Labux,
Mes su savo ex si klausima issprendeme labai paprastai: pas notare patvirtinome, kad jis nemokes alimentu, tuo tarpu nereikalaus islaikymo is vaiko sulaukus pilnametystes ir pats atsisako visom prasmem dalyvauti vaiko gyvenime (auklejime ir pan.).
Advokate sake,kad teisminio ginco metu sis rastas bus kaip irodymas (jei taip atsitiktu).
Mes su savo ex si klausima issprendeme labai paprastai: pas notare patvirtinome, kad jis nemokes alimentu, tuo tarpu nereikalaus islaikymo is vaiko sulaukus pilnametystes ir pats atsisako visom prasmem dalyvauti vaiko gyvenime (auklejime ir pan.).
Advokate sake,kad teisminio ginco metu sis rastas bus kaip irodymas (jei taip atsitiktu).
QUOTE(savininke @ 2009 08 18, 00:57)
Labux,
Abejoju,ar tai leidzia civilinis kodeksas.
QUOTE(daugvaikuciu @ 2009 08 18, 03:22)
Abejoju,ar tai leidzia civilinis kodeksas.
Pagristai abejoji, nes neleidzia.
QUOTE(Respect @ 2009 08 20, 14:58)
Gal kas susidurete - ar VTAT registruoja kazkaip skundus, kad tevas piktybiskai vengia kalbetis apie vaika, jau nekalbu apie dalyvavima auklejime ar bent pasimatymus su vaiku? Kiek zinau biologiniai gali skustis, jei motina neleidzia, bet ar galima motina rasyti oficialu rasta?
Galite parasyti, turetu priimti, manau. Bent jau taip busite apdrausta.
Jei kreipsites i teisma, del tevo valdzios apribojimo galesite tai patvirtinti ir tuo skundu ir atsakymu i ji (nes VTAT tures susitikti su tevu ir rastiskai atsakyti jums).
QUOTE(savininke @ 2009 08 18, 00:57)
Labux,
Ir ką patvirtino notaras? Parašo ant dokumento tikrumą? Pasitikrinkite.
Negalima atsisakyti alimentų, nes tai ne jūsų pinigai, o vaiko.
Necituosiu visų kitų mamyčių, bet bendrai parašysiu apie CK 3.205str. Pilnamečių vaikų pareiga išlaikyti savo tėvus.
Galiu tik pagirti tas mamytes, kurios žvelgia į ateitį ir numato šio straipsnio pasekmes vaiko gyvenime. Jei biologinis tėvas nemoka išlaikymo, nebendrauja su vaiku, vaikas jo nepažįsta, logiška būtų, kad ir vaikas neturėtų jo išlaikyti senatvėje. Tačiau, jei mama nieko šiuo klausimu nedarys dabar, vaikui gyvenimas apie 40-50 metus gali apkarsti, nes atsiradęs tėvelis gali pareikalauti išlaikymo sau. Niuansų kiekvienoje šeimoje gali būti įvairių, todėl jau geriau dabar pradėti rinkti visą medžiagą apie tėvo nesirūpinimą vaiku. nes po daugelio metų mamytė gali numirti, o tėvelis likti gyvas. Neturėdamas įrodymų vaikas negalės apsiginti ir teismui įrodyti, kad tėvas vengė atlikti savo pareigą.
Sveikos,
mano vyras norėtų įsivaikinti mano dukrą, tačiau dukters biologinis tėvas ja rūpinasi, myli, moka alimentus ir viskas ok. Nusprendėme, kad neprašysime biologinio atsisakyti tėvystės, kad dukra turėtų patėvio pavardę.
Bet ar yra kokia nors galimybė mano sutuoktiniui pvz. prisiteisti kokią nors podukros globą ar kažką, na, kad ir tam, kad galėtų pasiimti biuletenį?
mano vyras norėtų įsivaikinti mano dukrą, tačiau dukters biologinis tėvas ja rūpinasi, myli, moka alimentus ir viskas ok. Nusprendėme, kad neprašysime biologinio atsisakyti tėvystės, kad dukra turėtų patėvio pavardę.
Bet ar yra kokia nors galimybė mano sutuoktiniui pvz. prisiteisti kokią nors podukros globą ar kažką, na, kad ir tam, kad galėtų pasiimti biuletenį?
Tikrai ne.Biuletenį gauna tėvai arba globėjai.Jūsų atveju tai neįmanoma.
QUOTE(Respect @ 2009 08 21, 14:28)
O kam to reikia? Jei tėvas rūpinasi, myli, jis ir gali biuletenį imti
O patėvis, nebent geranoriškai su darbdaviu sutaręs.

Tai kad biologinis turi dar porą savo atskirų vaikų, ir jam irgi nėra labai paprasta išlaviruoti.
Nes elementari situacija - aš dažnai būnu komandiruotėse, ir štai man išvažiavus mano dukra pasigauna slogą ar kokį virusą, ir ką daryti? Seneliai dirba, biologinis laksto kažkur, o patėvis negali...
Ačiū už atsakymus vienok