Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena 11 tema

QUOTE(slitka @ 2014 03 30, 21:11)
laba diena mergaites, skaiciau daugiau praeita temute, kurioje radau info  apie Excedrin Migraine tabletes, prisiskaiciau, kad  kad jos kazkiek padeda kovoti su migrena, noriu  padeti anytai, nes nuo skausmo visai  susisukus vaiksto, noreciau paklasuti, jei kuri vartojot, kaip pirkot t.y. ar siuntetes per tarpininkes,

Sveiki, as šio nevartojau, bet paziurejau jo sudeti, tai ten:
- Acetaminofenas (paracetamolis, firminiai pavadinimai – „Efferalgan“, “Tylenol“, „Apap“, „Panadol“, sudėtiniai preparatai askofenas, citramonas, „Coldrex“, „Daleron Cold“, „Fervex“, „Gripex“, „Saridon“, „Tylenol Cold“, „Thera Flu“ ir kt. - 250 mg
- aspirinas - 250 mg
- kofeinas - 65 mg.

Aš geriau panašaus pavadinimo kažkokį lenkišką, kurio sudėtinės medžiagos panašios. Va radau identiškas Excedrin migra stop Nepasakyčiau kad kažkas. Kartais padėdavo. Bet čia tik jei toks lengvas skausmelis smile.gif Šiaip tai manau, kad analogiškos sudėties kažką galima rasti ir čia tik gal kelias tabletes reiktų gerti. Man atrodo kažkas pas mus yra kur yra parecetamolis+kofeinas, o tada dar papildomai aspirino. Arba kažkas panašaus: parecetamolis+citramonas+aspirinas. Rašau nebežiūrėdama sudėties. Pasitikrinkit. Bet kuriuo atveju tai bus paprasčiau nei siųstis per tarpininkes smile.gif
Atsakyti
Aciu,rencia01,uz naudinga info 4u.gif

Tik nepamineta dar viena priezastis,kuri sukelia migrena,tai MM. Man butent sis atvejis ax.gif

Bandysiu ir as kalio pagert. O koks kursas yra jo geriant?
Atsakyti
QUOTE(Gorija @ 2014 03 25, 19:21)
Sveikos, o jum kai dare magnetini rezonansa, tai visom ir rado pakitimu visokiu daug? blink.gif  Nes as kiek skaitydavau, tai raso - kad migrena - tai skausmas, bet magnetinis nieko nerodo. O pas mane baltojoje medziagoje vienas labai didelis zidinys ir daug mazu visur pribarstyta. Bet neurologe sake - kad cia iprastas migrenininku vaizdas g.gif

Sveiki, o jus nenorit mas kita neurologa nueiti? Nes zidiniai galvoje yra ne migreniniku, o serganciu issetine skleroze iprastas vaizdas.
Atsakyti
na man ir viska dare bet nieko panasaus nerado,gal sake kazkiek kraujota sutrikusi kraujagysliu veikla nes kaip tik buvau su skausmu per tyrima,o tai mazdaug migrenai ir budinga,bet nieko panasaus i jusu dr issakytas isvadas g.gif
Atsakyti
QUOTE(andra96 @ 2014 04 14, 13:59)
na man ir viska dare bet nieko panasaus nerado,gal sake kazkiek kraujota sutrikusi kraujagysliu veikla nes kaip tik buvau su skausmu per tyrima,o tai mazdaug migrenai ir budinga,bet nieko panasaus i jusu dr issakytas isvadas g.gif

Man neurologė pasakė, kad jei noriu, galima daryti tomogramą, bet ji nieko neparodys. Ta prasme, jei ir yra kažkokie pakitimai tai jie bus tiesiogiai su migrena nesusiję. Migrena nustatoma iš ligonio nusiskundimų.
Atsakyti
Galbūt turėsim vaistų, kurie padeda išvengti migrenos 4u.gif : http://thechart.blog...s-show-promise/

Beje pora infografikų (foto nededu nes labai didelės):

1

2

3

4
Atsakyti
Kaip laikotės,merginos? 4u.gif

Pas mane keistai su skausmais,atrodo lyg žinojau jau nuo ko kyla jie,bet dabar senai bebuvo (prisikalbėsiu matyt unsure.gif ) tai nebe žinau net g.gif reikia džiaugtis,o ne skųstis aišku g.gif ligoninėj tyrimų nebuvau vis dar,tempiu guma..
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
nebeplepat, tai turbūt niekam galvos nebeskauda biggrin.gif
o aš kankinuosi ... doh.gif per savaitę 2-3 kartai, va skauda dvi dienas iš eilės, kiekevieną kart geriu Zomig, dar kokio citramono rusiško ar ibuprofeno, kaži nuo tokių vaistų dozių ar beliko man kepenys.... doh.gif
Lankiausi daug kur - pas homeopatus, nat. med centruose, dar dariausi kažkokį tyrimą su rankos taškais - visur rodo tą patį, migrenos nėra, galvos skausmai kyla nuo kepenų ir prastos virškinimo sistemos...Mano šeimos gydytoja nenori net girdėti tokių "nesamonių".Bet eisiu vistiek pasidaryti kepenų tyrimą, ir pasirinkau vieną centrą, kur pradėsiu gydytis virškinimą, kepenis....

kaip kitos gyvuojat? 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės,mergaitės 4u.gif Tikrai,tylu,gal visos pasveiko? biggrin.gif Noreciau tuom pasigirti,bet deja... unsure.gif

Geriau magni,tai jau apsidziaugiau,kad migrena buvo labai nestipri,ir greit praejo,bet kita menesi trenke visu pajegumu,tris dienas kankinaus. kol kas man kazkiek padeda MIGARD vaistai. Vel rankos svyra,magnis mačijo trumpam verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(asta1976 @ 2014 06 11, 16:21)
Sveikutės,mergaitės  4u.gif  Tikrai,tylu,gal visos pasveiko?  biggrin.gif  Noreciau tuom pasigirti,bet deja...  unsure.gif

Geriau magni,tai jau apsidziaugiau,kad migrena buvo labai nestipri,ir greit praejo,bet kita menesi trenke visu pajegumu,tris dienas kankinaus. kol kas man kazkiek padeda MIGARD vaistai. Vel rankos svyra,magnis mačijo trumpam  verysad.gif

uzjauciu asta1976 console.gif man ir tai viena menesi stipriau kita lengviau,bet vos pajuntu pirmuosius pozymius iskart geriu kazka nuo skausmo.buvo praeita menesi kad atsikeliau nakti nes gerti labai norejau,jauciau kad jau galva skauda siek tiek,bet galvoju gal pamiegosiu ir praeis...deja...ryte vyro prasiau pagalbos nes jau nebeistengiau pati atsikelti susirasti tabletes.skaudejo galva 2dienas ir per ta laikotarpi isgeriau kruva vaistu verysad.gif si menesi vel artejo laimingos moteriskos dienos,o su jomis ir migrena doh.gif
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2014 06 10, 09:05)
Lankiausi daug kur - pas homeopatus, nat. med centruose, dar dariausi kažkokį tyrimą su rankos taškais - visur rodo tą patį, migrenos nėra, galvos skausmai kyla nuo kepenų ir prastos virškinimo sistemos...Mano šeimos gydytoja nenori net girdėti tokių "nesamonių".Bet eisiu vistiek pasidaryti kepenų tyrimą, ir pasirinkau vieną centrą, kur pradėsiu gydytis virškinimą, kepenis....

kaip kitos gyvuojat? 4u.gif

skauda skauda, tai neskauda, tai vel... As tik niekaip nesuprantu kaip ta migrena tyrimai gali parodyti? Ji juk niekur nesimato ir diagnozuojama tik pagal paciento pasakojima. Jus aisku galite pasigydyti ir virsikinima, ir kepenis. Gal tikrai ir ten turit bedu, gal net tos bedos sukelia galvos skausmus, bet tada tai nera migreniniai galvos skausmai. As Jums patarciau eiti pas gera neurologa. Butinai. Sveikatos Jums ir mums visoms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vju @ 2014 06 13, 22:47)
skauda skauda, tai neskauda, tai vel... As tik niekaip nesuprantu kaip ta migrena tyrimai gali parodyti? Ji juk niekur nesimato ir diagnozuojama tik pagal paciento pasakojima. Jus aisku galite pasigydyti ir virsikinima, ir kepenis. Gal tikrai ir ten turit bedu, gal net tos bedos sukelia galvos skausmus, bet tada tai nera migreniniai galvos skausmai. As Jums patarciau eiti pas gera neurologa. Butinai. Sveikatos Jums ir mums visoms  smile.gif

Dėkoju 4u.gif
Taip, labai gaila kad nėra vieno konkretaus yrimo, kuris parodytų tiksliai- yra ta migrena ar ne. neorologų per keturiolika skausmų metų aplankiusi ne vieną, savo mieste ir kituose, privačiose ir valstybinėse gydymo įstaigose. Išvada viena: susitaikyti su savo galvos skausmu. bet kaip? kai būna daugiau dienų kai skauda negu neskauda, kai nuo vaistų padauginimo net atsiduri ligoninėje...Labai gaila kad mūsų neurologai nenori kapstytis giliau, kas tuos galvos skausmus sukelia - visgi juos kažkas sukelia?! biggrin.gif Tiesiog išrašo krūva vaistų ir liepia ateit po mėnesio ar kelių..ateini po kurio laiko ir sakai kad jautiesi dar blogiau, tada vaistų dozę padvigubina ar patrigubina doh.gif aš čia kalbu iš savo pusės...
Taip kad vis ir nerimstu, ieškau kaip pagerinti, kad ta galvelė baigtų skaudėti biggrin.gif
Atsakyti