Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvo persekiojimas ir ribojanti nutartis

QUOTE(Kalė intrigantė @ 2006 06 07, 12:29)
Sveiki,
Atsiprašau, nesugalvojau, kaip tiksliau suformuluoti pavadinimą.
Situacija tokia. Motina viena augina 2,5 vaiką, tėvystė nenustatyta. Vaiko tėvas niekada nenorėjo oficialiai pripažinti tėvystės. Tačiau jau 3 metus nuolatos persekioja motiną, grasina žmogžudyste, kūno sužalojimu, vaiko pagrobimu. Prieš kelis mėnesius policijoje buvo parašytas pareiškimas, po to grasinimai liovėsi, tačiau jis vis tiek atvažiuoja prie jos namų, skambina (maždaug 50 - 200 skambučių per kelias valandas), rašo SMSus, pasakodamas, ką ji veikia, kad ji būtų tikra, jog jis laukia ir bet kada pasiruošęs įvykdyti grasinimus. Policijoje buvo parašytas dar vienas pareiškimas. Tačiau policija nusikaltimo neranda ir veiksmų imsis tik tada, kai bus pagrobtas vaikas arba sužalota jo motina. Policijoje suteikė informaciją, kad galima kreiptis į teismą ir gauti nutartį, draudžiančią prisiartinti prie asmens arčiau nei, tarkim, 15 metrų.
Klausimas. Ar tokioje situacijoje yra tikimybė gauti tą ribojančią nutartį? Juk policija atliko tyrimą ir nieko nusikalstamo nerado. Teismo išlaidas, kaip suprantu, turėtų apmokėti ta pusė, kuri prašo nutarties? Jei teismas patenkintų prašymą, ar yra galimybė atgauti išlaidas? Ir dar, jei tokia nutartis įsigalios, kas gresia, jei ji bus pažeista?

Štai mano klausimas, kurį uždaviau teisininkui. Dar kartą rašau čia, nes noriu sužinoti ne tik teisinę informaciją, bet ir praktinę - gal kuri susidūrėte? Dar pridėsiu, kad vyriškis nevengiantis apeiti įstatymus, o sąžinę jam greičiausiai išoperavo vaikystėje. Motina pergąsdinta - krūpčioja nuo kiekvieno garso laiptinėje, bijo išeiti pasivaikščioti su vaiku, eina tik kur būtiniausia. Auklės pasamdyti negali - niekas nenori prižiūrėt vaiko, kai į komplektą gauna dar ir psichopatą už durų. Su vyriškiu žmoniškai susišnekėt neįmanoma. Kelis kartus bandė, buvo įsileidusi į namus, bet jis koliojo ir smurtavo prieš motiną vaikui matant, bandė išprievartauti. Gal žinote, ar kokios Vaikų teisės čia galėtų įsikišti? Juk grasinama ir vaikui, ne tik motinai.
Atsakyti
QUOTE(Kalė intrigantė @ 2006 06 07, 12:42)
Štai mano klausimas, kurį uždaviau teisininkui. Dar kartą rašau čia, nes noriu sužinoti ne tik teisinę informaciją, bet ir praktinę - gal kuri susidūrėte? Dar pridėsiu, kad vyriškis nevengiantis apeiti įstatymus, o sąžinę jam greičiausiai išoperavo vaikystėje. Motina pergąsdinta - krūpčioja nuo kiekvieno garso laiptinėje, bijo išeiti pasivaikščioti su vaiku, eina tik kur būtiniausia. Auklės pasamdyti negali - niekas nenori prižiūrėt vaiko, kai į komplektą gauna dar ir psichopatą už durų. Su vyriškiu žmoniškai susišnekėt neįmanoma. Kelis kartus bandė, buvo įsileidusi į namus, bet jis koliojo ir smurtavo prieš motiną vaikui matant, bandė išprievartauti. Gal žinote, ar kokios Vaikų teisės čia galėtų įsikišti? Juk grasinama ir vaikui, ne tik motinai.

Idomu, ka atsake teisininkas? Siaip is tikruju, nieko ta vargse moteriske nepadarys, nes teisesauga nesikisa i tokius konfliktus. Man paciai tokios situacijos, aciu Dievui, neteko patirti, taciau galiu papasakoti, kaip issisuko pusbrolio pirmoji zmona. Niekas, aisku, ten jai negrasino, nepersekiojo ir pan, tiesiog norejo gal atkersyti exvyrui, kuris vede antraja, isardziusia grazia seima, gal ir pinigu panoro, nes buves vyrelis laaabai turtingas,-zodziu, priezasties nezinau, bet po vieno exvyro apsilankymo buvusios zmonos namuose, lankant dukra ir isgerus vyno(?), kita diena pirmoji zmona kreipesi i policija su kaltinimu, kad exvyras ja isprievartavo. Pusbrolis viska neigia, deja, buvo atlikta teismine ekspertize-taip, rasta pirmoje zmonoje( doh.gif ) ir ant patalynes jo spermos likuciu, DNR sutampa. Pusbrolis aiskina, kad pati exzmona ji nugirde ir i lova pasigulde(ax, tie vargsai vyrai doh.gif ). Reziume- pusbroliui teistumas doh.gif jo, kaip tevo, teises apribotos (gal ir atimtos, nesidomejau g.gif ), uz moraline skriauda pirmoji gavo berods 10000 lt.
Zodziu, saunuole moteriske, suriete i ozio raga vyruka thumbup.gif Nesvarbu, kad ir mano pusbroli thumbup.gif
Mano patarimas gal ir kvailokas ir nevietoj-bet gal tikrai reikejo leistis isprievartaujamai? g.gif Butu atsikraciusi prietrankos visam gyvenimui, ir laimingai bei saugiai paskui gyvenusi, o prievartautoju kalejime, oi, kaip nemegstama... thumbup.gif
Atsakyti
Patarimas iš tiesų skamba žiauriai, bet man ir pačiai tokia mintis kilo beskaitant istoriją. Svarbiausia, kad nesugalvotų prezervatyvo užsimaut ir kad vėl nepastotų. Jo, žiaurus gyvenimas Lietuvoje. Pirma tave užmuša, o tada jau įsikiša ir policija. O iki tol - skambinti telefonu neuždrausta.
Atsakyti
Siaip tikrai idomu o ka gi tau pasake teisininkas? g.gif
Nes kai as skyriaus, vienu metu irgi galvojau kad jau teks kreiptis i teisma del persekiojimo. Tada man advokatas buvo pasakes, kad jei teisme gauciau ta ribojancia nutarti kad pvz mano vyrui draudziama artintis prie mano namu per 100m, tai vos tik jis priartes kad ir 90m. as jau galiu skambint policijai ir ji issiveza. Tik irodyt kad jis tave tikrai persekioja sunkoka - cia jau pravercia turet parasius kuo imanoma daugiau pareiskimu policijoj, kaimynu liudijimai ir pan.... doh.gif Teismo islaidas pradziai teks apsimoket paciai, bet jei laimesi - vyrelis tures tau sugrazinti:) Tik nepamirsk susirink visu popieriuku kur ir kiek mokejai, bo bus kaip man - pirmoji advokate nedave jokio popieriuko irodancio kiek mokejau uz konsultacijas ir pan, taigi ir teismui nieko nepateikiau ir pinigeliu situ neatgavau:(

O dar vienas momentas man neaiskus g.gif Kiek zinau policija nesikisa i seimyninius ir pan.konfliktus, na kai tu pati isileidi zmogu i namus ir tada susimusat ar pan. Bet jeigu jis tau - ne sutuoktinis, t.y.svetimas zmogus, ir triuksmauja ne tavo bute o pvz laiptineje, t.y. viesoje vietoje, tai jau policija lyg ir privalo isikist? g.gif
Atsakyti
Teisininkas kol kas nieko neatsakė. Ten jau daug neatsakytų klausimų yra, kažkur prapuolė konsultantas g.gif
Na, o jei vieninteliai įrodymai - pareiškimai policijoje? Po smurto mėlynių, sumušimų akivaizdžių nelieka, kitą dieną nė nematyt. Taip kad tik žodžiai, vienas sako mušė, o kitas - nemušiau. Va ir įrodyk. O jei iškelta byla, gal prokuratūra gali pareikalauti kokios išklotinės iš telefoninio operatoriaus, kokios žinutės siųstos, kiek skambinta? Nes daugiausia teroras vyksta telefonu.
Atsakyti
QUOTE(Kalė intrigantė @ 2006 06 08, 11:39)
Teisininkas kol kas nieko neatsakė. Ten jau daug neatsakytų klausimų yra, kažkur prapuolė konsultantas g.gif
Na, o jei vieninteliai įrodymai - pareiškimai policijoje? Po smurto mėlynių, sumušimų akivaizdžių nelieka, kitą dieną nė nematyt. Taip kad tik žodžiai, vienas sako mušė, o kitas - nemušiau. Va ir įrodyk. O jei iškelta byla, gal prokuratūra gali pareikalauti kokios išklotinės iš telefoninio operatoriaus, kokios žinutės siųstos, kiek skambinta? Nes daugiausia teroras vyksta telefonu.

Keista, kad kita diena jau nera zymiu smurto, nes kaip suprantu tas spurtas ziaurus. Ir manau, kad imanoma kazka padaryti, nes juk nei sutuoktis, nei gyvenantis tavo namuose asmuo.
Daug ka reikstu liudininkai.
Atsakyti
QUOTE(vota @ 2006 06 08, 18:50)
Keista, kad kita diena jau nera zymiu smurto, nes kaip suprantu tas spurtas ziaurus. Ir manau, kad imanoma kazka padaryti, nes juk nei sutuoktis, nei gyvenantis tavo namuose asmuo.

nieko čia keisto. mano tėvas tarnavo spec padaliny, tai ne kartą yra pasakojęs jog galima žmogu taip atvelėt, kad kelias dienas iš lovos nesikels o mėlynių nerasi. Mano mama savo kailiu tai patyrė, laimei tai daugiau nepasikartojo, kuom sugazdino nežinau, bet tai nebepasikartojo.
Atsakyti
baisu. reik tikėtis kad vargšė moteris vis tik ras kokią išeitį.
aš šioje istorijoje neaišku tik "motina viena augina 2,5 vaiką, tėvystė nenustatyta. Vaiko tėvas niekada nenorėjo oficialiai pripažinti tėvystės. Tačiau jau 3 metus nuolatos persekioja motiną, grasina žmogžudyste, kūno sužalojimu, vaiko pagrobimu" , vadinasi tai nėra oficialūs sutuoktiniai. vadinasi, jei prie manęs gatvėje prieitų koks nepažįstamas idiotas ir pradėtų grasinti man arba vaikui, ir dar neduok Dieve, tai tęstųsi, aš irgi negalėčiau tikėtis policijos pagalbos???
juk kaip supratau jis yra iš esmės svetimas žmogus, jo net tėvystė nenustatyta???
Atsakyti
QUOTE(vota @ 2006 06 08, 18:50)

Na, neišdėsčiau detalių. Kažkada gavo gerai, nesikreipė niekur, galvojo, išėjo ir nebegrįš, viskas pasibaigs. Kai pabaigos nematyt, pradėjo lankytis policijoje, vyriškis turbūt nusigando biškį, tai taip nebepuola. O nuo stumtelėjimo ar suspaustos rankos lieka tik paraudimas, kurio kitą dieną nė nematyt. Fizinis skausmo sukėlimas taip pat baudžiamas pagal įstatymus. Teoriškai. O praktiškai tą dar reikia įrodyt.

QUOTE(Rutele24 @ 2006 06 09, 00:57)
baisu. reik tikėtis kad vargšė moteris vis tik ras kokią išeitį.
aš šioje istorijoje neaišku tik "motina viena augina 2,5 vaiką, tėvystė nenustatyta. Vaiko tėvas niekada nenorėjo oficialiai pripažinti tėvystės. Tačiau jau 3 metus nuolatos persekioja motiną, grasina žmogžudyste, kūno sužalojimu, vaiko pagrobimu" , vadinasi tai nėra oficialūs sutuoktiniai. vadinasi, jei prie manęs gatvėje prieitų koks nepažįstamas idiotas ir pradėtų grasinti man arba vaikui, ir dar neduok Dieve, tai tęstųsi, aš irgi negalėčiau tikėtis policijos pagalbos???
juk kaip supratau jis yra iš esmės svetimas žmogus, jo net tėvystė nenustatyta???

Policijos pagalbos visada galima tikėtis. Irgi teoriškai. O praktiškai dar reikia sugebėt išsitraukt mobilų, paskambint 112, smulkiai apibūdinti situaciją ir nurodyti buvimo vietą, kai tuo pat metu tau dar plėšia vaiką iš rankų. Na, o viskam pasibaigus reikia eiti į policiją, rašyti pareiškimą. Policija išsikviečia bičiuką, apklausia, liudininkų nėra, nusikaltimo nėra. Ir vėl viskas iš pradžių.
Atsakyti
Kadangi jau išsivystė diskusiją apie tėvo valdžios apribojimą, gal geriau atskirti ją į kitą temą. Domina patirtis tų, kurios tai praėjo.
Atsakyti
Bandžiau kalbėtis su advokate. Mūsų atveju advokatės nuomonė - nėra perspektyvų. Tas pokalbis buvo kažkur prieš metus.
Vis pagalvoju, kad nepaisant visų "prastų perspektyvų" reikėtų pabandyti....
Todėl irgi labai domina kitų mamyčių patirtis šiuo klausimų.
Atsakyti
na as isivaizduoju, kad tai nelengva. Nes teko girdeti, kad teismai blogiems "tevams"irgi duoda sansa pasitaisyti ir pan. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angel99: 14 rugpjūčio 2009 - 14:02