Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvo persekiojimas ir ribojanti nutartis

QUOTE(Medinis @ 2009 08 16, 20:11)
apie vyrą - tėvą. Jūs žinote koks turėtų būti vyras - tėvas? Ne jums - jūs prie to apibrėžimo neprisidedate...

Zinau.
"Biologinis" - ne toks.
Tema apie konkrecia patirti.
Atsakyti
Taip, aš "nusivažiavau" ten, kur man skauda.. Atsiprašau.
Norėčiau tik dar kartą patarti - su jūsų sūnum negerai, jei jis reiškia tokius norus. Kažkur užgniaužtas pyktis. Neužleiskite to, kad nebūtų blogiau.
Atsakyti
paskaičiau ir... taip išeina, kad manęs ateityje laukia skyrybos ir visiškas vaikų tėvo abejingumas mūsų vaikams... juk jis tik šūdukas užaugintas patėvio... beje puikaus žmogaus... ir MB atrodo savo vaikų nesiruošia mest... nors ir ne biologinis jį užaugino g.gif
reiks MB pasakyt... kad jam laikas mest biologinius savo ir eit ieškot svetimų vaikų... nes saviškių jis augint negali... nes yra neteisingai užaugintas... neturi tikro tėvo žinių ir įgūdžių... ką jam galėjo patėvis duot biggrin.gif
ir beje... nereikia komentuot šito posto Medini, juk jūs ir taip visada teisus biggrin.gif 4u.gif 4u.gif
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lurdesita: 16 rugpjūčio 2009 - 20:12
QUOTE(Medinis @ 2009 08 15, 09:33)
Kokia tėvo (motinos) valdžios terminuoto apribojimo prasmė?
Neterminuoto - įvaikinimas. O terminuoto?
Neterminuotas tėvų valdžios apribojimas gali būti taikomas tuomet, kai teismas padaro išvadą, kad tėvai (tėvas ar motina) daro ypatingą žalą vaiko vystymuisi ar visiškai juo nesirūpina, ir nėra duomenų, kad padėtis gali pasikeisti.

Aš atsiprašau, kad įsikišu.
Mes kaip tik dabar "terminuotos" tėvo valdžios apribojimo stadijoje. "tėvas" teismo posėdyje nepasirodė (trys buvo, skelbėm per laikraščius, kur vyksta, kada vyksta), buvo priimtas sprendimas už akių - apriboti tėvystės teises metams laiko. Rugpjūčio pradžioje vėl pasirodžiau su ieškiniu Vilniaus m. 1mame apylinkės teisme, šį kartą galutinai ir neterminuotai apriboti tėvystės teises.
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2009 08 16, 18:46)
Taip, tai yra blogai. Kiekvienas vyras turi turėti savo vaikų.

Bet ne kiekvienas gali. Dabartinė medicininė nevaisingumo statistika teigia, kad 40 proc. nevaisingumo priežasčių turi vyryškąjį faktorių. Yra realios tendencijos, šiam procentui ir didėti. Čia OFF, apie "turi turėti".
Atsakyti
Dėl ko, <Nakviša>? Dėl išlaikymo senatvėje? Čpokui keturiolika - ar tikrai jam to reikia?
Papildyta:
QUOTE(Lurdesita @ 2009 08 16, 21:11)
paskaičiau ir... taip išeina, kad manęs ateityje laukia skyrybos ir visiškas vaikų tėvo abejingumas mūsų vaikams... juk jis tik šūdukas užaugintas patėvio... beje puikaus žmogaus... ir MB atrodo savo vaikų nesiruošia mest... nors ir ne biologinis jį užaugino g.gif

Nesupratau... ar vaikų tėvas ir "MB" - ne vienas ir tas pats asmuo?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 08 16, 19:01)
O aš manau, kad blogai. Nes tokie vaikai po to tokius pačius ir daro. Žino juk - neprapuls jo vaikai, užaugins kas nors.
Vyras turi būti visame kame vyras. O kas jis dabar? Šudukas ant pagaliuko. Kodėl jūs norite iš šuduko vyriškų poelgių? Nebūna taip.

Suaugusio žmogaus neperauklėsi. Jis pats turi savo laisva valia ir veiksmais rodyti norą bendrauti su savo vaikais. Jeigu to nėra ir netgi nėra laikomasi teismo nutarčių, vadinasi atsižvelgiant į susiklosčiusias aplinkybes, išklausius suinteresuotų asmenų nuomonę, galima stengtis bent jau iš teisinės pusės pakeisti situaciją.
Vaiko požiūris į šeimą formuojasi gyvenant pačiam šeimoje. Ir jam matant, kad vyras prisiima atsakomybę už savo veiksmus, už nuo jo priklausančius asmenis, taip pat už šeimos narius (plačiąją šeimos pareigų ir privilegijų sąvoka) - pats mpkosi būti atsakingu ir pareigingu vyru.
Tai ypač svarbu vaikui žengiančiam iš vaikystės į paauglyste.
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2009 08 16, 20:20)
Dėl ko, <Nakviša>? Dėl išlaikymo senatvėje? Čpokui keturiolika - ar tikrai jam to reikia?

Pinigai - š***s.
Pasakoju 5 metų istoriją:
Mes su būsimu vyru stovime santuokų rūmuose (bla bla bla, taip - taip, skelbiame jūs vyru ir žmona). Išėjus iš rūmų prieina prie vyro vaikis ir sako:
- Jei mama ištekėjo ir tapo ****-yte - ****-iene, tai vadinasi aš irgi tapau -***ius - ***-as. Taip?

Jam keturliolikma, mes tempėme šią gumą jau gerus 7 metus (kos įteisinom santuoką, kol susitvarkėms su antru vaiku ir t.t.). Ieškinys stalčiuje gulėjo ko gero jau 4 metus kaip minimum. Ir kai praėjusiais metais susidūrė su faktu, kad namuose jis vienintelis bus "kitoks" - gražiai paprašė galų gale sutvarkyti viską.

Iš mano savanaudiškų paskatų: aš būsiu garantuota, kad mano palikimo dalis, kuri bus padalinta tarp tryjų asmenų (vyro, vaiko ir vaiko), vėliau bus dalinama tarp dviejų asmenų (vaiko ir vaiko). Ir nebus bent jau teoriškai nuskriaustų, kad yra "kitoks".
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2009 08 16, 21:28)
Iš mano savanaudiškų paskatų: aš būsiu garantuota, kad mano palikimo dalis, kuri bus padalinta tarp tryjų asmenų (vyro, vaiko ir vaiko), vėliau bus dalinama tarp dviejų asmenų (vaiko ir vaiko). Ir nebus bent jau teoriškai nuskriaustų, kad yra "kitoks".

Tai aš suprantu. Įdomu ar jums pavyks.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 08 16, 20:31)
Tai aš suprantu. Įdomu ar jums pavyks.

Kol kas negaliu prognozuoti. Teismai atostogauja. Nors teko girdėti pletkų, kad šiuo metu teisėjus truputi spaudžia, kad civilines bylas nagrinėtų greičiau ir netemptų gumos su nukelimais ir atidėjimais.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2009 08 16, 21:39)
Kol kas negaliu prognozuoti. Teismai atostogauja. Nors teko girdėti pletkų, kad šiuo metu teisėjus truputi spaudžia, kad civilines bylas nagrinėtų greičiau ir netemptų gumos su nukelimais ir atidėjimais.

O gera zinia sakyciau
Atsakyti
Nakviša, kaip suprantu, jūsų siekiai panašūs į mūsiškius: vaikas nori turėti patėvio pavardę ir būti įvaikintas? Gal galetumėte bent į AŽ papasakoti, kokie jūsų argumentai teisme ribojant tėvo valdžią?
Atsakyti
QUOTE(Respect @ 2009 08 17, 08:17)
Nakviša, kaip suprantu, jūsų siekiai panašūs į mūsiškius: vaikas nori turėti patėvio pavardę ir būti įvaikintas? Gal galetumėte bent į AŽ papasakoti, kokie jūsų argumentai teisme ribojant tėvo valdžią?

<...>
Ieškovė 2005 m. gegužės 14 d. ištekėjo už Vardenis Pavardenis (a/k xxxxxxxxxx), kuris jau šešerius metus dalyvauja vaiko išlaikyme bei auklėjime. Dabartinis ieškovės sutuoktinis yra pareiškęs norą įsivaikinti ieškovės sūnų, tačiau to padaryti nėra įmanoma be sūnaus tėvo sutikimo, o šio buvimo vieta nežinoma.
Nurodytas faktines aplinkybes teismo posėdyje patvirtins prašomi iškviesti liudytojai Vardenis Pavardenis ir Vardenis Pavardenis.
Remiantis CK 3.180 str. 1 d., aplinkybė, kad tėvas vengia atlikti savo pareigas auklėti vaiką ir juo visiškai nesirūpina, yra pagrindas apriboti tėvo valdžią.
Atsižvelgiant į tai, kad atsakovas visiškai nesirūpina vaiku labai ilgą laiką ir nėra jokių duomenų, kad padėtis gali pasikeisti, teismo yra prašoma priimti sprendimą dėl neterminuoto tėvo valdžios apribojimo. Be to, teismas turėtų atsižvelgti į aplinkybę, kad dabartinis ieškovės sutuoktinis jau ilgą laiką rūpinasi ieškovės vaiku ir yra pareiškęs ketinimą jį įsivaikinti.
<...>
Atsakyti
Abu tevai turi auginti vaika. Taciau jei vienas is ju daro vaikui neigiama itaka , reikia etsiriboti.
Atsakyti