigi tas ribotumas oi koks santykinis dalykas.
Zinot as ir meiles romanu neskaitau ir detektyvu siuolaikiniu, banalu tuscia ir neidomu.  smile.gif 
Isivaizduojate megstu klasika, istorija ir dokumentines apybraizas, net fonui pasileisdama meksikietiska seriala, o gal rusiska net neprisimenu koki vakar kanala isijungiau, ai greiciausiai meksikietiska nes krepsinio laukiau.
Baisiausia blogybe, kai zmogus viska priima sau, ir pradeda save tapatinti su herojais ir priimti isgyvenimus kaip savo. 
Beje Nute  pries tai zinute rasiau ne Jums  bigsmile.gif  tik isdesciau savo nuomone, nereikia viko priimti asmeniskai mirksiukas.gif /.../


Mačiau, kad ne man rašėt, bet kaip šiokiai tokiai istorikei, pasirodė labai jau tiesmukas istorinių filmų traktavimas, tai kartu ir dėl kitko parašiau. Ano filmo nemačiau, rašiau abstrakčiai. Tikrai nieko nepriėmiau asmeniškai, bet nuoširdžiai nesugebu suprasti, kaip gali meksikietiškas serialas būti net kaip fonas, mane jie siutina ne tiek naivumu, kiek nežmoniškai prasta vaidyba. Net einant per kanalus nuo jų purto. Šitoj temoj anksčiau rašiau, jog turėtų sumokėt nemažą pinigų sumą, kad vieną seriją ištverčiau. Filmai, kuriuos minėjau, man buvo įdomūs visų pirma savo dokumentine, aplinkos ir buities vaizdų, puse, o ne žmonių santykių patirtimi. Mano virtuvėj Tv nėra, retai ten būnu, kol gyvenom dviese, paprastai ten bendraudavom, dabar - eina Žinių radijas arba LR Klasika.
Ačiū už rekomendaciją, įsivedžiau į savo sąrašiuką mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(nutė @ 2010 09 08, 20:23)
Mačiau, kad ne man rašėt, bet kaip šiokiai tokiai istorikei, pasirodė labai jau tiesmukas istorinių filmų traktavimas, tai kartu ir dėl kitko parašiau. Ano filmo nemačiau, rašiau abstrakčiai. Tikrai nieko nepriėmiau asmeniškai, bet nuoširdžiai nesugebu suprasti, kaip gali meksikietiškas serialas būti net kaip fonas, mane jie siutina ne tiek naivumu, kiek nežmoniškai prasta vaidyba. Net einant per kanalus nuo jų purto. Šitoj temoj anksčiau rašiau, jog turėtų sumokėt nemažą pinigų sumą, kad vieną seriją ištverčiau. Filmai, kuriuos minėjau, man buvo įdomūs visų pirma savo dokumentine, aplinkos ir buities vaizdų, puse, o ne žmonių santykių patirtimi. Mano virtuvėj Tv nėra, retai ten būnu, kol gyvenom dviese, paprastai ten bendraudavom, dabar - eina Žinių radijas arba LR Klasika.
Ačiū už rekomendaciją, įsivedžiau į savo sąrašiuką  mirksiukas.gif .


tai kad ner uz ka, 4u.gif
malonios perziuros, jei pavys surasti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nox @ 2010 09 05, 17:45)
Kokių keistų pasisakymų čia radau  blink.gif . Ar tai, jog pažiūriu kokią muilo opera reiškia, jog man daugiau niekas neįdomu ir klausausi visokių stano, yvų ir t.t . Man tokia muzika visiškai nepatinka ir ji man nepriimtina, bet ar aš turiu teisę žeminti tokią muziką klausančius? Tikrai ne. Be to labai mėgstu dokumentinius, istorinius filmus. Ar tai jau nedera prie telenovelių žiūrėjimo? Be to telenovelėse man patinka mintis, jog meilė yra vienintelė ir tyra, žinoma dažnai tai rodoma naivokai ir pan. Bet vis dėlto man gražu pažiūrėti 4u.gif . Nors telenovelių yra visokių, aišku būna ir labai nevykusių, bet kiekvienas atsirenka kas jam prie širdies.

Geriau nepasakysi,bent aš lygiai taip galvoju,nėra nė ką pridėti
Atsakyti
QUOTE(Almera @ 2010 09 01, 11:48)
O siaube... atsitiktinai uzklydau i sia tema... pirma ir paskutini karta. Bet pakraupau kad yra ziurinciu serialus!!! Zemas lygis!

Jūs tikriausiai išvis nežiūrite televizoriaus, nes tik visai nežiūrintis televizoriaus galėtų reikšti tokią nuomonę.
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2010 09 03, 08:04)
O jūs kada nors pagalvojote apie tų serialų išliekamąją vertę? Pagal tai ir sprendžiama kas vertinga , kas ne. Štai baigėsi serialas, kas liko naudingo, prasmingo, jums norisi jį žiūrėti dar kartą, na ko pasimokėte? Aš manau filmas turi sujaudinti, palikti kažką mintyse, o ne tapti fonu namuose. Taip auga mergaitės , mato, kad mamos kiurkso prie to teliko, dūsauja dėl Chuano palikusio Marianą ir taip kasdien , metai iš metų. Ar toks vaikas eis į spektaklį, gerą kiną, gražų koncertą, abejoju? Man tie serialai yra konkretus žmogaus bukinimas visom prasmėm.

Meksikiečių serialas "Liepsnojantis deglas" paskatino šiek tiek pasidomėti Meksikos istorija ir seriale rodytais istoriniais veikėjais. Su malonumu dar kartą pažiūrėčiau kolumbiečių serialą "Kava kvepianti moterimi" ir pasiklausyčiau muzikos, šis serialas paskatino pasidomėti kava. Patiko brazilų serialas "Nesutramdoma Hilda", venesueliečių serialas "Kerėtoja", meksikiečių serialas "Mirti du kartus" ir dar daugelis kitų serialų.
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2010 09 03, 13:53)
Nei vienas filmas kažko neišmoko, žiūrėdamas filmus vargu ar išmoksi kaip mylėti savo artimą.



na, kai esi vaikas, paauglys, jaunuolis, kažkiek išmoko - filmai ir kaip mokomoji medžiaga gali būti naudojami. beje, keliuose serialuose taip pat buvo mokomasis grūdas : per Naivuolę buvo akcentuojama moterų švietimas, etc., per Pamotę reklamuojama Meksikos sidabras. aišku, tai skirta ne mūsų auditorijai, o vietinei Pietų Amerikos. ir apskritai visuose serialuose triumfuoja gėris.

tai va, o šiaip jau esu tokio amžiaus, kad iš filmų nesimokau. nei iš serialų, nei iš filmų. nebent po kokio filmo galiu susirasti ir perskaityti kūrinį, pagal kurį jis buvo pastatytas, ar pan. o ir meilės artimui, ir šaliai, ir kt. išmokau jau seniai, istorijos, pažiūrėjusi filmą, nepradėsiu studijuoti.
Papildyta:
QUOTE(cindy @ 2010 09 03, 16:07)

Ir apskritai, kas per žmonių mąstymas, kas per nemokėjimas priimti kito nuomonės, pomėgių doh.gif  Ir dar vadina save išsilavinusiais žmonėmis.. Matai kinai, koncertai, restoranai ir t.t. Ar jus viso to discoveris ir visa kita išmokė?



drinks_cheers.gif
Atsakyti